Top Social

ARWA Minuman Tambahan Yang Sedap No.1 Untuk Kulit Berasaskan Makanan Sunnah

Tuesday, August 27, 2019
ARWA Minuman Tambahan Yang Sedap No.1 Untuk Kulit Berasaskan Makanan Sunnah  |  Assalamualaikum.. Hai korang! Ada bende yang aku nak share dengan korang ni.. Baru-baru ni aku diperkenalkan dengan satu brand minuman tambahan ni.. Rasa dia memang best sangat.. Sekali minum, eh! rasa nak lagi.. Rasanya kalau ikut hati, habis sekotak sehari.. haha.. Serius sedap.. Nak tau tak minuman apa yang aku minum? Haa minuman itu adalah ARWA, minuman tambahan yang sedap No.1 untuk kulit berasaskan makanan sunnah..



ARWA Minuman Tambahan Yang Sedap No.1 Untuk Kulit Berasaskan Makanan Sunnah

Tidak dinafikan dipasaran sekarang terdapat pelbagai jenis minuman tambahan yang dijual.. Namun begitu aku nak korang tahu ARWA merupakan minuman tambahan yang agak special berbanding yang lain kerana ia adalah minuman yang boleh di minum setiap hari oleh seisi keluarga.. Apa yang menariknya lagi, minuman ini mengetengahkan penggunaan pelbagai jenis makanan sunnah di dalam satu sajian seperti kurma, madu, habbatus sauda, kismis, zaitun, delima dan lain-lain lagi yang benar-benar telah menjadikan minuman ARWA ini lain daripada yang lain. Boleh minum di rumah dengan keluarga.


Kalau korang nak tahu, minuman ARWA ini bukan sahaja sedap malah dapat memberi fungsi tambahan lain yang tidak disangka-sangka.. Sebagai contoh ARWA Coklat Kurma dapat membantu memulihkan pesakit ekzema terutamanya di kalangan kanak-kanak manakala ARWA Susu Kurma Strawberi pula dapat membantu menambahkan susu badan untuk para ibu yang sedang menyusukan anak dan ARWA Coklat Mocha pula dapat melawaskan perut bagi mereka yang menghadapi masalah kurang lawas sekaligus dapat mengempiskan perut yang buncit..

Ok, sepertimana yang aku katakan tadi, minuman ARWA ni didatangkan dalam 3 perisa iaitu :-
  • ARWA Susu Kurma Strawberi
  • ARWA Minuman Coklat Kurma
  • ARWA Minuman Coklat Mocha
ARWA Susu Kurma Strawberi

ARWA Minuman Coklat Kurma

ARWA Minuman Coklat Mocha

Aku suka ketiga-tiga perisa ARWA ni.. Setiap perisa memberi rasa istimewa yang tersendiri.. Selalunya aku hanya layan minuman bercoklat sahaja.. Tapi untuk ARWA, perisa strawberinya pun aku layan sebabnya sedap sangat rasa dia.. Sweet-sweet gitu!!


ARWA Berasaskan Makanan Sunnah

Sebut sahaja makanan sunnah, kita dah dapat bayangkan betapa berkhasiatnya setiap makanan sunnah itu.. Bila digunakan di dalam minuman tambahan, sudah pastinya minuman tersebut memberi banyak manfaat kepada kita kan.. Jadi, ARWA sememangnya minuman tambahan yang kaya dengan makanan sunnah.. Jom kita lihat khasiat bagi setiap makanan sunnah yang terkandung di dalam minuman ARWA ini..


Kurma
  • Menguatkan memori
  • Membekalkan tenaga dengan segera
Madu
  • Melembapkan kulit
  • Menyembuhkan luka
Kismis
  • Mencerdaskan minda
  • Membaiki tona wajah dan keanjalan kulit
  • Membantu mengurangkan tekanan darah tinggi
Delima
  • Baik untuk kesihatan usus
  • Mampu melindungi dan memperbaiki sel kulit mati dari dalam
  • Mengatasi kulit bermasalah dan mengatasi kulit kering
Buah Zaitun
  • Merawat kerosakan rambut
  • Mencegah kulit daripada penuaan
  • Mengatasi masalah kulit jerawat dan parut
Habbatus Sauda
  • Meningkatkan stamina
  • Menambahkan susu badan
  • Merawat ekzema dan asma
Za'faran
  • Menguatkan daya ingatan
  • Menghindarkan batuk dan selsema
  • Merawat kulit bermasalah secara lembut dan semulajadi
Al Manna
  • Mampu merendahkan tahap kolestrol
  • Amat sesuai untuk pembesaran kanak-kanak
  • Meredakan ketidakselesaan perut dan tekak

