Showing posts with label food. Show all posts
Showing posts with label food. Show all posts
IT'S SIXPACK Minuman Kopi Terbaru Keluaran Aik Cheong Coffee Berkonsepkan "Family-Styled Boxed"

IT'S SIXPACK Minuman Kopi Terbaru Keluaran Aik Cheong Coffee Berkonsepkan "Family-Styled Boxed"


IT'S SIXPACK Minuman Kopi Terbaru Keluaran Aik Cheong Coffee Berkonsepkan "Family-Styled Boxed"  |  Hi Guys!.. Setiap hari kalau tak pekena kopi memang tak sah.. Dengan aroma dan rasa kopi itu sendiri dapat membangkitkan semangat untuk memulakan hari bagi penggemar kopi seperti aku.. Dengan perkembangan  dan perubahan semasa, kini revolusi kopi semakin hari semakin berkembang dengan penghasilan produk kopi yang lebih berkualiti, berinovasi dan berbaloi seperti produk minuman kopi keluaran Aik Cheong Coffee ini.. 

Tentang Aik Cheong Coffee

Tidak dinafikan pelbagai jenama kopi terdapat di pasaran sekarang.. Apa yang membezakannya adalah dari segi packaging dan mungkin juga dari segi rasa.. Bagi Aik Cheong Coffee, mereka sentiasa berusaha keras untuk memenuhi permintaan pelanggan dalam penghasilan produk yang berkualiti dan berbaloi.. Memandangkan sekarang musim PKP dimana kita tidak dibenarkan untuk dine di kedai, jadi bersesuaianlah dengan konsep yang dibawa oleh Aik Cheong Coffee iaitu "nikmati rasa kopi sebenar di rumah".. Jom aku ceritakan serba sedikit tentang Aik Cheong Coffee..

Aik Cheong Coffee ini merupakan jenama kopi yang terkemuka di Malaysia yang telah bertapak dalam industri kopi di Malaysia dan antarabangsa hampir 66 tahun.. Dengan usaha yang penuh komited dalam mempromosi, mereka berjaya mengekalkan reputasi yang cemerlang, berkualiti serta sentiasa mempertingkat dan memenuhi tahap kepuasan pelanggan daripada generasi ke generasi sehingga ke hari ini..

Antara rangkaian produk kopi segera keluaran Aik Cheong adalah seperti Kopi O, White Coffee, Teh Tarik, Hot Chocolate dan banyak lagi selalu menjadi kegemaran rakyat tempatan. Pengasasnya telah menurunkan resepi rahsia dan falsafah jenama kepada warisnya sejak 60 tahun lalu. 

Selari dengan kemajuan pada hari ini, Aik Cheong Coffee telah menghasilkan produk terkini dan lebih berinovasi seperti produk yang telah berjaya mencipta satu trend baru iaitu minuman panas cawan segera yang dikenali sebagai "IT'S more than just" yang telah dilancarkan pada tahun 2019 dimana produk ini mencatatkan rekod jualan lebih 1 juta cawan berjaya dijual pada tahun tersebut. Manakala pada tahun 2020 pula, satu lagi produk baru dilancarkan iaitu produk makanan kesihatan IT'S Granola dengan mengetengahkan slogan "You oat to try"..

Aik Cheong Coffee - IT'S Cup Series

Kadang kala bila berada dalam keadaan yang terlalu sibuk, sudah pasti kita mahu menikmati secangkir kopi dengan cara yang lebih mudah tanpa perlu bersusah payah untuk mengediakannya.. Betul tak? Memahami kehendak pelanggan, Aik Cheong Coffee telah mengeluarkan IT'S Cup Series yang lebih mudah dinikmati berkonsepkan "pick-me-up"dengan rumusan terbaru dari Aik Cheong..

