McDonald's Malaysia Rai Penghantar Makanan Menerusi Kempen #LekLuMcDBelanja

McDonald's Malaysia Rai Penghantar Makanan Menerusi Kempen #LekLuMcDBelanja


McDonald's Malaysia Rai Penghantar Makanan Menerusi Kempen #LekLuMcDBelanja  |  Semakin hari semakin membimbangkan dengan keadaan negara kita pada hari ini yang mengalami krisis pandemik Covid-19 dimana angkanya semakin meningkat dari sehari ke sehari.. Setiap hari juga ada sahaja kes kematian dilaporkan akibat virus ini.. Bilalah agaknya semua ini akan berakhir.. Malah, baru-baru ini di tempat kerja aku sendiri mengalami penularan virus Covid-19 ini mengakibatkan jabatan kami terpaksa ditutup buat sementara untuk menghapuskan rantaian Covid-19 ini.. Aku sendiri masih lagi dalam tempoh kuarantin.. Semoga semuanya baik-baik sahaja.. Insyaallah..

Sepanjang tempoh kuarantin ni, makanan memang aku order secara online sahaja melalui penghantar makanan daripada McDelivery, FoodPanda, dan GrabFood.. Lebih mudah dan selamat. Tak perlulah nak bersesak-sesak di kedai makan untuk membeli makanan sekaligus dapat mengurangkan risiko jangkitan dan insyaallah dapat memutuskan rangkaian Covid-19 juga suatu hari nanti.. Bagi aku, penghantar makanan juga adalah frontliners dimana mereka juga memainkan peranan penting semasa musim pandemik ini dalam menghubungkan kedai makanan dan minuman dengan orang ramai bagi memastikan pelanggannya selamat dan perniagaan mereka terus berjalan lancar.. Mereka juga patut dihargai..


#LekLuMcDBelanja - McDonald's Malaysia Rai 65,000 Penghantar Makanan

McDelivery  riders menerima Quarter Pounder with Cheese percuma, menandakan bermulanya kempen #LekLuMcDBelanja #RiderKu pada 12 Julai 2021.

Terbaru, McDonald's Malaysia rai penghantar makanan dengan membelanja 65,000 penghantar makanan di seluruh negara dengan set hidangan Quarter Pounder with Cheese sebagai tanda penghargaan  di atas penat lelah mereka bekerja sepanjang tempoh Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) ini. Terima kasih McDonald's Malaysia belanja penghantar makanan dan tahniah kerana sekali lagi berjaya melancarkan inisiatif yang memberi manfaat kepada kepada semua penghantar makanan di seluruh negara.. Terima kasih juga kepada Penghantar Makanan, tanpa perkhidmatan anda, sudah pastinya merumitkan lagi urusan seharian kami rakyat Malaysia..

Kalau korang nak tahu, inisiatif dan usaha yang dilakukan oleh McDonald's Malaysia dalam menghargai Penghantar Makanan Malaysia ini adalah sebahagian daripada kempen #LekLuMcDBelanja #RiderKu yang dilaksanakan oleh restoran khidmat segera ini untuk mengajak rakyat Malaysia turut serta menzahirkan penghargaan kepada semua penghantar makanan yang bertungkus lumus memastikan rakyat malaysia dapat menikmati hidangan dengan selamat dan sampai tepat pada masanya..

"Penghantar makanan seringkali menjadi orang terakhir untuk makan, lebih-lebih lagi ketika sibuk memenuhi permintaan penghantaran pada waktu makan dan waktu puncak. Mereka terpaksa melepaskan waktu makan dan hanya makan selepas semua pesanan telah dihantar." - Azmin Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia

Wah, aku baca petikan kata-kata dari Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia ini pun dah rasa sebak.. Tambahan pula lihat pengorbanan mereka yang dikongsikan di media sosial oleh pelanggan-pelanggan mereka.. Ada yang sanggup berpanas, berhujan, berbasikal dan hanya berjalan kaki sahaja semata-mata untuk memenuhi permintaan pelanggan.. Bukan itu sahaja malah mereka juga terpaksa menghadapi pelbagai kerenah pelanggan setiap hari.. Allahuakbar, besar betul jasa mereka kepada rakyat Malaysia pada hari ini.. 

Perwakilan dari McDonald's Malaysia menunjukkan penghargaan mereka terhadap McDelivery riders

"Sehubungannya, penghantar makanan memainkan peranan penting dalam menghubungkan kedai makanan dan minuman dengan orang ramai bagi memastikan perniagaan mereka terus berjalan lancar. Terima kasih kepada mereka, rakyat Malaysia dapat menikmati hidangan kegemaran mereka di rumah masing-masing dalam keadaan selesa dan selamat" - Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia

McD Belanja Makan Penghantar Makanan dengan set hidangan Quarter Pounder with Cheese
 
Pasukan McDonald's di Kuala Terengganu menyertai program di seluruh negara dalam mengedarkan Quarter Pounder with Cheese secara percuma kepada penghantar makanan sebagai tanda penghargaan.

"Kami memahami sikap prihatin mereka, sehingga kadang kala terlupa untuk memberi perhatian kepada diri mereka sendiri. McDonald's ingin mengingatkan kepada semua penghantar makanan bahawa kami menghargai mereka, dan jangan lupa berehat untuk makan" - Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia

Riders berbaris di McDonald's Kuala Terengganu untuk claim Quarter Pounder with Cheese percuma mereka

Bersempena dengan inisiatif #LekLuMcDBelanja ini, penghantar makanan daripada FoodPanda, GrabFood, DeliverEat dan perkhidmatan McDelivery (MDS) layak mendapatkan set hidangan percuma Quarter Pounder with Cheese antara jam 2 petang hingga 5 petang pada 12 Julai di Restoran McDonald's seluruh Malaysia.

GrabFood, FoodPanda and McDelivery riders dengan wakil dari McDonald's Sunway City Tambun

#LekLuMcDBelanja.. Nama kempen pun sempoi je!... Sebut saje pun dah rasa teruja.. Inikan pula bagi mereka sebagai seorang penghantar makanan sudah pastinya sangat rasa dihargai.. Semoga dengan inisiatif ini dapat menjadi pemangkin kepada mereka untuk terus berusaha dan berkhidmat untuk masyarakat. Terima kasih abang dan kakak riders!! Korang adalah wira kami.. #LekLuMcDBelanja #RiderKu..

Jom Kongsi Gambar atau Video Bersama #RiderKu Tanda Terima Kasih
 
Riders dari pelbagai platform delivery berbaris untuk claim Quarter Pounder with Cheese percuma mereka

Apa kata, sebagai tanda terima kasih kita kepada semua penghantar makanan, jom kita sama-sama kongsikan gambar atau video kita bersama #Riderku di media sosial dan hashtag #LekLuMcDBelanja #TerimaKasihRider #MekdiBelanjaRider.. Dengan cara ini, dapatlah kita sama-sama untuk menghargai jasa dan pengorbanan mereka dalam memberi perkhidmatan yang terbaik buat kita semua..

McDelivery riders dengan senang hati menerima Quarter Pounder Quarter Pounder with Cheese percuma


Seorang wakil dari McDonald's Kuala Terengganu dengan delivery rider

Tapi apa-apa pun perlu diingatkan ye kepada semua, masa nak ambil gambar atau video bersama #RiderKu tu, kenalah sama-sama jaga SOP.. Mask kena pakai dan penjarakan sosial juga harus dijaga.. Barulah rantaian Covid-19 dapat dihapuskan.. Insyaallah..

