Showing posts with label smartphone. Show all posts
Showing posts with label smartphone. Show all posts
Huawei P9 Yang Ohsem!!

Huawei P9 Yang Ohsem!!


Assalamualaikum wbt..

Huawei P9 Yang Ohsem!!  |  Holaa HOlaaa!! Dah tido ke korang?? Agak lewat aku bersiaran hari ni.. Okeh, aitu aku ada up entry pasai aku nak mencarik smartphone untuk diri sendiri.. [SINI] Pada mulanya aku berangan-angan nak rembat Vivo V3max... Setelah aku buat survey dan bertanya 'pakar-pakar' hp dekat tempat kerja aku tu dan membuat survey dari internet, makanya aku tak jadik nak beli hp Vivo V3max yang aku pada mulanya idam-idamkan itewww!! Kenapa tak jadi?? Haaaaa sebabnya aku dah terpikat dengan Huawei P9 yang ohsem ni..

Amek gambar pown sorok-sorok ye!! hehe

Kalau korang nak tau, camne aku leh terpikat dan terbeli Huawei P9 ni?? Haaa ni nak cite ni.. Baca ekk.. Hiks.. Masa aku dok buat survey hp Vivo tu, aku terbaca la entry tentang ke-ohsem-nan smartphone Huawei P9 ni kat blog Cik Epal... Katanye gambar sangatlah cantik.. Biasalah kite ni kan kaum hawa tak terkecuali kaum adam, kalau beli hp mesti perkara pertama yang diharapkan terhadap hp tersebut adalah kualiti gambar yang cantik... Camtu gak la ngan aku.. Dari review blogger Cik Epal tu la aku terus buat keputusan nak beli Huawei P9 ni...


Eceli, dah lama jugak aku beli hp ni.. Aku beli akhir bulan ogos.. Kirenya ni hp merdeka la.. Haha.. Serius aku cakap, Huawei P9 ni tersangatlah ohsem gambar dia.. Cantik dan tak perlu nak edit-edit dah bagai... Sebab camera Huawei P9 ni dah ada effect BEAUTY... Hanya perlu ejas jerk dekat screen camera tu sama ada nak glowing dia tahap berapa.. Tahap kuasa dua.. Tahap dewa.. Haaa korang boleh pilih mengikut citerasa korang.. Ahakz... Yang penting gambar yang diambil tak yah dah nak edit... Memang dah mulus dan tulus dah.. Huhu.. Kalau korang nak tahu lagik lebih lanjut pasai camera Leica Huawei P9 ni, korang leh tengok review Cik Epal ye.. 


Pada asalnya aku nak warna putih... Tapi tokey kedai tu cakap warna putih ngak adaaaa!! Yang had0 hanya warna gold... Dengan muka dan perasaan yang agak frust menonggeng aku rembat la jugak warna gold... Aku ni memang peminat warna putih... Kete puteh.. Hp yang dulu tu putih.. Hehe.. Nasib la, kali ni dah terkena virus Gold la pulak.. aduhaii...

Apa-apa pown aku sangatlah berpuashati dengan Huawei P9 ni... Segalanya best tentang Huawei P9 ni.. Sies babe aku kabo ke koram sumee!! paham dok?? Hiks.. Ohh ada satu aku tak berpuashati dengan Huawei P9 ni, harga dia agak mendongak.. Haha.. Yele kan, kalau orang kaya mungkin tak mendongak.. Bagi aku yang tak berapa nak kaya ni, kene mendongak la.. huhu.. Tapi tak pe la kan, dah nak pakai, beli aje la.. Lagi pown duit terkumpul dah cukup untuk beli hp so, rembat aje la.. huhu..


Cover belakang ni dapat free masa beli hp ni.. Banyak jugak la gift yang aku dapat.. Bila bawak opiz, ramai lak yang berkenan dengan cover belakang ni.. Siap ada yang nak carik nanti untuk hp mereka.. Huhu.. Cantik keh?? Hehe.. Wokeh la takat ni aje aku nak membebel malam ni.. Ehh dah pagi upenye.. Sok pulak sambung... Aku nak beradu dulu.. Esok kerja wehhh!! Nunite korang!!


Read more »
Lea Azleeya
17 Comments
Lenovo Phab Plus Pink Transparent Silicon Case Cover

Lenovo Phab Plus Pink Transparent Silicon Case Cover



Assalamualaikum wbt..



Teruja dapat parcel dari poslaju... Lama dah tunggu sebenarnya... Harini baru mendapat... Aku ada order case cover untuk HP Lenovo aku... Aku beli melalui lelong.com.my... Rasanya dah 3 kali kowt aku membeli belah kat lelong.com.my ni... Servis takat ni memang ok... Cepat dan selamat.. haha..!!

