Top Social

Image Slider

Ulang Tahun Kelahiran 2019 Membawa Seribu Makna

Sunday, June 16, 2019
Ulang Tahun Kelahiran 2019 Membawa Seribu Makna  |  Uis jarang-jarang aku update pasal birthday ni.. Mungkin ada sesetengah orang gembira dan seronok beronok ronok update tentang hari lahir ni.. Bagi aku, ia satu yang mengingatkan aku kearah ke-senja-an ^_^ dimana umur aku semakin meningkat.. Dipendekkan cerita semakin tua lah.. Hehe.. Sape yang nak tua oii.. Tapi itulah lumrah sebuah kehidupan.. Yang muda akan tua.. Yang hidup akan mati.. Dari sudut positif, setiap tahun ia akan memperingatkan dan menyedarkan aku untuk mencari kehidupan yang lebih baik dan menjadi umat yang terbaik disisiNYA.. Insyaallah.. Kalau ada rezeki dari ilahi, bolehlah rancang untuk pergi tanah suci. Cari pakej umrah yang sesuai dengan bajet untuk memudahkan kita beribadat disana.


Alhamdulillah, sempena ulang tahun aku yang ke berapa entah, (tak cukup jari nak kira umur.. hahaha) aku masih diberi kesihatan yang baik olehNYA.. Bukan sahaja kesihatan malah rezeki yang tidak pernah putus.. Syukur Alhamdulillah.. TQ Allah.. Walaupun aku tahu aku adalah pendosa yang sering kali melakukan kesilapan atas muka bumi ini, DIA tetap sayangkan aku dan menutup aib aku.. Terima kasih Ya ALLAH.. 

Aku ingin sekali menjadi umatMU yang tidak sama sekali melakukan kesalahan dan dosa.. Tetapi aku sedar yang aku adalah manusia yang tidak lepas melakukan kesalahan dan dosa hampir setiap hari.. Allahuakbar.. Ampunilah aku ya ALLAH.. Moga aku akan menjadi lebih baik dari sebelumnya.. Insyaallah..


Apa yang lebih aku syukuri adalah aku masih bersama insan-insan kesayangan aku dikala ini.. Masih berkudrat menjaga dua orang hero aku iaitu Muhammad Qhaliff Amsyar dan juga Muhammad Aqiff Rizqi bersama sang suami.. Alhamdulillah.. Doa aku, moga anak-anak aku menjadi anak yang soleh, menghormati orang tua dan berjaya dunia akhirat.. Amiin YRA..

Tanggal 12 Jun 2019, aku menerima banyak ucapan hari lahir daripada rakan dan taulan.. Terima kasih yang tak terhingga kepada semua kerana ingatkan aku tentang sebuah kelahiran insan bergelar Lea Azleeya.. Kadang aku pun lupa tarikh lahir aku.. hehe.. Sebab tu kadang tu lupa nak renew lesen kete.. Haha!! Nasib baik tahun depan baru tamat tempoh.. Kalau tak gerenti gelabah unta lagik.. huhu..


Apa yang menariknya, besdey aku jatuh pada bulan syawal.. Malam sebelum hari besdey aku, kami satu family keluar makan.. Menu pilihan seperti biasa asam pedas kegemaran aku.. Hehe.. Memang niat dah nak banje family walaupun belum sampai tarikhnya.. hiks.. Sebenarnya, tahun ni memang aku lupa langsung tarikh besday aku, seb bek ada seorang ni ingatkan aku.. Hiks.. Apa yang tak bestnya, anak aku si Aqiff tak berapa sihat pulak.. Makan pun tak mahu.. Huhu.. Pape pun, dorang seronok sebab dapat kuau jenjalan.. Tak de la terperuk jerk lam umah..




Tahun ni nampaknya banyak pulak rezeki aku.. Ada yang sudi kasi hadiah walaupun aku tak pernah berharap untuk dapat hadiah hari jadi.. Serius weh, lama dah tak sambut besdaynya.. Last, time bujang dulu kot.. Huhu.. Bak kata orang, rezeki jangan ditolak, musuh jangan sibuk-sibuk nak carik!! hehe.. Hadiah apa yang aku dapat? Ngeeee!!


Parcel sampai aku tertanya-tanya.. Apakah? Barang untuk review ke? Bila bukak terpegun dengan box cantik ni.. Memang cantik box dia.. Exclusive.. Tertanye lagi.. Apakah? Terus bukak kotak sebab tak sabar nak tahu apakah?


Bukak sahaja penutup kotak dah nampak kad ucapan.. Ada ucapan "Selamat Hari Lahir & Terima Kasih".. Oh, tahulah aku bukan barang untuk review.. Ia merupakan hadiah besdey aku.. Cam aku kata tadi, rezeki jangan ditolak, musuh jangan nak menggatal pegi carik k.. hiks.. Tapi apakah isi kandungan kotak cantik ni?