Apa Kata Mereka Sebagai Penghantar Makanan?

Penghantar Makanan McDelivery - Roslina Talhad

Ibu kepada lima anak ini, Roslina Talhad perlu bekerja untuk meningkatkan pendapatan keluarga memandangkan suaminya tidak lagi dapat bekerja sepenuh masa disebabkan pandemik.

"Pelanggan selalunya terkejut melihat penghantar makanan wanita. Saya bertuah kerana pelanggan saya kebanyakannya sangat bertimbang rasa dan baik hati dengan memberikan tip kepada saya. Selalunya, sebelum saya pergi, mereka akan memberi kata-kata sokongan dan berpesan agar saya sentiasa menjaga diri." - kata Roslina Talhad

Penghantar Makanan McDelivery - William Quah

 William Quah telah berkhidmat sebagai penghantar makanan McDonald's selama dua tahun.

"Menjadi seorang penghantar makanan sangat mencabar kerana permintaan untuk penghantaran makanan kini semakin meningkat. Dengan adanya Perintah Kawalan Pergerakan (PKP), masa untuk menghantar makanan menjadi lebih singkat. Tetapi, saya tetap berpuashati dapat mengembirakan pelanggan setiap kali menghantar makanan kepada mereka." - kata William Quah

"Pernah sekali ada keluarga yang membuat pesanan yang banyak semasa bulan Ramadan, dan mereka memberi satu set burger mereka kepada saya. Apabila ada yang menghargai penghantar makanan seperti saya, ia membuatkan saya bersemangat untuk terus bekerja." - tambahnya lagi

Penghantar Makanan McDelivery - Mohamad Azyhan Musa

Mohamad Azyhan Musa, seorang pelajar jurusan Kejuruteraan di sebuah universiti swasta yang menggunakan pendapatan sebagai penghantar makanan untuk membiayai pengajiannya.

"Saya gembira dan berterima kasih kepada McDonald's kerana menghargai kami, lebih-lebih lagi saya juga seorang pelajar separuh masa. Kadangkala semasa bekerja, kami terlupa untuk makan atau terpaksa tahan makan semata-mata untuk memenuhi pesanan pelanggan. Dengan inisiatif ini, saya teruja untuk mendapatkan hidangan yang diberikan kepada kami" - kata Mohamad Azyhan Musa

Tidak dinafikan, setiap penghantar makanan itu mempunyai latar belakang yang berbeza-beza dengan kisah hidupnya tersendiri.. Menjadi sebagai seorang Penghantar Makanan untuk satu kelangsungan hidup.. Maka, dengan inisiatif  LekLuMcDBelanja ini secara tidak langsung dapat meringankan bebanan hidup mereka juga disamping memberikan mereka semangat dalam memberikan perkhidmatan terbaik dalam menghantar makanan kepada pelanggan. Justeru itu, dikesempatan ini aku ingin mengucapkan terima kasih yang tak terhingga kepada pengantar makanan dan juga tahniah kepada McDonald's Malaysia kerana telah berjaya melaksanakan inisiatif ini..

Untuk info lanjut, korang boleh layari http://www.facebook.com/My.McDonalds/
 




Read more »
Lea Azleeya
9 Comments
Muka Nampak Natural Glowing Dengan Gold Nano CC Cream Dari Hansaegee Nature

Muka Nampak Natural Glowing Dengan Gold Nano CC Cream Dari Hansaegee Nature


Muka Nampak Natural Glowing Dengan Gold Nano CC Cream Dari Hansaegee Nature  |  Aku bukanlah orang yang suka mengenakan makeup yang tebal.. Kalau boleh, memang tak nak pakai apa-apa dekat muka.. Tapi itulah, kulit muka aku ni bukanlah jenis kulit yang licin, halus mulus.. Banyak juga kekurangannya.. Nak tak nak kenalah makeup juga bagi menutupi cela yang ada pada muka ni.. Hehe.. Lagi pun kulit muka kita ni juga perlukan perlindungan.. So, paling tak pun kena pakai cc cream atau sunscreen untuk melindungi kulit muka kita dari sinar uv berbahaya.. Itu paling penting!

Dah alang-alang sebut tentang perlindungan kulit muka ni kan.. Kali ni aku nak share dengan korang cc cream yang aku guna sekarang ni untuk melindungi kulit muka aku dari sinar uv berbahaya kerana cc cream yang aku pakai ni mempunyai SPF50+ PA+++.. Apa yang bagusnya cc cream ni, kalau tak nak mekup pun tak pe.. Pakai cc cream ni sahaja pun dah cukup untuk cover muka kita.. Muka nampak natural glowing je bila pakai Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni.. 

Muka Nampak Natural Glowing Dengan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Serius aku dah betul-betul jatuh cinta dengan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni tau.. Aku dah tak perlu nak buang masa setiap pagi sebelum pergi kerja untuk makeup beria.. Bila time lambat tu, aku boleh chill je sebab aku hanya perlu pakai CC Cream ni sahaja untuk based makeup aku.. Tak perlu lagi nak pakai foundation bagai..  Nak blend foundation pun makan masa tau.. So, kerja aku bertambah mudah dan cepat sekarang dengan Gold Nano CC Cream ini.. Selebihnya aku akan top up la sikit compact powder, eye brow, mascara dan lisptik supaya lebih nice look kan.. Kalau tak pakai lipstik, maunya muka aku ni nampak macam mayat hidup.. haha..!!

Dah dekat dua minggu juga aku cuba Gold Nano CC Cream ni.. Yang boleh aku katakan di sini adalah, CC Cream dari Hansaegee Nature ni bukan sekadar CC Cream biasa tau, tetapi ianya banyak kebaikan dan banyak berikan perubahan pada kulit muka aku.. Paling best, bila aku dengan begitu yakin berada di khalayak ramai tanpa makeup dengan hanya memakai Gold Nano CC Cream ini sahaja pada muka tanpa sebarang solekan lain kecualli lipstik.. Haha.. Yes, itulah satu kelebihan yang ada pada Gold Nano CC Cream, yang boleh membuatkan muka kita kelihatan natural glowing.. Dan jeragat aku pun dah semakin pudar!! Alhamdulillah.. 

Seperti yang aku nyatakan tadi, kulit muka kita ni perlukan perlindungan uv.. Gold Nano CC Cream ini mempunyai perlindungan UV SPF50+ PA+++.. Dengan Gold Nano CC Cream ni korang dah tak perlu pakai sunscreen lagi kerana cc cream ini juga bertindak sebagai sunscreen untuk kulit kita.. Baguskan? Satu lagi yang perlu korang tahu, sunscreen sangat penting untuk kulit, kerana ianya dapat menghalang pertumbuhan jeragat pada muka kita.. Jadi, dengan Gold Nano CC Cream ni, korang dapat banyak kebaikan selain bertindak sebagai sunscreen, kulit juga nampak cantik, natural dan glowing gittchewww!!

