Top Social

Image Slider

Showing posts with label song. Show all posts
Showing posts with label song. Show all posts

Lirik Lagu Belenggu Rindu - Dato' Jamal Abdullah ft Wany Hasrita

Monday, September 16, 2019
Belenggu Rindu - Dato' Jamal Abdullah ft Wany Hasrita   |  Wahh Dato' Jamal ada lagu baru.. Kali ni berduet dengan penyanyi yang semakin meningkat naik, Wany Hasrita.. Sebagai peminat no.1 Raja Pop Malaysia ni, aku memang tak akan ketinggalan untuk mengambil tahu tentang perkembangannya.. Best jugak lagu Belenggu Rindu ni.. Lagu dan liriknya dari Hael Husaini dan Ezra Kong.. 


Lirik Lagu Perasaanku - Fieya Julia

Monday, August 26, 2019
Perasaanku - Fieya Julia  |  Hi guys! Perasaanku nyanyian Fieya Julia ni serius aku tak pernah dengar sebelum  ni.. Aku  tahu kewujudan lagu ni pun disebabkan kawan aku yang sorang ni.. Nampak sangatlah aku tak ikuti perkembangan muzik kan.. Yang aku tahu muzik lama-lama.. Orang lama kah?? Haha.. Btw, lagu ni best juga bila di dengar.. Lirik dia pun syahdu sangat.. Kehkeh.. So, kire boleh layan la lagu ni.. Kalau karaoke ok tak? Ahakz..

foto : google


Lirik Lagu Perasaanku
Fieya Julia

******

Jika aku tak lagi engkau merindu katakan padaku
Sungguh aku merasakannya darimu

Jika aku tiada dalam hatimu
Tak perlu kau buntu
Tak usah kau pertahankanya untukku
Lepaskan saja aku

Dan bila ku sedang berduka
Kau hadir bagaikan tiada apa
Sungguh aku tak mengerti
Siapa diriku sebenarnya dihatimu

Mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita
Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya

Oh tuhan mengapakah
Salahkah ku ingin rasa bahagia

Selalu dicinta sentiasa
Ingin kau ada selalunya

Mengapa ku selalu dibuai dusta dan derita
Selalu dibelai bicara manisnya
Ku disakiti selalunya

Oh tuhan mengapakah
Salahkah ku ingin rasa bahagia

Selalu dicinta sentiasa
Ingin kau ada selalunya
Ingin kau ada selalunya





Lirik Lagu Ilusi - Iam Neeta (Ost Sweet Dreams)

Sunday, August 18, 2019
Lirik Lagu Ilusi - Iam Neeta (Ost Sweet Dreams)  |  Kemain lagi ye.. Merata dok tengok kaum hawa post gambar Ben Amir gara-gara drama Sweet Dreams... Aku yang tak tahu menahu tentang drama ni pun dah terjebak sekali dok mengadap drama ni.. hehe.. Best jugak la jalan cerita drama ni adaptasi dari sebuah novel karya Acik Lana.. Uik, camne aku boleh terlepas pandang novel ni yek.. HUrmm.. Drama ini menampilkan gandingan Ben Amir dan Mira Filzah.. Kali ni lain sikit, sebabnya Mira Filzah bawa watak seorang bisu.. Menarik! Dah terjebak sekali memang akan ikut sampai habis la ni..


Drama dah best, lagu tema pun best.. Dah menjadi siulan disana sini.. Lagu Ilusi nyanyian Iam Neeta menjadi lagu ost bagi drama Sweet Dreams ni.. Jarang-jarang aku layan lagu Iam Neeta ni.. Tapi disebabkan drama ni, dah tersangkut pulak dengan lagu Ilusi ni.. Hehe.. Moh le layan lagu ni ye..


