Top Social

Image Slider

Showing posts with label althea. Show all posts
Showing posts with label althea. Show all posts

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hariku

Wednesday, December 26, 2018
Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hariku  |  Naik tensen aku dengan Althea ni... Baru saja keluarkan produk baru-baru ini, now keluar lagi produk baru.. Ni semua nak kasi bocor lagi la ni poket aku.. Dah la semua produk Althea ni best-best belaka dan sesuai dengan kulit aku.. Haissss.. Serius weh, produk keluaran Althea semuanya terbaik... Aku memang tak boleh berkata 'tidak' dengan produk keluaran Althea ni.. Mesti nak kena beli.. Yang terbaru Althea mengeluarkan haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist.. Wooooo, aku sangat suka hokeh! Jom aku kenalkan kat korang..


Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari

Kalau nak keluar pergi jenjalan, bersiap bukan main lagi.. Dengan makeupnya, tudung belit-belit, baju vouge-vouge, pendek kata semuanya sempurnalah.. Sekali pandang, perghhh kalah artis uollss... Tetapi, yang menjadi spoilnya, bile dok aje sebelah perghhh bau badan kalah tong sampah.. Agak-agak la kan, bau badan pun nak jugak kena jaga setanding dengan penampilan kita... Jangan disebabkan bau badan kita, habis semua lari bertempiaran tak nak dekat dengan kita.. hehe..

Jadi, aku nak kenalkan kat korang haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal yang boleh menyempurnakan hari-hari anda.. Cewahh dah cam iklan tv aje kan ayat aku.. Haha!! 

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari

Ok untuk pengetahuan korang semua, Stay Fresh Body Sparkling Mist ini merupakan kolaborasi antara Althea dengan Titi Kamal.. Kenal tak Titi Kamal? Bagi yang belum mengenali beliau, jom kenali serba sedikit tentang beliau.. 


Titi Kamal bukan sahaja cantik malah beliau merupakan seorang pelakon dan penyanyi terkenal Indonesia dan beliau juga berbakat besar dalam dunia fesyen dan gaya... Satu lagi, beliau adalah seorang ikon kecantikan bagi peminatnya di seluruh Asia Tenggara... Disebabkan itu, mereka terpanggil untuk bekerjasama bagi memperkenalkan Titi Kamal x Althea Stay Fresh Body Sparkling Mist kerana mereka memahami kehendak pengguna masa kini.. Oh ya, body mist ni merupakan body mist pertama keluaran Althea.. 

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari
Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist ini sangat ringan aromanya yang berasaskan daripada buah dan bunga kegemaran Titi Kamal sendiri iaitu Orange, Peach dan juga Rose. Yang pastinya baunya manis dan sangat segar.. Aku suka weh bau dia.. Satu lagi yang bestnya, body mist ni tidak melekit ye.. Jadi, bila kita sembur ke badan, ia cepat kering dan sangat selesa.. 



Bahan utama yang terdapat di dalam Stay Fresh Body Sparkling Mist ini adalah :-
  • Damask Rose Water - Kulit terhidrat dan memberikan aroma yang cukup lembut
  • Sweet Orange Oil - Bau yang cukup menyegarkan
  • Elder Flower Extract - Selain memberi bau feminin, ia turut menyejukkan dan melegakan kulit

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari

Satu lagi yang aku suka tentang Stay Fresh Body Sparkling Mist ni, packagingnya cantik dan comel.. Dengan saiz botolnya yang tidak sebesar mana, ia mudah dimuatkan ke dalam bag tangan dan boleh dibawa kemana sahaja.. Jadi, bila-bila masa diperlukan, ainya dah tersedia di dalam handbag.. Kasi sembur saje.. Haha!!

Macam aku sendiri, setiap hari aku akan pastikan Stay Fresh Body Sparkling Mist ni ada dalam handbag aku.. Kalau tertinggal satu hari, maka rasa tak lengkaplah hari tersebut.. 

Haruman Stay Fresh Body Sparkling Mist Althea x Titi Kamal Sempurnakan Hari

Cara gunanya sama sahaja seperti body mist yang lain.. Selepas mandi, bolehlah semburkan Stay Fresh Body Sparkling Mist ni pada badan secara ringan untuk mendapatkan kesegaran sepanjang hari.. Harga untuk sebotol Stay Fresh Body Sparkling Mist ni hanya RM35.00 sahaja untuk 100ml.. 

Untuk dapatkan Stay Fresh Body Sparkling Mist ini, bolehlah layari https://my.althea.kr/ atau terjah instagram mereka untuk info lanjut di https://www.instagram.com/altheakorea/


10 Barang Yang Ingin Aku Beli Di Althea

Saturday, December 15, 2018
10 Barang Yang Ingin Aku Beli Di Althea  |  Aku ni bukanlah seorang kaki shopping.. Tetapi bila sekali terjebak dalam kancah 'shopping' maka susah nak berhenti... Haha!! Now, aku giat bukak tutup - bukak tutup laman web Althea sebabnya banyak barang make-up dan skincare aku yang dah nak habis.. Jadinya, bila dah terjah laman web Althea maka penuhlah wishlist aku.. Ahakz.. 


Eh, sekejap! Korang tau tak apa itu Althea? Haa kalau ada yang masih tak tahu, Althea adalah sebuah laman web yang menjual barang atau produk kecantikan secara online yang datangnya nunnnn dari Korea... Biasanya kalau yang gile dengan K-Beauty pasti dah sinonem dengan Althea ni kan termasuklah aku.. Ahakz.. Sejak terjebak dengan K-Beauty ni memang Althea lah tempat aku shopping.. Tak nak membebel terlalu banyak, jom tengok wishlist aku, 10 barang yang ingin aku beli di Althea..


