Carina Rangkaian Tisu Berkualiti Tinggi Yang Lengkap Untuk Kegunaan Harian

Thursday, December 29, 2022

2 comments

Carina Rangkaian Tisu Berkualiti Tinggi Yang Lengkap Untuk Kegunaan Harian  |  Tisu adalah antara benda yang terpaling penting dalam kehidupan aku seharian.. Rasanya kalau tak de tisu, hidup aku untuk hari tu memang tak lengkap dan rasa tak selesa.. Tak kira la kat mana aku berada sekali pun, memang tisu mesti kena ada terutamanya pada waktu pagi.. Almaklumlah hidung aku ni jenis sensitif pada waktu pagi mesti dilanda selesema dan memerlukan tisu.. hehe..


Setiap bulan, pastinya item tisu akan berada dalam list barang keperluan aku.. Dari tisu muka sehinggalah ke tisu dapur.. Rangkaian tisu dekat rumah aku haruslah lengkap setiap bulan.. Bukan sahaja tisu kering yang aku guna malahan tisu basah juga menjadi satu keperluan bagi keluarga aku.. Sebab itulah aku harus menggunakan rangkaian tisu yang berkualiti tinggi untuk kegunaan harian aku seperti rangkaian tisu dari jenama Carina ini.. Lengkap tau! Semua jenis tisu ada.. Jom aku story..

Tentang Carina



Carina ditubuhkan pada tahun 2009 sebagai pengeluar tisu pertama Malaysia bagi memenuhi permintaan negara tropika tersebut. Penghasilan tisu Carina yang menggunakan hanya 100% pulpa dara dan 100% kapas tulen asli membolehkan Carina memberikan keselesaan kepada orang ramai disamping mengekalkan standard kualiti produk. Ia adalah pilihan terbaik untuk mereka yang berkulit sensitif kerana produk yang dihasilkan oleh Carina tidak mengandungi sebarang komponen kitar semula, justeru menjadikannya lembut pada kulit dan tahan lasak. 

Carina dicipta untuk penduduk Asia Tenggara yang terkenal dengan pulau-pulau yang indah, restoran ternama, masakan yang lazat dan pedas serta pelbagai budaya. Dengan iklim subtropika yang lembap di rantau ini, Carina percaya tisu berkualiti tinggi adalah penting dan sangat berguna kerana ia lebih bersih, mudah dan mesra keluarga, serta untuk kegunaan sendiri. Selain itu, tisu Carina juga mesra alam kerana ia larut dalam air, melindungi bukan sahaja anda tetapi juga alam sekitar. 

Bertempat di Lembah Klang, Malaysia, produk Carina dihasilkan dan diedarkan di seluruh Malaysia terus kepada pengguna. Oleh itu, di sebalik kualiti produk Carina yang baik, harganya turut berpatutan untuk setiap lapisan masyarakat. 

4 Ciri Utama Carina
  • Penjagaan Kecantikan (Beauty Care) - Siri Tisu Kering Carina diperbuat daripada 100% PURE VIRGIN PULP untuk memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit, termasuk kulit sensitif, dan Siri Kapas yang diperbuat daripada 100% PURE COTTON yang sesuai untuk kegunaan kecantikan kerana ia bersifat hypoallergenic dan tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit kerana kapas yang digunakan adalah bahan semula jadi yang asli. 
  • Penjagaan Bilik Mandi (Toiletries Care) - Tisu Bilik Mandi dengan 3 lapisan, menjadikan ia lebih kuat dan lembut untuk digunakan. 
  • Peralatan Dapur (Kitchenware) - Siri Tisu Dapur kami menjadikan permukaan dapur dan peralatan bersih, berkilat dan bebas calar. Ia membantu membersihkan kaunter dapur dan peralatan serta menyental tumpahan cecair. 
  • Penjagaan Kesihatan (Health Care) - Siri Tisu Basah kami mengandungi 99% air, bebas paraben yang tidak menyebabkan sensitiviti kulit dan alahan. 

Carina Rangkaian Tisu Berkualiti Tinggi Yang Lengkap Untuk Kegunaan Harian


Macam yang aku cakapkan di awal tadi, tisu Carina ni memang berkualiti tinggi.. Aku suka jenama ni walaupun baru guna.. Firstime guna, aku dah rasa woww sangat terutama tisu muka dia lembut je.. Takde la rasa pedih time sapu muka dan hidung aku ni kan.. Haha.. Serius la Carina ni memang terbaik bagi aku..

Kalau korang nak tahu, tisu Carina ni didatangkan dalam pelbagai saiz, daripada pembungkusan yang kecil sehinggalah yang lebih besar. So, sangat sesuai untuk digunakan oleh individu mahupun seisi keluarga. Ok, seperti yang aku katakan tadi produk Carina ini didatangkan dalam 4 ciri utama iaitu Beauty Care, Toiletries Care, Kitchenware dan Healthcare dimana ianya terbahagi kepada 3 kategori iaitu :-

  • Product Dry Tissue
    • Carina Handkerchief Tissue
    • Carine Wallet Tissue
    • Carina Box Tissue
    • Carina Kitchen Tissue
  • Product Wet Tissue
    • Carina Wipes
    • Carina Antibacterial Wipes
  • Product Cotton Set
    • Carina Cotton Bud
    • Carina Facial Cotton

Carina Dry Tissue


1. Carina Handkerchief Tissue

Handkerchief Tissue ni memang wajib ada dalam handbeg aku.. Aku suka packagingnya, kecil dan kemas tak mudah renyok.. Warna packagingnya pun cantik sangat, warna purple warna kegemaran aku tau.. haha.. Sejak kenal dengan jenama Carina ni, lagilah aku suka dengan tisu jenis hankerchief ni.. Mudah dibawa kemana-mana.. Pembungkusannya yang sederhana, menjadikan Carina Handkerchief Tissue ni ideal dan sesuai untuk kegunaan harian. Tambahan pula tisunya yang lembut, sangat selesa digunakan.

2. Carina Wallet Tissue

Sementara itu, Carina Wallet Tissue dengan pembungkusan yang mengikut trend masa kini, juga membolehkan aku menggunakannya sebagai on-the-go wallet atau dompet harian aku.. Packagingnya memang macam wallet sebab tulah dinamakan wallet tisu.. Yang ni pun mudah dibawa kemana-mana sebab saiznya kecik  dan nipis.. Cumanya aku lebih suka hadkerchief tisu sebab bungkusannya lebih smart dan kukuh.. hehe..