IT'S Cup Series ini didatangkan dalam cawan yang mudah dibawa kemana sahaja dan dinikmati dalam pelbagai situasi dengan warna yang terang dapat menceriakan hari dengan warna yang menarik. IT'S Cup Series ini hadir dengan 6 variasi kopi dalam cawan dengan rasa yang berbeza iaitu :-

  • IT'S Flat White Extra Shot
  • IT'S Cappuccino Choco Topping
  • IT'S Teh Tarik Gula Melaka
  • IT'S Long Black Extra Shot
  • IT'S Matcha Latte Nate De Coco
  • IT'S Chocolate Marshmallow

Keenam-enam varisi IT'S Cup Series ini aku dah cuba dan semuanya aku suka terutama sekali IT'S Chocolate Marshmallow.. Aku ni penggemar Chocolate yang tegar juga sebenarnya.. Apa sahaja yang berperisa coklat pasti aku teruja untuk mencubanya.. Bila Aik Cheong Coffee keluarkan minuman berperisa coklat sudah pastinya ia akan menjadi one of my favorites.. Apa yang boleh aku katakan, rasanya memang sedap dan menepati citarasa aku.. Begitu jugalah dengan perisa yang lain.. Ini bermakna, Aik Cheong Coffee memang memahami kehendak dan citarasi pelanggannya.. 

Aik Cheong Coffee - IT'S Granola


"Easy Oat, Easy Go" itulah perumpamaan yang boleh diberi kepada makanan ringan yang popular dan mudah disediakan di dunia ini iaitu IT'S Granola dari Aik Cheong Coffee.. Bukan sahaja kopi yang mereka keluarkan tetapi makanan ringan juga dikeluarkan oleh mereka.. IT'S Granola ini mengandungi bahan-bahan semulajadi seperti oatmeal, chia seeds, coconut sugar dan canola oil.. Ia mempunyai dua citarasa yang berbeza iaitu Mixed Berries dan Mixed Fruits and Nuts yang didatangkan dalam cawan yang mudah dibawa dan dinikmati pada bila-bila masa dan dimana sahaja.

Apa yang bagusnya IT'S Granola ni, rolled oat dipanggang dengan madu dan minyak canola merupakan sumber serat makan yang tinggi dan serat larutnya pula berkesan untuk menurunkan kolestrol manakala Vitamin E pula mempunyai kesan anti-pengoksidaan untuk fungsi anti-penuaan dan kecantikan.. Buah kering dan kacang pula berfungsi mengekalkan semua mineral dan bahan antioksidan, tetapi dalam bentuk pekat serta diperkaya dengan vitamin dan protien.. Yogurt bites pun ada tau dalam ni yang dapat menggalakkan pencernaan dan melindungi kesihatan gastrousus..


Aku salah seorang penggemar IT'S Granola ni.. Rasa dia memang sedap.. Kebiasaannya aku makan granola ni waktu malam ketika rasa lapar dan ketika aku rasa aku nak diet kerana IT'S Granola ni dapat berikan rasa kenyang yang lebih lama.. Sekaligus aku dapat amalkan diet yang sihat.. Hiks..

IT'S SIXPACK Minuman Kopi Terbaru Keluaran Aik Cheong Coffee Berkonsepkan "Family-Styled Boxed"

Selari dengan perkembangan industri kopi di Malaysia dan kemunculan pelbagai jenama kopi di pasaran, membuatkan Aik Cheong Coffee sentiasa bekerja keras untuk memenuhi permintaan pelanggannya dengan menghasilkan produk yang berkualiti dan berinovasi serta memberi kelainan untuk kepuasan pelanggan.. Terkini, Aik Cheong Coffee telah melancarkan satu lagi produk IT'S Series terbaru iaitu IT'S SIXPACK berkonsepkan "Family-Styled Boxed" dimana ia masih mengekalkan konsep "nikmati rasa kopi sebenar di rumah". 

Bagi siri terbaru ini, IT'S SIXPACK menampilkan empat citarasa berbeza iaitu :-

  • IT'S White Coffee Salted Gula Melaka
  • IT'S Chocolate Marshmallow
  • IT'S Cappuccino Choco Topping
  • IT'S Teh Tarik Gula Melaka

IT'S Series kali ini didatangkan dalam kotak yang lebih bergaya dengan warna yang ceria direka untuk dijadikan SIXPACK untuk kegunaan rumah dan ditempat kerja.. Setiap kotak mengandungi 6 set lengkap (premix, topping dan gula perang) dikemaskan dalam sachet yang mudah dibawa dan digunakan untuk 6 hidangan minuman dan didalamnya juga terdapat nombor pada setiap bungkusan untuk dijadikan rujukan bagi langkah-langkah penyediaan minuman yang sempurna dan memenuhi citarasa tersendiri para pelanggan Aik Cheong Coffee. Semua bahan juga ditutup dan dibungkus dalam pembungkusan individu untuk memastikan keselamatan produk dan kebersihan untuk dihidang.. So, tak perlu risau ok!