1. APRILSKIN Magic Snow Cushion


Orite, ini adalah barang pertama yang aku ingin beli di Althea, APRILSKIN Magic Snow Cushion.. Seriously, aku memang suka BB Cushion ni sebabnya aku dah pernah guna dulu.. Now, aku teringin nak guna balik sebabnya BB Cushion ni dapat cover semua cela di muka kita dengan mudah dan menampilkan wajah yang sempurna dan flawless.. I loikeee!! Almaklumlah muka aku ni bukannya 'suci' sangat.. Haha.. Ada la jugak parut jerawat dan kengkadang jerawat pun ada.. Jadi, dengan menggunakan APRILSKIN Magic Snow Cushion ni, dapatlah aku tutup segala cela kat muka aku ni.. Nama lagik magic cushion kan... Hehe..

Harganya tak mahal dan tak murah, sedang-sedang bak kata orang.. Berpadanan dengan hasilnya yang sangat superb iaitu RM82.00 sahaja.. Kalau ada yang nak beli dan cuba jugak, bolehlah klik link ni ye → https://my.althea.kr/magic-snow-cushion-2-0-2016-new


2. Elizavecca Skin Liar Primer


Ini produk wajib ada dalam beg aku.. Baru ni aku dah kehabisan si Elizavecca Skin Liar Primer ni.. Rasa macam tak sempurna jerk make up aku.. Hehe.. Paling terok, Skin Liar Primer ni selalu aje 'sold out' bila aku nak beli.. Nampak sangat produk ni bagus dan laku keras dekat Althea tu.. Harganya pun murah weh! 

Aku sebelum make up memang akan guna Skin Liar Primer ni supaya make up aku tahan lama dan mendapatkan matte finishing.. Muka pun nampak lebih flawless sepas make up.. Sangat membantu uolls... Paling best, make up memang tak akan bercapuk sama sekali.. Aku sangat recommend korang untuk guna Skin Liar Primer ni sebelum make up.. Gerenti korang puashati dengan hasilnya.. Harganya sangat murah iaitu RM23.00 sahaja.. Boleh beli di link ini → https://my.althea.kr/skin-liar-primer


3. MISSHA 4D Mascara


MISSHA 4D Mascara ni juga wajib ada dalam beg make up aku.. Aku tak percaya pada mascara lain selain mascara jenama MISSHA ni.. Ciri-ciri mascara yang aku suka haruslah tidak berketul-ketul dan mudah digunakan.. Ciri-ciri ni ada pada MISSHA 4D Mascara ni.. Serius aku suka mascara ni dan tak mungkin akan cari yang lain.. Ahakz.. Sekali beli mesti aku akan beli 2 pcs supaya aku tak putus bekalan.. Memandangkan kedua-duanya aku dah guna dan bakal habis tak lama lagi, MISSHA 4D Mascara ni wajib berada dalam wishlist aku.. Harga memang murah iaitu cuma RM16.00 sahaja.. Boleh terjah link ini → https://my.althea.kr/the-style-4d-mascara


4. RiRe Bubble Bubble Lip Mask


Bibir ni dah lama tak dirawat dan dibelai.. hehe.. Ada masa sampai kering bibir aku ni menggelupas dan paling teruk sampai pecah.. Sakit woiii... Ini gara-gara kurang air dan juga pemakaian lipstik yang terlalu kerap dan tak sesuai dengan bibir aku.. Jadi, terfikir jugak aku nak cari lips mask.. Sebelum ni bukan tak pernah guna lips mask, pernah aje.. Cumanya kali ni nak cuba pula yang jenis bubble bubble ni.. Baca feedback dari mereka yang dah guna, memang best... Jadi, aku pun nak jugak cuba kan.. Hehe..

Katanya RiRi Bubble Bubble Lip Mask ni dapat membuang sel kulit mati pada bibir dan memberikan kelembapan serta dapat melembutkan bibir... Haha, itu yang aku carik! Haha... Lagi pun, Bubble Lip Mask ni mengandungi ekstrak lemon dan kaya dengan vitamin c baik untuk kulit bibir.. Harga lip mask ni hanyalah RM29.00 sahaja.. Jom check kat sini → https://my.althea.kr/bubble-bubble-lip-mask


5. Laneige Essential Power Skin Refiner Moisture

Yeahh muka aku perlukan toner diketika ini.. Sebelum ni aku memang tak pernah guna lagi toner dari jenama Laneige ni.. Memang aku tahu dan sedia maklum yang jenama ni sangat terkenal dan mempunyai pengguna setia yang ramai.. Produknya juga adalah yang terbaik di pasaran.. Aku jerk lambat untuk mencubanya..

Jadi, kali ni aku tak nak ketinggalan lagi dan ingin mencuba sendiri kehebatan produk Laneige ni.. Lagi pun aku lihat ramai rakan-rakan aku yang dah mencubanya dan hasilnya sangat bagus.. Kulit aku memang jenis kombinasi.. Adakala kering dan ada kala ia berminyak.. Huhu.. Laneige Essential Power Skin Refiner Moisture ini menjadi pilihan aku sebabnya ia dapat membantu memberikan kelembapan pada kulit wajah dan menyeimbangkan minyak juga.. Hydro-Ion Mineral Water yang terkandung dalam essential ni mampu mempercepatkan kelembapan pada kulit.. Memang terbaik weh! Harganya cuma RM85.00.. Boleh tengok sini ye → https://my.althea.kr/power-essential-skin-refiner-moisture


6. Laneige Two Tone Lip Bar



Laneige Two Tone Lip Bar ni memang dah lama aku nak beli.. Tapinye, kena fikir banyak kali sebabnya aku tak pernah lagi beli lipstik berharga RM72.00 sebatang.. Haha.. Namun, hati aku ni rasa tak puas selagi tak beli.. Apa salahnya sekali sekala reward untuk diri sebatang lisptik yang mahalkan.. Lagi pun jenama Laneige ni sangatlah terkenal dan produknya juga berkualiti.. Jadi, dengan harga tu rasanya berbaloi-baloi untuk aku beli dan cuba.. Selain itu, warna yang ditawarkan sangat cantik oiii!!.. Sekarang ni memang aku suka sangat mengenakan lipstik two tone ni.. Nampak lebih menarik dan meyakinkan... 

