Showing posts with label lirik. Show all posts
Showing posts with label lirik. Show all posts
Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana

Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana


Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana | Semakin viral pulak ye lagi Empat Dara ni.. Sebelum ni viral gara-gara lagu ini dinyanyikan oleh Elly Mazlein dalam versinya sendiri sehinggakan mencetuskan fenomena yang luar biasa.. Haha.. Serius, lagu ni dok bermain dalam kepala sepanjang masa.. Dasyat betul penangannya.. Now, bertambah viral lagi bila Faizal Tahir melancarkan lagu dan video klip rasmi Empat Dara 2020..  

Empat Dara 2020 - Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana


Lirik Empat Dara 2020
Elly Mazlein, Faizal Tahir & Zizi Kirana

(Elly Mazlein)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Faizal Tahir)
Satu,dua,tiga Empat anak dara
Semua orang tahu aku boleh mengira
Tapi kalau hilang satu anak dara
Bikin risau satu negara

Semua anak dara
Jangan mudah percaya janji si teruna
Jangan mudah terpedaya dengan dunia
Hanya ilusi semata

(Elly Mazlein)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Faizal Tahir)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Zizi Kirana)
Satu dua tiga empat
Empat dara tunggu Jebat
Mana teruna cuba dekat
Itu yang tak kenal tempat tolong halang mohon sekat

Empat tiga dua satu
Macam hitam merah jambu
Pilih bias mana satu
Lain rezeki lain laku lain pinggan lain waktu

(Elly Mazlein)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Zizi Kirana)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Elly Mazlein)
Anak dara semua
Cantik melaram batik
Lembut berbahasa
Indah rupa budi
Bagai bulan dipagar bintang

(Faizal Tahir & Zizi Kirana)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu

(Elly Mazlein)
Empat dara duduk di tepi sungai
Duduk menjerat si ketam la batu




Terhibur aku tonton video klip lagu 4 Dara 2020 ni.. Simple je but nice.. 

Read more »
Lea Azleeya
2 Comments
Lirik Lagu Angan Merintih - Iqa Nizam

Lirik Lagu Angan Merintih - Iqa Nizam


Lirik Lagu Angan Merintih - Iqa Nizam  |  Minggu lepas aku perasan ramai yang share video clip lagu Angan Merintih dari Iqa Nizam.. Terjebak la jugak untuk tonton video clipnya.. Yelah, semua dok share kan.. Mesti ada yang menarik tentang lagu ni.. So, bila dah tonton sendiri, yes aku suka lagu ni.. Lirik pun best.. Kenalah dengan jiwa aku.. Boleh layan!

Lirik Lagu Angan Merintih - Iqa Nizam

Ok, kalau korang nak tahu, Angan Merintih ni merupakan single terbaru nyanyian Iqa Nizam.. Mesti ada yang tertanya-tanyakan siapa Iqa Nizam ni.. Mulanya aku tak kenal jugak, lepas siasatan dijalankan, barulah tahu dari mana penyanyi ini mula bertapak dalam industri muzik tanah air.. Jom kenali Iqa Nizam lebih dekat..

Siapa Iqa Nizam?

Sebelum ni, Iqa Nizam pernah menyertai rancangan I Can See Your Voice (ICSYV).. Beliau juga dikenali di Indonesia dan mempunyai peminatnya sendiri di sana.. Dah banyak sebenarnya lagu nyanyian Iqa Nizam ni.. Kalau search kat youtube, korang dapat lihat banyak lagu dendangan Iqa Nizam dan ada juga lagu duet bersama penyanyi Indonesia Thomas Arya.. Best!

Angan Merintih merupakan single terbaru nyanyian Iqa Nizam dibawah naungan Insictech Musicland yang baru saja dilancarkan pada 25 September 2020 yang lalu.. Meskipun masih baru, video clipnya di youtube telah mencecah lebih daripada 30,000 views hanya dalam masa 2 minggu sahaja.. Terbaik!! 

Lirik lagu ni memang layan lah.. Aku sendiri pun dok ulang dengar lagu ni.. Jom korang, sesama aku layan lagi lagu Angan Merintih ni.. Hehe..




ANGAN MERINTIH 
Artis : Iqa Nizam
Lagu / Lirik:  El Hadam

******

Telah Tercipta, Saat Dirasakan Tiba
Menjunjung Nikmat Bahgia Tanpa Duga
Namun Terselit Sesuatu
Yang Menyakitkan Tanpa Segan Silu

Mana Mungkin,
Ku Kan Menjadi Sasaranmu Lagi
Kerana Ku Tahu Kau Hanya Membuatku
Ku Berangan Dalam Beradu-!!!

Disaksikan Bulan Indah Cantik Mengambang 
Temani Hatiku Sepinya Dibunuhmu
Bicara Katamu Membuatku Akur
Kisah Tersimpan Hanya Mimpiku

Biar Sakit Dalam Diri Ku Sendiri
Takku Biar Mereka Menangis Untukku
Kerana Ku Yakin Disebalik Kisahku 
Tersimpan Harga Tiada Ternilai


Kalau rasa tak nak layan kat youtube, boleh juga layan lagu ni di platform seperti dibawah ini..