Oh ya, CC Cream ni bermaksud Colour Control Cream ye.. Kot la ada yang belum tahu kan.. Hehe.. Ok apa yang bestnya, CC Cream ni merupakan all ini one day cream dimana krimnya berwarna putih secara fizikalnya tetapi bila dipakai pada kulit, ia akan berubah warna mengikut tona kulit kita.. So, tak kiralah apa jua warna kulit korang, yang pastinya Gold Nano CC Cream ni sesuai untuk semua jenis dan warna kulit... Ia juga Anti-Wrinkle, tidak berminyak dan tidak melekit.. 

Tentang Hansaegee Nature

Aku cerita la sikit tentang Hansaegee Nature ni ye.. Hansaegee Nature ini merupakan produk skincare original yang diperbuat dari Korea dan telah berada di pasaran Malaysia sejak tahun 2011 lagi.. Aku sendiri pun tak sangka dah lama produk ni berada di pasaran.. Aku dapat tahu tentang CC Cream ini pun dari kawan-kawan aku.. Ramai kawan-kawan aku dah guna CC Cream ni dan aku mendapat feedback yang positif dari mereka.. That why la aku pun nak cuba sendiri.. Setelah mencubanya sendiri, yes!, memang Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni best gile.. Oh ya, Bukan hanya Gold Nano CC Cream ni saje, malah mereka telah mengeluarkan pelbagai lagi produk seperti cleanser, whitening cream, dan banyak lagi.. Lepas ni bolehlah cuba produk keluaran mereka yang lain pula kan.. Hiks..

Kelebihan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Sebelum ni dah bermacam jenis CC Cream aku cuba.. Tapi, banyak yang tak menepati ciri-ciri cc cream yang aku cari..  Aku lebih suka dengan cc cream yang teksturnya ringan kerana bila pakai, muka kita tak rasa tebal macam pakai foundation.. Itu yang paling best! Satu lagi, banyak cc cream yang aku cuba warnanya terlalu putih bila di pakai pada muka.. Nampak muka berkepuk-kepuk putih.. Perghh, cc cream jenis ini memang aku tak suka.. Sebab itulah, aku falling in love sangat dengan Gold Nano CC Cream dari Hansaegee Nature ni.. Semuanya perfect bagi aku.. Banyak kelebihannya tau.. Antaranya :-

  • Mengandungi perlindungan UV SPF50+ PA+++
  • Mengimbangi tona kulit secara semulajadi
  • Meminimumkan penampilan pori muka
  • Bertindak sebagai makeup base atau primer
  • Mencerahkan kulit
  • Anti penuaan serta meningkatkan keanjalan kulit
  • Menjadikan kulit muka lembut, glowing dan natural
  • Mengekalkan kelembapan
  • Melegakan masalah kulit
Siapa yang memerlukan Hansaegee Natura Gold Nano CC Cream ini?

Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini juga selamat digunakan kerana ia bebas paraben, sulfate dan alkohol serta bebas dari mana-mana sumber haiwan.. So, boleh guna tanpa was-was...

Bahan Utama Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Ok, mesti korang nak tahu bahan utama yang terkandung dalam Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni kan.. Jom check!

  • Mineral Water - Dapat mengekalkan keseimbangan pH kulit serta meningkatkan keanjalan kulit
  • Ipomoea Hederacea Callus Culture Extract - Anti bakteria, dapat melegakan kerengsaan kulit dan kulit bermasalah
  • Nano Gold - Dapat mencegah penuaan kulit, menghalang radiasi infrared dan mempunyai antioksidan yang tinggi

Cara Penggunaan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream

Cara guna Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni mudah je.. Sebelum pakai cc cream, kena pastikan dulu muka benar-benar bersih supaya tidak mendatangkan masalah lain pula nanti.. Lepas cuci muka boleh je terus pakai cc cream ni atau kalau korang dah terbiasa dengan rutin penjagaan wajah yang lengkap, korang bolehlah pakai toner, moisturizer dan seterusnya barulah pakai Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini..

Nak apply dekat muka pun senang tau cc cream ni..  Korang guna je jari jemari korang tu untuk apply cc cream ni pada wajah.. Calit-calitkan cc cream ni pada wajah, kemudian sapu rata keseluruh wajah sehingga sekata.. Korang akan dapat lihat kulit wajah korang nampak lebih cerah, halus dan pori-pori pun tak kelihatan sangat dah.. Itu yang bestnye.. Satu lagi, cc cream ni juga tak berminyak dan tak melekit.. Best gile!!

Aku memang guna cc cream ni sebagai makeup primer aku sebabnya makeup akan tahan lebih lama dan tak bercapuk.. Lagi pun, bila muka berpeluh atau berminyak, muka akan nampak lebih cantik, natural dan glowing.. Itu yang aku suka!! 

Lihat gambar di atas.. Perbezaan kesan dari penggunaan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini yang aku jadikan sebagai makeup primer tanpa foundation.. Kalau korang nampak, bahagian yang menggunakan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream nampak lebih terang dan tahan lebih lama berbanding bahagian yang tidak menggunakan cc cream, warnanya lebih pudar dan cepat luntur.. So, dengan hanya menggunakan cc cream ini, korang dah dapat 'look' yang lebih natural, segar dan glowing.. 

Bagi korang yang tak suka sangat bermakeup tu, aku recommend sangat korang guna Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ni sebabnya muka korang akan nampak natural dan korang juga akan lebih berkeyakinan dengan kesan daripada penggunaan cc cream ini.. 

Berpeluh tak bercapuk

Berminyak tak bercapuk

Dapatkan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream Untuk Kelihatan Natural dan Glowing

Bagi aku sangat berbaloi-baloi dengan harganya RM128 kerana bukan sahaja boleh dijadikan makeup primer tetapi ia juga bertindak sebagai sunscreen.. So, tak perlu nak bazirkan duit beli dua produk untuk dua fungsi.. Cukup hanya dapatkan Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini untuk kelihatan natural dan glowing sekaligus dapat melindungi kulit dari sinar uv berbahaya.. Jimatkan!!

Dengan isipadu 50ml, Hansaegee Nature Gold Nano CC Cream ini dapat bertahan penggunaannya selama 2-3 bulan, bergantung pada kadar penggunaan masing-masing.. Oh ya, dengan setiap pembelian sebanyak RM70 ke atas di website Hansaegee Nature, korang akan dapat pekhidmatan penghantaran percuma.. Lagi jimat kan.!

Untuk malumat lanjut dan sebarang pembelian, boleh layari :-


👉 Website : https://hansaegee.com/shop/

👉 Instagram : https://www.instagram.com/hansaegeenature/

👉 Facebook : https://www.facebook.com/HansaegeeNature/

👉 Youtube : https://www.youtube.com/HansaegeeNatureMalaysia



Read more »
Lea Azleeya
0 Comments
LAMEEYS Melancarkan Kolagen Peptida 6000mg Penyelesaian Kecantikan dan Kesihatan Dengan Teknologi Korea Terkini

LAMEEYS Melancarkan Kolagen Peptida 6000mg Penyelesaian Kecantikan dan Kesihatan Dengan Teknologi Korea Terkini


LAMEEYS Melancarkan Kolagen Peptida 6000mg Penyelesaian Kecantikan dan Kesihatan Dengan Teknologi Korea Terkini  | "Eh, kenapa muka ko sekarang ni nampak kering dan kusam kelabu asap ek.." Perghh sentap jugak bila kena tanya dengan soalan macam tu.. Tapi itulah keadaannya yang aku hadapi sekarang.. Kadang-kadang kawan ni punya prihatin dekat aku, pergi tanya soalan koyak camtu.. Tapi tak dinafikan, keadaan muka aku sekarang dah tak sehelokk macam dulu-dulu.. Ada masa nampak kusam dan gelap tak berseri. Almaklumlah faktor umur kan.. 

