Top Social

Image Slider

Showing posts with label shapee. Show all posts
Showing posts with label shapee. Show all posts

Disposable Nursing Pad Dari Shapee Memberi Keselesaan Berganda Kepada Ibu Menyusu

Monday, July 23, 2018
Disposable Nursing Pad Dari Shapee Memberi Keselesaan Berganda Kepada Ibu Menyusu  |  "Alahai tak selesanya, satu badan bau susu.. Malunya nak dekat dengan orang!!".. Haa ini salah satu rungutan hati aku time aku menyusu badan anak pertama dulu.. Alhamdulillah rezeki susu badan untuk anak aku memang murah sangat.. Sampaikan aku terpaksa pump dan simpan.. Kadang tu kalau tak sempat nak pump, maka habislah basah bra dan baju aku.. Time tu satu badanlah akan berbau susu.. Sangat tak selesa hokeh!! Nak dekat dengan orang pun naik segan.. Bukan tu aje, bra pun dah bertompok-tompok dek kesan susu tersebut.. Bila aku google jalan penyelesaian bagi masalah ni, barulah aku tahu tentang kewujudan Disposable Nursing Pad.. Haha.. Biasalah newbie mom kan time tu.. Banyak bende tak tahu lagi.. 


Sebenarnya Disposable Nursing Pad ni merupakan salah satu keperluan yang sangat penting bagi ibu-ibu yang menyusu.. Selain dapat menyerap susu badan yang keluar berlebihan, ia juga dapat mengelak daripada jangkitan kuman dan yang pastinya kebersihan terjaga.. Orite, tak nak bebel panjang lebar lagi, kali ni aku nak kenalkan kat korang semua terutamanya ibu-ibu yang menyusu satu brand Disposable Nursing Pad yang sememangnya diyakini ramai.. Brand apa? Dah tentunya Disposable Nursing Pad dari Shapee mampu memberi keselesaan berganda kepada ibu menyusu..

Disposable Nursing Pad Dari Shapee Memberi Keselesaan Berganda Kepada Ibu Menyusu

Oh ya, sebelum ni aku dah pernah menggunakan produk dari Shapee ni iaitu Nursing Bra... Kalau tanya aku selesa atau tak, ofkoslah sangat selesa.. Kualiti memang terbaik.. Baru-baru ni Shapee memperkenalkan pula produk terbaru mereka iaitu Disposable Nursing Pad yang diperbuat daripada korea.. Disposable Nursing Pad dari Shapee ini mampu memberi keselesaan berganda kepada ibu menyusu.. Kenapa aku cakap macam tu? Haaa kalau nak tahu, stay back sampai habis hokeh!


Kenapa Perlukan Shapee Disposable Nursing Pad?

Setiap produk mesti ada kelebihannya yang  tersendiri.. Begitulah juga dengan Shapee Disposable Nursing Pad ni.. Mungkin fungsinya sama sahaja dengan Disposable Nursing Pad dari jenama lain, namun ianya mempunyai keistimewaannya yang tersendiri.. Nak tahu apa? Jom sama-sama check it out!!

  • Reka Bentuk Yang Nipis (ultra thin)

Dengan rekaannya yang ultra nipis, dapat memberikan lebih keselesaan kepada ibu. Lebih nipis lebih selesa sebenarnya.. Sebab itulah aku sangat percaya dengan jenama Shapee ni kerana mereka sangat memahami keperluan setiap wanita yang bergelar ibu..

  • Jalur Pelekat Double Anti-Slip
Gam pelekat pada Disposable Nursing Pad ni ada 2 line yang agak kuat... Ini bagi mengelakkan ia teralih dan tercabut semasa ibu memakainya.. Dengan Double Anti-Slip Adhesive Strips ni, para ibu boleh tersenyum dan berlapan fikiran sepanjang pemakaiannya..
  • Material Lembut
Diperbuat daripada material yang sangat lembut dan pengaliran udaranya juga baik menjadikan ianya selesa dipakai serta tidak berpeluh.. 
  • Penyerap Air (Ultra Water)
Mempunyai penyerap air (ultra water) yang mampu menyerap sehingga 55ml susu ibu dalam satu masa.. Banyak tu.. Jadi, bolehlah berjimatkan.. Tak perlu menukarnya terlalu kerap.. 
  • Perlindungan Dari Kebocoran
Shapee Disposable Nursing Pad ni mampu menyerap susu ibu dalam jangka masa yang lama dan memberi perlindungan dari kebocoran kerana kualiti yang ada padanya membuatkan ia tahan lebih lama..
  • Design 3D-Shape
Walaupun dalam keadaan basah, ia masih kekal dalam bentuk yang asal untuk memberi lebih keselesaan. Biasanya, kalau dah penuh dan basah mesti tak selesa tetapi dengan Shapee Disposable Nursing Pad ni, ibu-ibu masih boleh merasai keselesaannya..
  • Teknologi Dry-Comfy
Dihasilkan dengan pelbagai lapisan khas, membuatkan ibu-ibu kekal kering untuk tempoh yang lebih lama kerana teknologi ini memastikan kekeringan berada di tahap yang maksimum..