3. Carina Box Tissue

Tisu kotak ni wajib ada dekat rumah dan pejabat.. Rasanya korang pun macam aku jugakkan.. Pelbagai guna tau.. Time makan nak tisu, time minum nak tisu, time makeup nak tisu pendek kata setiap masa nak tisu.. Tisu ni ibarat rakan karib dah walaupun di mana aku berada.. Korang pun sama kan? Betul tak? Jangan tak tahu ye, tisu Carina ni diperbuat daripada 100% Pure Virgin Pulp bagi memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit termasuklah kulit sensitif.. So, aku recommend sangat korang guna tisu Carina ni.. Berbaloi-baloi..

4.  Carina Kitchen Tissue


Kebiasaannya ramai yang guna tuala untuk kegunaan dapur kan.. Macam aku dulu-dulu, memang tuala la aku guna untuk lap dapur.. Sebenarnya banyak keburukannya guna tuala ni.. Kalau tuala tak dicuci dengan betul, maka bermaharajalelalah bakteria dok membiak dekat kain tu.. 

Itu dulu la.. Sejak beberapa tahun kebelakangan ni aku dah mula menggunakan kitchen tissue.. Pelbagai jenama dah aku guna dan sekarang aku guna jenama Carina pula.. Sangat puashati kerana tisu dapur Carina ni sangat membantu aku di dapur.. Ia sangat efektif untuk menghilangkan kesan kotoran dan minyak.. Bukan tu je, tisu dapur Carina ni juga boleh digunakan untuk mengelap buah, sayuran, tangan, pinggan-mangkuk, singki dan sebagainya.

Apa yang aku suka dengan Carina Kitchen Tissue ni adalah tisunya tebal dan susah nak koyak, penyerapan sangat bagus dan tak berhabuk semasa mengelap.

Carina Wet Tissue


Wipes memang antara yang terpenting dalam kehidupan seharian.. Penggunaan wipes dah meluas sekarang.. Kalau dulu, time ada baby je guna wipes ni.. Sekarang aku rasa sangat memerlukan wipes terutamanya bila time makan di kedai.. Aku sejenis yang nak kena meja bersih, baru aku selesa.. Memang aku akan stenbai wipes untuk aku lap meja dan tangan aku..

Carina Wet Tissue ni ada 2 jenis tau iaitu Carina Wet Wipes dan juga Carina Antibacterial Wipes.. Tekstur Carina Wipes yang lembut, sesuai digunakan untuk pembersihan dan pembasmian kuman bagi menanggalkan kotoran atau cecair dari kulit atau permukaan. Paling penting tisu basah Carina ini tidak mengandungi Paraben dan alkohol. So, memang selamat digunakan kerana telah diuji secara klinikal.

Carina Cotton Set


Rangkaian Carina Cotton pula juga diperbuat daripada kapas asli, lembut, tahan lasak dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi sesuai untuk kegunaan peribadi dan juga penjagaan bayi. Carina Cotton set ni terdiri daripada Cotton Bud dan juga Facial Cotton.. 

Untuk Carina Cotton Bud didatangkan dalam 2 packaging iaitu dalam botol plastik dan bungkusan plastik sebagai refill.. Manakala untuk Facial Cotton pula, kapasnya sangat lembut dan tahan lasak.. Tanggalkan solekan pun mudah dengan Carina Facial Cotton ni tidak memedihkan kulit.. 

Rangkaian produk yang luas daripada Carina ini dapat memenuhi keperluan harian kita untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih baik, bersih dan sihat. 

Carina "We Care, We Love"




Carina telah menghasilkan konsep terbarunya sempena tahun 2023 nanti dengan tema "We Care, We Love" ini kerana CARINA 2023 berazam untuk bergerak ke hadapan mengikut peredaran zaman dan terus maju selepas pandemik. Konsep terbarunya ini menekankan beberapa aspek seperti :-
  • Menggalakkan kesedaran kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran 
  • Menjaga kulit penggunanya dengan menyediakan 100% kapas tulen semulajadi yang mesra kulit 
  • Pengeluaran tempatan untuk meningkatkan pemulihan ekonomi 
  • Khusus untuk memenuhi keperluan dan kehendak orang Asia Tenggara 
  • 4 siri untuk memenuhi permintaan pasaran 

"We Care, We Love", menyatakan kepercayaan mereka bahawa menghasilkan produk berkualiti tinggi akan mempengaruhi dan menghasilkan penjagaan dan kasih sayang yang lebih baik untuk keluarga. #CarinaCares terhadap anda dan keluarga anda!

Jom layan video ini..




Dimana Boleh Dapatkan Produk Carina? 


Majoriti produk Carina boleh diperolehi di pasaraya mahupun atas talian (Online). Aeon Big, Aeon Wellness, Econsave, Mydin, NSK, Hot Mart dan farmasi adalah beberapa peruncit luar talian. Pada masa yang sama, korang juga boleh mendapatkan Carina menerusi platform e-dagang rasmi mereka dan produk akan dihantar terus di depan pintu rumah korang! Terpaling mudah kalau nak buat pembelian adalah melalui Shopee dan Lazada.

Jom aku senaraikan disini dengan lebih details dimana korang boleh dapatkan produk Carina ini..

Secara OFFLINE 👇


  • Aeon Big
  • Aeon Wellness
  • Econsave
  • Mydin
  • NSK
  • Ascen+ Pharmacy
  • MiX Store
  • PotBoy Groceries
  • C-Mart Penang, Kedah, Perlis
  • Ceria 99 Penang, Kedah, Perak
  • Family Stores Seremban, Melaka
  • Oppa Mart Melaka, Seremban 
  • Nirwana Maju Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan 
  • Target Supermarket Johor 
  • Song Mart Malaysia Johor 
  • Pasaraya Hwa Thai Johor  

Secara ONLINE 👇


Carina Gift Box


Selain produk di dalam Carina Gift Box ini terdapat juga :-
  • Shop online voucher Shopee Carina official Store RM 5 voucher 
  • Review & Win campaign flyer  
  • Carina Surprise Ang-pao sehingga RM88 melalui TNG   


Untuk pengetahuan korang, di pasaran Carina Gift Box Set TIDAK TERMASUK :-

 
  • Carina Kitchen Roll (boleh dibeli di kedai fizikal atau online) 
  • Carina Limited Edition We Love We Care Bag (GWP dengan pembelian RM 40 dan ke atas)     

Dimana boleh dapatkan Carina Gift Box?
  • Aeon Big (Cawangan terpilih) 
  • Mix Store (Cawangan terpilih @ IOI City Mall) 
  • Hot Market @ Berjaya Times Square 
  • Tong Hup Trading, Melaka 

CARINA Review & *WIN 


Kalau korang beli produk Carina, jangan lupa tau join 'Review & *Win' ni! Rugi tak join, hadiah menarik menanti korang semua untuk dimenangi... Bagaimana nak join? Jom baca cara penyertaan di bawah ini..

