Top Social

Image Slider

Showing posts with label skincare. Show all posts
Showing posts with label skincare. Show all posts

Kembalikan Keremajaan Wajah Dalam Masa 3 Hari Dengan Eversoft Skinz Timeless Youth Baru

Tuesday, November 12, 2019
EVERSOFT SKINZ Timeless Youth BAHARU Mengembalikan Keremajaan Wajah dalam masa 3 Hari | Wanita Jepun mempunyai raut wajah seolah-olah tidak menjangkau usia. Rejim penjagaan wajah serta amalan pemakanan yang sihat harus dikreditkan kepada kulit halus, anjal dengan kompleksi selicin porselin. Kini anda juga boleh memiliki kulit wajah yang muda remaja tanpa cela bagaikan wanita Jepun dengan rangkaian EVERSOFT SKINZ Timeless Youth.


6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!

Tuesday, November 05, 2019
6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia Yang Perlu Anda Cuba!  |  Wanita dan kecantikan tidak dapat dipisahkan kerana setiap wanita dalam dunia ini sudah pastinya ingin memiliki kulit yang cantik.. Tanyalah pada mana-mana wanita sekalipun dalam dunia ni, aku yakin semua akan menyatakan ingin memiliki kulit yang cantik, flawless dan glowing sepanjang masa.. Yang dah memang dilahirkan memiliki kulit yang cantik, korang kena bersyukur tau.. Tak perlu nak bersusah payah untuk mencari cara untuk mencantikkan kulit..

Kulit yang cantik adalah kulit yang sihat.. Jadi, korang kena perlu bijak dalam memilih sesuatu produk dengan mengambil tahu terlebih dahulu jenis kulit dan keperluan kulit korang.. Di pasaran sekarang, terdapat pelbagai jenis produk skincare yang dapat membantu kulit korang menjadi lebih sihat dan cantik.. Di sini aku senaraikan produk skincare terbaik di Malaysia yang berkesan dan selamat digunakan. (Psst.. Skincare ni semua tak sesuai bawa pergi umrah tau. Sebab ada pewangi)

6 Produk Skincare Terbaik di Malaysia

1.  Nurraysa Collagen Soap



5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat

Tuesday, November 05, 2019
Sebut saje pasal serum muka, akulah orang yang paling teruja ingin tahu dan ingin mencuba sendiri serum tersebut.. Serius, aku sangat fanatik terhadap serum muka..

5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat.

Kalau suatu masa dahulu, aku tak rasa serum ni penting untuk muka tetapi sekarang aku dah punyai kesedaran bahawa serum wajah banyak manfaatnye untuk merawat masalah kulit muka..



Review Set Penjagaan Wajah Laraine Malaysia Skincare

Monday, March 04, 2019
Review Set Penjagaan Wajah Laraine Malaysia Skincare  |  Alahai kenape la dengan aku ni yek.. Pantang dengar tentang skincare baru yang bagus-bagus mesti nak cuba punye.. Itulah, selagi bergelar seorang wanita tak lepas dari rasa ingin cantik.. Betul tak? Yang dah cantik nak cantik lagi, apatah lagik aku yang tak berapa nak hurmmmmmm ni.. Hiks... Tengok orang cantik, aku pun nak jugak rasa camne jadik cantik.. Huhu.. Tak nak bebel panjang lebar, kali ni aku nak share dengan korang set penjagaan wajah terbaru yang aku cuba iaitu Laraine Skincare.. Kena baca sampai habis ye sebab ada giveaway menanti korang di akhir entry nanti.. Hehe..


Laraine Malaysia telah ditubuhkan pada tahun 2018 dan telah mengeluarkan 4 jenis produk skincare yang sangat unik.. Produk yang mereka hasilkan adalah produk yang berkualiti dan terbaik kerana mereka menggunakan bahan-bahan terpilih yang diuji dan diperiksa dengan kemajuan teknologi terkini bagi menghasilkan formulasi terbaik untuk kulit sihat dan cantik..

Laraine Skincare ini terdiri daripada dua series iaitu HA series dan juga Brightening Series.. Ada untuk muka dan ada juga untuk body.. Biasa skincare ni, hanya untuk muka aje tetapi Laraine Malaysia keluarkan sekali produk untuk body... Orite, 4 produk tersebut adalah :-

  • Brightening Lotion (Body)
  • Regeneration Brightening Cream (Face)
  • HA Moist Gel (Face)
  • HA Stem Cell Essence (Face)
Ok, jom kita kupas satu persatu...

Brightening Lotion (For Body Use)



Aku mulakan dengan Brightening Lotion ye..

