Sinopsis Drama Si Kolot Suamiku

Wednesday, August 17, 2016

Assalamualaikum wbt


Sinopsis Drama Si Kolot Suamiku  |  Wohaaa drama adaptasi lagi..!! Drama Si Kolot Suamiku adalah sebuah lagi drama yang diadaptasikan daripada sebuah novel "Si Kolot Suamiku" karya novelis Fazlyn Ridz yang bersiaran di Astro Ria bermula 15 Ogos 2016, setiap hari Isnin hingga Khamis, Jam 10 malam. Drama komedi romantik ini adalah dibawah arahan pengarah Eyra Rahman. Sebelum menghadam sinopsis drama ini, jom suaikenal dulu dengan para pelakon drama ni.. hehe

JUDUL
Si Kolot Suamiku

EPISOD
16 Episod

TARIKH TAYANGAN
15 Ogos 2016

HARI / MASA
Isnin - Khamis / 10 Malam

SIARAN
Astro Ria 104 & Astro Ria HD 123

PENGARAH
Eyra Rahman

TERBITAN
MIG Production Sdn. Bhd

PELAKON
Amar Baharin
Siti Elizad Sharifuddin
Faizal Hussein
Waris
Kuza
Atikah Suhaime
Fahmy Reza
Shiela Mambo
Kismah Johar
Aizat Hassan
Dayang Areeda
Dania Azmi
Vicha Saywho
Epy Kodiang
Tengku Fiella
Syaa Nasir
Lisdawati
Kazar
Zila Bakarin
SINOPSIS SI KOLOT SUAMIKU

Tengku Nur Edrina seorang anak yang degil dan menpunyai ego yang tinggi kerana ayahnya berketurunan raja dan emaknya dilahirkan di kalangan bangsawan. Angkuh dan bangga dirinya membawa hidupnya jauh dari nilai murni seorang wanita Melayu. Disebabkan dia dibesarkan di Kuala Lumpur, maka suasana kampung memang tidak kena dengan jiwa bandarnya. Kepada lelaki seorang itu dia memandang rendah dan jelak!

Kudin seorang lelaki kampung yang hidup membanting tulang kepada tanah untuk mencari rezeki. Kudin suka hidup berdikari dan lebih gemar hidup sederhana dari segala segi. Hidup di kota besar tidak pernah menjadi impiannya, bahkan wanita seperti Edrina tidak pernah tersenarai sebagai calon bakal surinya.

Mereka dipertemukan apabila Tengku Ahmad Ehsan mengunjungi Mak Kunah, emak Kudin untuk melunaskan janji lama yang pernah tersimpul kukuh antara moyang mereka dahulu. Kedatangan lelaki itu untuk membuka cerita yang terperuk lebih berpuluh tahun lalu, agar segala amanah dan wasiat dapat diselesaikan tanpa ada hutang piutang yang tidak dilunaskan sebelum dia menutup mata.

Perkahwinan atas rancangan keluarga membuatkan hidup mereka berdua kian sesak. Konflik bertambah meruncing apabila Edrina tidak mahu terus tinggal di kampung, dan Kudin pula enggan berpindah dan bernafas di kota besar.

Jadi bagaimana? Siapa yang akan mengalah akhirnya? Benarkah Kudin itu seorang lelaki kolot yang menjengkelkan? Dan selama mana Edrina mampu mempertahankan ego dan mengelak hatinya jatuh kepada lelaki seperti Kudin?2 comments:

  1. Siqah tak minat sangat pulak gandingan hero dan heroin 😅😅

    ReplyDelete
  2. fantasi sangat nih.
    rasa nak tgk..

    ReplyDelete