Top Social

Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah Anak Kembung Perut, Selesema Dan Batuk

Friday, January 19, 2018
Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah Anak Kembung Perut, Selesema Dan Batuk  |  Hollaaaa!! Hi uollss.. Aku gembira hari ni sebab semalam anak aku dapat tidur dengan selesanya dan aku pun dapat tidur dengan aman.. hehe..Nak tahu sebabnya? Nak dijadikan cerita, malam kelmarinnya, anak aku meragam tak nak tidur dan merengek aje.. Mula-mula cuak jugak sebab tak tahu apa puncanya.. Lampin dah tukar, buaian pun tip top sentiasa on, kipas pun terpasang.. Buntu aku dibuatnya.. Lastnya, barulah terfikir nak check perut dia.. Yeahhh dia kembung perut hokeh!! Nasib baiklah ada penyelamatnya.. Apa lagi kalau bukan Baby Balm Tasneem Naturel yang mampu mengatasi masalah anak kembung perut, selesema dan batuk.. Alhamdulillah..

Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah Anak Kembung Perut, Selesema Dan Batuk, ubat batuk, ubat selesema, ubat kembung perut, balm baby, balm bayi, tasneem naturel, petua atasi batuk, selesema dan kembung perut

Eceli, sebelum ni memang anak aku tak pernah terkena kembung perut sejak dia dilahirkan September 2017 yang lalu.. Cewaahh siap mention bulan kelahiran tu.. Haha!! Kelmarinlah kali pertama dia kembung perut.. Mungkin sebab dah 2, 3 hari tak sapu minyak telon kat perut dia dek kerana minyak telon dah habis tak terbeli lagi.. Nasib baiklah aku teringatkan Balm Tasneem Naturel yang memang dah berada dalam simpanan aku untuk kegunaan bila kecemasan.. Kalau tak memang gelabah unta jugak aku nak mencarik minyak telon malam-malam buta kan.. Hehe.. Lepas sapu Balm Tasneem Naturel, alhamdulillah beberapa jam lepas tu dia dah ok..

Jadinya, malam semalam untuk mengelakkan kejadian sama berulang, lepas aje mandikan dia, aku terus sapukan Baby Balm Tasneem Naturel kat perut dan tapak kaki dia.. Oh ya, Baby Balm Tasneem Naturel ni sebenarnya ada 4 jenis kesemuanya iaitu T-Rub, CF-Rub, Calm Time dan Sleep Time.. Nama balm pun dah comel, inikan pula packagingnya... Double comel gituu!! 

Sebelum ni aku kerap guna Sleep Time.. Sebelum tidur, aku sapu dulu pada anak aku supaya anak aku dapat tidur lena dan selesa.. Kelmarin barulah aku cuba T-Rub untuk legakan kembung perut anak aku tu.. Alhamdulillah sangat berkesan.. Lepas ni tak perlu lagi minyak telon yang lain, cukuplah dengan T-Rub sahaja sebab T-Rub ni pun bertindak sebagai minyak telon sebenarnya.. Korang nak tahu tak keistimewaan setiap satu balm Tasneem Naturel ni? Meh aku cerita.. 

Keistimewaan Baby Balm Tasneem Naturel


Yang menjadikan Balm Tasneem naturel ni istimewa adalah balm ini dirumus khas daripada bahan semula jadi serta kombinasi essential oil yang bermutu tinggi menjadikan balm ini mampu mengatasi masalah anak kerana essential oil ini berfungsi menghasilkan bauan yang boleh menyembuhkan pelbagai jenis penyakit.. Bukan baby aje tau boleh guna balm ni, kanak-kanak, orang dewasa, orang tua, pendek kata semua golonganlah boleh menggunakannya.. 

Paling penting, balm ini tidak mengandungi bahan kimia berbahaya seperti paraben, SLS dan bahan pewarna serta telah mendapat kelulusan KKM... Jadi, ianya selamat digunakan pada baby tanpa perlu ada rasa was-was.. Aku sendiri pun guna tau.. Bila time selesema atau hidung tersumbat, memang aku akan sapu balm ni dekat hidung aku.. Lega je rasa.. Lagi satu, aku suka sangat dengan packagingnya yang superb comel.. Rasanya tak pernah lagi sebelum ni aku jumpa packaging balm secomel ni.. Nak guna pun rasa sayang tau.. Haha!!