Nampak tak kelebihan yang ada pada Disposable Nursing Pad ni yang mampu memberi keselesaan yang berganda kepada ibu-ibu yang menyusu.. Dari segi reka bentuknya dah memberikan keselesaan.. Apatah lagi dengan kelebihan yang lain-lainnya.. Dengan menggunakan Disposable Nursing Pad dari Shapee ni, aku percaya semua ibu yang menyusu mampu tersenyum menikmati keselesaan yang ada padanya..



Dapatkan Shapee Disposable Nursing Pad Untuk Kekal Selesa Sepanjang Tempoh Penyusuan

Mesti ramai ibu-ibu yang menyusu diluar sana tercari-cari Disposable Nursing Pad yang terbaik kan... Rasanya bukan ibu-ibu menyusu aje yang mencari, malah yang sedang mengandung pun sedang mencarinya.. Kalau macam aku dulu, awal-awal lagi aku dah sediakan keperluan selepas bersalin termasuklah keperluan menyusu.. Salah satunya yang mesti ada adalah Disposable Nursing Pad ni..

Jadi, bagi ibu-ibu yang sedang mencari Disposable Nursing Pad, aku sangat recommend korang beli jenama Shapee ni untuk kekal selesa sepanjang tempoh penyusuan.. Satu kotak mengandungi 30 keping Disposable Nursing Pad.. Jadi, pandai-pandailah korang bajet berapa yang korang perlukan dalam masa sebulan.. Hehe..


Harga Shapee Disposable Nursing Pads

Harga Asal
RM 18.90

Harga Pengenalan
RM 13.90

Berita baik untuk semua pembaca Blog Lea Azleeya yang ingin mendapatkan Disposable Nursing Pads dari Shapee ini.. Korang boleh mendapatkan diskaun sebanyak 10% dengan menggunakan kod diskaun seperti dibawah :-

Kod Diskaun Eksklusif
10dnpblogger23


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari

Website

Where To Buy

Facebook

Instagram

Youtube

Email
info@theshapee.com

Phone No.
07-554 7488


Shapee Nursing Bra Memberikan Keselesaan

Thursday, February 02, 2017
Assalamualaikum wbt..


Shapee Nursing Bra Memberikan Keselesaan  |  OMG..!!! Awalnya aku beli Nursing Bra... Haha.. Excited lebih nampaknyeee kali ni.. Ahakz.. Tak de la cenggitu sebenarnya.. Dah kebetulan jumpa yang terbaik bagi aku, so terus je la beli.... Nanti boleh fokus barang baby aje kan.. Nursing Bra yang aku beli ni, boleh juga dipakai oleh mommy-mommy yang tak menyusu sebenarnya.. Tapi lebih praktikal untuk ibu yang menyusu la.. Hiks..

Ehh.. Dah membebel panjang lebar, mesti korang nak tahukan jenama apa aku beli, dekat mana aku beli, apa yang bestnye tentang bra ni kan..?? Haaa ni la nak cerita ni.. Apa yang best, mesti aku akan kongsikan dengan korang.. Jangan risau ye.. Hehe.. Opsss entry kali ni untuk mommy-mommy tau.. Tapi daddy-daddy pown boleyyyy!! Haha..


Okeh, Nursing Bra yang aku beli tu adalah dari jenama Shapee.. Korang pernah dengar tak jenama ni? Tak pe, kalau tak pernah dengar meh baca sampai habis ape yang aku nak bebelkan kat sini..


Apa itu THE SHAPEE

The Shapee adalah sebuah laman web online shopping yang menjual produk dalam kategori maternity dan shapewear seperti Nursing Bra, Shaping Tights, Waist Shaper, Long Arm Shaper dan pelbagai lagi.. Dah nama lagi The Shapee kan, so, semua yang dijual berunsurkan 'shape'.. Hah gituuu!!


Why Shapee

Korang nak tahu tak kenapa aku memilih untuk menggunakan Nursing Bra dari Shapee ni..?? Ada 4 sebab kenapa aku memilih jenama ini.. Apakah?? Jom selongkar sama-sama...


Yeahhh.. Sebab 4 perkara ini lah yang membuatkan aku sangat yakin dengan jenama Shapee ni.. Pasti akan memberikan keselesaan.. Lihat sajalah berapa jumlah yang dah terjual sejak tahun 2012 dulu.. Setiap pelanggan yang pernah menggunakan produk dari jenama ini pun dah memberi feedback yang baik.. Jadinya tak perlu rasa ragu-ragu lagi untuk memilih jenama ni kan..