Hadiah
  • 100 pemenang dicari untuk *MENANGI 3 bulan Bekalan Rumah setiap bulan 
  • Hadiah bernilai RM 150 untuk seorang pemenang   

Cara Penyertaan
  1. Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman anda dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/Tiktok
  2. Beritahu kami sebab anda akan mengesyorkannya & tag @CARINA rasmi Facebook/Instagram/Tiktok 
  3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post anda adalah mood 'public'). 

*Terma & Syarat
  1. Tempoh kempen : SEKARANG - 30 April 2023 
  2. #300 #Penilai Terbaik akan dipilih untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Kami akan screenshot pemenang dan umumkan pemenang di halaman Facebook kami bermula dari Feb 2023. Sila nantikan! 
  3. Hadiah tidak boleh ditukar, tidak boleh dipindah milik, dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai atau hadiah lain. Kami berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu. 
  4. Resit WAJIB ditunjukkan untuk menuntut hadiah. 
  5. Setiap pemenang hanya sah untuk menuntut sekali sahaja, Nama & resit Pembelian yang sama tidak dibenarkan. 
  6. Resit pembelian sah dari 1 Jan 2023- 31 April 2023 sahaja. 
  7. Baucar tunai bernilai RM150 adalah untuk pembelian produk CARINA sahaja, setiap baucar tunai RM50 hanya sah selama 1 bulan. 
  8. Carina berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

Jom Dapatkan Carina Sekarang!!


Jom lengkapi keperluan harian kita dengan Carina kerana Carina dapat memenuhi keperluan harian kita untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih baik, bersih dan sihat. 

Untuk maklumat lanjut, korang boleh hubungi Carina melalui emel wangzhengcarina@gmail.com. Jangan lupa follow Carina Malaysia di platform berikut untuk perkembangan terkini, info-info kesedaran kebersihan dan pengumuman menarik yang lain.  👇


SOSIAL MEDIA CARINA

Facebook    |    Instagram    |    Tiktok




#MildAndGentle #comfortable #pure #SoftAndTender #CarinaMalaysia #CarinaCares #HealthyTissue #VITAMEDIA #CARINA #WeCareWeLove #beautytissue #BetterLife #CarinaMY #MYCarina #Tissue #CarinaTissue #handkerchieftissue #handkerchief #VirginPulp #PurePulp #Wallettissue #CarinaLavender #CarinaGreentea #CarinaRose #CarinaEveryday #CarinaPure #CarinaCaringLife #CarinaForAll #BetterwithCarina #CarinaFamily #Carina100natural #CarinaNature
 





Read More

Jerawat Batu? Jangan Risau Renora Clinic Dapat Bantu Selesaikan Masalah Jerawat Batu Dengan Berkesan

Tuesday, December 27, 2022

No comments
Jerawat Batu? Jangan Risau Renora Clinic Dapat Bantu Selesaikan Masalah Jerawat Batu Dengan Berkesan   |  Ada tak yang tengah stress di sebabkan jerawat? Haaa kali ni aku nak share dengan korang, punca dan penyelesaian masalah jerawat yang korang alami tu. Masalah jerawat di muka ni adalah antara mimpi ngeri buat setiap orang terutama bagi yang mengalaminya. Betul tak? Mana tidaknya, ia pasti merencatkan penampilan diri sekaligus mengurangkan keyakinan diri untuk berhadapan dengan orang ramai.


Lebih menyedihkan apabila sudah mencuba pelbagai cara dan petua malahan menggunakan pelbagai jenis produk tetapi masalah jerawat ini masih juga tidak dapat diselesaikan.. Aku sendiri pernah mengalami situasi sebegini satu ketika dahulu.. Muka aku agak breakout teruk dulu.. Naik buntu jadinya mencari jalan penyelesaian tetapi keadaannya tetap sama.. 

Muka aku masa breakout!

Oh ya, jangan tak tahu ye, jerawat ni bukan sahaja dialami oleh golongan remaja malah golongan dewasa dan berusia pun turut mengalaminya.. Pendek kata jerawat  ni dah tak mengenal usia.. Hehe.. Apa-apa pun korang jangan stress-stress ye! Jom baca ni, aku kongsikan punca dan penyelesaian bagi masalah jerawat korang!

Jenis- Jenis Jerawat

renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

1.  Jerawat Papule

Bermula dengan blackhead yang menjadi radang kerana tidak dirawat. Bakteria menjadikan sel kulit mati dan minyak pada blackhead sebagai sumber tenaga dan makanannya. Ini menyebabkan bakteria membiak dan menjadi radang. Jerawat ini sangat sensitif kepada sentuhan. Elakkan memicit jerawat jenis ini kerana ia akan membuatkan keradangan menjadi lebih teruk dan mengakibatkan parut.

2.  Jerawat Pustule

Jerawat jenis ini pula berlaku apabila bintik merah makin membesar dan sekiranya tidak dirawat ia akan kelihatan seperti bernanah sama yang berwarna putih atau kuning. Ada yang memanggilnya sebagai jerawat yg sudah "masak". 

Elakkan daripada memicit jerawat ini kerana perbuatan itu boleh menyebabkan parut dan masalah jerawat yang semakin merebak.  

3.  Jerawat Nodule
 
Jerawat nodule ini dikenali sebagai jerawat batu. Jerawat ini adalah besar dan terdapat benjolan merah. Jerawat ini boleh berlaku apabila liang pori tersumbat dan bakteria sudah masuk ke lapisan paling bawah.

Ciri-Ciri, Cara Mengatasi dan Pencegahan Jerawat Batu

renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

Jerawat batu atau dikenali juga sebagai jerawat cystic terjadi disebabkan pengumpulan kulit mati dan pori yang tersumbat.

Jerawat cystic ini muncul disebabkan bakteria yang terperangkap di dalam pori dan akhirnya menyebabkan jangkitan bakteria. Keadaan ini akan mengakibatkan berlakunya inflamasi dan radang di mana benjolan besar kemerah-merahan yang berisi nanah terbentuk.