Lipstik ni ada 10 shades.. Warna gabungannya cerah dan gelap.. Biasanya aku akan pakai warna gelap di bahagian dalam.. Nice weh!! Tak caya cuba la.. Haha.. Meh pakat beli kat sini → https://my.althea.kr/two-tone-lip-bar


7. Milky Dress Barbie Make Blurer Pop Cheek


Sekarang ni aku agak rajin sikit bermake up.. Blusher pun menjadi penting bagi aku sekarang.. Kalau sebelum ni aku gunakan Onsaemeein Velvet Moist Lip Tint sebagai blusher. Kali ni aku nak bertukar kepada Milky Dress Barbie Make Blurer Pop Cheek pula disebabkan Onsaemeein Lip Tint tu selalu sangat 'sold out'.. Memang sangat susah nak dapatkan stok.. 

Warna blusher Milky Dress ni cantik juga.. Bolehlah tukar angin pula kan.. Rasa macam nak rembat ketiga-tiga warna sebabnya sangat cantik.. hehe.. Harganya RM26.00 sahaja hokeh! Meh tengok sini → https://my.althea.kr/barbie-make-blurer-pop-cheek-6g


8. The Face Shop Designing Eyebrow Pencil


Yeah, aku pengguna setia eyebrow jenama The Face Shop ni.. Barang yang wajib ada bila aku make up.. Tak de ni, memang tak lengkap la make up aku.. Ahakz.. Ada banyak pilihan warna.. Biasanya aku guna dark brown.. Memandangkan eyebrow aku dah nak habis, haruslah aku masukkan dalam wishlish aku supaya aku tak putus bekalan eyebrow ni.. Haha!! Macam tu sekali ye.. Hiks..

Harganya sangat sangat sangat sangat murah.. Hanya RM11.00 sahaja.. Senang digunakan dan warnanya pun cantik sangat.. Nak selongkar, sila klik link ni ye → https://my.althea.kr/designing-eyebrow-pencil-0-3g


9. Althea Contour Cleanser


Pencuci muka pasti tak boleh tinggal.. Mesti kena ada dalam wishlist.. Pencuci muka pilihan aku haruslah dari keluaran Althea sendiri iaitu Contour Cleanser.. Serius, aku memang suka dengan pencuci muka ni.. Sangat sesuai untuk muka aku.. Dah banyak tiub jugak aku guna.. Sebelum kehabisan, aku kenalah buat stok.. Tak de la nanti dah habis baru kelam kabut nak beli.. Hehe..

Aku suka sangat pencuci muka ni sebabnya ia dapat membersihkan kulit dengan sempurna.. Make up habis tanggal.. Tak payah nak guna make up remove bagai.. Cukup dengan pencuci muka ni aje.. Selain itu, ia dapat membentuk wajah kita sekiranya guna dalam jangka masa yang berterusan.. V-shaped uollsss... Tak nak ke.. Hakak haruslah nak.. Ahakz!!

Harga murah aje.. Harga mampu milik iaitu RM23.00 untuk 150G... Murah weh!.. Lama jugak penggunaannya.. Jimat sangat.. Nak beli, boleh klik link ni → https://my.althea.kr/contour-cleanser


10. Pobling Pore Sonic Cleanser (White)


Barang terakhir yang ingin aku beli di Althea adalah Pobling Pore Sonic Cleanser.. Selalunya cuci muka dengan tangan jerk.. Nak la jugak try cuci muka menggunakan Pobling Pore Sonic Cleanser ni kan.. Ramai yang telah guna benda alah ni dan berpendapat ia sangat berkesan untuk memcuci muka dengan lebih sempurna.. Hah gitu!

Muka lebih bersih dari biasa uolls kalau guna Sonic Cleanser ni.. Dorang la kata.. Aku belum cuba lagi.. Pobling ni hebat tau sebab mempunyai kuasa 10,000 sonic/minit... Tu dia.. Memang muka akan terasa bersih la lepas guna Pobling ni.. Nak-nak lagi liang pori.. Memang bersih se bersihnya.. Bila baca feedback orang yang dah guna, aku sendiri teruja untuk cuba sendiri walaupun harganya agak meninggal.. Ekeke.. 

Pobling ni bukan guna kuasa elektrik ye tetapi menggunakan bateri sahaja dan sangat lembut bila digunakan pada muka kita.. Ia sama sekali tidak akan merosakkan kulit muka ya.. Harganya agak tinggi juga iaitu RM88.00.. Harga meninggal tetapi barangnya terbaik.. Berbaloi-baloi la kan dengan harga tu.. Nak beli, sila terjah disini → https://my.althea.kr/pore-sonic-cleanser-white


Itulah 10 barang yang ingin aku beli di Althea... Andai kata tak tercapai untuk beli kesepuluh-sepuluh ni dalam satu masa, tak pe kite beli sikit-sikit.. Dapat satu dari 10 wishlist ni pun dah boleh senyum sampai ke telinga tau.. Haha.. Bagi korang yang nak dapatkan produk K-Beauty yang berkualiti dan original, bolehlah beli di laman web Althea.. Websitenya pun mesra pengguna ye.. Korang tak perlu nak pening kepala semasa checkout barang.. Pembelian di laman web Althea sangat mudah.. Bagi korang yang firstime ingin beli barang di Althea sebagai new customer, jangan lupa dapatkan 15% diskaun dengan memasukan kod : NEW-MY semasa checkout ye.. Untuk info lanjut, boleh layari https://my.althea.kr/


