Top Social

Image Slider

Showing posts with label serum. Show all posts
Showing posts with label serum. Show all posts

5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat

Tuesday, November 05, 2019
Sebut saje pasal serum muka, akulah orang yang paling teruja ingin tahu dan ingin mencuba sendiri serum tersebut.. Serius, aku sangat fanatik terhadap serum muka..

5 Jenama Serum Muka Paling Berkesan Rawat Jerawat Dan Jeragat.

Kalau suatu masa dahulu, aku tak rasa serum ni penting untuk muka tetapi sekarang aku dah punyai kesedaran bahawa serum wajah banyak manfaatnye untuk merawat masalah kulit muka..



Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold Membantu Mencerah, Menghidrat dan Meremajakan Kulit Wajah

Monday, May 20, 2019
Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold Membantu Mencerah, Menghidrat dan Meremajakan Kulit Wajah | Hi readers!! Dah masuk ramadhan 15 ramadhan dah ye hari ni.. Cepat jerk masa berlalu.. Ok, bukan nak cerita tentang ramadhan tetapi nak share cerita dengan korang tentang serum muka best yang aku guna sekarang ni iaitu Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold yang dapat membantu mencerah, menghidrat dan meremajakan kulit muka.. Serius best weh serum wajah ni..


Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold Membantu Mencerah, Menghidrat dan Meremajakan Kulit Wajah

Aku memang agak fanatik sikit dengan serum ni.. Pantang ada serum baru dan bagus mesti aku nak cuba.. Tapi tak de la aku main bedal aje.. Mesti kene tengok jugak kandungannya sama ada selamat digunakan ataupun tak.. Muka nak pakai lama woih!! Hehe..

Kalau korang nak tahu, Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold ni merupakan serum yang difromulasikan oleh Doktor Pakar Aestetik.. Ia dihasilkan dari gabungan 9 bahan semulajadi dimana ia membantu mencerah, menghidrat dan meremajakan kulit muka.. Serum ini juga telah diuji secara dermatologi dan selamat digunakan kerana tidak mengandungi bahan kimia berbahaya. Selain tu, M1 Luminence Serum 24K Gold ini telah berdaftar dengan NPRA..


Nak beli serum atau sesuatu produk tu kenalah check dulu sama ada ia selamat digunakan atau tak.. Jangan main beli jerk tau.. Nanti muka korang jugak yang binasa.. Aku dah kena dulu-dulu.. Dek kerana main pakai beli tanpa usul periksa kandungannya, menyebabkan muka aku breakout teruk.. Dulu la.. Sekarang memang aku ambil tahu dulu tentang satu-satu produk yang aku nak guna... Sayang muka aku ni wehh!! Hehe..

Bahan Utama Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold


Sepertimana yang aku katakan diawal tadi, serum ni mengandungi 9 bahan utama yang terdiri daripada ekstrak bahan semulajadi yang sangat bagus untuk kulit dimana ianya dapat memberi kesan yang sangat efektif kepada kulit wajah kite.. Antara 9 bahan utama tersebut adalah :-


1. Pyrus Malus (Apple)

Epal adalah astrigen semulajadi yang boleh membantu mengecilkan liang pori yang besar terutama jenis kulit yang berminyak. Disebabkan sifatnya mengetatkan menjadikan epal sesuai dijadikan sebagai toner.. Kaya dengan vitamin C dengan kombinasi manfaat astringen dapat membantu merawat jerawat dan meremajakan kulit.

2. Camelia Japonica Leaf Extract

Daun Camelia Japonica ini menunjukkan aktiviti antioxidative yang tinggi dan anti penuaan kerana ia mengandungi sebatian polifenol.

3. Tricholoma Matsutake

Juga dikenali sebagai cendawan pain dimana ia mempunyai antioksidan bioaktif, immunomodulatoey dan sifat antitumoral yang kuat. Ia juga berkesan merawat anti-wrinkle kerana ia menghalang degradasi kolagen dan gentian anjal.

