Top Social

Cara Kurangkan Berat Badan Secara Sihat Dengan Kapsul B'Natural

Thursday, May 02, 2019
Cara Kurangkan Berat Badan Secara Sihat Dengan Kapsul B'Natural | Fuhh runsing setaman bila berat badan naik.. Serius weh, memang risau gila kot kalau berat badan naik.. Baru-baru ni berat badan aku naik 3 kilo.. Time tu memang cuak gile.. Gelabah unta cari alternatif untuk turunkan balik berat badan.. Aku kalau dah naik, susah nak turun.. Haa itu masalahnya.. Roger kengkawan, ada la yang soh try Kapsul B'Natural sebabnya ia boleh kurangkan berat badan secara sihat.. Haa itu yang kita mahu!!.. Tak nak la turunkan berat badan tetapi memudaratkan kesihatan.. Itu bahaya namanya ye..


Ritu sibuk cari jamu untuk dalaman.. Dah jumpa Jamu Rahsia Bidan Kampung untuk rawat keputihan.. Now, nak turunkan berat badan pulak.. Trylah Kapsul B'Natural ni pulak juga dari Jamu Rahsia Bidan Kampung.. Dibawah bumbung yang sama tau.. Dah percaya satu jenis jamu, nak la cuba jamu kurus pulak.. Hehe.. Lagi pun ia diperbuat daripada herba semulajadi.. Yakin la sikit nak consume..

Mula-mula tak berani jugak nak ambil kapsul ni.. Tetapi selepas aku baca detail tentang produk ni, alhamdulillah aku rasa secure untuk consume Kapsul B'Natural ni.. Semua bahan-bahan yang digunakan adalah 100% herba semulajadi.. Moh la aku cerita serba sedikit tentang Kapsul B'Natural ni ye.. Sharing kan is caring.. hiks..

Kapsul B'Natural


Kapsul B'Natural ni diformulasikan oleh 100% herba semulajadi yang dihasilkan daripada 6 herba kampung terpilih khas untuk para wanita mengekalkan kecantikan badan dan mengurangkan berat badan secara sihat. Antara herba-herba terpilih tersebut adalah :-
  • Garnicia Cambodia (asam gelugor)
  • Rhizome Zingiber Officiale (halia)
  • Folium Apium Graveolens (abstract selery)
  • Semen Azadiracta India ( neem tree)
  • Hydrocortisone Asiatica (pegaga)
  • Semen Nigella Sativa (habbatussauda)
  • Folium Cinnamimuun Owners (teja wangi)
Kalau korang nak tahu, mereka ni mempunyai kepakaran 5 bintang dalam menjadikan bentuk badan menarik, kurus dan sihat secara natural.. Consume Kapsul B'Natural ni, korang boleh tampil kurus dan sihat tau sebabnya ia mengandungi bahan berkualiti terutamanya asam gelugor dan habbatussauda dimana ia baik untuk mengurangkan kadar lemak dan juga kolestrol dalam badan.

Kelebihan Kapsul B'Natural

  • Memberikan tenaga kepada badan
  • Mengurangkan selera makan
  • Menahan nafsu lapar
  • Baik untuk mencantikkan kulit
  • Baik untuk mengurangkan lemak dalam badan
  • Baik untuk membuang toksin dalam badan
Siapa yang boleh ambil kapsul ni? Haa korang yang berumur 17 tahun dan ke atas dah boleh consume Kapsul B'Natural ni tau.. Selain tu, ibu menyusu pun boleh consume tetapi kene tunggu baby berusia 3 bulan dan ke atas.. Macam aku, time menyusu anak memang tak ambil sebarang ubat atau jamu sebabnya risau anak aku tak tahan dengan kesannya.. Kot la terlalu panas sampai cirit birit kan.. Atas budak jugak sebenarnya.. Cuma aku jerk yang tak berani.. Yang ada masalah sembelit pun boleh cuba kapsul ni ye.. 

Cara Makan Kapsul B'Natural

  • Ambil 1 biji atau 2 biji sebelum sarapan pagi
  • Sekiranya pagi ada mengambil supplement lain, boleh ambik B'Natural pada waktu malam
  • Elakkan makanan berminyak
  • Banyakkan minum air kosong
  • Lebihkan air daripada makanan
Satu botol B'Natural ni terdapat 30 bijik kapsul.. Jika korang decide untuk ambil 1 biji sehari, maka bertahanlah ia selama sebulan.. hehe.. Perlu diingatkan ye, time period tak perlu ambil kapsul ni.. Kalau ada yang nak kesan yang lebih cepat dan mantop, bolehlah consume 2 biji sehari dan makanya bertahanlah setengah bulan sahaja.. Sila beli 2 botol untuk sebulan.. kehkehkeh!!