Jika tidak dirawat dengan segera, radang di lapisan kulit paling dalam akan menjadi makin teruk dan menyebabkan liang pori pecah. Radang akhirnya akan terjadi pada kawasan lain dan menyebabkan jerawat batu yang baru terhasil.

renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

Punca Jerawat Batu

Jerawat batu yang tumbuh di wajah akan membuatkan kita stress. Betul tak? Mane tidaknya, dengan benjolan besar berwarna merah dan dipenuhi nanah, jelas mencacatkan penampilan diri. Bukan itu sahaja, malah jerawat batu juga akan menimbulkan rasa sakit dan gatal pada area yang ditumbuhi. Pastinya rasa tidak selesa dengannya.

Sama seperti jerawat-jerawat yang lain, jerawat batu juga berpunca daripada liang pori tersumbat yang disebabkan oleh penghasilan minyak yang berlebihan (sebum), kotoran dan sel kulit mati terkumpul mengakibatkan jangkitan bakteria serta memudahkan bakteria penyebab jerawat membiak sehingga ke bahagian dalam kulit. Disebabkan itu, jerawat tumbuh menjadi merah dan mula membengkak berisi nanah.


Ini adalah wajah aku dulu.. Jerawat memang stok ada nanah dekat dalam dia.. Masa ni memang stress sangat bila tengok cermin.. Nak makeup pun memang malas.. Keyakinan diri tak payah cakap la, memang down terus.. Rasa penampilan aku masa tu serba tak kena.. Pelbagai produk aku cuba, ada yang menjadi tetapi hanya seketika.. Masalah yang sama akan berulang lagi.. Untuk merawatnya kita perlu tahu dahulu punca sebenar masalah ini.. Barulah ianya boleh dirawat dengan betul.. 

Ada beberapa faktor yang menyebabkan jerawat batu iaitu :-
  • Faktor Genetik
  • Mudah berpeluh meningkatkan kelembapan kulit menyebabkan bakteria lebih mudah membiak 
  •  Menggunakan produk kosmetik yang tidak sesuai, terutama bagi jenis kulit berminyak.   
Salah satu perkara yang membezakan jerawat batu dengan jerawat biasa adalah disebabkan hormon yang tidak seimbang. Jerawat cystic ni sangat dipengaruhi oleh keseimbangan kadar hormon dalam tubuh iaitu hormon androgen. Apabila berlakunya peningkatan kadar hormon androgen dalam badan, ini dapat meningkatkan penghasilan minyak (sebum) di wajah. Akibatnya, pori akan tersumbat dan munculnya jerawat. 

Walaupun kerap mencuci muka, masalah jerawat hanya dapat diatasi pada luaran sahaja. Setelah jerawat kecut, pasti akan tumbuh lagi. Punca jerawat sebenar masih belum diatasi. Jerawat batu perlu dirawat kerana ia disebabkan oleh jangkitan bakteria. Sekiranya tidak dirawat dengan ubat-ubatan, ia akan menyebabkan parut lekuk yang kekal.

Dimanakah untuk dapatkan rawatan jerawat ini?

Ada jerawat batu? Haaa jangan risau guys, Renora Clinic dapat bantu selesaikan masalah jerawat batu dengan berkesan. Segeralah ke Renora Clinic, Klinik yang telah merawat ramai orang yang mempunyai masalah jerawat. Bukan sahaja jerawat batu, malah semua jenis jerawat dapat dirawat. 

renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

Sekiranya korang mengalami masalah kulit seperti jerawat batu, jerawat pasir dan parut jerawat, korang dinasihatkan untuk mendapatkan rawatan yang sesuai melalui doktor yang bertauliah. Ini kerana, jenis rawatan perlu disesuaikan dengan keadaan kulit seseorang pesakit bagi mendapatkan kesan yang optimum.  

Renora Clinic merupakan sebuah klinik perubatan estetik dan kulit yang berdaftar dengan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Di Renora Clinic, perkhidmatan rawatan kulit menjadi fokus dan kepakaran utama selain daripada rawatan penyakit-penyakit umum yang lain. Klinik ini juga telah memperoleh persijilan LCP bagi menjalankan rawatan perubatan estetik daripada KKM.    

Kalau korang tak percaya, lihat gambar testimoni sebelum dan selepas mendapatkan rawatan di Renora Clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat ini.


renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

Kalau korang nak tahu, Renora Clinic mempunyai 3 orang doktor yang sangat berpengalaman dalam diagnosis dan rawatan pelbagai jenis penyakit kulit, terutamanya jerawat. Setiap rawatan dijalankan oleh doktor perubatan estetik dengan menggunakan kaedah yang telah terbukti berkesan secara klinikal. Peralatan dan ubat-ubatan yang digunakan dalam setiap rawatan pula adalah berdaftar dan ‘strictly medical grade’. 

renora clinic klinik pilihan utama rawatan jerawat

Sekiranya korang mempunyai masalah jerawat, jeragat atau masalah kulit lain, cubalah dapatkan rawatan di RENORA CLINIC, klinik kulit dan estetik yang menjadi pilihan ramai di kawasan sekitar Kuala Lumpur dan Selangor ni. Bukan itu sahaja malah mereka juga sentiasa dikunjungi oleh ramai pesakit dari luar negeri seperti Pulau Pinang, Kedah dan juga Kuantan.

Sebelum mendapatkan rawatan di Renora Clinic, pastikan korang mendapatkan temujanji dahulu sebelum datang ke Renora Clinic. Ini untuk mengelakkan waktu menunggu yang lama.  

Untuk maklumat lanjut dan temujanji, korang boleh layari sosial media (FB dan IG) Renora Clinic atau boleh terus hubungi klinik yang beroperasi dari jam 10 pagi hingga 6 petang.

Buat temujanji anda sekarang!! 👇

Whatsapp : 011 6098 8315 / Tel : 03-9172 7211



Renora Clinic Bandar Sri Permaisuri Cheras Kuala Lumpur  
(Klinik Jerawat , Jeragat , Laser, Estetik & Kulit )  


Alamat
R-UG-17,
Kompleks Permasuri Q, Jalan Sri Permaisuri,
Bandar Sri Permaisuri,
56000 Kuala Lumpur

No Telefon
011 6098 8315 

 
Emel : inforenora@gmail.com


Berita baik untuk korang yang tinggal di Bangi, Selangor dan kawasan berhampiran..

Renora Clinic Bangi di Bandar Baru Bangi akan mula beroperasi pada April 2023!!
So, stay tuned guys!