Oklah, tak nak bebel panjang lebar dah... Sekarang ni aku nak cerita pulak kat korang fungsi dan cara nak guna balm Tasneem Naturel ni... Manelah tahu kot nanti korang terrrrrrbeli jugak balm ni untuk kegunaan anak-anak korang dan tak tahu pulak fungsi dan cara gunanya.. Jadi, korang bolehlah rujuk kat sini.. Hehe..

Fungsi Balm Tasneem Naturel Dan Cara Penggunaannya


T-Rub

'Sedia payung sebelum hujan'... Itu perumpamaan yang tepat untuk masalah yang menimpa aku tempoh hari.. Hehe.. Yelah, nasib baik ada Balm Tasneem Naturel ni.. Kalau tidak, macam manalah aku nak atasi masalah kembung perut anak aku tu yek.. Ok, dengan Tasneem Naturel T-Rub ni masalah kembung perut anak dapat diatasi dengan mudah.. Bukan sahaja kembung perut malah sakit perut dan cirit birit pun boleh diatasi dengan menggunakan T-Rub ni.. Insya-Allah..

Fungsi Tasneem Naturel T-Rub
  • Bertindak sebagai minyak telon
  • Dapat membuang angin dapat perut
  • Membantu melegakan sebu perut
  • Membantu melegakan kembung perut
Cara guna
  • Hanya perlu sapu di perut dan tapak kaki
Kandungan
  • Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Ginger, Peppermint, Junipers, Fennel, Lemongrass, Anise, Patchouli, Tangerine, Lavender


CF-Rub

Tasneem Naturel CF-Rub ni pula dapat membantu mengatasi secara semulajadi masalah batuk dan selesema... Kalau anak terkena selesema dan batuk memang satu ujian yang cukup besar kepada ibubapa.. Mane tak nye, untuk pulih sepenuhnya bukannya dalam masa yang singkat tetapi mengambil masa yang lama.. Naik runsing bila anak terkena selesema atau batuk.. Silap-silap tak tidur malam kita dibuatnya..

Jadi, itulah pentingnya CF-Rub ni.. Sekurang-kurangnya dapat membantu dalam proses penyembuhan disamping memberikan keselesaan kepada anak kita.. Aku, kalau nampak tanda-tanda anak nak diserang selesema atau batuk, cepat-cepat aku sapukan CF-Rub ni kat dada dan hidung mereka.. Risau weh kalau anak tak sihat...

Fungsi Tasneem Naturel CF-Rub  
  • Membantu kurangkan selesema 
  • Membantu mencarikan kahak 
  • Membantu melegakan asma
  • Membantu mengurangkan suhu ketika demam 
Cara Guna 
  • Sapukan di hidung, tekak, tulang belakang, tapak kaki dan dada..
Kandungan
  • Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Lemon, Orange, Eucalyptus, Lavender, Cypress, Tea Trea, Frankinsence 


Calm Time

Tasneem Naturel Calm Time ni pun bagus juga sebenarnya kerana mampu memberikan ketenangan kepada anak semasa mereka berada dalam keadaan meragam atau tantrum..  Kalau anak meragam je mesti mak ayah dah tak tahu nak buat apa kan.. Di pujuk-pujuk pun tak jalan, jadi kita cuba alternatif lain dengan menyapu Calm Time ni.. Insyaallah anak akan tenang dengan sapuan dan urutan serta baunya.. Aku sendiri pun suka baunya.. Hehe

Fungsi Tasneem Naturel Calm Time 
  • Memberikan keselesaan 
  • Mengurangkan tekanan 
  • Mengurangkan keletihan 
  • Membantu anak lebih tenang 
Cara Guna
  • Guna Sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.
Kandungan
  • Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Lavender, Orange, Mandarin, Geranium, Marjoram, Frankinsense, Bergamot, Roman Chamomile Cara 


Sleep Time

Yang ni paling aku suka sebab anak aku dapat tidur dengan lena lepas aku sapu Sleep Time ni.. Tasneem Naturel Sleep Time ini dapat membantu anak tidur dengan selesa dan lena sampai pagi.. Essential oil yang terkandung didalamnya dapat menyeimbangkan hormon tidur dan hormon sedar anak.. Malahan dapat memberikan tidur yang nyenyak dan berkualiti kepada anak-anak.. Sejak ada Sleep Time ni, memang memudahkan kerja aku.. Anak aku dapat tidur dengan damainya.. Memang terbaikkk..