Semakin berusia kita, semakin kuranglah kolagen dalam badan tanpa kita sedari.. Bila kolagen kulit semakin merosot, pembaharuan sel kulit semakin perlahan dan kulit mula mengalami proses penuaan. Maka, bermulalah kemunculan kedutan di sekitar mata, garis ekspresi pada dahi dan bibir, kulit kering dan kusam dan sebagainya. So, untuk menghalang proses penuaan daripada berlaku dengan pantas, aku amalkan Colla-genic With Pomegranate dari LAMEEYS ini sebagai penyelesaian kepada masalah kulit yang aku alami sekarang ini..

LAMEEYS Melancarkan Kolagen Peptida 6000mg Penyelesaian Kecantikan dan Kesihatan Dengan Teknologi Korea Terkini

LAMEEYS telah melancarkan produk pertamanya bertekstur halus dalam bentuk Kolagen Peptida (Collagen Peptides) yang diiktiraf HALAL iaitu Colla-genic With Pomegranate. Ia diformulasikan dengan peptida kolagen marin yang sinonim atau cenderung menjadi pilihan pengguna sebagai penyelesaian semulajadi kepada masalah kulit dan kecantikan, bermula dari dalam. 


Siapa Kata Kolagen Dan Peptida Kolagen Itu Sama?

Korang tau tak yang kolagen dan peptida kolagen ni tak sama sebenarnya.. Di mana, kolagen merupakan blok binaan terpenting bagi kulit manusia. Protein kompleks ini membentuk hampir 80% kulit dan memberikan struktur, keanjalan, perlindungan, selain berfungsi membantu mengekalkan kelembapan dari lapisan kulit yang paling dalam.

Kolagen ni struktur molekulnya besar dan dalam bentuk memanjang. Ini menyebabkan kadar serapannya agak perlahan berbanding dengan Peptida Kolagen yang dihasilkan melalui proses hidrolisis menjadikan molekulnya lebih kecil dan lebih bersedia secara biologi untuk diserap dengan pantas ke dalam aliran darah kerana rantaian asid aminonya lebih pendek. Peptida kolagen mempunyai berat molekul yang jauh lebih rendah (<1,000 Daltons). Semakin rendah berat molekul, maka semakin tinggilah daya serapan yang dibenarkan oleh tubuh.

Tentang LAMEEYS 


LAMEEYS percaya bahawa kunci kepada kecantikan adalah dengan memastikan kesihatan tubuh dari dalam. LAMEEYS berusaha menyediakan pelbagai penyelesaian supaya setiap orang dapat menikmati atau mencapai kecantikan secara semulajadi dari dalam tanpa kesan sampingan. Justeru itu, LAMEEYS menawarkan produk penjagaan kesihatan dan kecantikan yang diperakui bersih, selamat dan bebas daripada unsur-unsur yang membahayakan. 

LAMEEYS juga memastikan ianya dicipta berasaskan sumber alami dan semulajadi, menepati maksudnya dalam bahasa Arab iaitu, Lembut untuk disentuh. LAMEEYS juga percaya bahawa kecantikan dari dalam adalah hak milik setiap insan, tidak kira sama ada lelaki mahupun wanita. Untuk itu, produk yang ditawarkan pastinya mampu milik dan mudah didapati di pelbagai platform pemasaran.

Industri kecantikan kita telah mencapai piawaian yang terbukti hebat dalam menutupi kelemahan luaran wajah bermula dari concealer, bedak asas hingga pembayang mata. Ia membantu wanita untuk kelihatan lebih cantik dan berkeyakinan. Malangnya, menutupinya masih tidak dapat membantu wanita untuk mengatasi masalah kulit sedia ada - Pengurus Pembangunan Perniagaan LAMEEYS, Raja Marliza Safia. 

Itulah sebabnya wanita masih tercari-cari produk kecantikan yang boleh membantu mereka kelihatan bersinar dari dalam, tanpa kesan sampingan. Oleh itu, kami telah mencipta Colla-genic with Pomegranate, untuk membantu wanita tampil yakin dengan kulit mereka sendiri dengan cara yang paling semulajadi. - tambahnya lagi

 

LAMEEYS Colla-genic With Pomegranate Untuk Kulit Lembap, Cerah dan Cantik Semulajadi


Korang ada mengalami masalah kulit kering dan kusam, parut jerawat, jeragat dan bintik-bintik hitam, tona tidak sekata, garis halus penuaan dan kedutan, tanda regangan bersalin, rambut nipis tidak bermaya serta kuku pecah dan rapuh tak? Kalau ada, jangan risau LAMEEYS Colla-genic With Pomegranate adalah jalan penyelesaiannya. Ia dicipta untuk menangani lima masalah utama yang sering menjadi mimpi ngeri buat wanita.

Kulit
Membaiki kolagen kulit dan serat protien elastin untuk meningkatkan keanjalan, ketegangan dan penghidratan atau kelembapan kulit sehingga 91%

Penuaan
Mengurangkan penampilan garis halus dan kedutan, mencegah tanda penuaan

Tanda/Kesan Regangan
Minuman kolagen telah terbukti secara saintifik untuk meningkatkan keanjalan kulit sehingga mengurangkan penampilan stretchmarks akibat bersalin

Rambut
Membantu melancarkan pertumbuhan semula sel-sel rambut dan memperbaiki penampilan dan kilauan rambut

Kuku
Membantu meningkatkan kualiti kuku dan kesihatan kuku



Apa yang menariknya lagi, setiap titisan Peptida Kolagen 6000mg Dengan Jus Delima ini terbentuk hasil daripada elemen berikut :- 

  • Teknologi termaju Korea – membantu menghidrolisis Kolagen menjadi molekul terkecil
  • <1000 Dalton – semakin kecil molekulnya, semakin baik penyerapan kepada badan
  • 6,000mg Kolagen Peptida – meningkatkan keberkesanan Kolagen
  • Tambahan Peptida Sutera – memelihara kelembapan, melindungi kulit daripada kekeringan
  • Ekstrak buah delima – kaya dengan antioksidan untuk mencegah kerosakan oksidatif kulit
  • Tanpa bahan pengawet tambahan. Bebas warna tiruan. 

Manfaat LAMEEYS Colla-genic With Pomegranate


Sepertimana yang kita tahu, tubuh kita pada usia 20-an masih memiliki banyak kolagen tetapi kulit berisiko terdedah kepada beberapa faktor seperti sinaran UV matahari, pencemaran alam sekitar, gaya hidup dan pemakanan yang tidak sihat, bebanan akademik dan pengajian serta masalah kerja dan tekanan hidup. 