Kebaikan Minuman Tambahan Arwa

Bila dapat tahu dalam minuman ARWA ni terkandung pelbagai jenis makanan sunnah, aku memang terus aje decide untuk cuba.. Alhamdulillah memang tak mengecewakan bilamana rasanya sangat sedap.. Tambahan lagi minuman ini sememangnya berkhasiat dan memberi banyak manfaat kepada kesihatan terutama kulit.. ARWA ni minuman no.1 untuk kulit tau.. Haaa jangan tak tahu.! Jom lihat kebaikan yang ada pada setiap minuman ARWA ini..


1. ARWA Susu Kurma Strawberi

ARWA Strawberi ini merupakan susu kambing berperisa strawberi. Ia mengandungi vitamin C dan 8 makanan sunnah seperti delima, madu, habbatus sauda, kismis, buah zaitun, al manna dan za'faran. Antara kebaikan yang ada pada minuman berperisa strawberi ini antaranya :-
  • Mencerahkan kulit
  • Mengurangkan jerawat
  • Membatu meningkatkan sistem imun badan
  • Anti-Penuaan
  • Imunisasi badan
  • Memberi tenaga
  • Menaikkan hemoglobin (Hb)
  • Membantu masalah penghadaman antioksidan


2. ARWA Minuman Coklat Kurma

ARWA Coklat Kurma ini pula merupakan keluaran terbaru daripada Imanni Skinz, sebuah syarikat bumiputera yang diusahakan oleh anak tempatan. ARWA Minuman Coklat Kurma tanpa gula putih dan maltodekstrin ini bukan saja sedap malah boleh membantu memberikan khasiat untuk kesihatan dan kecantikan kulit.. Apa specialnya dengan minuman coklat kurma ini adalah ia boleh diminum oleh kanak-kanak.

Kalau korang nak tahu, ARWA Coklat ini bukanlah susu coklat biasa-biasa tetapi ianya minuman coklat yang di ekstrak dari buah koko dan di tambah dengan 8 jenis makanan sunnah seperti delima, madu, habbatus sauda, kismis, buah zaitun, al manna dan za'faran. Antara kebaikannya :-
  • Penggalak susu ibu
  • Memberikan tenaga
  • Melegakan sembelit
  • Membantu merawat ekzema dan gatal-gatal
  • Khasiat untuk ibu hamil / menyusu meningkatkan IQ anak
ARWA Coklat Kurma ni special sikit sebabnya ia berkesan sebagai milk booster hingga boleh ke tahap bengkak susu.. Dah ada tau testimoni dari pengguna ARWA ni dimana susu badan mereka tidak drop walaupun berpuasa malahan semakin bertambah.



3. ARWA Minuman Coklat Mocha

Di awal tadi aku dah cite tentang ARWA Coklat Mocha ni kan dimana ia dapat melawaskan perut bagi mereka yang mempunyai masalah penghadaman dan juga perut buncit.. So, kalau rasa ada masalah tersebut bolehlah try coklat mocha ni.. Sedap tau.. Selain mengandungi 8 jenis makanan sunnah, ARWA Coklat Mocha ni juga terkandung bahan aktif Garcinia Cambogia dimana ia terkandung Asid Hidroksi Sitrik (HCA) yang bertindak sebagai bahan yang merencat selera makan dan mengurangkan berat badan serta HCA pula mengurangkan aktiviti penting enzim ATP-Citrate Lyase yang terlibat dalam metabolisme lemak. Antara kebaikannya pula :-
  • Mempercepatkan pengecutan rahim semasa proses berpantang dan menambah susu badan
  • Meningkatkan hormon sorotonin dalam otak untuk mengurangkan rasa lapar dan memberikan tenaga
ARWA Coklat Mocha ini tidak sesuai untuk ibu hamil dan kanak-kanak dan ianya hanya sesuai untuk kaum lelaki dan wanita dewasa yang tidak hamil dan tidak menyusu sahaja.. 