Read More

Rebut Tawaran Jam Tangan Terbaru Huawei GT3 SE Dengan Hanya RM899!

Tuesday, November 22, 2022

No comments
Rebut Tawaran Jam Tangan Terbaru Huawei GT3 SE Dengan Hanya RM899! | Peminat kesihatan dan sukan kini boleh mendapatkan jam tangan pintar yang sangat  dinanti-nantikan daripada HUAWEI, WATCH GT 3 SE. Huawei Consumer Business Group (CBG) baru-baru ini melancarkan jam tangan pintar edisi terbaharunya, HUAWEI WATCH GT 3 SE.  Kini boleh didapati di  Kedai Dalam Talian Rasmi HUAWEI dan Kedai Pengalaman HUAWEI dengan hanya RM899, pengguna boleh membuat permintaan pra-pesanan mereka sehingga 11 November 2022.   


Menyampaikan jam tangan pintar peringkat kemasukan yang canggih, HUAWEI WATCH GT 3 SE merangkumine keperluan penjelajah bandar, peminat sukan dan kecergasan, dan individu yang berfokuskan kesihatan. Menggabungkan fesyen dan fungsi, HUAWEI WATCH GT 3 SE membantu menangani masalah pengguna dan membolehkan mereka bergerak ringan untuk merangkul alam sekitar dengan reka bentuk yang ringan dan pemakaian yang selesa. 

Ringan dan penuh ciri memenuhi keperluan peringkat kemasukan 

Dibina dengan mengutamakan peminat sukan, estetika ringan dan berongga HUAWEI WATCH GT 3 SE menggabungkan fesyen dan fungsi, membolehkan pengguna meneroka persekitaran mereka dengan pakaian pergelangan tangan yang mudah dibawa dan ringan.  

Terdiri daripada rupa yang sama sekali baharu, jam tangan ini memberikan pengguna pilihan yang lebih bergaya dan halus dalam reka bentuk antara muka baharu pada paparan warna AMOLED 1.43 inci. Paparan warna definisi tinggi jam tangan menggunakan resolusi definisi tinggi 466 x 466 dengan 326 PPI, membolehkan warna yang jelas dipersembahkan pada skrin. 


Tambahan pula, skrin Corning Gorilla Glass digunakan, membawa jaminan rintangan haus dengan gentian polimer yang kukuh.   

Walaupun menggunakan teknologi indah dan bahan tahan lama, HUAWEI WATCH GT 3 SE hanya mempunyai berat 35.6g (tanpa tali) dan ketebalan keseluruhan hanya 11mm (badan jam tangan). Jam tangan ini didatangkan dalam dua warna, hitam dan hijau, dengan pelbagai pilihin muka jam tangan. Selain daripada beribu-ribu tema muka jam tangan, pengguna boleh menggunakan foto OOTD dan Mod Potret untuk mencipta wajah jam tangan yang diperibadikan yang unik untuk mereka.  

Dengan penggunaan yang meluas dan pengecasan pantas, HUAWEI WATCH GT 3 SE menyediakan penggunaan berterusan selama dua minggu sebelum perlu dicaj.  

HUAWEI WATCH GT3 SE ialah Jam Tangan Pintar yang sempurna untuk sukan harian  

Persekitaran fizikal di mana kita bersenam boleh menjadi keras pada masa-masa tertentu. Oleh itu, peminat sukan perlu diiringi oleh jam tangan pintar yang dapat menahan keadaan cuaca yang keras dan melampau.  

HUAWEI WATCH GT 3 SE menyokong rintangan  air 5ATM  yang memenuhi standard ISO 22810:2010, membolehkan ia beroperasi pada kedalaman sehingga 50 meter selama 10 minit. Bekerjasama dengan lima sistem satelit utama: GPS, BeiDou, GLONASS, Galileo dan QZSS, jam tangan ini menggunakan cip kedudukan GNSS lima sistem terbina dalam, berketepatan tinggi yang memberikan prestasi anti-gangguan yang sangat baik untuk semua latihan.  

Untuk terus membantu pengguna dalam senaman mereka, HUAWEI WATCH GT 3 SE menyediakan lebih daripada 100+ mod sukan, pelan larian pintar dan juga algoritma TruSport™ Huawei yang dibangunkan sendiri yang memberikan penilaian dan cadangan sukan berwawasan berdasarkan pelbagai data berjalan.    


Pembantu kesihatan yang sempurna untuk melindungi kesihatan anda dengan HUAWEI TruSleep™ 3.0  

HUAWEI WATCH GT 3 SE menyediakan bacaan yang tepat mengenai keperluan keseluruhan pengguna bagi membantu dalam pemantauan kesihatan. Melalui HUAWEI TruSeen™ 5.0+ yang dibangunkan sendiri, HUAWEI TruSleep™ 3.0 dan teknologi pemantauan kesihatan siri Tru yang lain, HUAWEI WATCH GT 3 SE menyokong pemantauan kesihatan menyeluruh  yang mengesan kadar denyutan jantung, tidur, SpO2, tekanan dan kitaran haid.  

Menyediakan pemantauan kadar denyutan jantung yang tepat, HUAWEI TruSeen™ 5.0+ mempunyai kapasiti data yang meningkat dengan kadar kehilangan isyarat yang dikurangkan. Dengan reka bentuk anti-gangguan dan pengurangan bunyi yang kuat, HUAWEI TruSeen™ 5. 0+ boleh mengatasi bunyi gerakan dengan lebih baik dan meningkatkan lagi ketepatan pengukuran kadar jantung apabila bersenam.  

HUAWEI TruSleep™ 3.0 adalah satu lagi bahagian daripada siri HUAWEI Tru yang menggunakan teknologi terkemuka dalam industri berasaskan cahaya inframerah untuk memantau tidur. Ia telah meningkatkan ketepatan dalam pengesanan tidur dengan pengesanan automatik tempoh tidur pengguna dan membentangkan struktur tidur dan tidur yang komprehensif (termasuk tidur ringan, tidur nyenyak, REM dan terjaga) dengan menganalisis fisiologi berdasarkan pergerakan badan, kadar jantung dan HRV. Selain itu, HUAWEI TruSleep™ 3.0, melalui Aplikasi Kesihatan HUAWEI, menyokong rakaman perbualan tidur dan penjejakan berdengkur untuk memberikan pandangan berguna kepada pengguna mengenai tabiat tidur mereka.  