Bila dah bukak kertas pembalutnya, Ya Allah alhamdulillah telekung solat.. OMG!! Aku suka sangat.. Aku memang fanatik dengan telekung solat.. Cam tetahu jerk apa yang aku suka kan.. Haha.. Telekung solat dari Zara Awliya.. Tak pernah lagi aku beli brand ni.. So, bertambahlah koleksi telekung solat aku.. Ada yang murah dan ada yang mahal.. Yang ni aku tataw berapa harganya.. Nama lagi hadiahkan, takan orang nak kasitau harganya pulak.. Hiks..


Warna grey.. Tak terlalu over.. Nice..!! Jahitan dan sulaman memang kemas.. Kain pun selesa.. Tak sabar nak basuh dan pakai.. Thankz to giver.!! MUaxxx ciked!! Oh ya, kot ada yang nak buat present pada yang tersayang, aku suggest korang beli telekung dari Zara Awliya ni sebabnya kotaknya pun cantik.. Sesuai sangat dibuat hadiah... Siap dengan kad ucapan.. Nak buat surprise pun boleh uolls.. Ehh ter-promot lak.. Haha!!


Malam 12 Jun, encik suami lak ajak p makan KFC dia banje sempene besdey aku.. Rezeki lagi.. Hehe.. Sempat snap gambar ayam jerk weh!! Anak buat perangai.. Huhu.. Tapi serius, ayam kfc baru ni sodap hingga menjilat jari.. Nyumm nyumm.. TQ encik suami.. Tahun depan banje agik.. Haha!!


Jumaat pagi, abang pos express datang terjah pintu pejabat.. Uihh beso weh parcel dapat.. Tak sangka secepat ini dapat parcel pink ni.. Ini hadiah hari jadi dari Althea Korea.. Alhamdulillah rezeki lagi.. Dua box weh.. Ada produk makeup, skincare dan pelbagai lagi.. Macam-macam aku pilih kali ni sebabnya point untuk besdey agak meriah sehinggakan aku rambang mata nak pilih yang mana satu.. Setelah berhari-hari shopping, barulah aku dapat sempurnakan kesemua point yang ada.. Alhamdulillah.. Thank Althea kasi hadiah yang best ni.. 


Excited kot nak bukak.. Tu eksen jerk tu.. Tak bukak lagik pun parcel ni.. Tak de masa agik nak bukak dan tengok hasilnya.. Nantilah aku buat video unboxing.. Baru syok.. hiks.. Apa lagi yang aku dapat untuk tahun ni? 


Selepas solat jumaat aku kembali ke opiz setelah keluar rehat beraya ke rumah kawan.. Penuh perut weh.. Macam-macam member hidang.. Alhamdulillah, rezeki tu.. Hehe.. Masuk aje opiz, si kerani depan aku tu hulur paperbag comel katanya ada orang kasi hadiah besday.. Wahh sape pulak la kasi ni.. 

Bila bukak paperbag nampak keychain nama sendiri.. Handmade lagi.. Cam dah boleh agak sape kasi.. Hehe.. TQ kak uda.. Selalu ingat orang.. Muaxxx!! Keychain ni dah selamat tersangkut pada kunci kete.. Comel sangat.. Aku suka.. Alhamdulillah.. 


Itulah sahaja cerita besdey aku untuk tahun ni.. Terima kasih kepada semua yang wish besday aku dan mendoakan aku.. Terima kasih!.. Moga tahun depan memberi sinar yang lebih baik buat aku dan semua orang.. Alhamdulillah, ulang tahun kelahiran 2019 membawa seribu makna yang tak dapat aku ungkapkan disini.. xoxo!!


Lea Azleeya
12 Jun 2019


Joielle Baby VCO Set Untuk Penjagaan Bayi Berkulit Sensitif

Sunday, June 16, 2019
Joielle Baby VCO Set Untuk Penjagaan Bayi Berkulit Sensitif  |  Holaa!! Im back setelah bercuti raya sakan.. Hehe.. Rindu gila nak berblogging.. Kali ni nak story tentang produk baby.. Kalau korang perasan, entry yang lepas aku ada cerita tentang satu jenama produk baby yang berasaskan bahan semula jadi iaitu Baby Skincare Essentials Dari Joielle Baby Set Lengkap Untuk Penjagaan Kulit Bayi.. Bagus sangat tau produk keluaran Joielle Baby ni.. Memang sesuai sangat dengan kulit anak-anak aku.. Now, sekali lagi aku nak story tentang jenama yang sama tetapi produk yang berbeza iaitu Joielle Baby VCO Set sesuai untuk baby berkulit sensitif.. Jom aku story!