Oh ya, untuk ARWA Coklat Kurma dan ARWA Susu Kurma Strawberi pula ia sesuai untuk diminum oleh seisi keluarga beermula dari usia 10 bulan dan ke atas. Untuk kanak-kanak dalam usia yang masih kecil, disarankan hanya diberi 1/2 sachet sahaja.. ARWA Coklat Kurma boleh membantu masalah ekzema dan turut membantu dalam menambahkan susu ibu (milk booster) begitu juga dengan Susu Kurma Strawberi boleh dijadikan sebagai milk booster.

Testimoni Pengguna Minuman ARWA





Minuman Tambahan ARWA Untuk Kesihatan dan Kecantikan Kulit

Apa maksud ARWA ni ye? Haa kalau korang nak tahu, ARWA ni maksudnya adalah memberi minum sampai puas, segar, terpenuhi dan menyenangkan. Dok bercerita pasal  ARWA dari tadi, last-last baru nak cite tentang maksudnya kan.. Hehe..

Happy gile kan bila dapat minum minuman yang super duper sedap ni dan dalam masa yang sama juga dapat memberikan semua khasiat yang ada untuk tubuh kita.. Serius sedap sangat minuman ARWA ni dan rasanya pun tak terlalu manis.. Ngam-ngam kata orang.. Selain rasanya yang sedap, aku juga tertarik dengan packagingnya terutamanya kotak minuman ini sangatlah menarik perhatian.. Designnya saja dah boleh menambat hati pengguna.. Tu belum rasa lagi.. Kalau dah rasa memang  nak lagi dan lagi..


Didatangkan dalam bentuk sachet yang mudah dibawa kemana-mana sahaja.. Jadi, tak perlu nak bawak botol yang besar atau bekas yang besar semata-mata nak menikmati ARWA ni.. Ambil dua tiga sachet, campak jerk dalam handbag.. Bila-bila masa saja boleh bancuh dan minum.. Kalau korang nak tahu, minuman ini sangat bagus kerana tanpa Maltodekstrin, tanpa gula putih dan rendah kalori. Ia digantikan dengan gula nano yang lebih rendah kalori dan lebih selamat.

Jom rawat masalah ekzema dengan ARWA, insyaallah dengan izin ALLAH.. Setidak-tidaknya anak akan minum dengan rasa sedapnya dan semakin sihat dalam satu masa. Bagi penggemar minuman coklat dan susu macam aku ni, jom pakat cuba produk ARWA yang ohsemnessss ni.. Aku yakin korang akan sukakannya.. Sekali cuba pasti nak lagi! Moh kita pakat sokong produk muslim yang diusahakan oleh anak tempatan ini..

Cara Penyediaan Minuman ARWA


Boleh juga dipelbagaikan sajian dengan lebih menarik.. Ikuti resepi smoothie dibawah..




Harga Minuman ARWA
Harga Asal : RM35
Harga Promosi : RM28

( 1 kotak : 10 sachet x 25gram )


Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

11 comments on "ARWA Minuman Tambahan Yang Sedap No.1 Untuk Kulit Berasaskan Makanan Sunnah"
  1. Nampak sedap Minuman Arwa ni 😘😘😘😘

    ReplyDelete
  2. Sedap lak tgk ketiga2 perisa ni.. Lagi2 yg strawberry tu.. Heheeh

    ReplyDelete
  3. Sedapnya Tb tengok Lea uii.. rasa nak try je.. lagipun tertarik bila tulis situ kata kata tiada gula putih

    ReplyDelete
  4. Banyak manfaat susu ni yea lepas tu boleh buat smoothie tu mengliurkan

    ReplyDelete
  5. sedap kan..nad dah rasa tiga2 ..memnag sedp..nak topup yang coklat kurma tu..tak manis sangat yang tu

    ReplyDelete
  6. Ada perisa mocha.. wahhh ni faveret ni.. sedap... macam nak cuba juga ni.

    ReplyDelete
  7. Kena beli tiga2 la sebab dlam rumah ni ibu suka mocha, anak cuka coklat dan strawberi. hehe.

    ReplyDelete
  8. Nampak sedap plak minuman arwa ni. Nanti nak beli jugaklah

    ReplyDelete
  9. Menarik dan bagus minuman coklat nie kan.. sebab guna bahan dari makanan sunnah..

    ReplyDelete
  10. awa dh cuba juga dh lea... sedap sgt nampk mana leh tahan... betul2 best la lea.. sedapppp!! suka yg coklat kurma tu... n anak2 suka yg strawberi

    ReplyDelete