Kesan daripada pengambilan B'Natural ni bergantung mengikut individu ye.. Ada yang cepat ada yang lambat.. Ada yang dalam masa 7 hari dah nampak kesannya.. Ada juga lepas botol ke-2 baru nampak kesan.. Itu aku cakap ia mengikut badan setiap orang.. Badan kita tak sama diknon.. Nampak sama tetapi tak serupa.. Hah gitu!!

Apa Kata Lea Azleeya Tentang Kapsul B'Natural?


Berkesankah?? Yeahh ofkos babe!! Aku makan dalam masa seminggu dah turun 3 kilo seperti mana yang aku target... Tetapi aku consume 2 biji sehari la sebelum sarapan pagi.. Gigih weh nak turunkan berat badan.. Ikut segala pantang larangnya.. Bukan beshe beshe tau!! Hehe.. Oh ya, untuk dapatkan kesan yang terbaik dan sekaligus menjaga kesihatan, aku memang minum air kosong yang banyak.. Nak-nak lagi musim panas ni.. Air penting sangat woihh.. Pulak tu kita consume ubat atau jamu, memang memerlukan air yang banyak..

Selain tu, pantang larang sila patuhi ye jika nak kesan yang optimum.. Bukan main langgar jerk.. Lepas tu, bila tak berkesan nak salahkan produk.. Hurmm.. Sepanjang aku consume kapsul ni, aku memang elakkan dari meminum minuman berkafein terutamanya kopi dan nescafe.. Alhamdulillah minuman tersebut bukan feberet aku.. Hiks.. Selain itu, air bergas dan air berais pun aku elakkan.. Sekali sekala ada jugak terbabas tetapi tak setiap hari la.. Bila craving sangat jerk.. hehe.. Aku manusia biasa beb.. Tak lepas dari berbuat kesalahan.. Cewahh!! Satu lagi, sila elakkan minum air limau atau lemon sebabnya ia boleh menghilangkan khasiat jamu.. 

Itulah saja pantang larang yang aku ikut.. Tak susah kan.. Simple but niceeee.. Haha!! 

Dapatkan Kapsul B'Natural Untuk Cantik Dan Kurus Secara Sihat


Nak cantik, nak kurus kenalah berusaha kearah itu... Kalau tak berbuat apa-apa mane maunya cantik dan langsing.. Nak cantik dan kurus secara sihat, Kapsul B'Natural lah jawapannya.. Jadi, tunggu apa lagi tu, jom dapatkan sekarang Kapsul B'Natural ni..

Harga Kapsul B'Natural

Harga Asal

1 botol : RM 70
3 botol : RM 210
6 botol : RM 420

Harga Promosi

1 botol : RM 60 + Free Postage
2 botol : RM 120 + Free 1 botol + Free Postage
4 botol : RM 200 + Free 2 botol + Free Postage


Sebarang pembelian dan info lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Lazada

Shopee

Whatsapp
Jamu RBK : 013-5300655
Persona Wanita : 013-9650546


Kapsul B'Natural : 019-2457869


14 comments on "Cara Kurangkan Berat Badan Secara Sihat Dengan Kapsul B'Natural"
  1. Bertambah slim lah cik lea kita ye..

    ReplyDelete
  2. nak kurus... hihi. wah kapsul B'natural ni macam menarik ni :)

    ReplyDelete
  3. Ni nak puasa pulak..makin slim la nampaknya.

    ReplyDelete
  4. lea x yah turun berat dah..dah slim ..hahah bagi kat el je lah el nak turun berat melampau ni..aduih ssh nak cari baju kihkih lgpun nak raya lah weii..nak kena try ni..mana tau boleh berkebaya raya nti hey

    ReplyDelete
  5. Jamu bidan kg dh keluarkan yg terbaru pulak ye

    ReplyDelete
  6. Wah macam-macam nad tengok lea ambil ye.. Patutla makin jelita je.. Nak raya ni mesti nak cantik kan

    ReplyDelete
  7. wah...patutlah lea kurus lansing je. jamu rahsianya yee

    ReplyDelete
  8. Memang tengah nak diet ni. Turunkan berat memang jadi misi utama

    ReplyDelete
  9. Its my first time get to know about this brand, nanti i check out

    ReplyDelete
  10. Kita nak kurus tapi asyik tertangguh jer. Macam best pulak tengok lea amalkan kapsul kurus dari jamu bidan ni..

    ReplyDelete
  11. Assalamualaikum.. Salam ukwah dari saya untuk anda..
    Jom follow blog and Visit https://www.iyaseo.id/
    . Tinggalkan komen dan saya akan cuba membalas komen anda..
    . Saya akan berusaha membalas kunjungan anda jika berkesempatan..
    . Komen yang baik2 sahaja ye..
    . Semoga ikatan ukhwah kita akan berterusan..
    Terima kasih sekali lagi.

    ReplyDelete
  12. Mcm nak try je, zira berat dah naik. Risau gak tp ada yg kata ok. Tp naik cpt sngt

    ReplyDelete
  13. Patut la kak lea mantop makan jamu rupanya..

    ReplyDelete