Kalau yang sebelum ni, rangkaian produknya terdiri daripada 7 jenis.. Untuk set VCO ni pula hanya terdapat 3 produk sahaja iaitu :-
  • Joielle Baby VCO Bath
  • Joielle Baby VCO Lotion
  • Joielle Baby VCO Cream
Didatangkan dalam saiz yang agak comel sebabnya ia merupakan set untuk travel.. Nahh bagi yang kaki travel tu dan mempunyai anak kecil, mudah sangat kalau guna produk ni.. Senang  nak bawak kemana-mana.. Sumbat aje dalam bag dan tak memerlukan ruang yang banyak... Cam aku la balik beraya baru ni, tak payah susah-susah dah nak pack barang mandian anak-anak.. Ambil jerk set Joielle Baby VCO set ni sumbat dalam bag.. Mudah uolls!! Lengkap untuk anak..

Seperti produk Joielle Baby Skincare Essentials, VCO set ni juga baunya wangi dan menyenangkan.. Itu salah satu faktor kenapa aku suka sangat jenama ni.. Yelah, kalau produk yang kita guna tu baunya semacam dan tak menyenangkan, mana mahunya kita nak guna kan.. So, ofkoslah kite nak guna yang berbau harummm barulah dapat feel yang best.. hehe.. Bukan mak aje yang suka bau produk ni tau, si Qhaliff tu pun kemain lagi puji baunya.. Paling penting produk ni adalah HALAL dan boleh digunakan tanpa was-was..

Joielle Baby VCO Bath


Apa yang bestnya dengan Joielle Baby VCO Bath ni adalah ia dirumus dengan Minyak Kelapa Dara dan bahan-bahan yang berkualiti tinggi, Halal dan selamat seperti ekstrak Aloe Vera dan juga Vitamin E membantu untuk membersihkan dan melembapkan kulit sensitif baby... Paling penting, produk ni selamat digunakan kerana ia bebas dari bahan kimia yang berbahaya.. Yelah, nak pilih produk untuk anak-anak ni, kenalah yang selamat supaya tidak memudaratkan..

Antara kelebihan Joielle Baby VCO Bath ini adalah :-
  • Menjaga kelembapan semulajadi kulit
  • Merawat jangkitan kulit dan kemerahan
  • Bau yang menenangkan untuk melegakan bayi serta keselesaan bayi untuk tidur
Cara Guna :-
  • Macam biasa, basahkan badan baby dengan air bersih
  • Letakkan Joielle Baby VCO Bath ke tapak tangan
  • Sapu keseluruh badan bayi
  • Bilas dengan air bersih

Joielle Baby VCO Lotion


Selepas mandi, cam biasa aku akan sapu lotion pada kulit anak-anak aku.. Kali ni memang excited untuk guna Joielle Baby VCO Lotion ni sebabnya baunya sangat wangi.. Baunya sangat menyenangkan dan menenangkan.. Dengan bau yang camni, anak pun jadi selesa dan tenang.. Aku sendiri pun boleh hilang stress tau.. haha..

Ok untuk lotion ni pula, ia dirumuskan dengan khasiat Minyak Kelapa Dara, ekstrak Aloe Vera dan Vitamin E sesuai digunakan pada kulit baby setiap hari.. Losyen VCO ni sangat bagus untuk melembutkan kulit baby yang kering dan kasar jika disapu secara berterusan.

Antara kebaikannya adalah :-
  • Melindungi kelembapan kulit
  • Sesuai digunakan untuk kulit yang kering
Cara guna :-
  • Guna losyen dalam kuantiti yang diperlukan
  • Sapu ke kulit baby selepas mandi terutamanya bahagian yang kering dan bermasalah.
  • Boleh digunakan setiap hari untuk kesan yang lebih ohsem!

Joielle Baby VCO Cream


Last produk yang aku nak kenalkan pada mommies seantero iaitu Joielle Baby VCO Cream.. Ok, baby cream ni biasanya aku guna bila perlu sahaja.. Contohnya bila anak aku terkena ruam, aku akan sapu cream ni kat area ruam tu.. Sangat mujarab untuk anak aku.. Baunya pun sangat-sangat best tak seperti krim ruam yang lain.. Bukan takat ruam aje tau, kalau kulit anak kering dan menggelupas pun, aku akan sapu cream ni.. Selesa jerk baby tau..

Tekstur Joielle Baby VCO Cream ni pekat ye mommies.. Apa yang bestnya, ia tidak melekit sama sekali dan penuh dengan kebaikan bahan semulajadi yang mampu menguatkan dan melembapkan kulit bayi sepanjang gari. Ia juga boleh digunakan oleh ibu mengandung untuk mengelakkan rekahan pada perut..