Untuk membantu pengguna mengekalkan gaya hidup sihat, HUAWEI Health App menyediakan banyak peringatan peribadi mengenai cabaran Hidup Sihat, pengambilan air harian, peringatan ubat-ubatan dan banyak lagi untuk memastikan pengguna kekal berada di landasan yang betul.  

HUAWEI WATCH GT 3 SE ialah pembantu peribadi yang berguna untuk pengalaman pintar  

Memperluaskan lagi ekosistem pintar setiap pengguna, HUAWEI WATCH GT 3 SE menyediakan pengalaman pintar yang lebih mudah. Sama ada menjawab panggilan telefon, carian maklumat, penjejakan kecergasan dan banyak lagi, pengguna akan dapat melakukan semuanya dari pergelangan tangan mereka sahaja. HUAWEI WATCH GT 3 SE melangkaui sempadan jam tangan pintar dengan merangkumi semua aspek senario kehidupan.  

HUAWEI WATCH GT 3 SE menawarkan ciri-ciri berguna untuk pelbagai senario. Bagi pengguna yang ingin melancong, jam tangan ini menawarkan Map Navigation, fungsi penting bagi sesiapa sahaja di kawasan yang tidak dikenali. Dalam bidang permainan dan hiburan, ia menyokong  Radio MyTuner,  Infinity Loop, Muzik eSound dan banyak lagi. Dan untuk meningkatkan kecekapan dan kesihatan, ia menyediakan  TickTick Focus To-Do, Senaman Rumah dan banyak lagi.  

HUAWEI WATCH GT 3 SE menyokong ciri pembantu suara pintar seperti muzik, senaman dan kawalan suara untuk menetapkan penggera. HUAWEI WATCH GT 3 SE serasi dengan telefon pintar Android dan iOS untuk sokongan ciri yang menyediakan pengguna menggunakan pembantu peribadi terbaik.  

Untuk maklumat lanjut mengenai HUAWEI WATCH GT 3 SE, sila layari Laman Web Rasmi HUAWEI, laman Facebook Rasmi HUAWEI  atau Instagram untuk maklumat terkini. 


Read More

Parrot Botanicals Sabun Legend Lebih Menyegarkan Dengan Haruman Botani Asli Thai dan Herba Yang Unik

Sunday, November 13, 2022

No comments
Parrot Botanicals Sabun Mandian Legend Lebih Menyegarkan Dengan Haruman Botani Asli Thai dan Herba Yang Unik  | Hi Korang! Weh aku nak tanya, dulu-dulu korang pernah guna tak sabun "Parrot"? Yang ada gambar burung kakak tua tu... Mesti pernah guna kan!! Sabun legend ni tau.. Mak aku memang suka sangat  beli sabun ni dulu. Ingat lagi warna hijau sebab bau dia wangi.. Sabun ni memang femes la dikalangan mak-mak dengan panggilan "sabun popinjay".. Rasanya setiap rumah pun pakai sabun ni time tu.. Kiranya dulu aku membesar dengan sabun ni la kan.. hehe..


Now, sabun Parrot Botanicals ni kembali lagi di pasaran Malaysia dengan pelbagai haruman yang menyegarkan.. Bukan sahaja ada warna hijau tetapi pelbagai warna lain dengan wangian botani thai yang unik. Lebih menarik ia didatangkan dalam bentuk bar soap dan shower cream.. 

Parrot Botanicals Sabun Mandian Legend Lebih Menyegarkan Dengan Haruman Botani Asli Thai dan Herba Yang Unik


Sabun Parrot ni telah berada di pasaran selama 70 tahun tau dan menjadi jenama kebangaan orang Thai dan telah mendapat pengiktirafan daripada Kementerian Perindustrian dalam Kategori Kecantikan dan Penjagaan Diri sebagai Produk Premium Anugerah Thailand.

Parrot Botanicals ni merupakan No.1 authentic Thai botanicals freshness tau yang menggunakan wangian Botani Asli Thai yang unik dengan minyak herba tradisional yang dapat memberikan kesegaran berpanjangan kepada penggunanya..

Rangkaian Parrot Botanicals ni terdiri daripada Parrot Botanicals Bar Soap dan Parrot Botanicals Shower Cream dengan 9 haruman yang berbeza.. Semuanya wangi-wangi tau.. So, lepas ni boleh la tukar-tukar haruman.. Hehe 

Parrot Botanicals Bar Soap

Sabun Parrot Botanicals ini mengandungi Citronella Oil yang boleh membunuh bakteria dan menghalang pertumbuhan bakteria pada kulit yang menyebabkan dermatitis dan jerawat.. Minyak Citronella berbau manis kaya dengan sitrus dan aroma seperti lemon bertindak sebagai deodoran. Sabun ini membawa banyak manfaat untuk kulit kerana mempunyai bahan-bahan herbal semulajadi yang dapat membantu masalah gatal kulit, jerawat dan masalah kulit lain.. Baunya yang wangi dapat menyegarkan tubuh kita setiap kali menggunakannya..


Ok, untuk Parrot Botanicals Bar Soap ni ada 2 versi iaitu Classic dan juga Pastel.. Untuk versi Classic ada 6 haruman semuanya dan Pastel pula 3 haruman.. Dari 9 haruman  tu aku dah cuba 5 daripadanya iaitu :-

Classic Series
  • Thai Botanical & Herbs
  • Sweet Pink Roses
  • Thai White Jasmine
Pastel Series
  • White Sakura
  • White Thanaka

Kelima-lima haruman ini aku suka.. Harumannya wangi dan menyegarkan.. Bila guna Thai Botanical & Herbs tu seolah-olah mengimbau kembali zaman kanak-kanak dulu bau dia.. Haha.. 
 
1. Thai Botanical & Herbs Bar Soap


Thai Botanical & Herbs ni adalah sabun Parrot yang terlegend sekali dan paling terlaris di pasaran.. Sehingga ke hari ini, haruman ini masih menjadi pilihan ramai kerana kesegaran wangian Botani Thai yang unik ini adalah gabungan minyak cengkih dan minyak citronella menjadikan sabun ini lebih authentic dan unik..

2. Sweet Pink Roses Bar Soap


Haaa aku suka bau Sweet Pink Roses ni.. Haruman wangian romantik manisssss gitu dari bunga ros.. Harumannya lembut je hasil gabungan bunga ros dan juga aloe vera yang dapat membangkitkan sensasi wangian ros selepas mandi dan kulit pun menjadi lembap. Yang pastinya rasa fresh sepanjang hari..

