Ringkas Janji Kenyang!!

Assalamualaikum wbt..

Ringkas Janji Kenyang!! |  Korang time datang penyakit 'malas' apa yang biasa korang masak selain meggi dan telur dadar + kicap?? hehe.. Hari ni aku dihinggapi penyakit 'M' tersebut.. Ehh jap!! Hari ni jerk ke?? Bukan ke hari-hari aku berpenyakit 'M' tu?? Hahaha.. Aduyaii.. 

Throwback cerita petang tadi... Petang tadi, lepas balik kerja rasa letih sangat tapi perut lapo0o0o.. Huhu.. Nak masak tapi rasa malas pulak...Haha.. Disebabkan kesian dekat perut, aku gagahkan diri jugak la masak lauk yang paling ringkas abad ini... Lauk campak-campak namanya.. Ahakz.. 

Menu ringkas petang ni..

Sebenarnya buntu nak masak ape.. Bila bukak peti nampak ada bunga kobis dan lada benggala.. Terus terfikir nak buat sayur campur... Mudah dan ringkas.. Tak yah nak menahan pedih perut lelama akibat kelaparan.. huhi.. Pekena pulak dengan sambal bilis yang aku buat semalam.. Perghh memang menepati selera aku time tengah lapo0o0o...Sambal bilis kasi panaskan balik aje.. Semalam buat lebih supaya boleh makan lagik hari ni tak yah nak sebok-sebok buat lauk lain.. hehe.. Punye la malas ekk.. Haha..!! Rasa cam tak cukup pulak 2 lauk aje.. Aku up lagik satu menu supaya lebih berselera aku makan.. Teloq hancoq ohsem... 

Teloq Hancoq Ohsemness!! Aku suka..

Ohsem lah sangatkan.. Padahal telur hancur kosong ajerk tu.. haha.. Telur hancur ni memang febret aku.. Biasa aku buat campur bahan-bahan lain supaya ianya lagik sodap dimakan.. Tapi hari ni nak cepat punye pasal sebab perut dah meminta-minta.. Jadinya aku singkatkan masa, jadilah telur hancur kosong.. Huuuuu...

Pada aku tak kesah la menu simple atau terlebih ringkas pown janji perut kenyang dan kene dengan selera.. Makan nasi + kicap + telur dadar pown sodap tau... Tapi tu bila tersangat lah malas kuasa dua.. Memang itu la menu yang aku akan hadap.. Haha.. 

Korang cam aku jugak ke?? hehe.. Maluuu ekk nk citee... alahh toksah memalu leee nak cite... Selamber badakkk sudeyyy!!




6 comments

  1. Haaa bila malas datang biasanya mesti lauk nak berkicap, telur kicap, ikan kicap, daging kicap ..asyik cap cap cap lah belakang tu lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha betol sgt tuuu... Tapi sedap jugak berlaukkan kicap nikan..

      Delete
  2. Telur hancur sedap!!!! Favourite siqah jugak tu! Sambal ikan bilis pun sama, suka jugak makan dengan roti. Hee. Ishh lea buat siqah nak makan menu yang sama lah 😁

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kannnnn.... sangat sodap ohh!! hehe.. haaa tiru ekkk.. mesti ngah malas gak ni kan siqah.. Hahaha.. Buat la siqah janji konyang...!! tak gitu??

      Delete
  3. sedap la ni! mkn pula dgn nsi panas omg! naik selera berganda2.hahaha.

    ReplyDelete
  4. Makan nasi + kicap + telur dadar = menu yang paling best tahap gaban bila kepala buntu nak masak apa.. hehehe..

    ReplyDelete