4. Galactoarabinan

Bertindak sebagai pengelupasan. Dengan peningkatan kadar perolehan sel kulit, menyebabkan pengurangan garis halus, kedut dan juga menegangkan kulit. Galactoarabinan mengurangkan kehilangan air transepidermal (TEWL) yang membolehkan penghalang kulit kita lebih berkesan dalam mengekalkan kelembapan.

5. Paper Mulberry Root Extract

Komponen aktif yang dihasilkan dari ekstrak akar paper mulberry ini menunjukkan melanogenesis yang unggul (menghentikan penghasilan pigmen) dan juga memberikan manfaat anti-penuaan, anti-oksidan dan pencerahan kulit.

6. Green Tea Extract

Bukti saintifik menunjukkan keupayaan teh hijau dalam mencerahkan warna kulit, melindungi sel kulit terutamanya dari kerosakan sinar UV, anti-penuaan dan juga mengurangkan keradangan.

7. Alpha Arbutin

Bahan pencerahan kulit semulajadi dari ekstrak bearberry. Menghalang pengeluaran melanin (pigmen) oleh enzim pigmen (tyrosinase).

8. Morus Alba Bark

Bahan semulajadi yang kuat dengan kesan pencahayaan kulit. Ia juga mempunyai sifat anti-keradangan.

9. Centella Asiatica Extract

Juga dikenali sebagai Gotu Kola. Tersenarai dalam "miracle elixirs of life" disebabkan sifat anti-penuaan yang kuat yang menunjukkan keupayaannya untuk memudahkan penyembuhan luka, merangsang pertumbuhan sel kulit baru, membina kolagen dan meningkatkan peredaran darah.


Kandungan Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold ni pun korang dah  tau.. Memang semuanya dari bahan semulajadi yang dapat memberi banyak manfaat kepada kulit.. Satu lagi keistimewaan serum ini yang perlu korang tahu, ia mengandungi 24K gold dimana di dalam serum ini mengandungi gold flakes.. Nampak mewah uolls serum ni.. hehe..


Korang tau tak apa fungsi gold flakes ni? Haa ini bukan sekadar hiasan saja tau.. Ia mempunyai manfaatnya yang tersendiri untuk kulit muka.. Antara manfaat 24K gold ini adalah :-

  • Mengurangkan kesan rekahan halus, kedutan dan cela pada wajah
  • Merangsang sel
  • Mengurangkan kekeringan kulit
  • Mencerahkan wajah dengan sekata
  • Melambatkan kadar penyusutan kolagen dalam kulit
  • Merawat kerosakan kulit dari kesan matahari
  • Merawat alergi
  • Merawat inflamasi dan kerengsaan pada kulit
  • Menambah keanjalan kulit
  • Menjadikan kulit sihat bersinar



Cara Guna Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold

Cara guna serum ni sama jerk cam guna serum yang lain.. Just apply kat muka macam biasa.. Cuma satu yang unik tentang packaging serum ni adalah kalau nak keluarkan serumnya kena picit penutup putih botol tu.. Kalau korang picit botol, memang takde nye serum tu nak keluar sebabnya serum ni didatangkan dalam botol kaca.. hehe..


Apa Kata Lea Azleeya Tentang Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold

First impressions tengok box serum ni nampak simple but nice.. Bila dah buka boxnya, uis besar juga rupanya botol serum ni.. hehe.. Ingatkan saiz comel cam serum yang lain yang pernah aku guna sebelum ni.. Menarik!! Boleh pakai lama sikit kan.. hehe..

Satu lagi yang buat aku kagum, cara packagingnya sangat teliti dan berkualiti.. Mereka menjaga kualiti produk dengan baik sebabnya botol serum diseal dengan kemas supaya kualiti serum terjaga dengan baik.. Sealnya pun agak susah jugak nak buka.. Mula-mula cam terpinga jugak camne nak bukak bende alah ni.. Rupa-rupanya manual cara buka serum ni ada tersedia dalam kotak.. Haha.. Apa la aku ni kan.. Tak check betul-betul.. Hiks..