3. Thai White Jasmine Bar Soap


Tengok packagingnya berwarna kuning pun dah rasa teruja.. Parrot Botanicals Thai White Jasmine ni pure whispering sweet scent of Thai Jasmine. Haruman Thai White Jasmine ni adalah antara haruman wangian tradisi orang Thailand tau.. Bau dia memang semerbak harum.. Lepas ni bolehlah manjakan kulit dengan Parrot Botanicals Thai White Jasmine ni dengan  gabungan ekstrak asam jawa yang dapat memberikan keserian kepada kulit selepas mandi.

4. White Sakura Bar Soap


White Sakura ni versi Pastel.. Baunya sangat segar dan lembut dengan haruman Sakura White yang dapat menjadikan kulit lebih cerah dan natural pinkish. Best!!

5. White Thanaka Bar Shop


Yang ini juga bau dia lembut dan menyegarkan dengan sensasi haruman White Thanaka untuk kulit wangi yang lebih cerah dan baunya tahan lama..

Parrot Botanicals Shower Cream

Selain soap bar, Parrot Botanicals juga didatangkan dalam bentuk krim mandian.. So, mudahlah untuk kita memilih yang mana lebih sesuai untuk digunakan seisi keluarga.. Macam aku sendiri, lebih selesa untuk menggunakan shower cream berbanding soap bar.. Tekan-tekan terus guna.. Mudahkan!


Untuk rangkaian Parrot Botanicals Shower Cream ini, didatangkan dalam 7 pilihan haruman dan haruman pilihan aku adalah :-

Classic Series
  • Thai Botanical & Herbs
Pastel Series
  • White Sakura
  • White Thanaka

Bagi aku Parrot Botanicals ni sangat berbeza dengan jenama mandian lain kerana harumannya sangat menyegarkan dan bau bunga-bungaan semulajadi yang lembut serta tahan lama.. Tidak hairanlah jenama ini dapat bertahan selama 70 tahun dipasaran.

1. Thai Botanical & Herbs Shower Cream


Dulu pakai sabun buku, sekarang dah ada shower cream dalam versi Thai Botanical & Herbs ni.. Warna packagingnya masih dikekalkan dengan warna hijau.. Bau Parrot's Signature ini digabungkan dengan bahan botani thai yang jarang ditemui, menjadikan kulit segar dan wangi tahan lebih lama.. 

2. White Sakura Shower Cream


Yang ini pun sama juga baunya macamn bar soap cuma ini didatangkan dalam bentuk cecair yang lebih mudah digunakan.. Harumannya yang menyegarkan dengan White Sakura yang dapat memberi manfaat kepada kulit menjadi natural pinkish dan wangiannya tahan lebih lama selama 8 jam.

3. White Thanaka Shower Cream


White Thanaka pun best bau dia.. Lembut sama seperti bar soap juga.. Nak kulit segar dan lembut, gunalah White Thanaka Shower Cream ni untuk keharuman smooth radiance dan tahan lama.. 

Parrot Botanicals Tetap Menjadi Pilihan Ramai


Sehingga kini jenama ini mampu bertahan di pasaran.. Itu menandakan ramai yang masih menggunakan Parrot Botanicals ini.. Aku sendiri sukakan haruman Parrot Botanicals ni.. Tidak kira dari series classic ataupun pastel, kedua-duanya memang harum semerbak.. Seharian pun masih kekal baunya.. Itulah menariknya Parrot Botanicals ni..


Paling aku suka time mandi menggunakan Parrot Botanicals ni, buihnya mak ai memang meriah dan lembut pada kulit.. Lepas mandi pasti rasa segar dan rasa bersih sangat.. Sesuai juga untuk korang yang mengalami gatal-gatal kulit.. Sabun ni dapat menghilangkan gatal-gatal kulit tau sebabnya ia diperbuat daripada herbal juga..


Yang paling aku suka, White Sakura.. Eh, White Thanaka la.. Eh bukan, Sweet Pink Roses.. Adoi sebenarnya semua pun aku suka.. Susah betul kalau nak pilih satu antara semua sebabnya semuanya pun wangi.. Kalau mandi dengan Parrot Botanicals ni, memang harum satu bilik air tau.. Hehe..

Dapatkan Parrot Botanicals di Pasaran Malaysia Sekarang!


Ok, sekarang korang dah boleh pakai sabun Parrot Botanicals ni semula kerana sabun jenama ini telah berada di pasaran Malaysia.. Dekat mana untuk dapatkannya? Haaa korang  boleh dapatkan Parrot Botanicals Bar Soap dan Parrot Botanicals Shower Cream ini di Shopee ---->  Parrot Natural

Untuk info lanjut, korang boleh layari :-

-- Instagram : @parrot.natural


#ParrotNatural #ParrotNaturalMalaysia #ShowerCream #Soap 
#Imported #Thailand #VITAMDEDIA



Read More

Hadiah Eksklusif Bernilai Sehingga Rm6,500* Menanti Anda! Pra-Tempah Siri Huawei Mate50 Sekarang

Wednesday, November 9, 2022

No comments
Hadiah Eksklusif  Bernilai Sehingga Rm6,500* Menanti Anda! Pra-Tempah Siri Huawei Mate50 Sekarang |  Jangan ketinggalan tawaran ini untuk pra-tempah Siri HUAWEI Mate50 dan bawa pulang hadiah eksklusif di HUAWEI Experience Store terpilih! Perhatian warga Malaysia! Panggilan terakhir untuk pra-tempah King of Flagship, Siri HUAWEI Mate50! Rebut peluang anda untuk membuat pra-tempahan siri HUAWEI Mate50 di serata HUAWEI Experience Store. Laman Web Rasmi HUAWEI, Stor Rasmi HUAWEI di Shopee, HUAWEI Flagship Store di Lazada dan Kedai Rakan Kongsi HUAWEI yang sah seperti SenHeng, senQ, Harvey Norman dan Urban Republic untuk menerima hadiah percuma bernilai sehingga RM1,450*. 


Selain itu, anda juga berpeluang untuk mendapatkan hadiah hebat bernilai sehingga RM6,500 sekiranya anda pra-tempah Siri HUAWEI Mate50 di HUAWEI Experience Store tertentu, hadiah hebat termasuk Siri HUAWEI FreeBuds, Pin Touch 'n Go eWallet bernilai RM300*  dan berpeluang memenangi HUAWEI Vision S 65"*! Model flagship terbaru ini didapati dalam tiga varian iaitu HUAWEI Mate50 (8 GB RAM + 256 GB ROM), berharga RM3,699, dalam pilihan warna Hitam dan Perak; HUAWEI Mate 50 Pro (8 GB RAM + 256 GB ROM), berharga RM 4,499 dan HUAWEI Mate 50 Pro Orange Vegan Leather (8GB RAM + 512 GB ROM), berharga RM 5,299. 

