MYLARA Skincare Product

Assalamualaikum wbt..


MYLARA Skincare  |  eh, ada skincare baru laa... Adakah aku dah jumpa dengan skincare yang sesuai untuk kulit aku ni.. Hehe.. Yang tu kene tunggula sebab kali ni aku sahut cabaran untuk cuba betul-betul produk ni dan rasa macam bersemangat gile kowt nak pakai.. Haha..!! 

Untuk cabaran kali ni, aku mula dengan stop dulu penggunaan skincare yang aku pakai sebelum ni selama seminggu kecuali cleanser.. Kenapa?? Yela, kalau cleanser pown stop jawabnye berlumut la muka aku ni, tak lalu lak korang nak kawan ngan aku nanti.. Huhu..

Okeh, sebelum tu meh aku perkenalkan kat korang dulu tentang MYLARA Skincare ni..


MYLARA skincare adalah hasil dari gabungan tenaga professional dalam merumus formulasi set penjagaan wajah untuk kekal sihat dan terawat. Dirumus dari ekstrak tumbuhan dan buah, MYLARA sesuai digunakan buat semua jenis kulit wajah, seawal usia 14 tahun hingga 60 tahun. MYLARA faham bahawa kulit wajah adalah aset yang memerlukan perawatan khusus dan selamat. Bukan sekadar produk penjagaan wajah, MYLARA adalah jawapan kenapa anda sudah tidak perlu berlindung di balik wajah kusam dan bermasalah!

MYLARA skincare dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP. Bahan-bahan serta formulasi yang dihasilkan telah diuji secara klinis dari aspek keberkesanan dan keselamatan berlandaskan syarat-syarat pengilang GMP. Tiada ujikaji pada haiwan dijalankan. 

Jom kite tengok pula apa yang ada dalam kotak ni..??



Produk MYLARA Skincare

4 IN 1 Collagen Cleanser

4-in-1 Collagen Cleanser (60ml)
     
Membersih, mengeksfoliasi, menegang, mencerah

Description
Pencuci wajah yang mempunyai 4 fungsi utama yang boleh menghapuskan kesan-kesan make-up, minyak dan kekotoran. Menghapuskan make up pada mata dengan lembut serta ekdfoliasi ringan untuk wajah yang lembut, licin dan cerah.

Tekstur
Gel pencuci berwarna ‘pink muda’ (pewarna dari ekstrak mawar, tidak menyebakan jerawat kerana bukan pewarna sintetik) yang mesra pengguna, lembut, berbau harum, serta multi-fungsi. Wajah terasa segar setelah menggunakannya. Tidak terlalu berbuih lantas berhasil mengekalkan kelembapan wajah. 

Manfaat Utama :- 

  • Praktikal, bersih dan efektif
  • Fungsi 4 dalam 1 yang boleh dilakukan di rumah
  • Membersih wajah
  • Eksfoliasi lembut
  • Menyamakan tona kulit dan melembutkan
  • Menganjalkan kulit
  • Menyerikan wajah
Bahan utama :-

  • Ekstrak Betik - Melembap, menghilangkan pigmentasi, mengurangkan kedutan
  • Minyak Kelapa - Anti iritasi, memberi kelembapan
  • Ekstrak Lidah Buaya - Melembap dan melembut 
  • Kolagen larut - Memberi kelembapan, melembutkan, anti penuaan
Cara Penggunaan

Cuci muka dua kali sehari dengan mengikuti dua langkah berikut :-


  • Pamkan 1-2 kali pencuci muka ke atas tangan yang basah , buihkan dan ratakan ke atas muka dan leher.
  • Bilas dengan air suam secukupnya dan biarkan kering sebelum menggunakan Mylara Pore Refining Facial Toner.



Facial Toner

Facial Toner (60ml)

Description
Pelembap wajah yang membantu prose semulajadi kulit iaitu membersih dan membaikpulih dengan mengecilkan pori-pori, menyeimbang kelembapan dan kandungan minyak, membuat kulit terlihat sihat, tegang dan berseri.

Tekstur
Penyegar yang berwarna ‘pink muda’ yang sangat sesuai untuk menyegarkan wajah di samping menyahtoksin di pori0pori supaya bebas kuman penyebab jerawat. Pori-pori yang bersih mampu merapat dan menghasilkan kulit wajah yang licin dan cerah natural.