Joielle Baby VCO Cream membantu merawat kulit seperti :-
  • Ekzema
  • Ruam
  • Sinaran Matahari
  • Kulit kering dan bersisik
  • Rekahan kulit perut
  • Kulit gatal
Cara guna :-
  • Sapukan Joielle Baby VCO Cream pada kawasan kulit yang bermasalah dalam kuantiti yang diperlukan.

Joielle Baby VCO Set Untuk Penjagaan Bayi Berkulit Sensitif


Nampaknya bertambahlah koleksi penjagaan diri anak-anak aku.. Set Joielle Baby VCO ni memang wajib ada untuk anak-anak aku bagi membantu mengatasi masalah kulit.. Apa yang membuatkan aku suka sangat dengan produk ini adalah ia selamat digunakan kerana diperbuat daripada bahan semulajadi yang mampu menjaga dan merawat kulit anak-anak aku tanpa kesan sampingan.. Korang yang mempunyai anak yang berkulit sensitif, aku recommend sangat guna produk ni.. Untuk kulit anak aku memang serasi dan sesuai.. Nak tahu sesuai ke idok dengan kulit anak korang, kenalah cuba sendiri dulu ye.. Tak cuba tak tahu kan..

Selain ia didatangkan dalam travel pack yang mudah dibawa kemana-mana, banyak lagi kelebihan dan kebaikan yang ada pada produk Joielle Baby VCO Set ni.. Antaranya :-
  • Memberi kelembapan pada kulit bayi
  • Membantu mengurangkan masalah kulit ekzema
  • Membantu melegakan ruam lampin bayi
  • Membantu mengurangkan kemerahan atau keradangan kulit bayi
  • Mengurangkan kegatalan kulit
  • Memberikan keselesaan dan ketenangan pada bayi
  • Mengurangkan rekahan pada kulit bayi dan juga ibu mengandung
  • Bebas dari bahan kimia berbahaya



Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram



FR Laptop Service Kedai Format Laptop Murah Di KL

Monday, May 27, 2019
FR Laptop Service Kedai Format Laptop Murah Di KL |  Jika dilihat dari kemajuan zaman sekarang, laptop menjadi salah satu gadget yang mesti ada dan dimiliki oleh setiap orang terutamanya bagi student dan juga mereka yang bekerjaya termasuklah blogger macam aku ni.. hehe.. Berbanding PC, laptop lebih mudah dibawa kemana sahaja dan sangat fleksibel untuk menyiapkan tugasan, mencari dan menyimpan data, berblogging dan sebagainya.. Selalunya jika laptop tersebut bersifat peribadi, ia jarang sekali diambilberat untuk dihantar servis atau di format.. Betul tak? Jangan begitu ye kengkawan, laptop yang telah digunakan bertahun-tahun lamanya sememangnya perlu diservis dan diformat supaya tidak berisiko mengalami masalah atau kerosakan yang serius.

Format Laptop Murah Di KL

Kenapa Laptop Perlu Di Format?

Korang tahu tak kenapa kita perlu format laptop kita? Haaa jangan tau main guna jerk ye.. Nanti sendiri yang kusut sebabnya tak mampu nak selesaikan tugasan dek kerana laptop rosak tak di servis atau diformat.. Kebiasaannya antara sebab utama laptop perlu di format adalah black atau blue skrin dimana kegagalan operating system untuk berfungsi, serangan virus dan malware serta loading jadi slow gile.. 

Format Laptop Murah Di KL

Masalah virus memang kerap berlaku pada laptop aku.. Yelah, aku ni bukan tahu sangat pasal laptop ni.. Yang aku tahu hanya guna dan guna.. Bila dah kandungan virus terlalu banyak, mulalah sistem laptop tu menjadi lembap.. Nak tunggu loading tu kemain lama lagi sampai hangin satu badan.. Huh!! Tapi itulah, salah aku sendiri sebab tak hantar servis dan format balik.. 

So, jika tanda-tanda tersebut berlaku pada laptop korang, itu bermakna laptop korang tu dah nak kena format semula.. Jangan nak fikir lama sangat untuk format laptop tu, nanti kerosakan makin serius laptop korang dah tak dapat diselamatkan lagi.. Mungkin ada dikalangan korang yang memikirkan kosnya.. Betul tak? Haa jangan risau, FR Laptop Service kan ada. Kedai format laptop murah di KL...

