Read The Second Time | Semai Benih-Benih Syurga

Monday, March 21, 2016


Assalamualaikum wbt..


Sejak kebelakangan ni terasa jauh dari Tuhan.. Mungkin iman aku sedang menurun... Terfikir apa harus aku buat??... Rasa gelisah.. Rasa tak tenang... Perkara ini tak boleh dibiarkan... Nanti akan 'sakit' jiwa dan rohani... Aku harus top up balik iman aku... Haaa.. Ingat prepaid hp je boleh top up!! Iman pown kene top up tau.. Sebabnya iman ni ada turun naiknya... Kalau terus dibiarkan harusss 'kemarau berpanjangan' iman kita jadinya... Aku rasa aku perlu baca buku agama... Freshkan balik rasa jiwa... Dah lama juga aku tinggalkan membaca buku-buku agama dek kerana sibuk menguruskan anak aku sorang tu.. hikhik..

Buku yang menjadi pilihan aku untuk dijadikan santapan rohani... Buku Semai Benih-Benih Syurga... Kenapa aku pilih buku ni..?? Hurmm Sebabnya penulisan buku ni amat memberi kesan kepada diri aku.. Pendek kata, boleh membawa keinsafan tahap tertinggi.. Hehe... 

Buku ni banyak bercerita berkenaan syurga neraka... Aku rasa setiap orang perlu membaca buku ni dan memilikinya... Buku ini memberi kesedaran dan meninggalkan kesan yang mendalam kepada kita.. Percayalah.. Tak rugi beli tau...!!


No comments

Post a Comment