Cabaran 7 Hari Blogging #1 - Kenapa Buat Blog?

Assalamualaikum wbt..

Cabaran 7 Hari Blogging #1 - Kenapa Buat Blog?  |  Baru nak memulakan cabaran.. Semalam agak membizi tak sempat nak start cabaran ni.. So, hari ni aku kena buat 2  task sekali gus.. Hehe.. Okeh, kita mula.. Kenapa aku buat blog? Jom dengar cerita benar aku.. Cewahh...

Kenapa Aku Buat Blog?

Honestly pada awalnya aku buat blog ni hanya untuk  mengisi waktu lapang aku yang pada ketika itu aku rasa hidup aku ni sangat membosankan.. Dan aku rasa aku perlu ada satu medium untuk meluahkan sesuatu.. Jadi, aku buat keputusan untuk membuat blog bagi mengisi kekosongan dan kebosanan yang melanda diri aku diketika itu.. Wahh cam tragik je kan cerita aku ni.. Hehe.

Itulah tujuan aku sebenar buat blog.. Tak pernah terlintas kat fikiran aku ketika itu untuk serius dalam blogging ni.. Tapi bila dah lama berkecimpung dalam dunia blogging ni, aku dah jatuh cinta dan mula menjadi serius dengan memperbaiki prestasi blog dengan lebih baik sedikit demi sedikit.. Mencari cara untuk mencapai SEO 100%.. Mencantikkan blog walaupown tak berapa nak cantik.. hehe.. Janji mata aku sedap memandangnya yek.. Hiks.. Mula mencari job untuk review... Setiap hari mencari tajuk yang sesuai untuk apdet blog walaupown kengkadang tu agak mengarut.. Haha..

Dengan pencapaian aku sekarang ni, bukan aku sahaja yang menaikkan prestasi blog aku ni.. Tetapi aku berterima kasih pada kengkawan blogger yang banyak tolong aku.. Kalau aku sendiri mungkin blog aku tak sampai tahap ni.. Ceh, cam terkenal aje blog aku ni yek.. Ucapan mengalahkan ratu jerk.. Wahaha.. Tak de la kan, Walaupown blog aku ni hanya blog picisan, tetapi aku tetap nak berterima kasih pada rakan blogger aku yang banyak membantu aku dalam dunia blogging ni.. Kongsi ilmu blogging dengan aku.. Kongsi job review dengan aku.. Ramai sebenarnye tolong aku.... Tak yah la ye aku sebut sorang-sorang.. Kang aku terlupa salah sorang haru pulak jadinya.. Hehe.. TQ korang semua.. Aku sayang korang semua.. Aku doakan moga korang terus berjaya dalam dunia blogging ini.. ^-^

TQ jugak buat korang yang tak jemu-jemu singgah kat blog usang aku ni.. Yang sudi tinggal jejak dan komen juga aku ucapkan terima kasih.. Korang memang ohsemnessssss!! Kalau berkesempatan aku pasti akan kembali ke blog korang dan tinggal jejak juga sekaligus aku pasti akan follow korang.. 

Uissss panjang pulak aku punye cerita.. Ok la takat ni dulu.. Kang korang bosangggggggggggggg pulak dengar aku membebel.. hehe... Akhir kata dari aku, TQ Uolls..~!!

Jom join cabaran ni... 7 hari jerk..



10 comments on "Cabaran 7 Hari Blogging #1 - Kenapa Buat Blog?"
  1. Sila tunjuk ajar saya yang masih nubis.terima kasih

    ReplyDelete
  2. Setiap bloggers ada kisah tersendiri kenapa mereka berblogging.. Dan kebanyakkannya sebab nak bercerita :p termasuklah reen hehee

    ReplyDelete
  3. Sama la ngan akak..dulu rasa buat blog sebab nak meluahkan konon hanya nak simpan sbg diary..hari demi hari jatuh cinta..now dh makin seronok

    ReplyDelete
  4. Tahniah Lea kerana dapat berkarya hingga ke hari nie.. =) Teruskan perjuangan awak dalam dunia blogging.. Saya sokong awak 200%.. hihi =)

    ReplyDelete
  5. sama le jugak..buat blog dulu untuk diari kononnya..nak cerita pasal hal lain..tapi makin lama, makin best plak..tambah2 sekarang ni dah terjebak dengan job review bagai..lagi laaa jatuh cinta dengan blog...

    ReplyDelete
  6. Gud luck Lea..semoga terus berblogging ya...at least kita boleh berkawan dialam maya ni..tak pun kot2 sesat kat Pahang boleh cari Lea hehe

    ReplyDelete
  7. Ala.. tak sempat lagi nak joint cabaran nie..
    All the best Lea.. you can go futher.. Cewah..

    ReplyDelete