IT'S White Coffee Salted Gula Melaka

Ini adalah salah satu variasi kopi yang agak menarik untuk dicuba kerana IT'S White Coffee Salted Gula Melaka ini telah divariasikan daripada Aik Cheong Original White Coffee yang telah dicampurkan dengan Salted Gula Melaka untuk memberi rasa yang berbeza dan diperkaya dengan Gula Melaka. Kalau korang nak tahu, Gula Melaka dikategorikan sebagai gula yang lebih sihat dimana "index glycemic" yang rendah serta kaya vitamin dan mineral.

Ok, dalam set IT'S White Coffee Salted Gula Melaka ni ada sachet White Coffee Salted Gula Melaka Premix dan juga Freeze Dried Coffee.. Dengan gabungan dua citarasa yang berbeza ini, korang dapat menikmati rasa kopi klasik yang dirumus khas menggunakan bahan berkualiti tinggi dengan taburan gula melaka yang masin menaikkan lagi rasa minuman ini dari rasa yang biasa..

IT'S Cappuccino Choco Topping

Buat peminat minuman Cappuccino korang wajib cuba yang ini kerana IT'S Cappuccino Choco Topping ni adalah minuman cappuccino khas yang mungkin tidak akan dapat korang bezakan dari Latte, sebabnya korang akan dapat secawan cappuccino di atasnya coklat.. Tidak ada yang menenangkan jiwa seperti secawan cappuccino semasa rehat.. Cewaahhh!!

Ok, dalam set IT'S Cappuccino Choco Topping ini pula terdiri daripada tiga sachet yang berbeza iaitu Cappuccino Premix, Choco Toppings dan Brown Sugar dimana korang boleh campurkan kesemuanya untuk nikmati rasa yang enak atau mengikut citarasa korang sendiri.. Manalah tahu, ada yang tidak suka akan brown sugar atau coklat kan, so tak perlu campurkannya.. Ikut citarasa masing-masing.. Mudah kan?

IT'S Chocolate Marshmallow

Yeahh this is one of my favorites, IT'S Chocolate Marshmallow! I'm so excited about the chocolate drink! I'm craving now! OMG!!

Rasa tertekan di tempat kerja? Haaa inilah minuman yang selalu aku layan untuk hilangkan stress aku.. Sesungguhnya coklat memang dapat menenangkan tekanan yang dihadapi.. Sentiasa kena pastikan IT'S Chocolate Marshmallow ni ada di rumah supaya mudah untuk diminum bila-bila masa dan dimana-mana sahaja.. Untuk set ini, terdiri daripada 3 campuran berbeza yang dikemaskan dalam sachet iaitu Chocolate Premix, Marshmallow dan juga Brown Sugar.. 

Buat peminat minuman coklat, aku recommend korang untuk cuba IT'S Chocolate Marshmallow ini.. Korang pasti sukakannya kerana rasanya sangat sedap. Ditambah pula dengan adanya marshamallow, membuatkan minuman ini lain dari yang lain.. Paling menarik, rasa coklatnya tidak hambar tetapi rasa enak dengan kepekatan coklat yang tiada bandingannya.

IT'S Teh Tarik Gula Melaka

Rindunya nak nikmati secawan teh tarik di kedai.. Apakan daya sekarang musim PKP, tidak dibenarkan sama sekali menjamu selera di kedai makan.. So, simpan dulu hasrat itu buat sementara waktu.. Walaupun begitu, aku masih boleh nikmati secawan teh tarik dirumah dengan IT'S Teh Tarik Gula Melaka dari Aik Cheong ni.. Rasanya pun sehebat teh tarik di kedai tau dengan campuran gula melaka membangkitkan lagi aroma teh tarik itu..

Apa yang membezakan teh tarik keluaran Aik Cheong Coffee ini adalah setnye terdiri daripada 2 sachet iaitu Teh tarikh Gula Melaka Premix dan juga Nata De Coco.. Selain dapat merasai keenakan teh tarik gula melaka, korang juga akan merasai kelainan dengan kehadiran Nata De Coco dalam teh tarik Aik Cheong Coffee ini.. Best tau!