Seperti yang aku katakan di awal tadi, semakin kita berusia, kehilangan kolagen kulit semakin pantas. Proses penuaan kulit pun mula serius berlaku dengan kemunculan banyak garis halus dan kedutan. Sebab itulah, kita perlukan suplement tambahan atau minuman kesihatan untuk atasi masalah ini dan pilihan aku sudah tentulah LAMEEYS Colla-genic With Pomegrante ini dengan lima manfaat untuk kecantikan kulit..

1. Menganjalkan Kulit Wajah

Bertindak menganjal dan menegangkan kulit wajah yang kendur. Kulit kusam menjadi cerah bersinar dan membantu memperbaiki tona kulit tidak sekata

2. Menguatkan Struktur Kulit

Daya serapan peptida kolagen yang tinggi meningkatkan fungsi agen penghadang kulit daripada kesan kerosakan

3. Menghidupan Semula Kulit

Mengurangkan garis halus dan kesan kedutan. Membantu penjanaan semula kulit melalui agen utama anti-penuaan

4. Mengembalikan Keremajaan Kulit

Kaya dengan antioksidan dan vitamin C demi mengembalikan sumber mineral yang diperlukan oleh kulit

5. Membekalkan Kelembapan Kulit

Membekalkan kelembapan yang diperlukan dengan daya penghidratan yang tinggi agar kulit kekal lembap sekaligus memberi efek kilauan pada wajah

Siapa Yang Disyorkan Untuk Mengamalkan LAMEEYS Colla-genic Dengan Jus Delima
 
  • Berusia 20 tahun ke atas
  • Berhadapan komputer untuk waktu yang lama
  • Berada di persekitaran berhawa dingin
  • Gaya hidup dan diet yang tidak sihat
  • Terdedah kepada cahaya matahari
  • Lewat tidur akibat belajar atau bekerja
  • Pengambilan gula yang tinggi
  • Peminum kafein tegar
  • Kerap mengembara

Cara Pengambilan LAMEEYS Colla-genic Dengan Jus Delima


LAMEEYS Colla-genic With Pomegranate ini didatangkan dalam bentuk sachet yang sedia diminum. Setiap kotak mengandungi 15 paket yang senang dibawa dan boleh diminum pada bila-bila masa di mana sahaja. 

Untuk pengguna yang baru, disyorkan untuk mengambil 2 sachet sehari iaitu sebelum sarapan dan sebelum tidur selama 7 hari berturut-turut untuk mendapatkan kesan yang lebih baik. Selepas itu, boleh mengamalkannya hanya 1 sachet sehari iaitu sebelum sarapan setiap hari. Jangan lupa ye, untuk minum air dengan secukupnya.


Macam aku sendiri, selalu tidur lambat dan mengadap komputer terlalu lama untuk menyiapkan tugasan di pejabat mahupun di rumah.. Kadang tu jam 3 pagi aku baru tidur untuk siapkan kerja-kerja blog aku.. Memang struggle jugak la untuk menjadi seorang blogger ni.. Dengan mengamalkan Colla-genic With Pomegranate ni banyak membantu aku untuk refresh balik badan aku untuk kembali bertenaga dan paling best, kulit dah semakin lembap.. 

Selalunya aku ambil Colla-genic ni 30 minit sebelum sarapan dan sebelum tidur aku akan pastikan aku mengambilnya sekali lagi selama 7 hari berturut-turut dengan konsisten.. Selepas 7 hari, aku hanya amalkan sekali sahaja sehari sebelum sarapan seperti yang disyorkan.. Alhamdulillah selepas seminggu mengamalkannya, nampak la perubahan pada kulit aku.. Kulit nampak lembap tak seperti sebelum ni agak kering dan kusam.. Seronok betul aku tengok perubahan ni.. Terima kasih LAMEEYS kerana mengeluarkan produk yang best ni.. 

Dapatkan LAMEEYS Colla-genic Dengan Promosi Istimewa Hari Raya Haji Di Shopee dan Lazada Sekarang!


LAMEEYS Colla-genic With Pomegranate ini boleh didapati di www.lameeys.com.my dan diijual pada harga pengenalan RM108 sekotak dan RM188 untuk 2 kotak. Harga Runcit Biasa adalah RM120 sekotak.. 

Berita baik untuk korang!.. LAMEEYS Colla-genic With Pomegranate ini juga boleh didapati di platform e-dagang Shopee dan Lazada bersesuaian dengan kehendak dan keperluan pelanggan yang menjadi pengguna setia bagi platform tersebut..
So, apa tunggu lagi tu! Jom capai misi kita untuk mendapatkan kulit wajah lembap, cerah berseri dan cantik dengan LAMEEYS Colla-genic With Pomegranate ini. Bersempena sambutan dan kedatangan Hari Raya Haji ini, LAMEEYS Colla-genic With Pomegranate ada buat promo tau.. Rugi tak grab.. Harga memang berbaloi-baloi.. Dan mungkin inilah jalan penyelesaian terbaik untuk korang yang ingin mendapatkan nutrien kolagen secara efektif. Rasai penghidratan yang diperlukan oleh tubuh melalui kesannya, hanya dalam 7 hari! Yakinlah bahawa produk ini dibuat hasil penelitian dengan 100% bahan semula jadi, diperakui HALAL dan selamat dimakan. 

PROMO RAYA HAJI
Beli 2 Kotak RM188 (Harga Biasa: RM 240)
LEBIH JIMAT dengan BAUCAR RM30 Shopee atau Lazada*
Bermakna hanya RM158 untuk 2 kotak!
*Tertakluk terma & syarat

Ingat, penyelesaian kesihatan & kecantikan itu tidak mahal.. pengabaian yang menjadikannya mahal!

Untuk info lanjut, sila layari : 
👉 Facebook : Lameeys | Facebook 



Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
The Advantages Of Having A Blog Nowadays

The Advantages Of Having A Blog Nowadays


The Advantages Of Having A Blog Nowadays | Blogging has become a trend nowadays. It shows that there are increasing numbers of people getting involved in blogging. I also did not miss this kind of new human communication style. There must be some reasons why I’m attracted to getting involved in the blogging world. As we know today we are still battling with Covid-19 pandemic and we are still under total lockdown. In this challenging time, we need to learn and adapt to new ways of doing things. We need to think about how to reach many people out there without meeting them in a real environment. So, this is how blogging plays its role nowadays where we can reach people globally. 

Share our stories and make new friends 

One of the coolest things about living in the time and technological age is that we can connect with almost anyone from anywhere in the world at any time.  Through all of the different social media channels from Instagram to Facebook to blogging we have the opportunity to communicate with and even befriend people we may have never met in real life. It's really amazing, and something that I am personally super grateful for. I have made so many sweet friends through social media over the years, many of which have become the kind of friends that I don't know where I'd be without today.  

Today, of course, blogging is something that pervades just about every part of our lives, from family and relationships through to shopping and the way we get our news. People interact in the social media cloud hundreds of times a day. Some even prefer to communicate via social media than in a more conventional way, and there's no doubt that social media is the new way to make friends and influence people. 

Develop writing skills. 

Blogging also can develop my writing skills. I can learn how to be informational, persuasive or transactional to the audiences. It did help me to touch many people by having better writing skill. When I introduce new ideas, things and products, people can feel it much better and have a better understanding and feeling of what I’m sharing.