Laraine Brightening Lotion ini direka khas untuk menambah kelembapan semulajadi kulit.. Ia dapat mengekalkan kelembapan pada tangan dan badan sekaligus dapat melembutkan kulit.. Selain itu, ia juga berfungsi untuk mencerahkan kulit. Baunya yang menyenangkan membuatkan ia lebih istimewa..

Losyen ini didatangkan dalam bentuk tiup dengan pump yang exclusive tidak seperti losyen lain di pasaran.. Aku suka packagingnya.. Mudah digunakan.. Sepanjang aku menggunakan lotion ini, kulit benar-benar lembap dan sekiranya penggunaannya secara konsisten, kesan pencerahan kulit dapat dilihat kerana di dalamnya terkandung Titanium Dioxida, bahan semulajadi yang digunakan sebagai bahan pelindung matahari... Brightening Lotion ini perlindungan yang tinggi terhadap radiasi UVA dan UVB. Ia sesuai untuk semua jenis kulit termasuk kulit sensitif.. Bau losyen ini juga sangat menyenangkan kerana bau bungaan.. Aku suka!!


Harga : RM 189
Beli disini : Brightening Lotion


Regeneration Brightening Cream (For Face Use)


Regeneration Brightening Cream merupakan krim pencerahan wajah yang mudah diserap untuk mencerahkan kulit disamping mengekalkan kelembapan kulit.. Mengandungi Rosa Rhadodendron Ferrugineum Leaf Cell Extract berfungsi meningkatkan penghalang kulit dan membantu kulit mengatasi perubahan iklim.. Bagus tau krim ni..

Krim ini didatangkan dalam bekas yang cantik dan eksklusif.. Sekali tengok dah macam produk antarabangsa dah tau packaging dia.. Tekstur krimnya juga ringan.. Mungkin kalau dilihat nampak seperti krimnya agak likat dan berat tetapi sebenarnya ianya lebih light.. Mudah disapu dan mudah juga diserap oleh kulit..


Baunya juga menyenangkan hidung aku.. Pertama kali guna krim ni, aku dah jatuh cinta sebabnya ia sangat selesa di kulit tidak melekit.. Antara kelebihan Regeneration Brightening Cream ini adalah :-

  • Mencerah dan menyekatakan tona kulit dengan pantas
  • Menjadikan kulit lembut dan licin
  • Beransur-ansur mengurangkan kesan penggelapan, cela, bintik hitam dan discolouration kulit.
Aku juga menggunakan krim ini sebagai base makeup aku.. Krim ini sesuai untuk korang yang jenis kulit berminyak..

Harga : RM 189



HA Moist Gel (For Face Use)


Wei kenapa packaging produk Laraine ni semuanya lawa-lawa.. Firstime tengok packaging HA Moist Gel ni aku dah excited sebab sangatlah cantikkkk uolss... Tak tahu nak cakap macam mana.. Yang pastinya ia exclusive dan unik.. Suka betul aku dengan packaging jenis picit-picit macam ni.. Mudah digunakan..


Ok, untuk teksturnya pula ia didatangkan dalam bentuk watery gel dan sangat ringan apabila di apply dekat muka.. Paling best ia senang meresap dan tak melekit.. Baunya juga sangat segar dan menenangkan.. Bila dah apply dekat muka, aku rasa sangat fresh muka aku.. Memang best la gel ni.. Apa kelebihannya?

  • Memberi kelembapan kepada kulit sekaligus mengunci kelembapan
  • Memperkuatkan penghadang semulajadi kulit daripada pencemaran dan kekotoran
  • Memperbaiki tekstur kulit
  • Meningkatkan keupayaan kelembapan kulit
Lately muka aku selalu sangat kering.. Nasib baiklah ada HA Moist Gel ni dapatlah kulit muka aku ni bernafas sikit dalam kelembapan.. Kalau tak, perit jerk rasa akibat ketandusan.. hehe..

Harga : RM 169
Beli disini : HA Moist Gel


HA Stem Cell Essence (For Face Use)


Akhir sekali HA Stem Cell Essence.. Kali pertama bukak kotak HA Stem Cell Essence ni, aku teruja badak dengan packagingnya.. Wahh menarik gila, didatangkan dalam bentung syringe.. Tak pernah terfikir pulak aku ada skincare di packagingkan sebegini rupa.. Memang menarik dan exclusive.. Yang penting lain dari yang lain.. Nak guna pun rasa sayang oiii.. hehe..

Antara kelebihan HA Stem Cell Essence ini adalah :-

  • Mengekalkan kelembapan
  • Mempercepatkan penyerapan produk
  • Menenangkan kulit
  • Mengecilkan pori
  • Menegangkan kulit
  • Menghilangkan garis-garis halus



Yeah ini yang aku cari.. Sangat membantu dalam mengecilkan liang-liang pori muka aku ni.. Sebelum ni, kemain besau liang pori muka aku.. Nak tutup dengan makeup agak susah jugak sebenarnya.. Lepas guna HA Stem Cell Essence ni alhamdulillah ada perubahan sikit pori aku ni.. Disamping itu juga, tujuan aku guna essence ni untuk kurangkan garis halus bawah mata aku ni.. Mungkin ambil masa sikit tapi tak pe aku kena lebih konsisten untuk mencapai tujuan tersebut..