Jom layan video aku menyediakan minuman 4 flavour IT'S SIXPACK ini!


Dapatkan IT'S SIXPACK dari Aik Cheong Coffee Ini Sekarang Untuk Nikmati Rasa Yang Berbeza

Bagi penggemar kopi, coklat dan teh tarik, korang mesti cuba IT'S Series ini.. Tak kiralah sama ada IT'S Cup Series ataupun IT'S SIXPACK.. Korang pasti akan merasai perbezaannya.. Jangan lupa juga tau cuba IT'S Granola.. Bagus untuk kesihatan dan diet yang sihat.. Hehe..

Kenapa korang patut cuba produk Aik Cheong Coffee ni? Haa kerana Aik Cheong Coffee sentiasa memberi jaminan terhadap kualiti pembungkusan dan kenikmatan kopi untuk para pelanggannya. Produk IT'S SIXPACK dan juga kesemua produk IT'S Series ini boleh didapati secara online di Shopee dan juga Lazada serta boleh juga didapati di supermarket terpilih seperti Aeon Big, Giant dan Mydin di seluruh Malaysia. Nikamti minuman yang berkualiti dengan aroma yang menarik pada bila-bila masa dan dimana jua..

Sebarang pembelian dan info lanjut, boleh layari :-

πŸ‘‰ Shopee : https://shopee.com.my/aikcheong

πŸ‘‰ Lazada : lazada.com.my/shop/aik-cheong-coffee-roaster/


Website Aik Cheong Coffee

πŸ‘‰ https://www.aikcheong.com.my/


Aik Cheong Coffee Social Media :-

πŸ‘‰ Facebook : https://www.facebook.com/aikcheongcoffee

πŸ‘‰ Instagram : https://www.instagram.com/aikcheong_official


IT'S More That Just Social Media :-

πŸ‘‰ Facebook : https://www.facebook.com/itsbyacc

πŸ‘‰ Instagram : https://www.instagram.com/its_by_acc


#aikcheongcoffeeη›Šζ˜Œε’–ε•‘
#做_θ‡ͺε·± 
#BeYourSelfAlways 
#itsbyacc 
#itsmorethanjust 
#ITS 
#ItsCup 
#itstimetobelieve 
#Hoot9eeeee 
#InilahMasanya 
#VITAMEDIA 
#ASKPERT




Read more »
Lea Azleeya
2 Comments
Vits Kan Ada, Meriahnya Raya

Vits Kan Ada, Meriahnya Raya


Vits Kan Ada, Meriahnya Raya  |  Bulan Ramadan sudah tiba dan umat Islam di seluruh dunia pasti rasa teruja untuk menyambut ketibaan bulan suci ini walaupun dalam suasana yang sama macam tahun lepaskan? Mana taknya, tahun ni umat Islam di Malaysia masih perlu menjalani ibadah puasa dalam tempoh Perintah Kawalan Pergerakan Berkawal ni (PKPB).

Yang istimewanya tahun ini, umat Islam dah boleh solat terawih macam biasa di masjid dan surau tapi arahan SOP yang ketat tetap perlu diambil kira. Bazaar Ramadan pun boleh beroperasi macam biasa dengan SOP yang sewajarnya demi menjaga keselamatan semua. Walaupun masih tak boleh merentas negeri untuk balik ke kampung masing-masing untuk menyambut Aidilfitri bersama keluarga tercinta, tapi kita tetap bersyukur sebab pihak kerajaan dah bagi sedikit kelonggaran dan wajib mematuhi segala perintah yang kerajaan Malaysia dah tetapkan. So harap-harap kita tak langgarlah peraturan yang telah ditetapkan ye.