Subscribe & Follow Us


Aktifkan nada pemanggil ini dengan cara berikutnya :-  

MUAT TURUN NADA DERING 

Maxis CallerRingtones -- Dial *131*669926# tekan Call/Hantar 

DiGi CallerTunes -- Dial *233*1373151# tekan Hantar/Call 

Celcom CallMeTones -- Dial *323*738750# tekan Call/Hantar 

U Mobile ColourTones -- Taip CRM 10051619 dan hantar ke 28383    


Album : Iqa Nizam - Angan Merintih 
℗ & © 2020 INSICTECH MUSICLAND SDN BHD 
Publishing : MEDIA ASIA PRODUCTION SDN BHD


Read more »
Lea Azleeya
2 Comments
Lirik Lagu Pasrah - Damia

Lirik Lagu Pasrah - Damia


Lirik Lagu Pasrah - Damia  |  Aku sendiri sebenarnya tak sedar pun lagu ni wujud dan dah #01 trending di youtube.. Sedangkan selama ni aku mengikuti pekembangan Apak Khalifah.. Mungkin terlalu fokus dan risau dengan dunia hari ini tentang Covid-19 sehingga tak tahu dah perkara lain yang terjadi di sekeliling.. Setiap hari, hanya mengikuti perkembangan tentang virus merbahaya ni aje..

Lirik Lagu Pasrah nyanyian Damia

Sepanjang perintah kawalan pergerakan (PKP) ni, memang aku sepanjang masa berada di rumah menyahut seruan PM kita #JustStayAtHome so kita duduk aje dirumah.. PKP ni pun dah dilanjutkan lagi dari 18 Mac - 31 Mac ke 01 April - 14 April... Ada sebab perintah ini dikeluarkan.. Ia bertujuan untuk memutuskan rangkaian jangkitan Covid-19 ni.. Selagi korang bersepah dekat luar, ia sukar untuk dibendung dan semakin menular.. Jadi, tolonglah sama-sama fikirkan dan ikut arahan yang diberi dari masa ke semasa ye.. Jangan pentingkan diri sendiri! Kesiankanlah Frontliners yang sedang bertungkus lumus 24jam bertugas untuk atasi masalah ini.. 

Oklah, sesambil mengikuti perkembangan semasa Covid-19 ni, jom kita layan lagu Pasrah dari Damia ni.. Best jugak lagu ni.. Aku suka..




LIRIK LAGU PASRAH - DAMIA

*****

Berapa lama harusku menderita
Sedangkan engkau disirami bahagia
Sukarnya untukmu setia padaku

Mudahnya engkau melupakan semua
Semua janji waktu kita bersama
Tibalah masanya aku mengalah

Puisi indah kini tinggal kenangan
Ikatan cinta yang penuh kedukaan
Sayunya hatiku melepaskanmu
Berat bagiku untuk melupakanmu
Apakan daya takkanku nak merayu
Inilah masanya ku nokhtahkannya

Aku berserah
Jika ditakdir untuk tidak bersama
Kerana ku mahu dirimu bahagia
Bersama dirinya

Dan aku pasrah
Jika diriku untuk tidak bahagia
Pergilah kau sayangku
Pergilah kau kasihku bersamanya

*****

#StayAtHome #DudukRumah


Read more »
Lea Azleeya
0 Comments
Lirik Lagu Kita Baik Ramai Sayang - Achey & Fad Bocey

Lirik Lagu Kita Baik Ramai Sayang - Achey & Fad Bocey


Lirik Lagu Kita Baik Ramai Sayang - Achey & Fad Bocey  |  Assalamualaikum wbt.. Lama betul tinggalkan blog kesayangan ni.. Rindu gila nak menaip kembali disini.. Sesambil aku blogwalking, sesambil aku dengar lagu single terbaru dari Achey dan Fad Bocey iaitu 'Kita Baik Ramai Sayang'.. Sayu je bila dengar lagu ni wak.. Hurmm.. 

Lirik Lagu Kita Baik Ramai Sayang nyanyian Achey & Fad Bocey
credit : fb @Rosyaimi Amirul

Lagu ini dicipta oleh Ippo Hafiz, Achey dan Fad sendiri.. Ia dihasilkan selepas Allahyarham Abam Bocey kembali kepada Sang Penciptanya pada 10 Februari 2020 yang lalu.. Moh le kita dengar lagu ni ye... Aku suka!



Lirik Lagu Kita Baik Ramai Sayang
Achey & Fad Bocey

***

[Fad]
Tak pernah dibayangkan
Kau akan kembali
Saat yang ditinggalkan
Hanya bertemankan air mata

Beribu mendoakan
Bintang pun turut menyaksikan
Saat kami merindukanmu
Damailah engkau di sana

[Achey]
Kini engkau telah pergi
Pergi menjauh dari kami
Oh sahabat, engkaulah sejati
Tiada yang bisa terganti

Kami pohonkan agar engkau
Tenanglah di sana
Wahai sahabat yang kami sayangi
Yang kami cintai buat selamanya

Kini engkau telah pergi
Pergi menjauh dari kami
Oh sahabat engkaulah sejati
Tiada yang bisa terganti

Kami pohonkan agar engkau
Tenanglah di sana
Wahai sahabat yang kami sayangi
Yang kami cintai buat selamanya



Al-Fatihah (dibaca) buat Allahyarham Abam Bocey...



Read more »
Lea Azleeya
3 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)