Sebelum ni aku dah beli case cover lenovo tetapi jenis plastik.. Tak syok la.. sebabnya tak lekat kat tangan.. Asek nak terjatuh je pegang.. Licin..!! So, gaji baru ni aku order baru... Yang jenis silicon lak... Warna pink jugak aku order.. gegel gitewww....!!







Ni la wajah sebenar case cover tersebut... Cun tak?? hehe.. simple aje kan.. Tapi kemas aje bila dah disarungkan ke HP aku tu... Rasa berbunga-bunga hati dapat case cover yang baru... Harga tak mahal mane.. Aku pilih untuk membeli yang harga RM 18.00 by CKYstore.. Ada lagik yang murah sebenarnya.. Harga Rm16.99 kalau tak silap.. Tapinya tak de warne pink lak.. dah sold out...




Bila dah disarungkan ke badan HP...... sweet takkkk???



Jengggg.. dah siap pasang... Ni wajah belakang HP...



Ni wajah depan HP.. ehhh!! nape ada  entiti sosok kat belakang tu?? Haha..!!




Read more »
Lea Azleeya
4 Comments
Posto.. Posto.. SP Tempered Glass Dah Sampai..

Posto.. Posto.. SP Tempered Glass Dah Sampai..



Assalamualaikum..

Ritu aku ada cerita pasal Lenovo Phab Plus aku kan.. Sekarang aku nak cerita pasal Screen Protector (SP) lak... Al kesahnya, Aku beli Phab Plus tu memang dah didatangkan sekali dengan SP.. Tapi yang plastik biasa ajo lah... Kengkononnye nak pasang sendiri dengan keyakinan yang paling tinggi boleh pasang tanpa cacat cela.. huh.. Pasang la sendiri dengan tangan dah cam kene parkinson menggeletarnya... Ceritanya bermula disini.... Time nak tarik yang plastik alas depan tu.. entah camne tak perasan tertarik sekali yang SP yang sepatutnya dah terlekat kat screen hp... Tarik dengan laju dan terus letak atas tilam... 

Hah tengok hp.. wahh clearr... cantik.. pandai jugak aku pasang... pastukan.. tengok dengan lebih teliti dan mengamati dengan mata hati.. dan dengan mata yang lebih besarrr.. rupa-rupanya tak de SP pown yang melekat kat screen telefon tu.. Huwaaaaa.. aduhaii.. tengok atas tilam.. hah dah selamat melekat bulus bulus kain kat SP tohhh... nangis tepi tilam.. sob sob sob..


Inilah hasil yang sangat comel... SP dah berbulus itu tadi.. Pasang jugak sebabnya takut screen calar.. walaupown mata berbuluuuuu tengok gelembung-gelembung angin tersebut!! Dengan perasaan yang terkecewa, aku terus wasap Encik IsOne... Nak mintak tolong dia orderkan SP lain kat lazada.. Kirenya mengadu nasib la dengan dia.. Haha!!

Alang-alang dah nak order barukan, terus aje order yang jenis tempered glass.. Baru mengancam nanti HP aku.. Ahakzz.. So, dengan baik hati nya dia mengoderkannya untuk aku... Yang dasyatnya, kene tunggu lama juga nak dapat sebabnya SPTG tersebut datangnya dari China.. hoho..!!

Dah sekian lama menunggu.. wah cam lama berzaman jerk gayanya... sampai la aku punye SPTG tersebut dari China..







Ini la rupanya... Eksklusif betul.. Dalam kotak khas lagik tu... Bersemangat nak pasang.. Kali ni pasang dengan lebih berhati-hati dan dengan hati yang suci murni tak angkuh lagik.. Haha.. 


SPTG siap dipasang dengan bergayanya... Alhamdulillah... Aku nak ucapkan terima kasih banyak-banyak pada Encik IsOne sebab banyak bantu aku dalam membeli melalui lazada... TQ encik.. Lain kali tulun lagik.. cia.. cia.. cia..
Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
Lenovo Phab Plus Dual Sim

Lenovo Phab Plus Dual Sim



Assalamualaikum wbt..

Dah berkurun rasanya tak membeli Phone... Kalau dulu pantang ada keluaran terbaru pasti sebok-sebok nak beli.. Phone last aku blackberry bold... Setelah sekian lama pakai dah sampai masa dia buat perangai.. Tak masuk cas laa... Tekan huruf tak boleh la.. Tekan satu huruf sekali keluar berderet.. Huh menguji kesabaran betul nak mendelete balik.. stresssss!! -kengkonon-

Oleh sebab tu aku decide beli phone lain untuk nombor celcom aku... Nombor celcom ni dah berkurun aku guna sejak zaman tondan dulu agik.. So, sayang oh!! nak bio 'beliau' mati begitu sahaja... hehe.. Sebenarnya bukan itu yang aku mau ceritakan.. yang aku nak cerita kat sini pasal aku carik hp baru untuk dihadiahkan untuk diri sendiri.. Haha..!!