Disebabkan itu, Vit’s jenama mi segera dan mi kering Halal yang telah bertapak di Malaysia sejak 46 tahun yang lalu ingin menjemput anda semua sempena menyambut Ramadan kali ini dengan peraduan Masak, Kongsi dan Menang dan melancarkan produk terbaru tau, Mi Segera Pek Istimewa Ramadhan

Produk ini sangat mudah dan cepat untuk disediakan ketika sahur atau berbuka puasa. Cara cara untuk menyertai peraduan ini adalah :

  1. Beli satu pek produk VITS Mi Kering Pek Istimewa Ramadan dalam satu resit. 
  2. Imbas QR kod , isi maklumat diri dan resit pembelian.
  3. Masak menu ada menggunakan produk VITS Mi Kering Pek Istimewa Ramadan dan kongsi di akaun sosial media korang ( Facebook, Instagram, Twitter atau Tiktok). 
  4. Tag akaun rasmi VITS dan hashtag #vitskanadameriahnyaraya.
Macam-macam hadiah yang Vit’s sediakan. Peraduan ini dilancarkan adalah untuk mengajak rakyat Malaysia berkongsi masakan kreatif dengan hanya gunakan produk terbaru iaitu Mi Segera Pek Istimewa Ramadan yang dah dibeli. Korang boleh menang hadiah menarik dengan masakan menu yang paling kreatif tertakluk pada terma dan syarat.

Peraduan Masak, Kongsi dan Menang ni akan bermula daripada 1 April 2021 sampai 14 Jun 2021. Orang ramai boleh menyertai peraduan ini dengan pembelian sekurang kurangnya 1 pek Mi Segera Istimewa Ramadan di seluruh pasaraya dan juga boleh membuat pembelian atas talian di Shopee dan Lazada.

Untuk info lanjut tentang peraduan, boleh tonton video di bawah ini..


.



Read more »
Lea Azleeya
0 Comments

5 Menu Pencuci Mulut Mesti Cuba di Ipoh Perak  |  Ipoh adalah salah satu tempat yang boleh dianggap sebagai syurga makanan. Dari sarapan pagi, makan tengahari, makan malam sehingga ke kedai kopi, semuanya ada di bandar kecil ini.

Ipoh juga terkenal dengan menu makanannya yang pelbagai. Sesuai dengan rakyat Malaysia yang berbilang kaum. Di sini ada senarai lima tempat makan terbaik untuk aneka hidangan pencuci mulut penyejuk tekak yang sedap dan menyelerakan di Ipoh.

1. Hokkaido Ice Cream Puff

Hokkaido Ice Cream Puff salah satu tempat yang terbaik untuk dikunjungi pada waktu panas di Ipoh. Konsep di sebalik makanan ringan yang menggembirakan ini mendapat perhatian ramai orang.

Paling banyak sambutan adalah ice cream puff! Di sini ada juga roti segar seperti scone yang rangup. Dengan lebih daripada sepuluh pilihan ais krim, pelanggan pasti akan jatuh hati. Nama yang diberi juga unik, poket doremon!

Alamat : 36, Jalan Yau Tet Shin, Taman Jubilee, 30300 Ipoh, Negeri Perak  

Jam : 12.30 PM - 7.30 PM

2. Tai Soo Ipoh


Tai Soo menyajikan beberapa pencuci mulut tempatan terbaik. Ramai mengunjungi tempat makan ini untuk mencuba Soya Bean dan Pandan Syrup Tau Fu Fah.

Tau Fu Fah di sini cukup terkenal dengan lapisan atasnya yang mempunyai kacang bersama hidangan sirap wangi yang tidak terlalu manis. Minuman soyanya pula di buat segar di sini setiap hari dan soya ini merupakan salah satu minuman yang boleh menyejukkan badan.  

Alamat : 24, Jalan Mustapha Al-Bakri, Bandar Ipoh, 30300 Ipoh, Negeri Perak  

Jam : 10.30 PG - 6.00 Petang (Tutup pada hari Rabu) 

3. Mooghurt 


Yogurt beku selalu menjadi pilihan pencuci mulut yang hebat. Bukan sahaja rasanya enak, tetapi juga bagus untuk usus! Di Mooghurt, pelanggan boleh memilih untuk membuat menu pencuci mulut hasil ciptaan sendiri dengan perkhidmatan layan diri.

Menu paling disyorkan adalah Crossy Choco Berry, croissant berlubang yang diisi hingga penuh dengan rasa yoghurt beku coklat dan ditaburkan dengan segenggam Oreos dan sirap coklat. Hidangan coklat yang sedap ini turut ditambah dengan strawberi segar yang dihiris untuk rasa yang lebih wow!

