Masih Aku Cinta..

Masih Aku Cinta..



Assalamualaikum..

Wahhh lama betul tak buka blog ni... Banyak sangat sangat sangat perkembangan baru kawan-kawan... Haisss.. Masa sangatlah tak mengizinkan aku untuk membuka blog sekarang ni... 
.
.
Semalam mesti korang dok mengadap tv kan tengok AJL... Best jugak la AJL semalam.. Banyak kelainan yang ditonjolkan... Pape pown tahniah kepada pemenang terutamanya penyanyi kesayanganku... hehehe.. Dayang Nurfaizah... Dengan lagunya yang superb... Dipintu Syurga... 
.
.
Tapi pagi ni aku nak coretkan lagu lain kat sini... Lagu dendangan Shila Hamzah... Aku tak minat pown dia.. Cuma lagu ni je, lirik dia agak best jugak la.. Aku suka lirik dia... kikiki.. Jom hadappp...~!!
.
.

En. google kasi

.
.

Masih Aku Cinta
*******************

Biarpun kau tak lagi ada denganku
Takkan ku bisa melupakanmu
Caramu memanggil namaku
Terasa seolah kau masih ada

Jauh di dalam sanubariku
Tak ku relakan pemergianmu
Namun ku kan selalu doakanmu
Agar kau takkan terus terluka

Kau kan temui bahagia
Walaupun aku tidak bersama
Jangan kau gusar
Aku akan selalu ada
Dari jauh engkau masih ku cinta
Dari jauh aku masih mencinta

Tak pernah ada penggantimu
Yang mempertahankanku sepertimu
Satu dunia, menentang cinta kita
Akhirnya kita terpisah jua

Yang mengenalmu cuma aku
Tidakku menyesal mencintaimu
Yang ku harapkan
Kau juga mendoakanku


Read more »
Lea Azleeya
2 Comments
Ibu.. Tiada Galang Ganti..

Ibu.. Tiada Galang Ganti..



Assalamualaikum wbt...

Rajin betul jari jemari pagi ni.. Rajin menggoogle.. Rajin jugak menghapdet blog yang usang ni... Tengah dok menggoogle tadi terjumpa artikel berkenaan IBU.. Terdetik lak kat hati.. "Menarik".. So, dengan kerajinan yang ada ni nak jugak up kat sini.. Sebabnya aku sayang sangat kat ibu aku yang aku panggil 'Emak'.. 

Dengan artikel ni, semoga memberi pengajaran kepada kita.. Supaya kita tak akan sama sekali melupakan ibu kandung kite yang dah bersusah payah melahirkan kita juga membesarkan kita.. Jom kite lihat....

Semua gambar-gambar ni aku amek dari google ye..~!!











Sekian...~!!





Read more »
Lea Azleeya
0 Comments
Akhiri Penantianku

Akhiri Penantianku



Dr. En. Google




Resah hatiku selalunya ada
Fikirkan kamu setiap waktu ku
Tenang jiwaku bila kau disisi
Dalam dakapanmu buatku mati

Jauh ku menunggu
Biar ketahuan mu
Disini ku merindu

Jauh ku berharap
Kembali kau pada ku
Akhiri penantian ku

Tak mampunya aku bila kau tiada
Gelap hariku, Sepi hidupku
Lemah langkahku mendengar suara mu
Laju jantungku bila menyentuhmu



Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
KENA TAHU :: Aurat Perempuan

KENA TAHU :: Aurat Perempuan


Assalamualaikum wbt..

Ehsan En. google

Lamanya tak menceceh kat sini... Hari ni nak bercerita sal aurat seorang perempuan... Tak menceceh gak cuma nak share gambar-gambar yang berkaitan aje... Harap dengan gambar-gambar yang akan di muat naik disini nanti dapat memberi pencerahan. 

sumber : google

Biasa kite di tanye persoalan camni kan... Masih ramai yang konfius berkenaan aurat ni.. sama ada berkenaan bersalaman... bertudung... dan sebagainya lah berkenaan aurat... Kadang-kadang tu aku sendiri pown konfius dan kadang-kadang jugak terlupa... So untuk itu meh kite refresh balik berkenaan ini.. Untuk pencerahan yang lebih mendalam elok la bertanyakan ustaz atau ustazah kerana mereka lebih arif.. hehehe.. 

sumber : google

sumber : google

Marilah kita sama-sama mengambil tahu dan membaiki diri kita kearah yang lebih baik..


Read more »
Lea Azleeya
3 Comments
Sayang

Sayang



Assalamualaikum wbt..

Sekarang kene kerja dengan paras nye.. So takde mase dah nk jenguk blog mau pown nak update.. Ni pown curik-curik aje.. hehehe.. Terima kasih kepada rakan-rakan yang menjenguk blog saya yang tak seberapa ni.. Yang ada follow saya tu, insyaallah akan saya follow balik nanti... :) 
Nak kongsi lagu ni.. Best... 


ehsan google

Sayang
Gerhana Ska Cinta ft Altimet, Salam, Nabila Huda

Sayang
Kalau aku diberi sedikit masa
Sudikah kamu beri aku kucupan manja
Boleh kita kongsi senda tawa
Moga kita ceria sentiasa bersama

Kita
Pegang cermat hatiku dalam tangan
Aku kembali selepas aku penat berjalan
Cekalkan hatimu aku harus pergi
Bila kembali sambutku dengan senyuman berseri



Kasih
Kau jambatan ke masa hadapan
Naikku kamu berdiri di sebelah kanan
Ambil alih tugas buat sementara
Sambungkan namaku bila aku sudah tiada

Tiga bucu jiwa ragaku
Tiga suku sudah hampir penuh seluruh hatiku
Tinggal lagi satu cuba teka kalau tahu
Pelengkap ke empat mamaku si ratu

Sayang
Kata yang indah diberi kepadanya
Sayang
Panggilan manis dan mesra ke hatinya

Mempersembahkan, salam
Masihku teringat kali pertama kau ke sekolah
Dalam pelukan ibu tanganku lambai rindu bertambah
Masihku teringat kali pertama kau bercuti
Dalam pelukan papa bawa pulang kaset Metalicca
Jalan bersama lihat indahnya, indahnya alam semesta
Waktu berjalan lihat tiada, tiada tanaman hanyalah bangunan
Lautan biru kini hitam arusnya
Satu perdua habis dirobeknya
Satu pertiga tinggallah bakinya
Jika anak cucu kita bertanya
Gambar kenangan menjadi penggantinya
Jika kita.. hey!

Sayang
Kata yang indah diberi kepadanya
Sayang
Panggilan manis dan mesra ke hatinya

This your one love revolution
For the young generation
And look into one heart
With no competition
No racial colour skin
And no nationalities
Because we come to teach the people love and unity
No racial separation
No miseducation
The propaganda and the misinformation
Stop the fist and fight
Let us all unite
Sayang is the word
Everyday and night
And every little thing’s gonna be alright


Read more »
Lea Azleeya
1 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)