Kedai Format Laptop Murah Di KL

Format Laptop Murah Di KL

Selalunya kalau laptop bermasalah, perkara yang paling aku risau adalah data dalam laptop tersebut hilang.. Risau jika semua data tak dapat diselamatkan.. Pernah terjadi, laptop aku bermasalah, habis semua data kerja dan juga gambar-gambar peribadi aku hilang tak dapat diselamatkan sebabnya aku tak simpan dalam hard disk D... Nak menyesal dah tak guna weh!! Lepas kejadian tu, aku lebih berhati-hati dengan menyimpan dalam D dan backup dalam google drive.. Jadinya, kalau nak selamat lagi rajin-rajinlah servis dan format korang punya laptop ye.. Nak murah, pergi aje kedai format laptop murah di KL.. Di mana? Haaa tentu-tentulah di FR Laptop Service.. Murah tau format dekat dorang..

Format Laptop Murah Di KL

Kalau korang nak tahu, FR Laptop Service merupakan kedai format laptop murah di KL yang menawarkan perkhidmatan membaiki dan format laptop pada harga yang sangat rendah dan berbaloi-baloi.. Tidak dinafikan di KL mempunyai banyak kedai yang menawarkan perkhidmatan yang sama tetapi tidak semua kedai yang menawarkan harga yang rendah dan berpatutan.. Hanya di FR Laptop Service, kedai format laptop murah di KL ini sahaja yang menawarkan harga murah, berbaloi dan yang paling penting berkualiti.. 

FR Laptop Service sememangnya kedai format laptop murah di KL yang telah diyakini dan dipercayai oleh warga Kuala Lumpur.. Kepakaran mereka dalam menangani masalah komputer dan laptop untuk semua jenama dan jenis windows tidak perlu diragui lagi kerana mereka sangat komited dan berinovasi dalam bidang ini..

Bukan itu sahaja tau, sekiranya korang menggunakan perkhidmatan di kedai format laptop murah di KL ini, korang akan mendapat layanan yang mesra dari kakitangan mereka dan korang juga boleh meminta khidmat nasihat dalam penjagaan laptop korang.. 

Keistimewaan Menggunakan Perkhidmatan Format Laptop Di FR Laptop Service

Format Laptop Murah Di KL

Di FR Laptop Service, mereka menyediakan 2 jenis format iaitu format clean dan juga format backup. Aku yakin sekiranya korang menggunakan perkhidmatan format laptop di kedai format laptop murah di KL ni, korang pasti berpuashati dengan servis yang diberikan kerana mereka bukan sahaja format laptop korang tau tetapi korang juga mendapat keistimewaan lain seperti :-
  • FR Laptop Service mempunyai pelbagai jenis versi windows bermula dari windows 7 sehinggalah windows yang terkini
  • Format laptop di kedai format laptop murah di kl ini sangat cepat dan pantas dimana laptop korang akan siap dalam masa 24 jam dengan lengkap, ringan dan laju berdesup! hehe
  • FR Laptop Service akan memberikan software-software asas yang telah hilang tanpa sebarang caj dan driver-driver juga akan lengkap diinstall.
  • FR Laptop Service juga menawarkan perkhidmatan format Macbook dimana mereka akan memberikan OS yang paling stabil iaitu EI Capitan dan juga Yosemite
  • Mereka juga memberikan software percuma seperti microsoft office, excel dan sebagainya

Format Laptop Murah Di KL

Satu keistimewaan lagi, di FR Laptop Service, kedai format laptop murah di KL ini, mereka menyediakan perkhidmatan mengambil dan menghantar laptop korang.. Jadi, bagi korang yang menghadapi kekangan masa, tak punya masa nak menghantar format laptop korang, jangan risau mereka boleh mengambil dan menghantar laptop korang setelah siap di format.. Baguskan!

Apa yang lagi menarik, mungkin ada yang sangat memerlukan laptop dan ingin menggunakannya dengan secepat mungkin... Haaa di kedai format laptop murah di KL ni menjanjikan servis yang terpantas iaitu dalam tempoh 3 jam sahaja laptop korang boleh disiapkan.. Cepat gile kot weh!! Selain itu, mereka juga akan menanggung 100% risiko kerosakan sekiranya berlaku apa-apa masalah lain dalam tempoh mereka format laptop korang tu.. Baiknya mereka kan.. I luv it!!

Format Laptop Murah Di KL

Untuk pengetahuan korang, mereka di kedai format laptop murah di KL ini terdiri daripada mereka yang terlatih dan mahir dalam bidang komputer dan laptop.. Jadi, korang tak perlu meragui lagi kepakaran mereka dalam bidang ini.. Mereka pasti dalam menyelesaikan segala permasalahan laptop korang.. 