Harga : RM 169
Beli disini : HA Stem Cell Essence

Tips Penggunaan Laraine Skincare


  • Jangan guna 3 produk sekali gus pada wajah dalam satu-satu masa bagi mengelakkan kelembapan yang berlebihan
  • HA Moist Gel sesuai untuk kulit kering dan kombinasi manakala kulit berminyak boleh menggunakan Brightening Cream
  • Jika Brightening Cream mengeringkan kulit wajah, boleh campurkan dengan HA Steam Cell Essence
  • HA Stem Cell Essence berfungsi untuk meremajakan kulit
Laraine Skincare NOT Certificates



Giveaway Time!!


Sebelum kita bergiveaway, nak hebahkan kat korang semua tentang satu tawaran hebat dari Laraine Malaysia iaitu mereka juga mengeluarkan set Dibi Milano.. Dengan pembelian 5 produk dari Dibi Milano (1 set), korang berhak mendapatkan 1 Dibi Milano Mist secara PERCUMA!!.. Untuk info promosi dan kemaskini yang lebih banyak, korang boleh terjah facebook dan instagram mereka ye..

Berita baik buat pembaca Blog Lea Azleeya.. Korang boleh menikmati diskaun sebanyak 10% dari pembelian produk Laraine dengan menggunakan kod diskaun ini : LaraineMY.Lea

Cepat ye sebab kod diskaun ini sah sehingga 31 Mac 2019 sahaja.. Siapa cepat dia dapat.. hehe..

GIVEAWAY TIME!!


Orite, sampailah masa untuk kite bergiveaway.. Laraine Malaysia menyediakan hadiah 2 pcs HA Stem Cell Essence buat pembaca bertuah Blog Lea Azleeya.. Jadi, aku nak cari 2 orang pemenang untuk memenangi 1 pcs HA Stem Cell Essence setiap seorang..

Korang yang nak cuba Essence ni bolehlah join giveaway ni dengan meninggalkan komen di ruang komen di bawah ni 'kenapa korang nak sangat try HA Stem Cell Essence ni?'.. Jangan lupa tinggalkan email juga ye.. Senang nak email jika korang terpilih.. Jangan lupa juga follow blog aku ni.. Hehe..

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Facebook

Instagram


DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

Saturday, February 16, 2019
DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan  |  Masa zaman remaja aku dulu, muka aku ni tak pernah lekang dengan masalah jerawat.. Muka memang tahap breakout teruk sangat.. Macam-macam cara jugak aku cuba untuk rawat jerawat aku masa tu.. Almaklumlah time tu aku kurang pendedahan dengan produk yang bagus untuk rawat jerawat ni.. Yang aku terfikir time tu hanya perlu buat rawatan facial sahaja.. Itupun tak membantu.. But now, dah tak perlu risau lagi dah sebabnya di pasaran sekarang banyak produk yang berkualiti dan mampu merawat masalah jerawat dengan berkesan termasuklah produk klinikal ni iaitu DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System..

DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

Kalau korang nak tahu, DR. WU Clinical Skincare ni sangatlah femes di Taiwan.. DR. WU merupakan jenama penjagaan kulit terkemuka di Taiwan yang dilancarkan pada tahun 2003 oleh dermatologi terkenal, Dr. Ying Chin Wu bersama anak sulungnya, Eric Wu. Dengan pengalaman klinikal yang luas dan kajian menyeluruh mengenai struktur kulit dan rumusan berdasarkan preskripsi doktor, DR.WU telah mencipta satu produk penjagaan kulit berteknologi tinggi untuk kulit sensitif.

Dengan produk ini, kita akan dapat menikmati penjagaan kulit sama seperti mempunyai doktor melakukan rawatan perubatan di rumah, mengekalkan kulit yang sempurna melalui cara yang paling mudah namun berkesan. 

Skincare ni ofkos sangat bagus kerana semua barisan produk DR. WU adalah mesra kulit, no alcohol, no additives, paraben free dan memberikan hasil yang terbukti secara klinikal untuk kulit yang sihat dan cantik.. Jadi, kalau nak guna skincare ni, korang dah tak perlu risau akan kesan sampingannya.. Sebenarnya, DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System ni bukan sahaja boleh digunakan oleh mereka yang bermasalah jerawat tetapi sesuai untuk semua jenis kulit termasuklah kulit yang rapuh dan terlalu lembut disebabkan baru membuat pembedahan plastik.. 

