Resepi Megi Goreng Simple Tapi Nyumm Nyumm Sedap!


Resepi Megi Goreng Simple Tapi Nyumm Nyumm Sedap!  |  Kemahennn tajuk aku kali ni ye.. Siap ada nyumm nyumm tu.. Haha!! Alah sekali sekala nak bertajuk hepi-hepi camni kan.. Hiks.. Ok, kali ni nak share Resepi Megi Goreng Simple.. Memang simple je aku buat kali ni.. Ikut bahan yang ada kat rumah je.. Almaklumlah pkp ni bahan-bahan yang ada sangat terhad.. 

Sorry ye gambar ni je sempat snap.. Tak sempat nak berlawa-lawa bagai, dah kene bedal megi goreng aku ni.. Nampak tak betapa nyumm nyumm sedap.. (masuk bakul angkat sendiri) Sape lagi yang nak puji diri sendiri melainkan dirinya sendiri.. Haha.. Ok lah, cukup la mengarutnye.. Jom aku share resepinya.. 

Resepi Megi Goreng Simple 

Bahan-Bahan :-

2 bungkus mi segera ( aku guna brand vit's)

1 biji telur - dipukul sedikit

2 biji bawang merah - dihiris

1 ulas bawang putih - dicincang halus

1 sudu besar cili kisar

1/2 sudu besar sos tiram

1 sudu besar sos cili

Sos ikan secukup rasa

Hirisan daun sup ( yang ni je ada dalam peti ais.. haha )

Hirisan cili besar merah


Aku guna mi segera ini..

Cara Masak :-

  • Celurkan mi segera hingga lembut dan toskan
  • Panaskan  sedikit minyak dalam kuali, tumis hirisan bawang putih, bawang merah dan cili kisar hingga garing
  • Tambah sos cili, sos tiram dan sedikit sos ikan. kacau rata.
  • Tolak bahan-bahan tumisan ke tepi kuali dan masukkan telur. Biar sedikit mengeras dan kacau hingga hancur.
  • Masukkan mi segera dan kacau rata.
  • Masukkan hiris lada dan daun sup.
  • Last sekali padankan rasa.. Kalau kurang, tambahlah apa yang patut ye.. hehe
  • Siap!!


Selamat mencuba!




QuickEdit
Lea Azleeya
2 Comments

2 comments:

[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)