FR Laptop Service Menawarkan Perkhidmatan Format Laptop Murah Di KL Yang Terbaik

Format Laptop Murah Di KL

FR Laptop Service yang bertapak di Kuala Lumpur ini memberikan jaminan kualiti yang terbaik dan menjanjikan kepuasan kepada pelanggannya dengan perkhidmatan yang ditawarkan. Lokasi yang strategik membuatkan kedai format laptop murah di KL ini menjadi tumpuan kerana ia berdekatan dengan MRR2 dan memudahkan pelanggan yang datang dari kawasan KL dan juga Selangor. Parking pun senang weh..

Selain itu, servis runner yang mereka tawarkan juga menjadi tarikan kepada pelanggan untuk menggunakan perkhidmatan mereka terutamanya pelanggan yang tiada masa untuk berkunjung ke kedai format laptop murah di KL ini.. Selain format laptop, mereka juga menawarkan perkhidmatan servis laptop, membaiki hardware, keyboard, skrin dan banyak lagi. Bukan sahaja harganya murah malah kerja mereka sangat berkualiti..

Format Laptop Murah Di KL

Secara keseluruhannya, ramai yang menyukai dan berpuashati dengan servis yang mereka berikan.. Ramai yang memberikan feedback yang positif dan review di Facebook Page mereka juga kebanyakannya memberikan 5 bintang untuk perkhidmatan mereka.. Sebab tulah FR Laptop Service menjadi kedai format laptop murah di kl yang di yakini dan dipercayai ramai dek kerana servis yang diberikan sangat berkualiti pada harga yang berbaloi-baloi.. 



FR Laptop Service Kedai Format Laptop Murah Di KL

Kepada korang yang mempunyai masalah laptop yang perlu di format, aku sangat recommend korang ke kedai format laptop murah di KL ini untuk korang menikmati keistimewaan yang ditawarkan oleh mereka.. Gerenti korang berpuashati.. 


Untuk sebarang pertanyaan dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

No. Telefon / Whatsapp
017-288 2349

Alamat
508, Jalan Kanan 1,
Kg. Pandan,
55100 Kuala Lumpur

Waktu Operasi (Kecuali Cuti Am)
9.00 pagi - 9.00 malam

Waze & Google Maps
FR Laptop Service



Cari Hotel Terbaik di Cherating Yang Hampir Dengan Tempat Menarik Di Bagasi.my

Wednesday, May 22, 2019
Cari Hotel Terbaik di Cherating Yang Hampir Dengan Tempat Menarik Di Bagasi.my  |  Hi guys!.. Rasanya dah lama tak bercuti dengan family.. Dengan kekangan  masa yang aku hadapi kini mana mungkin membolehkan aku plan holiday di tempat yang jauh.. Ada juga plan nak bercuti sebenarnya tetapi mungkin di kawasan yang berhampiran sahaja.. Kalau dari tempat aku ni, tempat bercuti paling hampir adalah Cherating.. Walaupun di tempat sendiri, keseronokan bercuti tu masih dapat dirasai sekiranya tempat menginap yang kita cari tu hampir dengan tempat menarik.. Betul tak?


Sebelum ni aku dah pernah ke Cherating untuk bercuti tetapi malangnya pada ketika itu aku belum tahu terdapat tempat-tempat menarik yang boleh dilawati di sana. Nampak sangat aku kurang buat research kan sebelum pergi bercuti.. Hehe.. Lagi pula time tu, belum banyak laman web yang membuat full review tentang tempat percutian.. Kalau ada pun hanya review dari mereka yang dah pernah pergi ke satu-satu tempat itu... Jadi, skop pengetahuannya lebih kecil..

Kalau pergi bercuti, perkara pertama yang perlu difikirkan adalah tempat menginap.. Tak dinafikan, kini terdapat pelbagai hotel yang boleh dipilih sebagai tempat penginapan.. Tetapi, adakah hotel yang dipilih itu lokasinya strategik dan hampir dengan tempat yang menarik? Haa yang tu juga perlu dititikberatkan sebabnya bila bercuti sudah pastinya kita mahu melawat tempat menarik disekitarnya kan.. Takan la bercuti hanya semata-mata dan rehat dalam bilik hotel aje.. Tak best la kalau camtu.. Baik lepak kat rumah aje.. Betul tak?

Jadi, pemilihan hotel yang strategik adalah penting supaya kita dapat melakukan aktiviti yang menyeronokkan.. 

Booking Hotel Terbaik Dengan Lokasi Strategik Di Bagasi.my


Kalau dulu aku pergi bercuti memang main terjah aje.. Booking hotel pun ikut bajet dan asal ada je tanpa memikirkan tentang aktiviti yang ingin dilakukan sepanjang percutian tersebut.. Bila dah sampai hari kejadian, mula la terkial-kial tak tahu kemana hendak dituju.. Lagi teruk, hotel yang dipilih, jauh dari tempat-tempat yang menarik.. 