Alamat : 81, Jalan Raja Ekram, Kampung Jawa, 30300 Ipoh, Negeri Perak

Jam : 12.00 PM - 11.00 PM

4. Funny Mountain Soya Bean & Tau Fu Fah


Kedai ini mempunyai konsep yang agak lucu. Mereka tidak mempunyai ruang makan, dan hanya menyajikan tiga pencuci mulut di sini iaitu Tau Fu Fah, Ais Kacang Soya dan Ais Lengkong. Walaupun pilihan menu terhad, orang ramai datang hingga tahap beratur panjang. Kedai pencuci mulut ini merupakan salah satu tempat pelancongan terkenal di Ipoh.

Alamat : 50, Jalan Mustapha Al-Bakri, Taman Jubilee, 30300 Ipoh, Negeri Perak

Jam : 11.00 Pagi - 4.00 Petang 

5. Bella Zia Gelato 


Pemilik kedai gelato ini telah dilatih di Itali. Jika belum pernah merasa menu gelato, inilah tempatnya. Gelato dari bahasa Itali ini maksudnya adalah ‘beku’. Gelato dibuat dengan bahan asas seperti susu, krim, gula, dan dirasakan dengan puri buah-buahan, kacang dan lain-lain perasa. Ia biasanya rendah lemak, tetapi lebih tinggi gula berbanding ais krim biasa.

Gelato boleh disajikan dalam bermacam cara seperti ais krim kon, sandwich, kek, pai, dan sebagainya. Di sini gelato boleh dinikmati bersama donat atau bersama muffin yang baru dibakar.

Alamat : 23 (Bahagian Depan, Jalan Sultan Iskandar, 30000 Ipoh, Negeri Perak

Jam : 11.00 Pagi - 9.00 malam

Boleh buat tempahan pesanan melalui aplikasi Foodpanda juga. Dengan Foodpanda, para pelanggan tak perlu bersusah payah. Siapa saja boleh order online food delivery dengan senang tanpa masalah.

Lokasi penghantaran juga boleh dipilih berdasarkan lokasi di mana anda sedang berada. Cuaca di Malaysia ini memang tidak menentu, kadang terlalu panas hingga boleh membuatkan diri rasa malas untuk ke mana-mana.

Di mana saja sedang berada, baik di Ipoh, Kuantan, Kuala Lumpur dan sebagainya, cara mudah order makanan sudah ada jadi kenapa perlu nak bersusah payah. Terlalu panas untuk keluar? Tidak perlu risau! Muat turun aplikasi foodpanda ke telefon bimbit masing-masing sekarang juga.



Read more »
Lea Azleeya
3 Comments
Terasa Nak Jerit Kuat Bila Nampak Aiskrim Terbaik di Kuala Lumpur & Lembah Klang Ni!

Terasa Nak Jerit Kuat Bila Nampak Aiskrim Terbaik di Kuala Lumpur & Lembah Klang Ni!


Terasa Nak Jerit Kuat Bila Nampak Aiskrim Terbaik di Kuala Lumpur & Lembah Klang Ni! |  Adui lama dah tak pekena aiskrim.. Bila time panas camni, terasa nak makan aiskrim.. Almaklumlah cuaca sekarang ni tak menentu.. Kejap hujan kejap panas.. Ni dah panas banyak hari dah.. Mula la tekak ni nak mencari aiskrim.. Dah alang-alang bercerita tentang aiskrim, kali ni aku nak kongsikan dengan korang kedai-kedai aiskrim terbaik di Kuala Lumpur dan Lembah Klang yang boleh korang cuba.. Yang tengah craving aiskrim tu, patut cuba.. 

1.  Piccoli Lotti

kedai aiskrim terbaik di kuala lumpur dan lembah klang

Cute jerk nama kedai aiskrim ni kan.. Piccoli Lotti.. Bila sebut tu terasa kecomelannya.. Hehe.. Ok, kalau korang nak tahu, Piccoli Lotti ni maksudnya "small batches" dalam bahasa Itali yang mewakili falsafah mereka sendiri iaitu Gelato yang baru dibuat dengan bahan semulajadi dalam jumlah yang kecil..

Pelbagai perisa boleh dipilih disini.. Sudah semestinya aiskrim disini dibuat dengan menggunakan bahan premium tanpa pewarna mahupun perisa tiruan.. Jadi, korang boleh nikmati aiskrim yang berkualiti dan sedap disini..