Lirik Lagu Ilusi - Iam Neeta
(Ost Sweet Dreams)

Semua rasa sedih
Semua ku takuti
Semua rasa berat di hati ku

Bimbang segala
Angan mu setinggi angkasa

Ku berikan segalanya
Kau hancurkan semuanya
Kau harapkan seperti
Ilusi dalam mimpi mu

Hujung jalan ini
Semua nya terhenti
Semua rasa berat di hati ku

Bimbang segala
Angan mu setinggi angkasa

Ku berikan segalanya
Kau hancurkan semuanya
Kau harapkan seperti
Ilusi dalam mimpi mu

Bunuh sisa cinta
Dera hingga mati
Merah menyala
Kau genggam sehingga mati…

Ku berikan segalanya
Kau hancurkan semuanya
Kau harapkan seperti
Ilusi dalam mimpi mu



TQ :)

Aku cinta - Syamel ft Ernie Zakri

Monday, August 12, 2019
Aku cinta - Syamel ft Ernie Zakri  |  Mula-mula kemunculan lagu ni memang aku tak dapat nak hadam lagu ni... Telinga tak dapat nak terima.. Rasa macam lagu ni entah apa-apa walaupun ramai yang cakap lagu ni best tapi tidak pada aku.. Eh! Sekarang aku pulak yang jadikan lagu ni lagu feberet aku.. Best la pulak.. Haha!! Rupa-rupanya dulu aku tak hayati sangat lirik dan melodi lagu ni.. Kehkeh.. Lepas aku hayati alunan lagu ni, yes lagu Aku Cinta ni memang best.. Tambahan pula yang tukang nyanyi tu, suara memang padu!! 


Aku cinta
Syamel ft Ernie Zakri

Kasih rahsiakan cinta
Tak mudah aku percaya
Setelah senda-tawa nan mesra
Relakan hati sucimu

Kasih rahsiakan hati
Perlahan dirimu pergi
Bila berdua bahagia rasa
Dirimu hanya milikku selamanya

Lengkapilah deraian cinta
Jangan biarku menunggu harapanmu
Kau terindah hadir di jiwa
Zahir hilang di hatiku tetap cinta

Berpalinglah semula
Kembalikan senyum indah
Sekali kau hadir dengan cinta
Hanya dirimu yang ku pinta

Lemah jiwaku meronta
Biar zahir terukir tawa
Di hati tak sanggupku bicara
Selain hanya dari kata
Aku cinta

Lengkapilah deraian cinta
Jangan biarku menunggu harapanmu
Kau terindah hadir di jiwa
Zahir hilang di hatiku tetap cinta

Berpalinglah semula
Kembalikan senyum indah
Sekali kau hadir dengan cinta
Hanya dirimu yang ku pinta

Lemah jiwaku meronta
Biar zahir terukir tawa
Di hati tak sanggupku bicara
Selain hanya dari kata
Aku cinta


Dorang duit kat AJL32 memang best gile.. Padu beb!! Time ni aku boleh lagi cakap tak best.. haha.. Sekarang tengok balik, perghhh memang power paduan suara dua orang penyanyi ni.. 


Lirik Lagu Senorita - Shawn Mendes & Camila Cabello

Tuesday, August 06, 2019
Lirik Lagu Senorita - Shawn Mendes & Camila Cabello  |  Hola!! Ritu kau sombong.. Orang cakap lagu ni best, kau cakap tak best.. Sekarang tau la, kau dah tersampuk dengan kebest-an lagu ni.. Sape tu? Haha aku la.. Hiks.. Hurmm mula-mula dulu ada la dengar orang cakap, lagu Senorita ni best.. Aku jenis tak hadap sangat dengan lagu ni.. So, tak berminat la nak tau best ke tak lagu ni.. Lastnya, bila aku dengar betul-betul, wahhh memang best dowh!! Now, dah jadi lagu feberet aku.. Hehe.. Pape pun jom layan lagu ni.. 