Fungsi Tasneem Naturel Sleep Time 
  • Membantu anak tidur lena 
  • Membantu anak supaya mudah tidur 
  • Membantu anak bangun dalam mood ceria 
  • Memberikan tidur yang berkualiti 
Cara Guna 
  • Sapu di tulang belakang, tapak kaki, di nadi belakang telinga serta pergelangan tangan.
Kandungan
  • Carrier Oil, Shea Butter, Beeswax, Cedarwood, Lavender, Vetiver, Chamomile, Orange, Marjoram, Bergamot, Ylang Ylang 

Dengan Balm Tasneem Naturel Anak Selesa Ibu Gembira


Kombinasi keempat-empat balm Tasneem Naturel ni memang memudahkan aku sebagai seorang ibu dalam menguruskan anak-anak.. Hanya dengan 4 jenis balm ini sahaja dapat menyelesaikan pelbagai masalah yang anak hadapi.. Bila anak selesa, ibu pun gumbireeeee... Jadinya, lepas ni aku akan terus setia dengan baby balm dari Tasneem Naturel ni sebabnya aku dah merasai kesan positifnya.. Sangat bagus untuk baby dan bagus jugak untuk seisi keluarga.. Boleh dipakai satu family.. Bukan aku aje yang berpuashati dengan balm ni.. Ramai lagik yang dah guna balm Tasneem Naturel ni dan suka akannya.. Kalau tak percaya, meh tengok testimoni pengguna balm ini..

Testimoni Pengguna Balm Tasneem Naturel





Untuk lihat testimoni pengguna yang lain boleh klik di SINI

Dapatkan Sekarang Baby Balm Tasneem Naturel Untuk Atasi Masalah Anak Kembung Perut, Selesema dan Batuk

Bagi korang yang ada anak kecil, aku sangatlah recommend korang beli dan cuba produk Tasneem Naturel ni sebab ia dapat membantu menyelesaikan masalah demam, batuk, selesema, sakit perut, tantrum dan masalah tidur anak-anak korang... Keselesaan anak itu sangat penting.. Jadi, cegah sebelum parah.. hehe.. Untuk dapatkan produk ni, korang boleh rujuk detail seperti dibawah ini ye..

Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, sila layari :-  


Website 

Facebook 

Instagram 

Whatsapp 
011-2096 4665




12 comments on "Balm Tasneem Naturel Atasi Masalah Anak Kembung Perut, Selesema Dan Batuk"
  1. Memang best balm ni, maknya perut kembung pun boleh sapu.

    ReplyDelete
  2. Tasneem Naturel Balm memang best sangat .. dengan bau dia yang tak kuat sangat..kurang berangin dan tak melekit .. senang nak masukkan dalam handbag sebab kecik je ... anak2 pon suka.

    ReplyDelete
  3. ramai review ckp balm ni best.. tp cikyan xpnah cuba lg..

    ReplyDelete
  4. Balm sapu2 Yang mujarab.. bestnya

    ReplyDelete
  5. Dalam banyak-banyak balm kinah suka calm time. Anak kinah sekarang nampak behave daripada dulu. So dalam beg tu mesti ada balm ni.

    ReplyDelete
  6. Nak kena cari balm ni... Ramai duk citer bagus...

    ReplyDelete
  7. nk kena cuba ni satu.. thanks lea kongsi review.. :)

    ReplyDelete
  8. Suka kesemua balm tasneem ni. Yg cf rub sy pun dah nak habis sbb selalu guna

    ReplyDelete
  9. balm ni dah jadi benda wajib dalam handbag gee!senang buat travel!

    ReplyDelete
  10. alhamdulillah. moga terus serasi ya balm ni untuk kita semua. ainy pun pakai jugak balm ni dan suka yang sleep time tu. sennag je nak tidur memalam. salam kenal dan ainy follow ya.

    ReplyDelete