Althea Milk Peel Cream Mask Review

Thursday, November 22, 2018
Althea Milk Peel Cream Mask Review  |  Holaaa guys!! Hey, Althea keluarkan produk baru lagi la uollsss.. Kali ni, mask pula diperkenalkan.. Macam biasa, kalau Althea ada newbaby terujanya lain macam sikit.. Haha!! Mask yang aku maksudkan ni bukanlah sheet mask tetapi Althea Milk Peel Cream Mask... Weiii, menarik gilesssssssss wehhhh!!! Ehh, kejap!.. Cream Mask? Apakah? Haaa kalau nak tahu, kenalah baca sampai ke noktah terakhir ye.. No skip hokeh!.. Ahakzz..

Althea Milk Peel Cream Mask

Mula-mula dapat produk ni aku agak konfius... Ini minuman ke atau mask? Haha.. Comel yakmat wehhh... Baca nama produk pun dah buat aku teruja badak dan tak sabar-sabar nak cuba.. Tengok pulak kotak yang seperti kotak susu tu, ehh, rasa nak minum pulak.. hiks.. Dalam fikiran time tu dah terbayang tekstur produk ni menyerupai susu... Eh! Betul ke? Hehe.. 

Milk Peel Cream Mask ni sebenarnya bertekstur sedikit kasar dan berat seperti tanah liat (Clay).. Bila di apply kat muka, teskturnya menjadi lebih creamy dan apa yang menarik lagi, selepas beberapa saat, ia berubah menjadi bubble halus yang sangattttt milky.. Halussss sangat macam whipped cream.. Haaaa.. Cam nak buat kek pulak ye.. hehe.. Bau pun best tau.. Aku suka baunya.. Tak tau nak describe macam mana bau dia tetapi ia sangat menyenangkan..




Oh ya, Althea Milk Peel Cream Mask ni diformulasi dari protien susu, AHA dan BHA yang dapat menjadikan kulit lebih cerah, halus dan lembap.. Rasanya korang sendiri pun tau kan, protien susu ni sangat bagus untuk melembapkan kulit.. Segala kotoran dekat muka pun dapat disingkirkan tau.. Best gile.. Rasa nak mask satu badan jerk.. Haha!! Dalam Milk Peel Cream Mask ni juga mengandungi Kaolin yang membantu proses detox dan menyingkirkan segala kotoran yang tersumbat di dalam liang pori muka..

Packaging Super Comel & praktikal

Tentang packaging pula, ofkoslah aku suka sebabnya packagingnya superb comel dan simple.. Ehh bukan itu sahaja tau, botolnya juga sangat praktikal sebabnya didatangkan dalam bentuk pump.. Jadi, tiada pembaziran akan berlaku kecuali korang tekan banyak kali.. Haha.. Over tau!! Satu lagi, botolnya kecik molek mudah dibawa kemana-mana.. Just sumbat dalam bag make-up atau handbag.. Nak bawak time travel pun mudah.. Tak berat dan jimat ruang sebab kecik.. Hehe..


Cara Guna Althea Milk Peel Cream Mask ni sangatlah mudah.. Just pam mask mengikut kuantiti yang diingini dan apply keseluruh wajah.. Terpulanglah sama ada nak pakai tebal atau nipis.. Macam aku, memang pakai nipis aje sebabnya nak jimat.. Haha!! Dah apply dekat muka, urut sampai terhasilnya foam yang halusssss.. Lepas tu bolehlah bilas dengan air suam selepas 30-60 saat.. Hasilnya, kulit muka bertukar menjadi kulit baby.. Haha.. Lembut wehh kulit.. Dah la lembut, wangi pulak tu.. Hiks.. Tapi harus diingat ye, kesan bagi setiap individu adalah berbeza mengikut jenis kulit.. Kulit kita tak sama deknon..!!

Ok, untuk harganya pula, memang berbaloi-baloi.. Murah sangat bagi aku.. Dah la hasilnya superb terbaik.. Berapa harganya? 


RM 36.00



Untuk dapatkan Althea Milk Peel Cream Mask, bolehlah layari https://my.althea.kr/ atau terjah instagram mereka di https://www.instagram.com/altheakorea/.. Pstttt.. Althea selalu buat sales tau.. Jadi, jangan lupa pakat serbu laman web mereka untuk mendapatkan diskaun hebat.. 


Petal Velvet Sunaway Sunscreen Terbaik Keluaran Althea

Friday, November 16, 2018
Petal Velvet Sunaway Sunblock/Sunscreen Terbaik Keluaran Althea  |  Hello guys!.. Ada yang plan nak pergi berkelah tepi pantai tak hujung minggu ni.. Kalau ada, jangan lupa bawak sunscreen bersama ye supaya kulit korang tak hangussssss dipanah cahaya matahari terik nanti.. hiks.. Dah kebetulan sebut pasal suncreen bagai, ni aku nak share dengan korang semua tentang produk terbaru keluaran Althea iaitu Althea Petal Velvet Sunaway... Bagus tau produk ni.. Nak tahu lebih lanjut, silalah stay sampai noktah terakhir ye.. Ahakz..