Lirik Lagu SENORITA
by Shawn Mendes & Camila Cabello

***********************************

I love it when you call me señorita
I wish I could pretend I didn't need ya
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you keep me coming for you

Land in Miami
The air was hot from summer rain
Sweat dripping off me
Before I even knew her name, la la la
It felt like ooh la la la
Yeah no
Sapphire moonlight
We danced for hours in the sand
Tequila sunrise
Her body fit right in my hands, la la la
It felt like ooh la la la, yeah

I love it when you call me señorita
I wish I could pretend I didn't need you
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you know I love it when you call me señorita
I wish it wasn't so damn hard to leave you
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you keep me coming for ya

Locked in the hotel
There's just some things that never change
You say we're just friends
But friends don't know the way you taste, la la la
'Cause you know it's been a long time coming
Don't you let me fall

Ooh, when your lips undress me
Hooked on your tongue
Ooh love, your kiss is deadly
Don't stop

I love it when you call me señorita
I wish I could pretend I didn't need you
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you know I love it when you call me señorita
I wish it wasn't so damn hard to leave ya
But every touch is ooh la la la
It's true, la la la
Ooh, I should be running
Ooh, you keep me coming for you

All along I've been coming for you
And I hope it meant something to you
Call my name, I'll be coming for you
Coming for you, coming for you, coming for you

For you (ooh, she loves it when I come)
For you Ooh,

I should be running
Ooh, you keep me coming for you




Chow!!


Sumpah - Naim Daniel

Monday, July 22, 2019
Sumpah - Naim Daniel  |  Aku suka lagu ni.. Pertama kali dengar pun dah rasa bestnye lagu ni.. Lirik dia best.. Melodi dia best... Mula tu memang tak tahu siapa penyanyinya.. Lagu ni juga merupakan sountrack bagi drama Pia.. Time tengok cite ni, aku masih belum tahu siapakah penyanyinya.. Sehinggalah aku terpanggil mencari siapakah gerangan penyanyinya.. 

Rupanya 'Budi' yang menyanyikan lagu ni.. Kagum sekejap.. Hehe.. Eh, Budi tu watak Naim Daniel dalam drama Pia tu.. Jangan salah sangka pulak.. Kot ada yang  tak ikuti drama tu, memang tak tahulah sape Budi tu kan.. Hiks..


SUMPAH
- Naim Daniel -

****************************

Jika harusku bersabar dengan segala derita 
'Ku terima

Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara
'ku rela

Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwaku tulus untukmu . . .

Jika harusku bersabar dengan segala derita
'Ku terima

Jika pahitnya terasa
Bagai dipenjara tanpa bicara 
'ku rela

Cinta akan 'ku mengasihimu
Sehingga nadiku tiada lagi berlagu

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

'Ku harap kau mendengar apa yang 'ku bisikan selama ini
Tanpamu seluruh nyawa tak bermakna

Andai rembulan tidak lagi mampu bercahaya
Terangilah gelapku walau dalam gelita
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

Andainya bumi tidak mampu berputar lagi
Sumpah setiaku kan tetap ada di sini
Dengarkanlah aku
Jiwa 'ku tulus untukmu

Sumpah




#Sumpah #Naim Daniel

I Don't Wanna Talk About It - Rod Stewart

Friday, March 08, 2019
I Don't Wanna Talk About It - Rod Stewart  |  Aku, Dia dan Lagu... Opsss...!! Satu lagi lagu untuk aku semadikan dalam blog aku ni.. Yeahh, aku suka lagu ni.. Dari melodi dia.. lirik dia.. Semua best.. Lagu ni juga bermakna pada aku.. Haha!! Gitchewww!! Korang ada tak kenangan dengan lagu ni? Kot ada leh la layan lagu ni seminit dua.. Hiks.. 


I Don't Wanna Talk About It
Rod Stewart

I can tell by your eyes that you've prob'bly been cryin' forever
And the stars in the sky don't mean nothin' to you, they're a mirror.

I don't want to talk about it
How you broke my heart. 
If I stay here just a little bit longer
If I stay here, won't you listen to my heart, my heart?

If I stand all alone, will the shadow hide the color of my heart
Blue for the tears, black for the night's fears.
The stars in the sky don't mean nothin' to you, they're just a mirror.

I don't want to talk about it
How you broke my heart. 
If I stay here just a little bit longer
If I stay here, won't you listen to my heart, whoa, my heart? 
whoa My.. My heart, My heart.

