Menangi Percutian Ke Suria Resort

Assalamualaikum wbt..


Menangi Percutian Ke Suria Resort  |  Wohaaaa!! Jarang-jarang aku join contest besar cenggini.. Kali ni nak mencuba, mana tau kowt-kowt ada rezeki untuk pergi bercutikan... hehe.. Korang  tak nak cuba ke?? Ahakz..

Okeh, untuk menyempurnakan syarat yang ke-4 dalam contest ni, aku kena jawap soklan "Kenapa anda nak bercuti di Suria Resort?"..

KENAPA AKU NAK BERCUTI DI SURIA RESORT?

Ok, ni jawapan aku ye.. First, aku memang dah lama tak bercuti-cuti malaysia.. Hehe.. Rasanya last bercuti time bujang-bujang dulu.. Sepanjang aku kawen ni, rasanya tak pernah bercuti lagi... Oppsss.. Ada, time hanimun ritu.. hahaha.. Kantoi pulak.. Ekeke.. Tapi tu lain sebab time tu tak de anak lagi.. Sekarang dah ada anak, suasana percutian tu lebih bermakna.. Tak gitu??

Selain tu, pernah dulu time bujang-bujang ada member-member ajak p bercuti di Suria Resort Cherating.. Tapi biasalah, kalau dah tempat sendiri mana maunya.. Sombong bukan main.. Haha.. Tapi adalah kenalan yang cakap, suasana di Suria Resort Cherating tu best.. Aku je sombong-sombong unta masa tu.. So, bila ada contest camni, memang tak nak lepas peluang la.. Nak jugak rasa percutian di Suria Resort bersama family.. Mencipta moment bersama anak-anak... Kalau nak harap dapat pergi sendiri, tataw la bila yek.. Huhu..

Suria Resort ni terdapat di beberapa tempat dalam Malaysia ni.. Tempat yang menarik perhatian aku adalah ofcoslah Suria Resort Cherating... Hahaha.. Jangan kecam hakakkkk yee... !!!

Kenapa Cherating?

Sebabnya, dulu aku sombong-sombong badak tamo pergi sana.. Hehe.. So, kali ni aku nak tengok  sendiri keindahan yang diperkatakan oleh kawan-kawan aku dulu... Bila dilihat di laman web Suria Resort sendiri, aku terpegun dengan fasiliti yang ada disana.. Jom tengok sikit..

Suasana Suria Resort Cherating

Bilik.. Kalau ada yang nak berbulan madu, sangat sesuai..

Ada kolam renang... Suka sangat Qhaliff kalau dapat mandi kolam renang.. hehe

Wahhh Romantiknya.. Untuk pasangan baru kawen memang sesuai..

Dapat tengok penyuuuu.. Hadoiii bestnyeee.. Tapi mungkin mengikut musim jugak kowt... Aku pown tak pasti yang ni.. Kalau dapat tengok ni memang best la.. Tak pernah lagi pegang penyu.. Haha!!

Dekat dengan pantai hokeh!!.. Memang terbaik..

Korang dah tengok kan apa yang best dekat Suria Resort Cherating... Sebab tu leeee aku nak bercuti di Suria Resort... Moment indah pasti tercipta disana.. Kalau korang nak tengok lebih lagi apa yang ada di Suria Resort Cherating, korang boleh klik di link kat bawah ni ye..


Oke la, kalau korang nak mencuba nasib juga, bolehlah join contest yang best ni.. Mana tau rezeki korang untuk pergi bercutikan.. Untuk aku, andai ada rezeki, Alhamdulillah.. Kalau tak de rezeki aku, itu tandanya rezeki tu untuk korang.. Hehe.. Selamat mencuba ye korang semua!!

Tarikh Tamat
01 Februari 2017



17 comments on " Menangi Percutian Ke Suria Resort"
  1. terima kasih awak sebab sudi join ^^

    ni senarai peserta ye :)
    http://www.syahirahvaliant.com/2017/01/senarai-peserta-menangi-percutian-ke.html

    ReplyDelete
  2. Salam lea singgah sini ,, lama x menyinggah blog lea.. all the best ..rasa macam nak join jer

    ReplyDelete
  3. Cantiknya tempat.. Best of luck Lea.. =)

    ReplyDelete
  4. Fuhh gempakk entry ni, all the best kak lea!

    ReplyDelete
  5. amin moga terkabulnya hajat lea mau kesini..

    ReplyDelete
  6. singgah sini dari segmen yg sama .

    semoga berjaya yer

    http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/01/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete
  7. 🌸💓🌼Hi ... Singgah dari segmen yang sama ... Jangan lupa join contest kat Jom Bercontest dan singgah jenjalan kat Kisah Hidup Ku ... Semoga sentiasa sihat dan dimurahkan rezeki ... Maaf lambat blog walking ...🌸💓🌼

    #jombercontest
    #kisahhidupku

    ReplyDelete
  8. Salam..hai julie..kak lya singgah sini dr contest yg sama..all the best ya
    http://www.akifimtiyaz.com/2017/02/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete
  9. Salam..hai Lea..kak lya singgah sini dr contest yg sama..all the best ya
    http://www.akifimtiyaz.com/2017/02/contest-menangi-percutian-ke-suria.html

    ReplyDelete