Manfaat utama :-
  • Membuat kulit terasa bersih dan segar
  • Mengandungi bahan-bahan yang aman buat kulit : Rosehip, Licorice, Aloe Vera
  • Sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitive
  • Bebas pewarna dan bahan kimia berbahaya yang boleh merosakkan kulit

Bahan utama :
  • Minyak Rosehip - Anti-penuaan, melembapkan
  • Ekstrak Licorice - Anti-irritasi, mencerahkan
  • Ekstrak Aloe Vera - Melembap dan melembut
  • Witch Hazel - Anti-jerawat, melembapkan, menyegarkan kulit

Cara Penggunaan

Selepas mencuci muka, di atas permukaan kering;
  • Basahkan kapas dengan toner secukupnya.  Ratakan perlahan di muka dan leher dengan arah ke atas.
  • Untuk perlindungan optimum, gunakan Mylara Matte CC Cream atau Mylara Revitalizing Night Cream selepas toner.



Matte Miracle CC Cream SPF 30

Matte Miracle CC Cream SPF 30 (7g)

8-in-1 Skin Perfector
  • Menyamar ketidaksempurnaan
  • Mencerahkan
  • Menyamakan tona kulit
  • Memberi kelembapan
  • Melembutkan
  • Menyerikan
  • Meremajakan
  • Melindungi dengan SPF 30 

Description
Krim multifungsi yang berkesan melindungi kulit wajah dari sinar matahari yang bahaya dengan SPF 30. Terbukti secara secara klinis dapat meningkatkan tekstur kulit dan memberi kelembapan yang secukupnya dengan  warna matte yang elegan.  “CC’’ bermaksud color corrective, dan ia terdiri dari primer pencerah wajah, foundation ringan, pelembap, dengan bahan-bahan anti-penuaan dan pemangkin kolagen.

Tektur
Krim multi-fungsi yang berciri ‘matte finishing’ tidak menyebabkan wajah berminyak seharian. Foundation ringan yang terkandung dalam CC Cream ini memberi ‘instant dewy look’ dan ‘natural glow’ yang wanita Asia idamkan dengan calitan minimal. ‘Matte CC Cream’ tidak menyumbat pori-pori kerana dihasilkan dengan teknologi Korea iaitu ‘Nano-size molecule’.

Manfaat utama :-
  • Melindungi dari sinar matahari
  • Membantu melembap dan melembutkan kulit wajah 
  • Tekstur ringan dan lembut
  • 97.7% natural
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Bahan Utama :-
  • Minyak Argan - Melembap, menegangkan (prokolagen)
  • Titanium dioxide - Melindungi dari sinar matahari, anti-cancer (kulit)
  • Serbuk mutiara - Mempercepat pertumbuhan kulit baru, regenerasi kolagen

Cara penggunaan

Selepas penggunaan toner, 
  • Sapukan CC Cream 15 minit sebelum terdedah kepada sinaran matahari. 
  • Adalah digalakkan untuk menambah sapuan selang 2 jam jika masih terdedah kepada sinaran matahari.



Revitalizing Night Cream

Revitalizing Night Cream(7g)

Description
Krim malam yang berfungsi mencerah yang masuk jauh ke dalam lapisan wajah untuk menyubur dan melembap kulit sehingga 8 jam. Membantu menghapus noda dan mencerah seawall 14 hari pemakaian dengan bahan-bahan yang terbukti secara klinis.

Tektur
Krim malam yang sangat melembapkan dan tidak melekit seperti krim-krim kilo di pasaran. Dihasilkan dengan bahan mentah import berkualiti tinggi dan dijamin merawat wajah secara optimum sepanjang malam. Krim berwarna ‘pink muda’ mempunyai bahan aktif buah berry yang secara saintifik membuktikan kesan pencerahan dan antioksida 10X lebih berkesan dari bahan aktif lain.