Kalau korang perasan, sebelum ni aku pernah share tentang produk keluaran Althea iaitu Bare Essentials dan Real Fresh Skin Detoxer.. Kedua-dua produk ni dah pun menjadi produk wajib bagi aku.. Beberapa bulan lepas Althea Petal Velvet Powders pula dilahirkan oleh Althea dan now, yang terbaruuuuu sekali adalah Petal Velvet Sunaway... Setakat ini produk keluaran Althea tak pernah mengecewakan aku.. Semuanya best-best belaka.. Seriussss baq hang!! Petal Velvet Sunaway ni macam mana pula? Haaa meh aku cite..

Ok, kalau korang nak tahu Althea Petal Velvet Sunaway ni adalah produk pelindung matahari atau dengan perkataan lain yang lebih dekat dengan hati korang iaitu suncreen... Kalau dulu aku tak amek port sangat tentang sunscreen ni bagai sebabnya aku memang tak suka pakai 'mereka'.. Selalunya kalau pakai sunscreen ni kulit aku akan jadi tak selesa, lemas dan melekit-lekit.. Aku cukup anti dengan produk yang membawa kesan yang melekit.. Rimas tau! Tapi tidak bagi sunscreen dari Althea ni.. Sekali pakai dah jatuh cinta uollsss.. Petal Velvet Sunaway ni sangatlah best sebabnya semasa sapuan, ia memberikan kemasan yang sangat licin dan ringan.. Paling best, tak melekit hokeh!!


Petal Velvet Sunaway Sunscreen Terbaik Keluaran Althea

Sebenarnya pelindung matahari atau sunscreen ni sangatlah penting untuk melindungi kulit kita dari sinaran UVA dan UVB.. Althea Petal Velvet Sunaway adalah pilihan yang tepat untuk tujuan tersebut kerana ia dihasilkan dari formula tanpa bahan kimia dengan tekstur cecair yang ringan dapat melindungi kulit daripada sinaran UVA dan UVB dengan SPF50+ PA++++.. Jangan risau ye, korang yang berkulit sensitif pun boleh menggunakan Althea Petal Velvet Sunaway ni kerana sunscreen ni sangat mesra pengguna..


Apa yang bestnye lepas apply Sunaway ni, zarah mikro akan menyerap sebum dan minyak yang berlebihan pada kulit untuk memberikan kesan yang lebih ringan seperti kelopak bunga ia juga bertindak melembapkan kulit dan kulit akan terhidrat sepanjang hari dengan lebih baik..


Petal Velvet Sunaway ni sunscreen lain dari yang lain tau.. Ia tidak akan meninggalkan kesan bayang putih pada kulit seperti sesetengah sublock yang ada dipasaran.. Ini kerana formula penghalang UV tanpa kimia telah diupgrade dengan lebih telus...

Bahan Utama Althea Petal Velvet Sunaway


Althea Petal Velvet Sunaway dihasilkan dengan ekstrak Damask Rose yang berfungsi melembapkan dan melembutkan kulit.. Kalau korang nak tahu, Damask Rose ni adalah bahan semulajadi yang berkomposisi molekul nano yang kaya dengan vitamin bagi membolehkan ia bertindak lebih jauh ke dalam kulit dan sesuai juga untuk kulit sensitif.. Selain itu, ia juga berfungsi menegangkan kulit agar wajah kelihatan lebih berseri..


Althea Petal Velvet Sunaway ini HARUS ADA untuk :-

  • Penggunaan harian - Sesuai untuk mereka yang mencari pelindung matahari yang tahan lebih lama dan kuat untuk kegunaan seharian.
  • Kelembapan kawalan sebum - Sesuai untuk mereka yang ingin pelindung matahari yang boleh melembap kulit, tidak melekit dan tidak meninggalkan kesan bayang putih pada kulit
  • Jenis kulit - Sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit sensitif



Cara guna sangat mudah.. Hanya perlu apply pada wajah dengan lapiran yang nipis pada setiap pagi atau sebelum terdedah pada cahaya matahari. Ingat ye, sebelum guna tu, shake dulu botol Sunaway ni.. Lepas shake barulah apply pada muka.. Hehe..

Althea Petal Velvet Powder

Tak lengkap rasanya kalau hanya memakai sunscreen semata-mata.. Untuk mendapatkan kesan yang lebih ohsem, bolehlah guna Althea Petal Velvet Powder pula selepas mengenakan Sunaway.. Barulah kulit nampak lebih cantik dan sekata.. Dalam pada kite melindungi kulit, apa salahnya kita sempurnakan lagi wajah dengan Petal Velvet Powder ni kan.. Aku cukup suka dengan Petal Velvet Powder ni.. Dulu cuma ada warna putih.. Sekarang dah bertambah dua code lagi..



  • Code #0 Translucent
  • Code #23 Warm Beige
  • Code Pink Lavender
Kalau korang nak tahu, Petal Velvet Powder ni sejenis loose powder yang teksturnya sangat ringan. Bila pakai muka nampak lebih natural tidak seperti memakai compact powder.. Kire lebih kurang natural beauty la gitu.. ekeke.. Powder ni dihasilkan dari bahan semulajadi seperti ekstrak flower seed yang kaya dengan antioksidan untuk melindungi kulit dari dehidrasi dan menjadikan kulit lebih berseri... Selain itu, ia memberi kemasan sutera pada kulit wajah.. 


Serius sebelum ni memang aku tak pernah cuba loose powder sebabnya aku ingat ia hanya bedak serbuk yang tak memberikan kesan apa-apa bila pakai.. Rupanya banyak kelebihan bila kita pakai loose powder ni.. Lepas kenal dengan Petal Velvet Powder ni, aku dah mula jatuh cinta.. Hari-hari mesti nak kene apply sebabnya ia dapat membantu mengurangkan sebum dan sekaligus menjadikan kulit lebih halusss bak sutera.. Hehe..