Freebies ekstra untuk pengguna Mate50 : Log masuk atau daftar di aplikasi My HUAWEI untuk tebus ZUS Coffee secara PERCUMA. 

Tunggu Apa Lagi! Pra-Tempah Sekarang Kerana Hadiah Menarik Menanti Anda! 

Jadi apa yang anda tunggu lagi? Pra-tempah siri HUAWEI Mate50 sekarang sehingga 11 November 2022 di HUAWEI Experience Store yang disenaraikan di bawah, dan pergi ke HUAWEI Experience Store yang anda pra-tempah siri HUAWEI Mate50 pada Sabtu ini, 12 November 2022 untuk dapatkan telefon anda dan hadiah-hadiah menarik! (*T&S terpakai, sementara stok masih ada)    

HUAWEI Experience Store

  1. HUAWEI Experience Store Pavilion Elite
  2. HUAWEI Experience Store Sunway Carnival
  3. HUAWEI Experience Store Queensbay Mall
  4. HUAWEI Experience Store Sunway Pyramid
  5. HUAWEI Experience Store Midvalley
  6. HUAWEI Experience Store IOI City Mall
  7. HUAWEI Experience Store MidValley Southkey
  8. HUAWEI Experience Store Aeon Tebrau City 
  9. SenQ Gurney Plaza
  10. Urban Republic at Pavilion KL   

*Tertakluk kepada terma dan syarat. Hadiah eksklusif hanya layak untuk 50 Pelanggan Pertama yang beratur untuk dapatkan siri HUAWEI Mate50 pada 12 November 2022.  

Jika anda terlepas berita menarik ini, tertera adalah perkara yang anda perlu tahu mengenai King of Smartphone Huawei :  

Point and Shoot Seperti Pro 

Melompat terus ke tarikan utama Mate50 baharu  adalah  teknologi pengimejan kamera mudah alih terkini, XMAGE, yang mempunyai  apertur fizikal boleh laras 10 saiz, Kamera Ultra Aperture, Mod Super Night, Potret Profesional dan Super Makro. 

Dengan memberi tumpuan kepada empat tonggak teknikal;  sistem optik, struktur mekanikal, teknologi pengimejan dan pemprosesan pengimejan  - Mate50 menampilkan kamera mudah alih unik Huawei yang membawa kemajuan ketara dalam sistem pengimejan mudah alih.  Sistem Kamera Ultra Aperture dengan Aperture Fizikal Boleh Laras 10 Saiz, Apertur Terbesar Industri F1.4, Mod Super Night, Potret Profesional, dan Super Makro semuanya termasuk dalam Sistem Kamera XMAGE, yang mengatasi prestasi pendahulunya pada setiap peringkat.   

Dengan Kata Lain, Anda Tidak Perlukan Pelindung Skrin 

Selain itu, versi Huawei Mate50 Pro Orange Vegan Leather menggabungkan skrin dengan teknologi ketahanan seperti Anti-Scratch, Anti-Fall, dan tahan air sehingga kedalaman 6 meter. 

Pensijilan tahan jatuh kaca lima bintang yang pertama dari SGS Switzerland, KunLun Glass, menubuhkan standard baru untuk ketahanan skrin. Dengan ketahanan sepuluh kali lebih kuat daripada siri Mate sebelumnya hasil daripada 10-quadrillion level nanocrystal pada skrinnya.  

Bateri yang Lebih Pintar, Penggunaan Yang Lebih Lama 

Peranti utama ini juga dilengkapi dengan teknologi bateri yang dipertingkatkan dengan Super Energy Boosting Technology untuk memaksimumkan sepenuhnya keupayaan telefon anda 

Untuk mencari titik manis antara hayat bateri, pengecasan pantas dan mudah alih, HUAWEI melengkapkan telefon pintar utamanya dengan 4,700mAh dan 66W HUAWEI SuperCharge. Di samping itu, Mod Kecemasan Bateri Rendah daripada HUAWEI menggabungkan bateri spesifikasi tinggi dan  teknologi SuperEnergy Boosting untuk memanfaatkan sepenuhnya potensi telefon anda. Membolehkan anda terus berjalan walaupun berada dalam keadaan yang sukar, memberi anda sehingga 2 jam standby atau sehingga 12 minit panggilan telefon dengan hanya 1% bateri.  

Langkah-Langkah Dipertingkatkan Untuk Melindungi Privasi Pengguna 

Tidak perlu risau lagi kerana maklumat peribadi anda selamat dengan Huawei AppGallery kerana ia mempunyai pemeriksaan keselamatan terbina. Dengan mekanisme pemeriksaan privasi 4 peringkat yang menyediakan privacy lengkap dalam apa jua keadaan :  
  • Pengesahan nama sebenar developer
  • Empat langkah pemeriksaan keselamatan
  • Keselamatan pemasangan
  • Operasi pertahanan  

HUAWEI memastikan bahawa aplikasi selamat dari peringkat pembangunan sehingga ia dipasang dengan pemeriksaan keselamatan terbina dalam. Dengan hanya satu klik, pengguna boleh mengimbas virus, menyemak scammer, melindungi privasi anda, dan petua keselamatan.  

Memperkenalkan EMUI13 

Dalam meneruskan matlamat mereka untuk mewujudkan antara muka pengguna yang produktif dan cekap, Mate50 akan menjadi yang pertama untuk menggunakan EMUI13 untuk memberikan pengguna mereka Super Device Experience. 

HUAWEI komited untuk membangunkan antara muka pengguna yang menyenangkan dari segi estetika dan fungsi. EMUI13 merangkumi elemen antara muka pengguna yang dipertingkatkan melalui Widget Perkhidmatan yang boleh memaparkan semua data yang diperlukan oleh pengguna. Tidak lupa fungsi di belakang tabir, EMUI13 akan membantu anda membebaskan sehingga 20GB ruang pada peranti anda dengan menggabungkan data yang serupa, memampatkan program yang jarang digunakan, dan mencegah muat turun berlebihan yang mungkin tidak diketahui oleh pengguna.   

Untuk maklumat lanjut, mengenai berita terkini atau promosi mengenai Siri Mate50, sila layari Laman Web Rasmi HUAWEI, laman Facebook atau Instagram rasmi HUAWEI.





Read More