Orite, untuk set Aekni : 17 Anti-Ance System ini terdiri daripada :-
  • Gentle Cleansing Gel With Niacinamide - ance (150ml / RM125.00)
  • Deep Clarifying Cleanser With Activated Charcoal - oily
  • Pore Clarifying Toner With BHA (150ml / RM149.00)
  • Oil Control Lotion With Ceramides (50ml / RM149.00)
  • Intensive Blemish Spot Treatment With BHA (15ml / RM199.00)

Kawalan Minyak 3+1 Melindungi Kulit Daripada Jerawat

DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

DR. WU New Anti-Ance system ini sebenarnya memperkenalkan langkah mudah 3+1 untuk memulihkan kembali kulit menjadi sihat, seimbang dan bersih.. Langkah mudah tersebut adalah :-

Step 1 : Mild Cleansing

Ini merupakan langkah asas untuk penjagaan kulit. Gentle Cleansing Gel With Niacinamide mengandungi formula bebas berasaskan asid amino, yang secara amnya dapat menghilangkan minyak yang berlebihan, tambahan pula dengan penambahan Gel Chamomilla dan Gel Aloe Barbadensis membantu menstabilkan keadaan kulit dan memberikan sensasi penyegaran tanpa rasa kekeringan.

Step 2 : Tone and Treatment

Ini adalah langkah yang membantu memulihkan keadaan kulit dan menyerap produk skincare. Pore Clarifying Toner With BHA menggabungkan mandelic acid dan salicylic acid untuk menghapuskan jerawat secara berkesan, manakala dos vitamin B3(Niacinamide) dan B5 (Panthenol) juga telah ditambah untuk mengurangkan keradangan dan pembaikan kulit. Untuk menggunakan toner ini, korang boleh guna tangan sahaja atau menggunakan kapas muka untuk tindakan lebih berkesan.

Step 3 : Oil Control and Moisturization

Langkah ini untuk mengembalikan keseimbangan oil-water merupakan langkah yang terpenting untuk merawat masalah sebum. Oil Control Lotion With Ceramides mengandungi Puramex Zn dan Sebaryl untuk membantu mencegah pengeluaran minyak yang berlebihan di T-zone. Selain itu, larutan ini mengandungi ceramida yang menjadikan kulit lembap pada keseimbangan oil-water untuk pembaikan keseluruhan.

Step 4 : Special Care - Spot Treatment

Lastly, untuk "spot treatment" jerawat yang meradang.. hehe.. Intensive Blemish Spot Treatment With BHA merupakan anti-ance dan anti-bakteria yang mengandungi vitamin B3(Niacinamide), sulfur dan tranexamic acid yang pekat untuk melegakan ketidakselesaan, menghilangkan jerawat dan mencegah parut. 

Dengan menggunakan set skincare DR. WU ni, korang dah boleh ucapkan selamat tinggal kepada muka berminyak dan jerawat.

DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

Ok, untuk kali ni aku memilih untuk mencuba 3 produk DR. WU iaitu Gentle Cleansing Gel With Niacinamide, Pore Clarifying Toner With BHA dan juga Intensive Blemish Spot Treatment With BHA.. Ambil yang betul-betul perlu sahaja dahulu.. hehe.. Setiap satu produk ni mempunyai kelebihannya. Nak tau apa kelebihannya? Jom aku cerita..

Kelebihan Dr. Wu Aekni:17 Anti-Ance System

DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

1. Gentle Cleansing Gel With Niacinamide

Pembersihan dan kesan antibakteria yang hebat dengan pencuci ringan dan non-detergent cleanser.
  • Asid yang berasaskan Asid Amino yang sangat ringan tetapi boleh menghilangkan cuticle yang berlebihan, menghalang penyumbatan lian-liang sebum tanpa menghilangkan kelembapan penting dan sesuai untuk kulit sensitif.
  • Vitamin B3, Chamomile dan ekstrak aloe yang melegakan kulit dan mengurangkan tanda yang ditinggalkan oleh kecacatan.
  • Aekni:17, menyediakan rawatan lengkap untuk kulit berjerawat
DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

Cara Guna : Picit di atas tangan dan urut di atas muka. Kemudian bilas dengan air suam.


DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

2. Pore Clarifying Toner With BHA

Mengawal rembesan sebum dan membersihkan liang yang tersumbat untuk melegakan dan menenangkan kulit.
  • Alcohol free dan oil cut toning treatment dengan ringan tetapi tekstur pelembap
  • Cepat mengawal rembesan sebum dan mengurangkan minyak yang berlebihan untuk mencegah liang tersumbat.
  • Mandelic Acid, Niacinamide dan Panthenol, menjadikan kulit sihat dan menghasilkan kulit yang lebih jelas dan licin.
  • Aekni:17, menyediakan rawatan lengkap untuk kulit berjerawat
DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

Cara guna : Sapukan ke muka dan leher dengan lembut dan pergerakan bulat yang lancar. Gunakan setiap hari pada waktu siang dan malam.


DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

3. Intensive Blemish Spot Treatment With BHA
  • Penyelesaian yang terbukti secara klinikal berkesan membersihkan cela dan mengurangkan parut.
  • Mengandungi potensi Niacinamide (B3) dan Tranexamic acid yang tinggi untuk mengeluarkan tona kulit dan mengurangkan parut  yang tinggal.
  • Tekstur serum yang unik dan ringan untuk kulit sensitif. Boleh digunakan setiap hari dan bila-bila masa. Apabila digunakan setiap hari, hasilnya dapat dilihat dalam masa 3 hari.
  • Aekni:17, menyediakan rawatan lengkap untuk kulit berjerawat
DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

Cara guna : Guna sejumlah kecil ke kawasan yang dirawat dengan lapisan nipis. Gunakan satu hingga tiga kali sehari.


Dapatkan DR. WU Skincare Untuk Rawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

DR. WU Clinical Skincare - Aekni : 17 Anti-Ance System Untuk Merawat Masalah Jerawat Dengan Berkesan

Apa lagi yang korang tunggu tu.. Jom pakat dapatkan produk skincare DR. WU ni sekarang.. Kat mana nak dapat produk DR. WU ini? Haaa biasanya aku akan dapatkan produk DR. WU ni di outlet Watsone yang berhampiran dengan aku.. Kalau korang rasa nak cuba produk ni, korang boleh usha dekat Watsons ye.. Lebih mudah nak tengok depan mata kan.. 


Untuk maklumat lanjut, boleh layari :-

Instagram

#drwumalaysia


MYLARA Skincare Product

Sunday, October 09, 2016
Assalamualaikum wbt..


MYLARA Skincare  |  eh, ada skincare baru laa... Adakah aku dah jumpa dengan skincare yang sesuai untuk kulit aku ni.. Hehe.. Yang tu kene tunggula sebab kali ni aku sahut cabaran untuk cuba betul-betul produk ni dan rasa macam bersemangat gile kowt nak pakai.. Haha..!! 

Untuk cabaran kali ni, aku mula dengan stop dulu penggunaan skincare yang aku pakai sebelum ni selama seminggu kecuali cleanser.. Kenapa?? Yela, kalau cleanser pown stop jawabnye berlumut la muka aku ni, tak lalu lak korang nak kawan ngan aku nanti.. Huhu..

Okeh, sebelum tu meh aku perkenalkan kat korang dulu tentang MYLARA Skincare ni..


MYLARA skincare adalah hasil dari gabungan tenaga professional dalam merumus formulasi set penjagaan wajah untuk kekal sihat dan terawat. Dirumus dari ekstrak tumbuhan dan buah, MYLARA sesuai digunakan buat semua jenis kulit wajah, seawal usia 14 tahun hingga 60 tahun. MYLARA faham bahawa kulit wajah adalah aset yang memerlukan perawatan khusus dan selamat. Bukan sekadar produk penjagaan wajah, MYLARA adalah jawapan kenapa anda sudah tidak perlu berlindung di balik wajah kusam dan bermasalah!

MYLARA skincare dihasilkan dari kilang yang bertaraf GMP. Bahan-bahan serta formulasi yang dihasilkan telah diuji secara klinis dari aspek keberkesanan dan keselamatan berlandaskan syarat-syarat pengilang GMP. Tiada ujikaji pada haiwan dijalankan. 

Jom kite tengok pula apa yang ada dalam kotak ni..??



Produk MYLARA Skincare

4 IN 1 Collagen Cleanser

4-in-1 Collagen Cleanser (60ml)
     
Membersih, mengeksfoliasi, menegang, mencerah

Description
Pencuci wajah yang mempunyai 4 fungsi utama yang boleh menghapuskan kesan-kesan make-up, minyak dan kekotoran. Menghapuskan make up pada mata dengan lembut serta ekdfoliasi ringan untuk wajah yang lembut, licin dan cerah.

Tekstur
Gel pencuci berwarna ‘pink muda’ (pewarna dari ekstrak mawar, tidak menyebakan jerawat kerana bukan pewarna sintetik) yang mesra pengguna, lembut, berbau harum, serta multi-fungsi. Wajah terasa segar setelah menggunakannya. Tidak terlalu berbuih lantas berhasil mengekalkan kelembapan wajah. 