Nasib baiklah saiz bekas powder ni kecik aje.. Senang la aku sumbat dalam handbag aku yang kecik ni.. Boleh dibawa kemana-mana dan digunakan bila-bila masa.. Kadang tu kalau aku malas sangat nak make up, aku guna Petal Velvet Sunaway dan powder ni aje kat muka.. Senang! Yang penting kulit menten terjaga..


Harga Rangkaian Althea Petal Velvet

RM 53.10

RM 43.00

#0 Translucent - RM 16.00
#23 Warm Beige - RM 16.00

RM 17.00

Untuk dapatkan Althea Petal Sunaway dan koleksi Althea Petal Velvet Powder, bolehlah layari https://my.althea.kr/ atau terjah instagram mereka di https://www.instagram.com/altheakorea/.. Pstttt.. Althea selalu buat sales tau.. Jadi, jangan lupa pakat serbu laman web mereka untuk mendapatkan diskaun hebat.. 


Unboxing Althea Turn 3 Beauty Haul

Wednesday, September 19, 2018
Unboxing Althea Turn 3 Beauty Haul  |  Holaaaa!! Hi korang.. Hakak dengan produk kecantikan tak dapat dipisahkan.. Cewahhh.. Padahal hakak bukannya seorang kaki makep tegar.. Haha!! Tapi serius, aku memang suka sangat dengan produk kecantikan ni.. Bila beli produk kecantikan tak kiralah, lipstik ke, compact powder ke, skincare ke, apa sajalah produk kecantikan, mesti aku excited.. Hehe.. Orite, kali ni aku nak unboxing Althea Turn 3 Beauty Haul!! 


Tempat feberet aku shopping produk kecantikan semestinya di laman web Althea.kr... Macam-macam produk ada dijual di sana.. Kadang tu sampai rambang mata nak pilih yang mana satu.. Semuanya best-best belaka.. Rasanya dah banyak kali jugak aku shopping kat sana.. Boleh dikatakan aku adalah pelanggan tetap Althea.. Haha!!

Apa yang aku shopping untuk kali ni? Haaa mesti korang tak sabar nak tahukan? Jom kite unboxing sesama..

Althea Turn 3 Beauty Haul


Kalau dulu aku shopping di Althea rasa macam nak beli semua produk.. Sekarang tak lagi sebabnya aku dah tau apa yang aku perlukan dan apa yang patut aku beli.. Cumanya, untuk satu-satu tujuan tu, banyak pulak pilihannya.. Haha!! Jadi, kene pilih yang betul-betul sesuai dengan apa yang kita mahukan.. Sebelum beli, aku akan tengok dulu review dari pembeli sebelumnya untuk menentukan produk tersebut ok atau tidak.. 

Apa yang aku beli kali ni? Haaa ada 5 item semuanya iaitu :-
  • Contour Cleanser (150g)
  • Black & Black Pore Cleansing Set
  • Skin Liar Primer (30ml)
  • Angle Foundation Brush
  • Powder Brush

Kalau ikutkan hati memang banyak lagi yang aku nak beli.. Tapi cukuplah 5 item dulu untuk kali ni.. Nextime kite shopping lagi.. Banyak jugak produk yang menjadi feberet aku di Althea.. Untuk kali ni, aku cuba beberapa produk yang aku belum pernah guna.. Jom kite tengok satu persatu..!!

Contour Cleanser (150g)


Althea Contour Cleanser ni memang pencuci muka feberet aku semenjak aku diperkenalkan dengan Set Skincare Althea Bare Essential - 3 Easy Step Korean Skincare Routine oleh Althea Angel.. Kenapa aku suka sangat dengan Contour Cleanser ni? Haa sebabnya pencuci muka keluaran Althea ni dapat membersihkan muka aku dengan sempurna.. Tak perlu pakai mekap remover dah.. Cuci aje pakai Contour Cleanser ni, semua mekap yang aku pakai akan tanggal.. Tapi harus diingat ye, aku bukan kaki mekap teballlll.. hehe.. 

Rutin mekap aku setiap hari, aku akan pakai krim, foundation yang sangat nipis sebab aku dah pakai krim muka kan, compact powder, celak, maskara dan juga lipstik.. Aku memang tak pakai make up remover untuk tanggalkan mekap aku.. Aku terus aje cuci pakai Countour Cleanser ni.. Clear muka aku tau!! Haha.. Satu lagi yang aku suka tentang pencuci muka ni adalah ia berfungsi untuk membentuk muka.. Dapat kuruskan muka tau kalaui pakai lama-lama.. Nama lagi Contour Cleanser kan.. Hiks..


Black & Black Pore Cleansing Set


Nella Black & Black Pore Cleansing Set ni aku tak pernah cuba lagi sebelum ni.. Hidung aku ni boleh tahan jugak bintik hitamnya.. Sebab tu la aku pilih produk ni untuk selesaikan masalah aku ni.. Tengok review pengguna sebelum ni, nampak macam produk ni berkesan untuk kurangkan bintik hitam.. Jadi, aku nak cuba sendiri untuk tengok hasilnya.. Menjadi ke idok...

Haaa setakat ni aku dah guna dua kali.. Alhamdulillah memang nampak perubahannya.. Bintik hitam semakin berkurangan.. Berus set ni sangatlah bestttt digunakan.. Lembut sangat weh!! Haha.. Memang tak menyakitkan muka.. Kena guna secara konsisten, insyaallah hilang semua bintik hitam kat muka aku ni.. Aku guna 3 kali seminggu kalau rajin.. ekekeke..


Skin Liar Primer (30ml)


Elizavecca Skin Liar Primer ini pun merupakan produk yang baru aku cuba.. Dari hasil siasatan aku keatas produk ni, ramai yang memberi feedback yang best-best belaka.. Jadi aku decide untuk cuba sendiri produk 'penipu' ini.. Haha.. Kenapa dinamakan skin liar primer? Haaa sebabnya bila pakai, muka jadi flawlesss.. Kikiki.. Betul ke idok?? Nak tahu kenalah cuba sendiri ye.. Ahakzz..