Mula-mula nak buat pilihan tu agak pening sebabnya dah lama tak ikuti perkembangan kecanggihan hp yang terdapat dipasaran sekarang... Setelah puas fikir aku pown decide nak beli tablet sebabnya aku dah ada smartphone untuk nombor red0ne aku.. Ok!! bila dah decide nak beli tablet, pening pulak nak buat pilihan brand.. Tanya pendapat kawan-kawan yang biasa ngan hp... Semua macam memberi pendapat yang tak meyakinkan, memuaskan, menghavockan.. Puaslah aku jelajah kedai hp.. Servey dengan penjual-penjual hp keterangan mereka pown tak berapa nak memberangsangkan... suam-suam kuku ajek... Ehhh terasa tak dihargai jek.. hahaha boleh ekk cenggitu??!! 

Last-last teringat kat member sorang ni... Encik Is0NE... Terus wasap dia.. Respon gut2... Dia pown suggest Lenovo Phab Plus ni... katanye tablet ni bagus... tablet + smartphone katanye.. 6.8 henci... Aku yang tak berapa tahu sangat sal hp ni, ye ye kan aje lee.. hehe... Penerangan dia memang gut2 la... siap dengan bukti-bukti kukuh agik... Terpengaruh terusss... Haha... Jom tengok ape kelebihan dia...


Jangan keliru lak tau.. Sama jek sebenarnya dia punye spec... Warna ajek lain sebabnya ritu bertarung nyawa untuk pilih warna.. Sama ada warna grey atau gold.. Haha.. Pening encik Isone dengan aku.. Haha.. Sori yek encik... Hp ni didatangkan dengan 3 warna...


Gold cantik oh!! hurrmmm <frust> mula-mula nak beli grey.. pastu gold.. pastu grey balik... pastu gold balik... last2 beli jugak grey.. sebab DEGIL yang sangat TEBAL dalam diriku ini... haha... Tapi sies laa.. gold cantik ngat... Nyesal tak amek gold.. 

Huwaaaa... <nangis bucu lemari>... <ehh!!lemari ada bucu keh?>...

Al kisahnya, tablet ni aku mintak tolong encik isone jugak belikan dari laman lazada sebabnya harga agak murah dan barang original katanye... Alang-alang dah libatkan dia kan.. so, kasi libatkan sampai akhir laa.. hehe.. Setelah bertungkus lumus untuk buat belian yang mane pelbagai masalah dihadapi... Kononnya nak tunggu hari-hari istimewa yang mane pengguna kad kredit pada hari-hari yang telah ditetapkan mendapat diskaun tambahan.. Amek masa agik la tunggu berhari-hari untuk hari-hari tersebut... <byknye hari disitu>  Tunggu punye tunggu, time nak buat belian tu sekali kad reject la pulexxx... Tunggu lagik untuk guna kad seterusnya.. reject jugak... Last2 setelah berbincang di meja panjang... Beli aje la dengan harga diskaun biasa... huhuhu.. Okla kan ada jugak diskaunnya.. Kalau beli kat kedai mau rabak poket aku ni yang stenbai nak rabak dah ni.. Hakhak...

Dan akhirnya barang telah sampai ketanganku dengan jasa baik abang GDEX menghantar dengan penuh berhemah ke alamat yang diberikan... dan inilah hasilnya.. 



sori ekk gambar tak memuaskan sebab kemalasan melanda...!!

Lenovo phab plus dual sim grey colour + back cover + screen protector.. Itulah barang yang diterima.. Terima kasih yang tak terhingga kepada Encik Is0NE kerana membantu dari mula hingga akhir.. sehingga tercapai hasrat untuk memiliki sebuah tablet yang bajet gempak ini.. Haha!!

Pas ada hp gatai lak nak ada powerbank... huhuhu... Tapi yang sal powerbank episod akan datang laa yek... hehe..

Okey la sampai sini dulu la yek... nak cite panjang lebo0o sal kecanggihan hp ni p0wn tak berapa nak boleh agik sebabnya hp ni masih dalam ujikaji dan pembelajaran lagik... mungkin akan datang aku hapdet agik.. tu pown kalau rajin.. huhu... 

kbai..

Read more »
Lea Azleeya
4 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)