I don't want to talk about it
How you broke my heart.
If I stay here just a little bit longer
If I stay here, won't you listen to my heart
whoa, my heart? 





Right Here Waiting - Richard Marx

Tuesday, March 05, 2019
Right Here Waiting - Richard Marx  |  Aku, dia dan lagu....... Hehe dah kenapa aku dok up lagu mana ni ek.. Haha.. Tetiba rasa nak dengar dan layan lagu lama.. Lagi pun lagu lama lagi best kot dari lagu baru yang kengkadang tu ada yang entah apa-apa.. Lagu lama ada ketenangan di situ.. Serius weh!!.. Apa cerita dengan lagu ni pulak ekk.. Hehe.. Ada cerita di sebalik lagu.. Mungkin.. Hurmm.. Jom layan..


Right Here Waiting
Richard Marx

Oceans apart 
Day after day 
And I slowly grow insane 
I hear your voice 
On the line 
But it doesnt stop the pain  

If i see you next to never 
Well how can we stay forever 

Wherever you go whatever you do 
I will be right here waiting for you
Whatever it takes or how my heart breaks
I will be right here waiting for you

I took for granted all the times
That i thought would last somehow
I hear the laughter
I taste the tears
But i cant get near you now

Oh cant you see it baby
You got me going crazy

I wonder how we can survive
This romance
But in the end if im with you
I'll take the chance

Oh cant you see it baby
You got me going crazy

Waiting for You.





I Love You - Celine Dion

Friday, February 15, 2019
I Love You - Celine Dion  |  Aku, dia dan lagu.... Lama gile tak dengar lagi Celine Dion ni.. I Love You antara salah satu lagu feberet aku yang dinyanyikan oleh Celine Dion.. Aku suka lirik dia.. Padu!! Hehe.. Yang mana tengah di lamun cinta mesti layan lagu ni.. Betul tak? Hiks.. Jom pakat layan lagu ni.. 


I Love You
Celine Dion

I must be crazy now
Maybe I dream too much
But when I think of you
I long to feel your touch

To whisper in your ear
Words that are old as time
Words only you would hear
If only you were mine

I wish I could go back to the very first day I saw you
Should've made my move when you looked in my eyes
'Cause by now I know that you'd feel the way that I do
And I'd whisper these words as you'd lie here by my side

I love you, please say
You love me too, these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Till the end of time

So today, I finally find the courage deep inside
Just to walk right up to your door
But my body can't move when I finally get to it
Just like a thousand times before

Then without a word he handed me this letter
Read I hope this finds the way into your heart, it said

I love you, please say
You love me too, these three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together
Till the end of time

Well maybe I, I need a little love yeah
And maybe I, I need a little care
And maybe I, maybe you, maybe you, maybe you
Oh you need somebody just to hold you
If you do, just reach out and I'll be there

I love you, please say
You love me too
Please say you love me too
Till the end of time
These three words
They could change our lives forever
And I promise you that we will always be together

Oh, I love you
Please say you love me too
Please please
Say you love me too
Till the end of time
My baby
Together, together, forever
Till the end of time
I love you
I will be your light
Shining bright
Shining through your eyes
My baby

Best Usop Nyanyi Lagu Menahan Rindu

Wednesday, May 03, 2017
Best Usop Nyanyi Lagu Menahan Rindu  |  Beberapa minggu aku tak ikuti program Mentor Millenia dek kerana terlalu banyak urusan yang perlu dibereskan... Kalau tak de kerja nak di buat pun, bila bertembung dengan perlawanan bola, harusss tak dapat nak tonton jugak.. TV akan di konker oleh encik suami.. Huh... Baru-baru ni aku dapat tahu yang usop nyanyikan lagu Menahan Rindu dari Wany Hasrita yang agak femes tu di minggu yang ke-11.. Teruja jugak aku nak tengok.. Bukak youtube dan tonton.. Best Usop nyanyi lagu Menahan Rindu... Memang terbaik...

sumber foto : google

Korang dah tonton ke? Kalau belum, boleh tonton kat bawah ni ye.. Hehe..