Lokasi : No. 45, Jalan SS20/11, Damansara Kim, 47400 Petaling Jaya, Selangor.


2.  Whimsical

kedai aiskrim terbaik di kuala lumpur dan lembah klang

Dekat Whimsical ni berbeza sikit aiskirmnya.. Kalau yang rasa aiskrim lain dari yang lain, korang patut cuba di Whimsical ni kerana di sini terkenal dengan variasi aiskrim yang pelbagai dan mungkin korang tak terfikir pun ada aiskrim yang macam ini.. Haaa camtu sekali hebatnya aiskrim di Whimsical ni.. Aiskrim Nasi Lemak pun ada uolls.. Unik kan? Tetapi ofkos sangat menarik kerana dalam masa yang sama mereka mengetengahkan menu tradisi kita, Nasi Lemak.. 

Bagi yang tak berani nak cuba aiskrim yang berbeza, jangan risau kerana aiskrim yang kebiasaan juga ada di Whimsical.. 

Lokasi : FF-17, The Waterfront 5, Desa Parkcity, Kuala Lumpur


3.  Softsrve

kedai aiskrim terbaik di kuala lumpur dan lembah klang

Satu lagi kedai aiskrim yang patut korang cuba iaitu Softsrve.. Apa yang menariknya disini adalah korang boleh korang boleh pilih sama ada nak cuba hard ice cream ataupun yogurt based.. Topping pun macam-macam ada.. Kalau nak rasa sedikit kelainan aku suggest korang cubalah yogurt based.. Gerenti repeat order.. hehe..

Softsrve ni dibuka setiap hari kecuali pada hari isnin.. Waktu operasi pula selasa hingga khamis bermula jam 6 petang hingga 10 malam manakala jumaat hingga ahad bermula jam 12 tengahari hinggalah 11 malam.. So, korang yang pencinta aiskrim, jom cuba..

Lokasi : D-G-11 Plaza Arkadia No 3, Jalan Intisari, 52200 Kuala Lumpur


4.  Kind Kones

kedai aiskrim terbaik di kuala lumpur dan lembah klang

Uiss sedapnya aiskrim Black Forest ni.. Siap ada vegan chocolate brownies lagi dalam tu.. Perghh!! Di Kind Kones juga aiskrim mereka handcrafted in small batches dari bahan semulajadi.. Bahan-bahan yang kebiasaan ada didapur kita je dia guna.. Setiap perisa yang ada bebas daripada tenusu, soy, gula halus, bahan pengawet dan bahan tambahan tiruan.. 

Owh ya Kind Kones ni selain di Malaysia, ia juga terdapat di Singapura ye.. 

Lokasi : No 61, Plaza Damansara, Jalan Medan Setia 1, Bukit Damansara, Kuala Lumpur


5.  Inside Scoop Ice Cream

kedai aiskrim terbaik di kuala lumpur dan lembah klang

Mendengar namanya sahaja dah rasa teringin nak cuba.. Inside Scoop Ice Cream ni merupakan salah satu jenama aiskrim yang agak terkenal di sekitar Kuala Lumpur dan Lembah Klang.. Cawangan juga telah banyak dibuka.. Pelbagai jenis perisa aiskrim ada di sini.. Aiskrim di sini sedap dan menarik kerana bahan yang digunakan berkualiti tinggi.. Aiskrimnya pun bertekstur halus dan berkrim.. Memang sedap.. Aku sudah pastinya memilih aiskrim berperisa coklat sebab aku adalah peminat tegar coklat.. Haha..

Itulah sahaja perkongsian aku tentang kedai aiskrim terbaik di Kuala Lumpur dan Lembah Klang.. Ada 5 kedai aiskrim yang patut korang cuba.. Tak cuba memang rugi.. Sebab rasa aiskrimnya memang sedap..

Untuk negeri lain pula, contohnya di Kuantan atau Penang, kalau nak makan aiskrim bolehlah cari kedai aiskrim yang terdekat atau lebih mudah korang boleh terus search guna Foodpanda.. Bukan hanya ada servis food delivery penang je tetapi di negeri-negeri lain pun ada Foodpanda yang sentiada bersama anda.. Lebih mudah kan?


Read more »
Lea Azleeya
10 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)