Manfaat Utama :- 

  • Praktikal, bersih dan efektif
  • Fungsi 4 dalam 1 yang boleh dilakukan di rumah
  • Membersih wajah
  • Eksfoliasi lembut
  • Menyamakan tona kulit dan melembutkan
  • Menganjalkan kulit
  • Menyerikan wajah
Bahan utama :-

  • Ekstrak Betik - Melembap, menghilangkan pigmentasi, mengurangkan kedutan
  • Minyak Kelapa - Anti iritasi, memberi kelembapan
  • Ekstrak Lidah Buaya - Melembap dan melembut 
  • Kolagen larut - Memberi kelembapan, melembutkan, anti penuaan
Cara Penggunaan

Cuci muka dua kali sehari dengan mengikuti dua langkah berikut :-


  • Pamkan 1-2 kali pencuci muka ke atas tangan yang basah , buihkan dan ratakan ke atas muka dan leher.
  • Bilas dengan air suam secukupnya dan biarkan kering sebelum menggunakan Mylara Pore Refining Facial Toner.



Facial Toner

Facial Toner (60ml)

Description
Pelembap wajah yang membantu prose semulajadi kulit iaitu membersih dan membaikpulih dengan mengecilkan pori-pori, menyeimbang kelembapan dan kandungan minyak, membuat kulit terlihat sihat, tegang dan berseri.

Tekstur
Penyegar yang berwarna ‘pink muda’ yang sangat sesuai untuk menyegarkan wajah di samping menyahtoksin di pori0pori supaya bebas kuman penyebab jerawat. Pori-pori yang bersih mampu merapat dan menghasilkan kulit wajah yang licin dan cerah natural.

Manfaat utama :-
  • Membuat kulit terasa bersih dan segar
  • Mengandungi bahan-bahan yang aman buat kulit : Rosehip, Licorice, Aloe Vera
  • Sesuai untuk semua jenis kulit, termasuk kulit sensitive
  • Bebas pewarna dan bahan kimia berbahaya yang boleh merosakkan kulit

Bahan utama :
  • Minyak Rosehip - Anti-penuaan, melembapkan
  • Ekstrak Licorice - Anti-irritasi, mencerahkan
  • Ekstrak Aloe Vera - Melembap dan melembut
  • Witch Hazel - Anti-jerawat, melembapkan, menyegarkan kulit

Cara Penggunaan

Selepas mencuci muka, di atas permukaan kering;
  • Basahkan kapas dengan toner secukupnya.  Ratakan perlahan di muka dan leher dengan arah ke atas.
  • Untuk perlindungan optimum, gunakan Mylara Matte CC Cream atau Mylara Revitalizing Night Cream selepas toner.



Matte Miracle CC Cream SPF 30

Matte Miracle CC Cream SPF 30 (7g)

8-in-1 Skin Perfector
  • Menyamar ketidaksempurnaan
  • Mencerahkan
  • Menyamakan tona kulit
  • Memberi kelembapan
  • Melembutkan
  • Menyerikan
  • Meremajakan
  • Melindungi dengan SPF 30 

Description
Krim multifungsi yang berkesan melindungi kulit wajah dari sinar matahari yang bahaya dengan SPF 30. Terbukti secara secara klinis dapat meningkatkan tekstur kulit dan memberi kelembapan yang secukupnya dengan  warna matte yang elegan.  “CC’’ bermaksud color corrective, dan ia terdiri dari primer pencerah wajah, foundation ringan, pelembap, dengan bahan-bahan anti-penuaan dan pemangkin kolagen.

Tektur
Krim multi-fungsi yang berciri ‘matte finishing’ tidak menyebabkan wajah berminyak seharian. Foundation ringan yang terkandung dalam CC Cream ini memberi ‘instant dewy look’ dan ‘natural glow’ yang wanita Asia idamkan dengan calitan minimal. ‘Matte CC Cream’ tidak menyumbat pori-pori kerana dihasilkan dengan teknologi Korea iaitu ‘Nano-size molecule’.

Manfaat utama :-
  • Melindungi dari sinar matahari
  • Membantu melembap dan melembutkan kulit wajah 
  • Tekstur ringan dan lembut
  • 97.7% natural
  • Sesuai untuk semua jenis kulit

Bahan Utama :-
  • Minyak Argan - Melembap, menegangkan (prokolagen)
  • Titanium dioxide - Melindungi dari sinar matahari, anti-cancer (kulit)
  • Serbuk mutiara - Mempercepat pertumbuhan kulit baru, regenerasi kolagen

Cara penggunaan

Selepas penggunaan toner, 
  • Sapukan CC Cream 15 minit sebelum terdedah kepada sinaran matahari. 
  • Adalah digalakkan untuk menambah sapuan selang 2 jam jika masih terdedah kepada sinaran matahari.



Revitalizing Night Cream

Revitalizing Night Cream(7g)

Description
Krim malam yang berfungsi mencerah yang masuk jauh ke dalam lapisan wajah untuk menyubur dan melembap kulit sehingga 8 jam. Membantu menghapus noda dan mencerah seawall 14 hari pemakaian dengan bahan-bahan yang terbukti secara klinis.