Knowledge Sharing 

Knowledge Sharing is an activity through which knowledge (i.e., information, skills, or expertise) is exchanged among people, friends, families, communities. Knowledge sharing by blogging helps connect people to knowledge and other people regardless of physical distance. This key factor is vital that we must do in this challenging time but at the same time we still can share our knowledge and ideas.

Make money blogging

Currently what I am doing is making money blogging. I do sponsored blog content, affiliate programs, blog advertisements, physical products, released a software tool, promoting Podcast Sponsorships, ideas, services and products and so many things through blog. You want to know why?

1.  A blog can maintain my marketing strategy and structure my relevant content. 

Promoting services and goods is not an easy task, especially in a highly competitive business climate. That's when the blog comes in handy. It helps me with the multimedia representation of my blog, keeps the audience interested, and promotes the things and services that I share. I am also thinking of promoting my videos, podcast, interviews and so many more on this website of mine. This is helpful content for my audience, and great content for my website.

2.  A blog can attract new clients 

Blogging and posting relevant content is an incredibly useful tool to increase traffic to my blog.  With the help of meaningful keywords, titles, descriptions, and more, blog posts become a powerful tool for gaining visibility for the product or services. By doing this, I can gain advantages to attract new clients and gain more profits from my blog. 

3.  A blog can promote the formation of a community and build my reputation in a particular field of interest and become a figure/influencer. 

This is a perfect way to maintain and spread the word about my ideas, services, and products to create long-lasting bonds with my audience. Share my blogs on social media to reach a wider audience and build a community around my posts, insights from me, and my perspective. You'll start to see just how much traction a blog can bring when you share it on social and bring in new visitors to our blog. We have to remember that nothing can beat a good solid reputation, and blogging makes an essential investment in this process because it allows us to share our perspective with our audience in a new way.

4.  A blog can help you advertise 

Research shows that around 80% of companies prefer to have an advertisement in the form of a series of articles instead of the traditional "buy now" agenda. Customers are also getting a little tired of the conventional ways of commercials and advertising, so the creative ways to present ideas, services and products are crucial to the new modern world environment. This is where blogs nowadays play an important role in advertising.

5.  A blog can help you appear more trustworthy to your potential clients 

People trust the written word, and blogs improve the level of trust towards ourselves. Make sure you provide helpful and accurate content, encourage discussions and knowledge sharing, and see the increase of trust from our clients.

google image

The importance of blogging for business ventures cannot be underestimated under present digital and marketing circumstances. Even with the emergence of other creative tools to support your visibility and push forward your ideas, services and product, it does not diminish the value of what a blog can do for you. Whatever your needs are, a blog post is a great tool for creating a stream of blog traffic, growing an audience, and new prospects.

The explosion of the social media phenomenon provides exceptional opportunities for success, on a scale and a timescale not previously imagined. The promise for success gives me a strong reason why I choose blogging.



Read more »
Lea Azleeya
5 Comments
July Book Haul 2021

July Book Haul 2021


July Book Haul 2021  |  Beli buku lagi!! Macam mana la aku nak stop beli buku, bila dorang dok buat sales murah gile bebes... Harga tak dapat terima dek akal.. So, aku borong lagi buku.. Kali ni semuanya dari terbitan Love Novel.. Empat  buah buku ni aku beli hanya RM30+ jerk.. Cumanya novel yang aku beli ni keluaran lama la.. Lama pun lama lah janji aku dapat baca.. hiks..

Susah jugak mula tu nak pilih novel yang best sebab aku tak biasa lagi dengan novel terbitan Love Novel ni.. Tak familiar sangat dengan penulisnya dan tajuk novelnya.. Terpaksa la buat research lebih sikit.. Macam biasa la kalau aku buat research ni harus aku tengok review dekat Goodreads.. Setelah diteliti, aku memilih untuk membeli empat buah novel ini :-

  • Silhouette by Karra Ryna
  • Mencari Jalan Pulang by Farah Adibah
  • Gila! Aku Suka Dia by Fatrim Syah
  • Jangan Cintai Aku by Eyla Hime
Tak pastilah jalan cerita novel-novel ni best ke tak.. Kalau baca sinopsisnya agak  menarik.. So, kenalah hadamkan dulu satu persatu.. Aku pun tak pasti bila dapat baca novel-novel ni.. Sebab banyak lagi novel sebelum ni yang belum di baca.. Haha.. Kebetulan tengah kuarantin ni, ada juga masa aku untuk baca novel.. Kalau tak, memang jarang sangat aku dapat pegang novel untuk dibaca... So, let's go.. Kita check sinopsis novel-novel dari Love Novel ini.. hehe..

Sinopsis Silhouette


Judul Novel : Silhouette
Penulis : Karra Ryna
Terbitan : Love Novel
Muka Surat : 454 m/s

Eh, aku ada banyak duit. Berapa banyak kau nak aku boleh bagi. Semua bende aku boleh beli, faham? - Thalea Aleesya

Kalau macam tu, kau pergi beli otak yang pandai sikit, ganti otak sekarang. Bodoh sangat - Razin Qayyim

Pertemuan mereka bermula dengan pertengkaran. Thalea yang berlagak membuatkan Razin naik angin. Namun, pertolongan Razin pada malam itu membuatkan Thalea terhutang  budi. Dia cuba mendekati Razin untuk membalas budi lelaki itu. Namun, ada saja alasan Razin untuk menolak.

Kejadian demi kejadian mencambah rasa dua jiwa. Namun Razin cuba menidakkan. Dia rasa dia tidak layak mengecap bahagia. Tidak mungkin dia melupakan dendam yang masih bersisa.

Sesuatu yang telah berlaku terhadap bapa Thalea membuatkan sikap Razin mula berubah, dan dengan sedaya upaya dia cuba melindungi Thalea daripada bahaya. Kali ini dia mesti menang dan membela apa yang telah hilang.

Dengan apa yang jadi.... aku yakin, selain aku... kau mampu melindungi Thalea. Jadi... aku nak tanya kau soalan terakhir, kau sudi tak jaga adik aku? Jadi suami dia - Hadif Alfian.

Tawaran Hadif, abang Thalea membuatkan Razin mempersoalkan kemahuan hatinya. Dia nekad dan pasti, inilah bahagia yang hatinya mahukan.

Walaupun awak tak pernah tanya, tapi saya nak awak tahu... saya kahwin dengan awak sebab saya cintakan awak dan nak lindungi awak. Bukan simpati... - Razin Qayyim

Namun, bahagia yang diidam terlalu banyak halangan. Kisah silam sentiasa mengekori kebahagiaan yang mahu dicipta. Ada manusia yang berdendam dan mahu Razin terus lenyap di duni ini. Setelah apa yang berlaku, adakah Razin akan memberi peluang pada hatinya semula? Adakah Razin akan terus memperjuangkan bahagia yang dia inginkan? Mampukah insan-insan tersayang meneruma kisah silamnya, atau membuang jauh dirinya?  


Sinopsis Mencari Jalan Pulang


Judul Novel : Mencari Jalan Pulang
Penulis : Farah Adibah
Terbitan : Love Novel
Muka Surat : 489 m/s

Hana Suziela… Dia dibesarkan dengan kemewahan, namun serba-serbi kekurangan; kurang sifat kasih sayang dan asas hubungan sesama insan. Arah tujunya penuh dosa dan noda, paksinya dibelenggu dengan hawa nafsu. Kebahagiaan yang dicari tidak pernah abadi, lantas dirinya mula mempersoalkan kewujudannya di atas muka bumi. Namun dia tetap beruntung kerana dihadirkan orang-orang yang baik di sekelilingnya.