Ok, selalunya aku akan guna serum ni sebagai base makeup aku.. Sebelum makeup mesti pakai serum dulu untuk melindungi kulit dari kerosakan.. Yang bestnya serum ni cepat absorb dan tak melekit ataupun berminyak .. Wangi tau serum ni.. Kesan ketara yang aku rasai adalah kulit jadi lembut dan lembap.. Sekarangkan musim panas, kulit muka aku ni jenis kombinasi.. Ada tempat kering dan ada tempat berminyak.. Bila pakai serum ni, memang ngam sebabnya dia mengatasi masalah kulit kombinasi aku ni.. Makeup pun nampak flawless jerk uolls..

Bagaimana Nak Dapatkan Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold?


Ok, mesti ramai yang tertanya-tanya harga Mireina M1 Luminence Serum 24K Gold ni kan.. Orite, serum ini didatangkan dalam saiz 50ML yang dijual pada harga RM149 sahaja... Nak best lagi, korang beli sekarang sebabnya now, ada promosi tau beli 1 percuma 1 sempena Parents Day...


Rugi tau tak grab peluang ni.. Boleh buat stok uolls.. Dah tak payah nak pening-pening kalau botol pertama dah habis.. Tak pun, boleh kongsi dengan kawan-kawan.. Lagi baik, bagi gift kat orang yang tersayang.. Hah gittew..

Untuk sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-



  

Wawa Serum Skin Booster Penyelesaian Masalah Jerawat Dan Parut Jerawat

Thursday, October 18, 2018
Wawa Serum Skin Booster Penyelesaian Masalah Jerawat Dan Parut Jerawat  |  Minggu lepas kemain meriah lagik muka aku dengan jerawat dekat dagu... Lama dah rasanya jerawat tak tumbuh.. Kali ni 'dia' datang menyerang lagi.. Walaupun tak seteruk dulu, tapi aku tetap fobia.. Sebabnya dulu aku pernah menghadapi masalah jerawat yang agak kronik.. Risau jugak kot-kot mimpi ngeri tu datang kembali... Jadi, sebelum ia semakin parah, lebih baiklah cari jalan penyelesaiannya.. 

Dalam pada aku mencari jalan penyelesaian bagi masalah jerawat aku ni, minggu lepas adalah pulak seorang kawan datang memperkenalkan kat aku satu serum muka ni.. Katanya elok untuk jerawat dan parut jerawat.. Bagaikan orang mengantuk disorongkan bantal, terus aje aku setuju nak cuba.. Serum apa tu? Haruslah Wawa Serum Skin Booster, penyelesaian bagi masalah jerawat dan juga parut jerawat.. Parut jerawat pun ada weh kat muka ni.. Saki baki yang dulu.. Haha!!


Wawa Serum Skin Booster Penyelesaian Masalah Jerawat Dan Parut Jerawat

Korang familiar tak dengan Wawa Serum ni? Kalau aku sebut Wawa Zainal mesti korang kenal kan.. Beliaulah founder Wawa Serum Skin Booster ni... Mula-mula tu ragu-ragu jugaklah nak cuba Wawa Serum ni.. Risau takut tak sesuai dengan aku sebabnya sebelum ni dah pernah cuba beberapa produk dan serum muka tetapi tak sesuai.. Ada tu siap breakout muka aku jadinya.. So, untuk langkah-langkah keselamatan, sebelum pakai aku siasat terlebih dahulu sama ada serum muka ni selamat atau tak digunakan.. Alhamdulillah, serum ni dah mendapat kelulusan dari KKM dan selamat untuk digunakan kerana tiada bahan kimia berbahaya didalamnya.. Yang membuatkan aku lagi nak cuba serum jerawat ni, ramai yang dah cuba dan memberikan feedback yang positif.. Kalau dah berkesan, siapa yang tak nak cubakan..


