Susahnya Tanpa Smartphone

Assalamualaikum wbt..


Susahnya Tanpa Smartphone  |  Mownink Uolls.. huh..!! Susahnya tanpa smartphone kan... Korang rasa?? Hehe.. Macam aku bukanlah takde HP langsung tapi sekarang aku guna Tablet.. Agak besar dan berat... Bila aku bawak kehulu kehilir mesti ada yang tegur.... "Besar handphone".. Adeh...!! Tu tak dikira bila call masuk yang terpaksa aku jawab dengan mengangkat Tablet aku ni letak kat telinga.. Haha.. Seperti letak sekeping papan dekan telinga.. Hiks..

Dulu aku ada smartphone.. Samsung Note 2.. Tapi dah rosak tahap total lost.. Motherboard rosak engko..!! Seb bek ada back up Tablet Lenovo aku tu.. Dulu Tablet tu aku guna untuk surf internet aje.. Bukan untuk call.. Tapi sekarang untuk semua kegunaan.. Besar pown besarlah janji hado0o.. Plan beli smartphone?? Kalau tanye aku tentang plan nak beli smartphone memang ada la.. Tapi fulusnye belum ada.. Sebelum beli kita berangan dulu ye dak??

Aku dok survey-survey dua tiga hp jugak la.. Dua antaranya Vivo v3max dan Oppo R7 Plus.. Aku dah jatuh cinta dengan Huawei P9 sebenarnye.. Tapi harganya agak tinggi ye dan dah terkeluar dari bajet aku.. 


VIVO V3MAX


VIVO V3MAX pada aku spec dia mengancam jugak.. Baru jerk keluar April yang lalu... Tapi aku tak pasti la camne prestasi hp dia yang sebenar sebab tak pakai lagik kan.. Korang ada tak yang pakai hp ni?? Boleh la kongsi pengalaman dengan aku.. Best ke tak... 


OPPO R7 PLUS


OPPO R7 PLUS pown spec dia mengancam.. Tapi harga mahal dari VIVO V3MAX ... Dipasarkan tahun lepas... Dah setahun lebih usia hp ni.... hehe.. Kawan opiz aku ada pakai.. Katanya ok.. hehe.. Tataw la ok macam mana.. Keterangan yang diberikan agak memuskilkan.. Ahakz.. 

Setakat ni, 2 model hp ni la yang jadi angan-angan aku.. Tataw la takat berangan atau akan menjadi kenyataan.. Kite tunggu nak lihat aje la ye... Nak beli samsung rasa cam tak termampu dah.. hehe.. Dulu Note 2 tu pown dapat hadiah.. Bukan beli sendiri.. Takpe.. Kite berangan dulu yek... Sementara tu kite menabung.. Sikit-sikit lama-lama jadi bukit..


9 comments

  1. Oppo and Vivo both mmg puas hati. Both are under the same company, if Im not mistaken. I would like to vote for Oppo! hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh gutt.. Thankz kasi pendapat.. Cam nk beli oppo jugak jerk.. hehe

      Delete
  2. Samalah kak PC pun...guna tablet..untuk berblog mmg mudah..tapi untuk call..hihi..insyaAllah Lea..ada rezeki boleh beli..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula kak kan.. beso kak ehh letak kat telinga.. hahaha..

      Delete
  3. PG pun berangan nak beli oppo r7 tu. akak PG ada try test kat kedai, memang best. dia katalah. best macam mana, kena beli dulu baru tahu. adui. beranganlah jawapannya dulukan awak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ohh ye ke.. adehh.. kene p usha kat kedai ni.. Thankz ye awk kasi pandangan.. :)

      Delete
  4. tablet time guna untuk internet ok.. kalau untuk jawab call memang tak sesuai jadinya.. fuhh soalan yang agak mencabar nak pilih.. apapun masing2 ada kelebihan masing2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnn.. hurmm tula kalau dah ada pilihan memang susah buat keputusan...

      Delete
  5. Siqah tak pernah guna both phone tu. Cuma yang siqah tahu daripda review orang, oppo dan huawei bagus. Siqah berkenan jugak dengan Huawei P9 tu. Cuma siqah dah biasa guna apple so tak leh tukar yang lain. Hehe.

    Takpe. Lea kumpul duit dulu. Nanti boleh fikir2 lagi mana nak beli =)

    ReplyDelete