Zie… kau selalu cakap dengan aku, untuk apa kita hidup atas dunia ni kalau tak ada tujuan… Kau ikutlah aku, Zie… – Mia.

Takdir juga telah mempertemukan dia dengan Uzai tatkala dia sedang lemas dalam putus asa dan kekecewaan. Kemunculan lelaki itu telah memberikan seribu satu perubahan dalam dirinya, mengajarnya hakikat hidup yang sebenar.

Kenapa dalam dunia ni ada kesusahan? Kalau Tuhan sayangkan manusia, Dia takkan biarkan kita ditimpa musibah, kan? – Suzie  

Allah turunkan musibah tu sebagai satu bentuk ujian, untuk test siapa antara kita ni yang paling setia bergantung kepada Dia apabila ditimpa kesusahan. – Uzai  

Awak tak rasa kejam ke Tuhan buat macam tu? Dia buat kita rasa susah semata-mata untuk uji kesetiaan kita. – Suzie  

Akhirnya, kebahagiaan yang hakiki telah pun dijumpai, dan dia bertekad tidak mahu berpaling lagi. Namun begitu, pelangi yang disangka dapat bertahan lama, habis lenyap pergi. Saat bahagia yang dinanti, dia diberi ujian sehinggakan kepercayaan yang dipegang tergugat dek kecewa hati.  

Kau tahu sebab apa aku jadi macam ni? Tahu sebab apa??? Sebab Tuhan tu tak pernah adil!!! Dia tak pernah adil!!! Dia kejam! Kejammmm!!! – Suzie  

Kisah ini bukan sekadar kisah tentang pertemuan antara dua jiwa, malah yang utama kisah ini tentang pertemuan seorang hamba dengan Tuhannya, kisah tentang manusia yang lemas dalam tipu daya dunia, dan kisah tentang hati yang ingin pulang kepada Penciptanya.


Sinopsis Gila! Aku Suka Dia?


Judul Novel : Gila! Aku Suka Dia?
Penulis : Fatrim Syah
Terbitan : Love Novel
Muka Surat : 444 m/s

3 sahabat.
3 persamaan.
3 bujang terlajak!

Lalan, Bob dan Joe, umur sudah 30-an tapi payah sangat nak cari jodoh. Usaha tu dah usaha, tapi kalau belum sampai seru, payah juga kan? Apabila terjumpa yang berkenan, tapi mulut pula berat macam besi! Masalahnya bukan tak mencari, bukan juga tak berwajah suci-murni-kacak. Cumanya mulut takut nak cakap… ‘aku suka kau’. Mulanya mereka tak kisah, tapi apabila diterjah dengan soalan kahwin di kiri, kanan, depan dan belakang, siapa yang tahan telinga?

Lalan bertemu semula dengan Najwa, budak gemuk yang pernah dibulinya semasa kecil, tapi apabila dah besar ni, jadi cantik rupawan pula.

Manakala Joe, menerima pelajar praktikal di firma guaman miliknya. Junior undang-undang yang pernah Joe layan teruk untuk mendapatkan tandatangannya.

Bob? Dia bukanlah memilih. Dari kecil dia memang suka dengan Amani, seorang gadis tomboi di kampungnya.

Tapi!

Semua rancangan kahwin hancur, kemudian buat plan baru. Janji mereka sebelum Hari Raya tahun depan semua mesti kahwin. Ikhtiar dijalankan, semua cara dan strategi memancing jodoh diperkasa. Agensi cari jodoh, mandi bunga bawah jambatan malam Jumaat, jumpa pakar jodoh, tip buku cinta memikat kekasih, waima produk aura jodoh pun berkotak-kotak dibeli!

Semua pun tak menjadi!

Tiga-tiga pasrah, jodoh masih tak tersangkut lagi. Sebenarnya jodoh yang dicari ada dekat mana? Ke sebenarnya jodoh tu terlepas pandang kiri kanan aje?


Sinopsis Jangan Cintai Aku


Judul Novel : Jangan Cintai Aku
Penulis : Ayla Hime
Terbitan : Love Novel
Muka Surat : 656 m/s

Mendepani dosa silamnya bukan sesuatu yang mudah untuk Durrah lakukan.  Empat tahun lamanya wanita yang kini berusia 34 tahun itu mengambil masa untuk keluar dari balik tirai dan mendekati Tariq. Hasratnya ketika itu tidak lain tidak bukan cuma satu, untuk membantu Tariq mengejar cita-citanya, dan mengakui kesalahan diri serta memohon keampunan daripada pemuda berusia 22 tahun itu, sebaik dia benar-benar bersedia. Namun, lain jadinya.

Macam mana kalau Tariq cakap Tariq dah jatuh hati pada Kak Durrah? – Tariq

Tariq tiba-tiba meluahkan rasa, tatkala hubungan mereka menjadi semakin rapat.

Kalaupun Tariq berdegil untuk terus sukakan Kak Durrah, Kak Durrah tetap takkan mampu untuk membalas semula perasaan tu sampai bila-bila. – Durrah

Mana mungkin untuk Durrah membalas rasa itu tatkala dia melihat Tariq sebagai satu tanggungjawab yang perlu dia pikul atas dosa silamnya. Dan mana mungkin juga untuk dia menyambut huluran kasih yang diberikan, sedangkan usia mereka begitu jauh berbeza.

Bagaimanapun, kesediaan Tariq untuk menerima apa juga celanya, menyentuh jiwa Durrah. Kesungguhan pemuda itu yang tidak putus asa mendekati, mengusik hati kecilnya. Dan Durrah… semakin hari semakin hanyut, terbuai dengan perasaan yang kian memekar dalam diri.

Durrah cuba untuk menafikan. Tidak! Seorang pendosa yang penuh lumpur seperti dia tidak layak untuk mencintai. Apatah lagi dicintai. Saat luka dan emosi bersatu, mampukah Durrah mengatasinya?



Read more »
Lea Azleeya
0 Comments
McDonald's Malaysia Taja Makanan Frontliners Hospital Sungai Buloh

McDonald's Malaysia Taja Makanan Frontliners Hospital Sungai Buloh


McDonald's Malaysia Taja Makanan Frontliners Hospital Sungai Buloh  |  "Berat mata memandang, berat lagi bahu memikul".. Itulah ungkapan yang boleh diumpamakan dengan keadaan semasa kita sekarang.. Setiap hari aku melihat di media sosial, kisah petugas-petugas bahagian hadapan bertungkus lumus menghadapi penularan wabak Covid-19 yang semakin hari semakin serius di negara kita pada hari ini.. Mereka bekerja tidak kira masa untuk merawat pesakit dan menjalankan tanggungjawab mereka sehabis baik demi memutuskan rantaian Covid-19 ini.. 