Now, kalau nak pergi bercuti aku dah tak perlu nak bersusah payah lagi survey sana sini.. Aku hanya perlu ke laman web Bagasi.my sahaja untuk dapatkan maklumat hotel dan juga tempat menarik disekitarnya.. Nak booking hotel terus pun boleh tau kerana di Bagasi.my, mereka ada membuat review tentang hotel, destinasi dan juga homestay.. 

Cakap jerk nak bercuti dekat mana? Haa semua mereka dah survey untuk kita.. Hotel yang terbaik dan tempat-tempat yang menarik disekitarnya.. Untuk booking tempat menginap, korang boleh juga bandingkan harga mengikut bajet yang korang sendiri.. Mudahkan? 

Hotel Terbaik di Cherating Yang Hampir Dengan Tempat Menarik Di Bagasi.my


Orite, kali ni aku nak share dengan korang hotel terbaik yang ada di Cherating yang boleh korang pilih untuk percutian tepi pantai dengan keluarga atau rakan-rakan korang.. Dari hasil pembacaan aku di Bagasi.my memang terdapat banyak hotel yang best-best di Cherating.. Lagi menarik, di Bagasi.my mereka bukan sahaja berkongsikan tentang hotel semata-mata malah mereka turut kongsikan senarai hotel di Cherating yang menawarkan lokasi strategik dan terletak berhampiran dengan tempat-tempat menarik di sekitar Cherating, Kuantan dan Bandar Kemaman.

Hotel-hotel yang mereka kongsikan juga ada menawarkan pelbagai kemudahan yang dapat memberikan keselesaan kepada kita sepanjang penginapan dan memuaskan hati dengan harga yang berbaloi-baloi.. 

Jangan tak tahu ye, review di Bagasi.my adalah yang terpilih dan terbaik sahaja.. So, tak perlu nak ragui tentang ketepatan maklumat dan juga harga hotel tersebut.. Ok, kalau ada yang plan nak bercuti ke Cherating, korang boleh semak 17 Hotel Terbaik Di Cherating Dengan Lokasi Strategik Yang Hampir Dengan Tempat Menarik..

Booking Hotel Dengan Mudah Di Bagasi.my


Kalau nak booking hotel di Bagasi.my ni memang sangat mudah.. Korang hanya perlu klik kotak "Selanjutnya di Booking.com" seperti gambar kat atas ni.. Korang akan dibawa ke laman web Booking.com untuk tempahan tiket.. Oh ye, di Bagasi.my korang akan buat tempahan hotel sama ada melalui laman web Booking.com, Agoda.com ataupun Tripadvisor.com.my.. Sekiranya mereka rekomen Booking.com, itu bermakna harganya lebih berbaloi-baloi.. Jadi, korang dah tak perlu nak bersusah payah untuk bandingkan harga di banyak laman web..

Nampak tak pada gambar di atas, terdapat review tentang tempat menarik yang ada kawasan berhampiran dengan hotel.. Jadi, ia memudahkan korang plan perjalanan percutian korang dengan aktiviti melawat tempat menarik.. Seronok weh, sambil bercuti sambil kenali tempat-tempat menarik disekitarnya.. 

17 Hotel Terbaik Di Cherating Dengan Lokasi Strategik Yang Hampir Dengan Tempat Menarik


Cherating sememangnya menjanjikan pengalaman percutian yang menenang dan menghiburkan hati. Kalau kesana, pasti hilang segala stress dan sekaligus dapat melupakan seketika kesibukan rutin harian.. Kalau ada yang belum pernah sampai ke Cherating, aku cadangkan korang ke sana menikmati percutian di tepi pantai yang menyeronokkan.. Untuk pemilihan tempat penginapan, korang tak perlu risau sebabnya terdapat 17 hotel terbaik di sana.. Antaranya :-
  • Holiday Villa Beach Resort Cherating
  • Eastana Cherating Beach Resort
  • Royale Chulan Cherating
  • LaVilla By Holiday Villa Cherating
  • Villa Teja
  • The Kasturi
  • Sanctuary Resort - Apartment Hotel
  • Club Med Cherating
  • Samsuria Beach Resort & Residences
  • Hotel Kemaman Sand
  • Legend Cherating Beach Resort
  • Cherating Bayview Resort
  • Impiana Resort Cherating
  • Lis Na Ree Resort
  • Residence Inn Cherating
  • eRYA by Suria Cherating Resort
  • Casa Titik

Banyak gile kot pilihan hotel di Cherating.. Pilih sahaja yang mana berkenan dan kena dengan bajet korang.. Pastinya setiap tempat menginap di Cherating ini menjanjikan yang terbaik buat korang.. Jadi, jangan lupa ye buat tempahan hotel sekarang dan dapatkan kadar harga terkini bagi hotel pilihan korang di Booking.com, Agoda.com ataupun Tripadvisor.com.my.