Masuk hari ni, dah seminggu aku cuba Wawa Serum ni.. Aku pakai pada waktu siang sebelum make-up dan juga pada waktu malam sebelum tidur tanpa gagal.. Aku ulangi, tanpa gagal hokeh!! Haha.. Alhamdulillah, jerawat besar kat dagu aku ni dah surut.. Cuma tinggal parut hitam jerk lagi belum hilang.. Tak sabar nak tunggu parut jerawat lak hilang.. Yang pastinya parut jerawat ni kenalah ambil masa sikitkan untuk hilang.. Bukan boleh hilang terus.. Paling penting, harus konsisten dalam penggunaan produk... Oh ya, atas hidung pun ada jerawat jugak weh!! On the way surut.. Insyaallah..

Ok, tak nak cakap banyak, mesti korang nak tahu apa kelebihan Wawa Serum ni kan.. Bukan setakat boleh merawat jerawat dan parut jerawat jerk tau, banyak lagi sebenarnya kelebihan serum muka terbaik ni.. Nak tahu, jom aku cerita!

Kelebihan Wawa Serum Skin Booster

Seperti yang aku nyatakan tadi, Wawa Serum ni selamat digunakan kerana telah mendapat kelulusan dari KKM dan telah melalui LAB tested 100% natural ingredients tanpa hydroquinone, mercury dan bahan kimia berbahaya yang lain.. Jangan risau, serum ini sesuai untuk semua jenis kulit... Bukan wanita jerk boleh pakai tau, lelaki pun boleh guna.. Ingat pompuan jerk ada masalah jerawat! Lelaki pun menghadapinya.. Betul tak? Jadi, bolehlah cuba Wawa Serum ni.. Jangan memalu ye kaum adam.. Korang pun boleh guna Wawa Serum ni.. Hiks..


Orite, jom ambil tahu tentang kelebihan Wawa Serum Skin Booster ni.. Antaranya ialah :-
  • Merawat masalah jerawat
  • Memudarkan parut jerawat dan jeragat
  • membantu kulit muka jadi lebih sekata
  • Melembapkan kulit muka
  • Anti-Aging
  • Mengecilkan liang pori
  • Mencerahkan kulit wajah
  • Menghilangkan lingkaran gelap bawah mata
Oh ya, selain tujuan untuk merawat jerawat, aku juga gunakan Wawa Serum ni sebagai makeup primer aku.. Sebelum makeup aku guna serum ni dulu.. Makeup aku pun tahan lebih lama dan tak bercapuk.. Best gile weh!! Muka pun nampak flawless dan glowing jerk.. Serius aku dah jatuh cinta sangat sangat sangat dengan Wawa Serum ni.. Produk yang wajib ada dalam beg makeup aku.. Nasib baik packagingnya comel kecik molek, senang dibawa kemana-mana.. Hehe

Bahan Utama Wawa Serum Skin Booster


Mesti korang tertanya-tanya apa yang istimewa sangat dengan Wawa Serum ni kan.. Haa korang jangan tak tahu ye, Wawa Serum ni menggunakan 100% bahan semulajadi seperti :-
  • Aloevera - Antioksidan dan membekalkan beta-carotine untuk ketegangan kulit
  • Ekstrak Lavender - Melambatkan proses penuaan
  • Timun - Melegakan keradangan/kemerahan/sunburn
  • Ekstrak Gold - Memperbaharui kulit
  • Minyak Zaitun - Kaya dengan vitamin E
  • Cactus - Kaya dengan antioksidan
  • Wheat Seeds - membekalkan nutrisi kepada kulit dan mencerahkan kulit
Aku suka tengok tesktur Wawa Serum ni sebab dalam serum ni ada cebisan gold, delima dan lavender beads yang menampakkan serum ini sangat exclusive.. Jangan tak tahu ye, ekstrak gold, delima dan lavender beads ni ada fungsinya yang tersendiri.. Bukan hanya sekadar perhiasan semata-mata dalam serum ni.. Ekstrak gold ni fungsinya untuk memperbaharui kulit sekaligus menghapuskan sel-sel kulit mati manakala delima dan lavender beads pula melambatkan proses penuaan sekaligus menghasilkan haruman yang menyegarkan.. Serius aku suka sangat bau Wawa Serum Skin Booster ni.. Wangi sangat weh!!