Angle Foundation Brush & Powder Brush




It's My Brush - Angle Foundation Brush dan Powder Brush ni memang dah lama nak beli tapi  tak terbeli sebabnya bila time nak beli mesti kehabisan stok!! Selalu apply foundation pakai jari jemari jerk.. Sekarang dah ada brush ni memang lebih mudah kerja meratakan pondesen.. Hiks.. Sama juga dengan powder brush tu sangat berguna time mekap.. Bebulu brush ni sangat lembut.. Rasa nak terlelap time layang dekat kulit muka.. Kikiki.. Cam kene belai jerk.. Wakakakaka!! Ini serius hokeh, brush ni memang best!!


Moh tengok video aku unboxing pulak.. Hiks..


5 produk yang aku shopping di Althea dah aku share info dengan korang... Insyaallah, next unboxing aku akan share lagi.. Ada lagi produk idaman aku di Althea yang belum aku beli.. Semua dah dimasukkan dalam wishlist aku.. Nak tahu, kenalah tunggu aku shopping dulu.. Haha!!

Orite, kalau korang nak shopping produk K-Beauty yang best-best dan meletop, bolehlah shopping di Althea.kr.. Aku yakin korang akan menjadi pelanggan setia Althea macam aku ni haa sebabnya semua produk yang dijual sangatlah menarik dan best-best belaka.. Di Althea pun selalu ada promotion tau.. Jadi, selalulah jengok website mereka ye untuk dapatkan harga diskaun..

Untuk sebarang pembelian atau maklumat lanjut, sila layari :-

Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram


Althea Turn 3 | Althea Angels Welcome Gift Box With Real Fresh Skin Detoxer

Monday, August 06, 2018
Althea Turn 3 | Althea Angels Welcome Gift Box  With Real Fresh Skin Detoxer  Happy Birthday to you.. Happy Birthday to you.. Happy Birthday to Althea.. Happy Birthday to you.. Yeyyyyy!! Tak sangka usia Althea dah menjangkau ke angka 3 pada tahun ini.. Rasa macam baru semalam mengenali Althea.. Ini bermakna aku belum puas lagi bersama Althea.. hehehe.. Ada yang belum kenal ke dengan Althea? Althea ni sebenarnya sebuah website yang menjual pelbagai jenis produk K-Beauty yang diterbangkan terus dari Korea. Yang mane peminat K-Beauty, patut berkenalan dengan Althea ni.. Korang pasti jatuh cinta nanti.. Hehe..

Althea Angels Welcome Gift Pinky Box

Sempena Althea Turn 3 ini, Althea telah memperkenalkan sebuah komuniti iaitu Althea Angels... Alhamdulillah aku adalah salah seorang yang terpilih sebagai Althea's Beauty Ambassador Community di dalam komuniti Althea Angels.. Bukan semua orang boleh sertai Althea Angels ni tau.. Mereka yang terpilih adalah terdiri daripada Vloggers, Beauty Bloggers, Youtubers atau Influencers. Aku bersyukur sangat kerana terpilih.. Teruja gila!! Mana tak terujanya, Althea ni adalah salah satu nama besar dalam dunia kecantikan yang dikenali bukan sahaja di Malaysia malah terkenal juga di Singapore, Thailand, Indonesia, Filipina dan juga USA.

Keistimewaan Sebagai Althea Angels


Jangan tak tahu ye, menjadi sebagai salah seorang Althea Angels ni banyak keistimewaan yang akan diperolehi dan dinikmati.. Hehe.. Nak tahu apakah keistimewaannya? Meh kita check sama-sama.
  • Welcome Gift
  • Monthly K-Beauty Giveaway
  • Seasonal Annual Shopping Credits
  • Exclusive Discount Code
  • Birthday Credits
  • Exclusive Althea Review
  • Studio Access
  • dan banyak lagi aktiviti lain yang menarik
Bila dah terpilih sebagai Althea Angels, keistimewaan pertama yang aku perolehi ofkoslah Welcome Gift.. Teruja tak payah nak cakap la bilamana sebuah parcel pembalutnya berwarna pink sampai depan muka pintu rumah.. Senyum masa tu dah cecah ke telinga.. Haha!! Tak sabar nak buka Althea Angels Welcome Gift Box berwarna pink yang diterbangkan khas dari Korea ini.. Aku memang teruja setiap kali box dari Althea sampai sebab aku memang pengumpul tegar box Althea.. Comel weh!! Ok, tak nak sembang banyak sangat, jom kita lihat apa yang ada dalam Althea Angels Welcome Gift Pinky Box comel ni.. 


Dah tonton video unboxing kat atas ni? Haa yang mana tak boleh nak tonton disebabkan line internet sangkut-sangkut atau kuota dah habis (alasan kan? Tamo kawan.. Hahaha), tak pe aku up juga kat sini gambar produk yang ada dalam box comel ni.. Hehe.. Semua best-best tau!! Jom kita lihat apa yang adaaaaaa!!