So, next trip aku pasti akan ke Cherating bersama family.. Cumanya kena tau bajet terlebih dahulu dan baru boleh book hotel di Bagasi.my.. Wahh mudahnya kerja aku.. Tak perlu lagi nak survey merata tempat hanya di https://bagasi.my/ sahaja sudah memadai.. Jom pakat bercuti di Cherating!!


Kekal Sihat Dan Dilindungi Sepanjang Bulan Ramadan Dengan Dettol!

Tuesday, May 21, 2019
Kekal Sihat Dan Dilindungi Sepanjang Bulan Ramadan Dengan Dettol! |  Amalan kebersihan dapat membantu melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Setiap tahun, sepanjang bulan Ramadan iaitu bulan kesembilan dalam kalender hijriah, umat Islam seluruh dunia akan menjalani ibadah berpuasa. Selain itu, bulan Ramadan juga merupakan masa untuk umat Islam beribadat, bersolat, membuat kebajikan dan mengamalkan kesederhanaan dalam pelbagai aspek.  


Waktu berbuka atau iftar adalah masa untuk seisi keluarga dan sahabat handai bertemu sambil menikmati hidangan makanan dan iftar dikira tidak lengkap tanpa mengunjungi bazar Ramadan terlebih dahulu!

Dettol Team at Bazaar Jalan Kuching

Bazar Ramadan bukan sahaja menawarkan pelbagai makanan dan minuman yang lazat setelah berpuasa seharian, malah memberi peluang kepada seluruh warga Malaysia untuk bersama-sama mengalami keistimewaan membeli-belah dalam suasana berbilang budaya yang meriah. Walaupun begitu, berasak-asak pada waktu petang dalam keadaan cuaca 2 yang panas dan lembap sambil memilih apa yang dikehendaki meningkatkan risiko diri anda terdedah kepada banyak kuman yang tidak kelihatan.

Ada pelbagai cara untuk melindungi anda dan keluarga anda daripada kuman dengan rangkaian produk Dettol. Sebagai jenama perlindungan kuman yang dipercayai sejak sekian lama, Dettol menjadikan tanggungjawabnya terutama pada bulan Ramadan ini untuk melindungi para keluarga di Malaysia dengan menggalakkan mereka mengamalkan amalan kebersihan dalam pelbagai keadaan.  


Pada bulan Ramadan ini, Dettol melindungi anda dan keluarga anda dengan :-
  • Sabun Tangan Dettol untuk mencuci tangan anda sebelum menyentuh makanan untuk sahur dan iftar;
  • Sanitiser Tangan Dettol boleh digunakan di mana-mana sahaja kerana ia boleh membersihkan tangan anda tanpa menggunakan air;
  • Cecair Antiseptik Dettol membasmi kuman di ruang dan permukaan di kediaman anda sempena menyambut ketibaan Hari Raya.
Sejak dilancarkan lebih 80 tahun yang lalu, Dettol merupakan peneraju dalam perlindungan daripada kuman dan membantu menjaga kesihatan para keluarga menerusi amalan kebersihan yang lebih baik. Menerusi produk terkenal seperti Antiseptic Liquid, Antibacterial Liquid Hand Wash dan Hand Sanitizer, Dettol melindungi keluarga anda daripada 100 jenis kuman yang berbahaya.


Pada bulan yang begitu bermakna sekali untuk umat Islam, adalah wajar untuk semua orang kekal sihat supaya mereka boleh menyambut Hari Raya Aidilfitri bersama keluarga dan rakan-rakan mereka. Dengan Dettol, kita boleh berasa yakin 100%.

Pengagihan Sabun Tangan Dettol di Bazar Ramadan

Dettol Team at Bazaar TTDI

Tahun ini, Dettol menggalakkan rakyat Malaysia untuk kekal sihat dan ceria dengan melindungi diri mereka daripada 100 jenis kuman yang berbahaya. Cara terbaik untuk  3 kekal sihat adalah dengan kerap membasuh tangan anda menggunakan Sabun Tangan Dettol. Jangan ketinggalan untuk bersama-sama mencari pasukan Dettol yang akan mengunjungi ke 20 buah bazar Ramadan di sekitar Lembah Kelang untuk meningkatkan kesedaran anda tentang amalan kebersihan tangan dan mengagihkan Sabun Tangan Dettol secara percuma kepada orang ramai!

Dettol Team at Bazzar Tasik Permaisuri

Untuk info lanjut, sila layari :-