Aku tengok Mentor Millenia pun sebab adanya Usop ni la.. Kalau tak de dia, rasanya tak tengok kot.. Suara Usop best..


Mat Saleh Dari US Nyanyi Lagu Assalamualaikum Ustazah

Monday, April 17, 2017
Mat Saleh Dari US Nyanyi Lagu Assalamualaikum Ustazah  |  Assalamualaikum wbt.. Hi korang!! Moga pagi ni memberi lebih semangat kepada kita semua untuk meneruskan kehidupan kita seharian... Korang pernah dengar lagu Assalamualaikum Ustazah?? Takan tak pernah dengar.. Femes kot lagu ni.. Mat saleh pun tahu lagu ni tau.. Korang tahu tak ada Mat Saleh dari US nyanyi lagu Assalamualaikum Ustazah ni....

Mat Saleh Dari US Nyanyi Lagu Assalamualaikum Ustazah
Mat Saleh Dari US Nyanyi Lagu Assalamualaikum Ustazah

Semalam tengok berita kat tv, tertarik pulak dengan berita tentang sekumpulan mat saleh dari US menyanyikan salah sebuah lagu dari Kumpulan Khalifah iaitu Assalamualaikum Ustazah..  Kalau korang sempat tengok berita semalam mesti tahu kan.. Ataupun bende ni dah viral sebenarnya cuma aku jerk yang baru tahu.. hahaha.. Tak pe la mane-mane pun... Jom kite tonton video itewwww!!


Suka dengar slanga dorang ni.. hehe.. Tapi thorrrbaekkk dorang nyanyi..


Lagu Menahan Rindu Berhantu

Wednesday, April 05, 2017
Assalamualaikum wbt..

Lagu Menahan Rindu Berhantu  |  Korang pernah dengar tak lagu Menahan Rindu nyanyian Wany Hasrita?? Berhantu tau lagu ni kat opiz aku.. Sepanjang masa berkumandang.. Sampai ramai yang komplen tentang hal ni... Hehe korang jangan la salah sangka ye, ni bukan berhantu yang seram-seram tu.. Tapi ni kawan aku yang 'hantu' dengan lagu ni.. Ngeeeee..


Ada la sorang member opiz aku ni.. Suka sangat lagu ni.. Hari-hari dok ulang lagu ni.. Dalam satu hari tu tataw la berapa kali dia boleh ripit lagu ni.. Sampai ramai yang tegur, awat lagu ni jerk yang dia dok dengoo.. Tak bosan ke?? Haha.. Aku sendiri yang dok sebelah dia ni pown dah naik kematu telinga dengar lagu sama.. Sampai boleh hafal lirik lagu ni.. Sikit-sikit la.. Haha..

Mungkin ada dikalangan korang tak tahu menahu lagi kan tentang lagu ni.. Jom kite tengok lirik dia dan berkenal-kenalan dengan lagu ni.. Berhantu ke idokkk? Koh3x... 

MENAHAN RINDU
Wany Hasrita

**************

Sejenak ku termenung
Awan pun mulai murung
Tiada siulan-siulan burung-burung
Menemani hariku, menemani sepiku
Tersiksa angkara menanggung rindu

Oh angin kau kirinkan kalimah kasihku
Agar dapat ku dengari kalamnya berbunyi
Biarpun sekadar cuma memujuk hari
Akan ku terus berdiri hadapi semua ini

Biarlah ku bersendirian
Terkurung dalam kenangan silamku
Biarlah aku menahan rindu

Oh angin kau kirinkan kalimah kasihku
Agar dapat ku dengari kalamnya berbunyi
Biarpun sekadar cuma memujuk hari
Akan ku terus berdiri hadapi semua ini
Oh hari kau sedarilah kenyataan ini
Agar dapat ku gagahi dan terus berdiri

Biarlah ku bersendirian
Terkurung dalam kenangan silamku
Biarlah aku menahan rindu
Menahan Rindu..


Kalau ngah frust ni memang 'layan' la lagu ni... Lirik dia best.. hehe.. Nape time aku frust dulu tak de lagu ni ek.. Wahahaha... tetttttttt!!