Tu diaaaa.. Banyak kan.. Orite, antara barangan yang ada dalam box pink comel ni adalah :-
  • Althea Real Fresh Skin Detoxer Rose
  • Althea Real Fresh Skin Detoxer Green Tea
  • Tote Bag #AltheaTurns3
  • "Spread Your Wings" Make Up Bag
  • "Spread Your Wings" Hand Magic Mirror
  • Cute Small Origami Present Box
  • Discount Card Super Saver!
  • Welcome Card
"Spread Your Wings" Make Up Bag & Tote Bag #AltheaTurns3

Cute Small Origami Present Box

Real Fresh Skin Detoxer Rose & Green Tea

Banyak gile barang yang ada dalam box pink comel tu.. Happy sangat..!! Ok, kalau korang nak tahu, Althea telah melancarkan satu lagi produk baru sempena Althea Turns 3 ni. Aku memang suka produk keluaran Althea ni. Sebelum ni aku telah mencuba Althea Bare Essentials dan ia sangat sesuai dengan kulit aku.. Sampai sekarang aku masih setia dengan Althea Bare Essentials.. Kali ni aku teruja pula untuk mencuba satu lagi produk keluaran Althea yang terbaru iaitu Real Fresh Skin Detoxer yang kini boleh didapati di website Althea!.. Ehh Real Fresh Skin Detoxer ni ada dua jenis tau iaitu Real Fresh Skin Detoxer Rose dan Green Tea.. 

Untuk keluaran terbaru ni, Althea telah bergabung dan bekerjasama dengan Get It Beauty (Rancangan TV K-Beauty No.1 di Korea)  untuk memperkenalkan produk Althea kepada semua peminat K-Beauty yang akan bersiaran pada bulan September nanti di GIB's TV. Pastikan anda menonton ye nanti!!

Real Fres Skin Detoxer


Real Fresh Skin Detoxer ini dihasilkan daripada bahan-bahan semulajadi. Mask 10 saat ini dipenuhi dengan tenaga dan kesegaran alam semulajadi untuk memastikan kulit kekal sihat dan bersih setiap hari. Real Fresh Skin Detoxer ini didatangkan dalam dua jenis iaitu :-
  • Real Fresh Skin Detoxer Rose
  • Real Fresh Skin Detoxer Green Tea

Real Fresh Skin Detoxer Rose (Refining)

Real Fresh Skin Detoxer Rose dihasilkan daripada 100% kelopak bunga Ros May yang dipetik dengan menggunakan tangan sepenuhnya sekali dalam setahun dalam bulan Mei di Grasse, Selatan Perancis. Fungsi Kelopak Ros May ini adalah ia membantu menghaluskan kulit wajah sehalus kelopak mawar dan membuatkan kulit kelihatan berseri dalam masa 10 saat sahaja! Manakala bahan pembersihnya pula berasal dari Ekstrak kelapa yang meresap perlahan-lahan kedalam kulit tanpa kerengsaan.



Real Fresh Skin Detoxer Rose (Refining) bertindak untuk menapis. Sangat sesuai digunakan pada waktu pagi selepas bangun dari tidur kerana ia berfungsi membantu melindungi dan mengawal keseimbangan tahap pH kulit, membersihkan dan memperbaiki peredaran darah, memastikan kulit kekal segar, lembut dan cerah. 

Real Fresh Skin Detoxer Green Tea (Purifying)

Real Fresh Skin Detoxer Green Tea ini pula mengandungi Teh Hijau Muda dari Ladang Pulau Jeju yang berfungsi bagi melegakan kulit yang sensitif dan membersihkan kulit dalam masa 10 saat. Bahan pembersihnya juga berasal dari Ekstrak Kelapa yang dapat melembutkan kulit tanpa memberikan kerengsaan pada kulit.



Real Fresh Skin Detoxer Green Tea (Purifying) ini pula sesuai digunakan pada waktu malam kerana ia bertindak membersihkan kulit secara sempurna. Jadi sebelum tidur, pastikan detox dulu muka korang dengan Real Fresh Skin Detoxer Green Tea ini kerana ia mengandungi bahan semulajadi iaitu daun Teh Hijau Muda yang mempunyai lima kali lebih vitamin C dari Lemon dan memberi perlindungan kulit dari sinar UV yang berbahaya. Selain itu, ia juga mampu mengawal minyak dan membersihkan segala kotoran yang ada pada kulit. 

Cara Penggunaan Real Fresh Skin Detoxer

  • Picit sedikit Real Fresh Skin Detoxer di atas tapak tangan kemudian sapu secara nipis ke seluruh wajah. Biarkan sebentar selama 10 saat.
  • Seterusnya, basahkan tapak tangan dan urut wajah dalam gerakan bulat sehingga keluar buih.
  • Akhir sekali, bilas dengan air bersih.
Serius, selepas cuci muka dengan Real Fresh Skin Detoxer ni muka segar lain macam.. Memang best gile!! Paling best, muka nampak bersih sempurna dan berseri.. Bukan itu sahaja tau, baunya pun sangat wangi sekaligus dapat menenangkan perasaan.. Serius weh aku dah jatuh cinta pandang pertama dengan Real Fresh Skin Detoxer ni.. Kenapalah Althea keluarkan produk semuanya best-best belaka.. Tak tidur lena lah jawabnya selagi tak dapatkan produk-produk terbaik Althea ni.. Haduiyai.. Haha!!

Jom Dapatkan Real Fresh Skin Detoxer Sekarang!


Ok, bagi korang yang mana rasa muka kelam jerk tu, meh pakat beli Real Fresh Skin Detoxer ni di Althea.. Korang pakai ni, gerenti muka korang tak kelam lagik dah sebab produk ni dapat detox muka kita dengan sempurna cuma dalam masa 10 saat sahaja.. Gile terbaik weh!! Kakak-kakak, abang-abang K-POP yang gilakan K-Beauty, boleh jugak try Real Fresh Skin Detoxer ni.. Korang gerenti suka punye..

Berapa harga Real Fresh Skin Detoxer ni? Dekat mana nak beli?


Harga 
Real Fresh Skin Detoxer Rose & Green Tea (Set)
RM86 Sahaja!!


Untuk pembelian, boleh terjah link dibawah ini :-


Untuk maklumat lanjut, sila layari :-

Website


Instagram