Nursing Bra Pilihan Aku

Mesti korang tak sabar nak tahu Nursing Bra pilihan aku kan.. Sebab di The Shapee ni ada 2 jenis Nursing Bra tau... Untuk permulaan ni aku memilih yang basic aje dulu... Hehe.. Save bajet kan.. Haha.. Nanti nak beli barang baby lagi.. Hiks.. Jom tengok Nursing Bra pilihan aku..


SEAMLESS NURSING BRA


Seamless Nursing Bra menjadi pilihan aku kali ini.. Ini adalah Shapee Nursing Bra paling basic tau di The Shapee.. Walaupun ianya Nursing Bra basic tetapi banyak kelebihan yang ada padanya.. Sebab itu Aku memilih untuk menggunakan Nursing Bra ni.. Eh, korang nak tahu tak apa kelebihannya?? Mesti nak kannn.. Hehehe.. Okeh, aku kasi tau korang dengan keikhlasan disulami kejujuran.. Cewahhh..


BENEFIT

SEAMLESS NURSING BRA (Basic)

Product features/benefits
  • 3D seamless design (non-wired)
  • 360° comfortable support
  • Improved non-slip straps for maximum support
  • Innovation nursing clip design for convenience + flexibility
  • Greater adjustability for versatile
  • Removable bra pad for easy replacement
  • Made by breathable material (nylon and spandex)
  • Free extender hook




Paling aku suka tentang Nursing Bra ni ialah Bra Pad dia boleh di cabut.. Kalau yang sebelum ni aku beli Nursing Bra dari jenama yang biasa, memang tak de Bra Pad.. So, bila susu tengah banyak, habis basah bra... Sebab itu aku pilih jenama Shapee pulak kali ni.. Mungkin harga agak mahal sikit tetapi sangat berbaloi dengan jaminan kualiti yang ada pada Nursing Bra ni.. 

Oh, satu lagi menariknya Nursing Bra ni.. Nursing clip dia tu.. Aku suka.. Memudahkan penyusuan.. Kebiasaannya yang biasa aku tengok jenis button di depan.. Seperti yang sebelum ni memang aku gunakan yang jenis button.. Agak susah jadinya bila button tu rosak.. Adehh.. Jadi, kali ni aku pilih untuk guna yang berklip pula.. 

Benefit dah tahu.. So, nak tahu tak warna ape yang available?? Hehe.. Jom tengok..


AVAILABLE COLOUR

 Black

Nude

Pink

Ada 3 warna.. Black, Nude dan Pink... Aku pilih warna basic aje.. Black dan Nude... Mesti ada yang minat dengan warna pink kan... Hiks.. Aku decide beli 2 helai aje.. So, pilih aje la warna basic.. Pink nextime pulak.. Insyaallah.. Jom tengok saiz pulak.. Saiz apa yang ada... Mane tau kowt-kowt korang berminat nak beli kan.. Senang sikit leh rujuk terus saiz ape yang ada.. Sesuai ke tidak.. Haaa gituuu!!


AVAILABLE SIZE


Macam bra lain jugak, ada saiz M, L dan XL... Korang tengok sendiri la ye yang mane sesuai untuk korang.. Kat situ ada jugak di ajar macam mana penjagaan bra ni... Boleh lah korang jadikan panduan... 

Nanti kalau ada bajet lebih aku nak beli Nursing Bra lain pulak kat The Shapee.. Insyaallah... 2 helai saja rasanya tak cukup untuk kegunaan dalam jangkamasa yang lama kan... Jadinyeeee, mungkin aku akan tambah lagi koleksi Nursing Bra aku.. Nanti aku nak beli yang Sassy Nursing Bra pulak la... Cantik sangat... hehe.. Cam gambar bawah ni.. Hiks..


Ok lah korang.. Itu je la yang aku nak kongsikan dengan korang... Mane tau kowt-kowt ada mommy-mommy yang preggy ke.. yang tengah menyusu ke.. yang tengah mencari Nursing Bra, bolehlah try Nursing Bra by Shapee ni.. Sangat selesa tau.. Selesa, mudah dan lancar... Haaa gituu.. Apa yang lancar tu?? Penyusuan la yang lancar... Hahaha..!!

Ehhh Harga aku belum kasitau kan.. Lupa pulak.. Hiks..


RETAIL PRICE

Seamless Nursing Bra
RM 45.00

Sassy Nursing Bra
RM 55.00


Untuk keterangan lebih lanjut atau untuk bershopping di The Shapee,
korang boleh kunjungi :-

Main Website

Shop Website

Facebook

Instagram

Youtube

Email
info@theshapee.com

Contact No.
07-554 7488