Apa yang aku suka lagi tentang Wawa Serum ni ialah teksturnya sangatlah ringan berasaskan air.. Tak  melekit langsung!! Itu yang bestnya dan ofkos cepat menyerap ke dalam kulit.. Lepas pakai Wawa Serum ni, memang macam tak pakai apa-apa.. Serapannya sangat baik tanpa meninggalkan kesan berminyak atau melekit.. Kulit rasa sangat lembut weh lepas pakai.. Serius tak tipu.. Aku suka!!

Cara Guna Wawa Serum Skin Booster

Cara gunanya sama juga seperti serum wajah yang lain.. Cumanya serum ni mudah diapply pada muka kerana serapannya sangat cepat.. Jadi, tak perlu tunggu lama untuk proses penyerapan.. Meh aku ajar cara guna..


Selepas mencuci muka dengan bersih, sapu Wawa Serum keseluruhan wajah. Kemudian tepuk-tepuk wajah dengan perlahan menggunakan jari jemari.. Untuk penggunaan yang lebih efektif, lakukan urutan pada wajah semasa memakai Wawa Serum... Manakala untuk kulit sensitif, selepas membersihkan wajah, tunggu antara 10-15 minit sebelum memakai Wawa Serum.. Ingat ye, kalau nak pakai pelembap, pastikan korang memakai Wawa Serum terlebih dahulu.. 

Waktu penggunaan pula, Wawa Serum ini boleh dipakai bila-bila masa tetapi waktu yang disyorkan adalah siang sebelum makeup dan juga malam sebelum tidur.. Serum ni boleh bertahan sehingga 1 - 2 bulan mengikut kadar penggunaan kita.. Meh tengok video cara aku pakai Wawa Serum ni..


Testimoni Pengguna Wawa Serum Skin Booster

Ok, bagi aku sendiri memang aku suka dan berpuashati dengan Wawa Serum ni.. Ia berkesan kepada kulit aku.. Jerawat besar kat dagu aku ni dah surut dalam masa 7 hari penggunaan Wawa Serum ni secara konsisten pagi dan malam.. Sorry, lupa nak snap pic masa jerawat ni bermaharajalela.. Almaklumlah hati tengah gundah gulana time tu.. Yang terfikir cuma nak bagi jerawat ni hilang cepat-cepat jerk.. Jadi, aku upkan gambar jerawat yang dah surut dan cuma parut hitam yang tinggal.. Tak sabar nak pudarkan parut jerawat tu pula...


Satu jerk nak kasitau kat korang, keberkesanan setiap produk tu mengikut kesesuaian kulit masing-masing juga ye.. Setiap orang kulitnya lain-lain dan kesannya juga tak sama bagi setiap individu... Jadi, nak tau berkesan atau tak dengan kulit korang, kenalah cuba sendiri dan rasainya sendiri.. Yang pastinya Wawa Serum ni memang selamat digunakan kerana dihasilkan daripada bahan semulajadi dan sesuai untuk semua jenis kulit.. So, tak perlulah risau ye.. 

Orite, feedback dari aku korang dah tau.. Jadi, jom kite tengok feedback pengguna Wawa Serum yang lain pula..





Jom Dapatkan Wawa Serum Skin Booster Untuk Tampil Cantik Persis Wawa Zainal

Nak kulit muka cantik macam Wawa Zainal, bolehlah cuba Wawa Serum Skin Booster ni.. Sebelum jual, foundernya dah cuba sendiri tau.. Muka beliau pun dulunya bermasalah jerawat juga.. Lepas guna serum ni, jerawat pun hilang dan kembali cantik... Aku sendiri pun dah cuba.. Alhamdulillah sesuai dan berkesan untuk aku.. Korang bila lagi? Jom sama-sama atasi masalah jerawat.. Manalah tau sesuai dengan korang juga... Apa yang penting, kita cuba.. Tak cuba tak tahukan... Rawat sebelum parah ye.. Hah gitchewww!!



HARGA
RM 59 (15ML)

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-

Instagram

Contact No.
011-3322 1066