Manfaat utama :-
  • Menyamakan tona wajah, mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Membantu memulihkan dan mencerah kulit wajah
  • Menghapus tanda-tanda penuaan
  • Pelembap malam yang tidak melekit
  • Bebas MERKURI

Bahan utama :-
  • Alpha Arbuntin - Mengurangkan noda hitam, menghalang produksi enzim tyrosinase
  • Beeswax - Melindungi dari kotoran sekitar, melembap
  • Vitamin C -  Anti-oksida, anti-cancer, menggalakkan produksi kolagen
  • Vitamin E - Meremajakan, melembap
  • Ekstrak Aloe Vera - Melembap, melembutkan

Cara Penggunaan 

Sebelum tidur, selepas penggunaan pencuci muka dan toner;
  • Dengan menggunakan hujung jari, sapukan lapisan nipis ke muka dan leher.
  • Untuk penyerapan sempurna, dengan perlahan, urut wajah selama 1-2 minit






MYLARA MENYEMPURNAKAN KULIT ANDA 
DI SETIAP FASA


MINGGU 1 - 2 
FASA 1 - DETOKSIFIKASI

Tindakan Klinikal:
Penyerapan di bawah permukaan kulit akan menghilangkan sel-sel mati yang menyebabkan pori tersumbat dan menyembuhkan kesan pertumbuhan jerawat.

Hasil/Kesan:
Kulit anda akan mula serasi terhadap proses detoksifikasi. Kulit akan mula terasa gatal, kering dan kemerahan, namun akan mula berkurang menjelang akhirnya fasa 2.
Tona kulit anda akan mula kelihatan lebih sekata.


MINGGU 2 - 3
FASA 2 - PEMULIHAN

Tindakan Klinikal :
Kulit mula menghasilkan sel-sel normal yang sihat. Sel-sel pigmen mula membebaskan melanin secara lebih sekata. Sel-sel baru juga dikuatkan dengan penggunaan secara konsisten seperti yang disarankan.

Hasil/Kesan:
Keadaan kulit anda pada fasa ini sedang disesuaikan dengan system penggunaan produk ini. Anda akan dapat melihat kulit anda menjadi lebih tegang, licin, lembut dan bersih.


Minggu 3 - 4
FASA 3 - PENYEIMBANGAN

Tindakan klinikal:
Sel-sel kulit sedang diserasikan dengan baik ke dalam sistem untuk proses transformasi kulit.

Hasil/Kesan:
Kulit anda akan kelihatan dan rasa lebih bersih, berseri, lembap dengan tona yang lebih sekata.


Minggu 4 - 5
FASA 4 – WAJAH BARU

Tindakan Klinikal:
Kulit anda akan kelihatan seperti kulit baru yang telah dihidupkan semula. Adalah amat digalakkan untuk meneruskan penggunaan yang konsisten untuk mengekalkan khasiat dan kelembapan yang mencukupi bagi kulit anda.

Kesan:
Anda seperti dilahirkan semula dengan kulit wajah yang baru! Kulit anda sekarang tentunya lebih berseri-seri dengan tona yang sekata di samping kelihatan lebih muda dengan mengekalkan penjagaan agar sentiasa sihat!





Testimoni Pengguna

Rupanya dah ramai yang guna MYLARA Skincare ni... Dan pengguna yang seterusnya adalah AKU sendiri.. haha.. Tak sabar nak tengok result dari penggunaan MYLARA ni... Ramai yang berpuashati selepas menggunakan produk MYLARA ni tau!! Mereka dah cuba guna, korang bila lagi?? Hehe... Oke la. Jom tengok, apa kata mereka...









Dengan MYLARA, wajah sempurna dengan mudah...

Berkesan merawat :-
✔ Kulit gelap dan kusam
✔ Tona tidak sekata
✔ Blackheads / Whiteheads
✔ Pori-pori terbuka
✔ Jerawat
✔ Jeragat
✔ Parut jeawat hitam dan berlubang
✔ Kulit berminyak

Jadi apa tunggu lagi, jom dapatkan MYLARA Skincare dengan harga mampu milik..

Harga
RM 89.90 (WM)
RM 95.90 (EM)


WHERE TO BUY?

Untuk keterangan lanjut, korang boleh terus ke :-

Website
https://www.mylaraskincare.com/

Facebook


Whatsapp/SMS
013-920 0629

4 comments