Tidak dinafikan, semakin hari semakin meningkat statistik jangkitan Covid-19 di Malaysia.. Kenapa? Ini kerana kita sebagai rakyat Malaysia bersikap sambil lewa dalam mematuhi SOP yang telah ditetapkan kerajaan.. Sedarlah kita bahawa Covid-19 ini bukanlah suatu rekaan tetapi ia realiti yang terpaksa kita hadapi kini dan ketahuilah Covid-19 boleh meragut nyawa kita bila-bila masa dalam sekelip mata sahaja.. Jadi, patuhilah SOP dan duduklah di rumah sekiranya tiada keperluan mendesak di luar.. Bantulah fronliners dalam memutuskan rantaian Covid-19 ini.. Mereka sudah terlalu penat untuk menghadapinya sendiri.. Jadi, kita sebagai rakyat Malaysia seharusnya sama-sama membantu mereka dengan #KitaBoleh #DudukRumah.

McDonald's Malaysia Taja 10,000 Makanan Untuk Frontliners Hospital Sungai Buloh

Kalau korang nak tahu, Mcdonald's adalah rangkaian restoran perkhidmatan segera terkemuka di dunia dengan lebih daripada 36,000 restoran di seluruh dunia, melayani lebih daripada 69 juta pelanggan setiap hari di lebih dari 100 negara. Manakala, di Malaysia pula, McDonald's melayani lebih dari 13.5 juta pelanggan sebulan di 300 restoran di seluruh negara. McDonald's mempunyai pekerja lebih daripada 14,000 rakyat Malaysia di restorannya di seluruh negara, menyediakan peluang kerjaya, latihan dan pembangunan.. McDonald's juga merupakan rangkaian restoran perkhidmatan segera pertama di Malaysia yang menerima Pensijilan Halal daripada Bahagian Hal Ehwal Islam di Jabatan Perdana Menteri pada awal tahun 90-an..

Sebagai sebahagian sokongan berterusan daripada McDonald's Malaysia dan penghargaan kepada frontliners perubatan yang terus berusaha dalam memastikan rakyat Malaysia selamat sepanjang pandemik ini, restoran perkhidmatan segera ini meneruskan tajaan makanannya kepada petugas barisan hadapan perubatan di Hospital Sungai Buloh. Ini adalah demi menghargai segala jasa mereka yang tidak pernah putus asa dan tidak pernah kenal erti penat lelah dalam memerangi wabak covid-19 yang melanda negara pada hari ini..

Menjadi antara hospital terawal menerima tajaan daripada McDonald's Malaysia sepanjang pandemik ini, Hospital Sungai Buloh telah menerima lebih daripada 10,000 makanan untuk pasukan perubatan mereka. Dalam pengaktifan semula penajaan makanan baru-baru ini yang disambung semula pada awal bulan Mei yang lalu, McDonald's Malaysia telah menaja 300 makanan dalam 3 kali seminggu dan memastikan pematuhan terhadap langkah-langkah keselamatan yang ketat semasa penghantaran makanan dibuat. Ini telah membuktikan rasa tanggungjawab, keprihatinan dan penghargaan McDonald's Malaysia terhadap frontliners yang sedang merawat pesakit Covid-19.

Sebagai fasiliti perubatan utama dalam merawat pesakit Covid-19 di negara kita, pasukan perubatan kami di Hospital Sungai Buloh bertugas sepanjang masa bagi menjaga dan memenuhi keperluan para pesakit kami - pengarah Hospital Sungai Buloh, Dr. Kuldip Kaur.

Kalaulah aku berada di tempat mereka, aku sendiri tak pasti sama ada aku mampu sekuat mereka atau tidak.. Aku sangat kagum dengan semangat dan kekuatan yang ada dalam diri mereka.. Sememangnya mereka patut dihargai..

Lebih 70 Hospital Mendapat Tajaan Makanan Dari McDonald's Malaysia

Para petugas barisan hadapan perubatan di lebih 70 buah hospital di seluruh negara telah menerima tajaan makanan daripada McDonald's Malaysia. Ini menunjukkan bahawa McDonald's Malaysia sentiasa kekal komited dalam memainkan peranan untuk memberi sokongan kepada usaha pemulihan negara.

Kami bersyukur dan berterima kasih di atas tanda ingatan dari McDonald's, yang bermula dari PKP pertama pada bulan Mac 2020 lagi. Sumbangan ini semestinya meringankan beban petugas-petugas kami dan menjadi pemangkin semangat serta dapat menceriakan hari-hari mereka. - tambahnya lagi. 

Bagi pihak Hospital Sungai Buloh, Dr. Kuldip Kaur telah hadir untuk menerima pakej makanan daripada McDonald's Malaysia.

Hospital Sungai Buloh adalah salah sebuah hospital pertama yang mendapat tajaan makanan dari McDonald's Malaysia di awal tersebarnya Covid-19 di Malaysia. Selagi negara kita terus cekal dalam mengharungi waktu yang sukar ini, kita kekal berterima kasih kepada petugas barisan hadapan yang gagah berani dalam memastikan keselamatan kita terjaga. Kami akan meneruskan sokongan kami melalui inisiatif ini dalam jangka masa panjang, supaya kami dapat menyantuni lebih ramai frontliners. - kata Azmir Jaafar, Pengarah Urusan dan Rakan Operasi Tempatan McDonald's Malaysia.

Kempen #KitaBoleh Bangkit Semangat Juang dan Bersatu Rakyat Malaysia 

Kempen #KitaBoleh ini juga adalah salah satu inisiatif McDonald's Malaysia dimana mereka telah mengekalkan kempen #KitaBoleh ini sebagai kesinambungan kepada kempen yang dicetuskan syarikat ini semasa Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) pertama tahun lalu. 

Konsep #KitaBoleh ini yang dimulakan oleh Mcdonald's Malaysia di platform media sosial mereka adalah bertujuan untuk membangkitkan semangat semua rakyat Malaysia untuk terus bersatu dan meneruskan semangat juang lebih-lebih lagi pada waktu yang sukar ini.. #KitaBoleh ini juga adalah seruan kepada seluruh rakyat Malaysia untuk mengkhabarkan keberanian dalam diam para petugas barisan hadapan yang bekerja tanpa mengenal erti penat lelah dalam memerangi pandemik ini.

Tahniah diucapkan kepada McDonald's Malaysia yang berjaya meneruskan usaha dan inisiatif mereka sampai ke hari ini dalam membantu mengurangkan beban fronliners perubatan.. Semoga inisiatif ini dapat diteruskan dan lebih ramai frontliners yang mendapat manfaat darinya.. 

Petugas barisan hadapan merupakan golongan yang sentiasa konsisten sepanjang waktu sukar ini.. Mereka tetap kekal tenang, tekun dan sentiasa berusaha menjaga keselamatan dan kesejahteraan semua rakyat Malaysia bagi melawan wabak ini.. Jadi, buat para petugas barisan hadapan perubatan, kalian adalah wira kami.. Tanpa kalian, negara akan lumpuh.. Semoga kalian terus diberi kesihatan yang baik supaya dapat meneruskan perjuangan ini hingga keakhirnya.. Kepada rakyat Malaysia pula, marilah sama-sama kita mematuhi SOP yang telah ditetapkan dan duduklah dirumah sekiranya tiada keperluan mendesak di luar. Semoga negara kita bebas dari pandemik Covid-19 ini suatu hari nanti.. Insyaallah.. 

Untuk info lanjut, layari www.facebook.com/My.McDonalds/


Read more »
Lea Azleeya
6 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)