Tektur
Krim malam yang sangat melembapkan dan tidak melekit seperti krim-krim kilo di pasaran. Dihasilkan dengan bahan mentah import berkualiti tinggi dan dijamin merawat wajah secara optimum sepanjang malam. Krim berwarna ‘pink muda’ mempunyai bahan aktif buah berry yang secara saintifik membuktikan kesan pencerahan dan antioksida 10X lebih berkesan dari bahan aktif lain.

Manfaat utama :-
  • Menyamakan tona wajah, mengurangkan warna kulit yang tidak sekata
  • Membantu memulihkan dan mencerah kulit wajah
  • Menghapus tanda-tanda penuaan
  • Pelembap malam yang tidak melekit
  • Bebas MERKURI

Bahan utama :-
  • Alpha Arbuntin - Mengurangkan noda hitam, menghalang produksi enzim tyrosinase
  • Beeswax - Melindungi dari kotoran sekitar, melembap
  • Vitamin C -  Anti-oksida, anti-cancer, menggalakkan produksi kolagen
  • Vitamin E - Meremajakan, melembap
  • Ekstrak Aloe Vera - Melembap, melembutkan

Cara Penggunaan 

Sebelum tidur, selepas penggunaan pencuci muka dan toner;
  • Dengan menggunakan hujung jari, sapukan lapisan nipis ke muka dan leher.
  • Untuk penyerapan sempurna, dengan perlahan, urut wajah selama 1-2 minit






MYLARA MENYEMPURNAKAN KULIT ANDA 
DI SETIAP FASA


MINGGU 1 - 2 
FASA 1 - DETOKSIFIKASI

Tindakan Klinikal:
Penyerapan di bawah permukaan kulit akan menghilangkan sel-sel mati yang menyebabkan pori tersumbat dan menyembuhkan kesan pertumbuhan jerawat.

Hasil/Kesan:
Kulit anda akan mula serasi terhadap proses detoksifikasi. Kulit akan mula terasa gatal, kering dan kemerahan, namun akan mula berkurang menjelang akhirnya fasa 2.
Tona kulit anda akan mula kelihatan lebih sekata.


MINGGU 2 - 3
FASA 2 - PEMULIHAN

Tindakan Klinikal :
Kulit mula menghasilkan sel-sel normal yang sihat. Sel-sel pigmen mula membebaskan melanin secara lebih sekata. Sel-sel baru juga dikuatkan dengan penggunaan secara konsisten seperti yang disarankan.

Hasil/Kesan:
Keadaan kulit anda pada fasa ini sedang disesuaikan dengan system penggunaan produk ini. Anda akan dapat melihat kulit anda menjadi lebih tegang, licin, lembut dan bersih.


Minggu 3 - 4
FASA 3 - PENYEIMBANGAN

Tindakan klinikal:
Sel-sel kulit sedang diserasikan dengan baik ke dalam sistem untuk proses transformasi kulit.

Hasil/Kesan:
Kulit anda akan kelihatan dan rasa lebih bersih, berseri, lembap dengan tona yang lebih sekata.


Minggu 4 - 5
FASA 4 – WAJAH BARU

Tindakan Klinikal:
Kulit anda akan kelihatan seperti kulit baru yang telah dihidupkan semula. Adalah amat digalakkan untuk meneruskan penggunaan yang konsisten untuk mengekalkan khasiat dan kelembapan yang mencukupi bagi kulit anda.

Kesan:
Anda seperti dilahirkan semula dengan kulit wajah yang baru! Kulit anda sekarang tentunya lebih berseri-seri dengan tona yang sekata di samping kelihatan lebih muda dengan mengekalkan penjagaan agar sentiasa sihat!





Testimoni Pengguna

Rupanya dah ramai yang guna MYLARA Skincare ni... Dan pengguna yang seterusnya adalah AKU sendiri.. haha.. Tak sabar nak tengok result dari penggunaan MYLARA ni... Ramai yang berpuashati selepas menggunakan produk MYLARA ni tau!! Mereka dah cuba guna, korang bila lagi?? Hehe... Oke la. Jom tengok, apa kata mereka...









Dengan MYLARA, wajah sempurna dengan mudah...

Berkesan merawat :-
✔ Kulit gelap dan kusam
✔ Tona tidak sekata
✔ Blackheads / Whiteheads
✔ Pori-pori terbuka
✔ Jerawat
✔ Jeragat
✔ Parut jeawat hitam dan berlubang
✔ Kulit berminyak

Jadi apa tunggu lagi, jom dapatkan MYLARA Skincare dengan harga mampu milik..

Harga
RM 89.90 (WM)
RM 95.90 (EM)


WHERE TO BUY?

Untuk keterangan lanjut, korang boleh terus ke :-

Website
https://www.mylaraskincareofficial.com

Facebook


Whatsapp/SMS
013-920 0629

Frequently Asked Question (FAQ) - MYLARA Skin Care

Sunday, October 09, 2016
Assalamualaikum wbt..




FAQ MYLARA


1.   Berapakah umur yang sesuai untuk menggunakan MYLARA Skin Care?

Ia sesuai digunakan bermula dari umur 14 hingga 60 tahun bagi lelaki dan perempuan memandangkan MyLara Skin Care ialah produk yang kaya vitamin dan anti oksida yang terhasil dari bahan-bahan yang berkualiti tinggi.

2.  Adakah perlu untuk menggunakan kesemua produk untuk menampakkan kesan yang boleh dilihat?

MYLARA Skin Care boleh digunakan secara berasingan sebagai sebahagian dari rejim kecantikan anda. Walaubagaimanapun, produk ini telah direka untuk berfungsi sebagai satu system, jadi, amatlah digalakkan untuk digunakan secara keseluruhan bagi mendapatkan kesan yang optimum.

3.  Adakah rangkaian produk MYLARA Skin Care bersifat “non-comedogenic”?

Ya, MYLARA Skin Care adalah bersifat “non-comedogenic” iaitu. Tidak menutup pori.

4.  Bolehkah saya menggunakan MYLARA Skin Care jika kulit saya jenis berminyak dan mudah mendapat jerawat?

MYLARA Skin Care adalah sesuai untuk semua jenis kulit. Jika kulit anda jenis yang berminyak dan mudah mendapat jerawat, ianya kemungkinan berpunca dari dehidrasi. Kulit yang terhidrasi atau tidak cukup lembap menyebabkan kelenjar sebum (kelenjar yang berfungsi menyimpan minyak di atas permukaan kulit) bertindak menyimpan lebih banyak minyak untuk untuk keseimbangan bagi melindungi kulit.

5.  Bolehkah MYLARA Skin Care digunakan di atas kulit sensitive dan eczema?

MYLARA Skin Care adalah product yang bebas dari pewarna dan bahan kimia berbahaya serta seimbang secara pH dengan kerengsaan yang sangatlah rendah. Walaupun ianya sesuai untuk semua jenis kulit dan produk kecantikan yang lain , adalah dinasihatkan untuk anda menentukan sendiri tahap toleransi kulit anda dengan mencuba MYLARA produk di bahagian kecil kulit anda sebelum menggunakan produk ini secara menyeluruh. Jika terdapat sebarang masalah, tiada masalah untuk anda terus berhenti dari menggunakan produk kami jika didapati tidak serasi dengan anda.

6.  Bagaimanakah untuk memastikan yang produk ini adalah berkesan?

MYLARA Skin Care dimulakan dengan kajian yang menyeluruh lagi terperinci bagi setiap bahan-bahan yang berpotensi. Setiap produk kami dirumus dengan penuh cermat bersama-sama bahan aktif yang disenaraikan. Bahan-bahan ini kemudiannya diadun halus dengan elemen pembawa supaya semua khasiatnya dapat dirasai terus pada kulit anda. Bahan-bahan yang terumus di dalam produk kami juga telah diuji kestabilan dan keselamatannya.

7.  Bilakah kesan positif boleh dilihat?

Seperti yang kita sedia maklum, setiap daripada kita mempunyai toleransi dan keserasian yang berbeza terhadap produk kami, maka, kesan yang boleh dilihat juga adalah berbeza bagi setiap individu. Kesan-kesan tipikal atau biasa bergantung kepada produk, keadaan dan jenis kulit. Cara yang terbaik untuk melihat kesan yang positif dan cepat adalah dengan penggunaan produk yang konsisten.

8.  Bolehkah saya menggunakan produk ini jika saya sedang mengandung dan menyusukan anak?

MYLARA Skin Care adalah selamat untuk digunakan oleh wanita mengandung dan menyusukan anak memandangkan bahan-bahan yang digunakan adalah semulajadi dan telah terbukti untuk mencegah penghasilan melanin tanpa toksik. Selain itu, adalah penting bagi wanita-wanita mengandung dan menyusukan anak untuk mengelak daripada terkena cahaya matahari serta menggunakan perlindungan UV dan SPF kerana penghasilan hormone ketika mengandung dan menyusukan anak akan meningkatkan pigmentasi seterusnya akan menyebabkan melasama (bintik hitam).

9.  Adakah bahan-bahan yang digunakan serta produk anda diuji ke atas haiwan?

Kesemua bahan dan produk kami tidak pernah dan tidak akan sekali-kali diuji ke atas haiwan.