Jemputan Berbuka Puasa Di Hotel


Assalamualaikum wbt..


Jemputan Berbuka Puasa Di Hotel  |  Tajuk tak nak kalah ye.. Harap maklum.. haha.. Korang dah berbuka kat hotel ke tahun ni..?? Aku tahun ni tiada jemputan berbuka kat hotel nampaknya.. Tiada jemputan dari kengkawan.. Dari adik.. abg.. kakak... Tiada dari sesiapa.. Ceeee sedih jerk bunyik nye kan..

Tapi bukan itu yang aku nak cite sebenarnya.. Yang aku nak cite ni time dolu-dolu.. Di mana setiap tahun mesti ada peluang untuk berbuka kat hotel... Kebiasaannya, kakak aku la yang dok ajak aku berbuka sekali dengan dia dekat hotel.. Sebabnya suami dia kerja kat salah sebuah hotel dekat KL nunn.. So, banyak jemputan berbuka yang dia dapat.. Dulu time bujang boleh la aku naik KL sokmo.. Sekarang, memang tak la nak pegi KL semata-mata nak berbuka kat hotel di KL nunn.. Haha..

Kalau tak dari kakak pown, dulu mesti ada plan dengan kengkawan atau kekasih hatiii untuk berbuka puasa kat mana-mana hotel.. Hoh Kekasih hatiii tu.. menyampah lak rasenya.. haha..!! Bila dah berkeluarga ni.. Dah ada anak susah sikit la kan.. Nak makan kat luar pown fikir banyak kali.. Takut tak terkawal budak kecik tu.. Pulak tu dah mendapat kaki sendiri.. Lagik la susah nak kawal.. huhu..

Last berbuka puasa kat otel ni, tahun 2014 kalau tak silap.. Adik aku dapat jemputan berbuka di Zenith Hotel, kuantan.... Dia ajak aku teman.. Aku ape agik.. I followwwwwwww....!! Sangat la mewah makanan dekat zenith waktu tu.. Aku ni pulak jenis makan tak banyak.. So, kalau bayar sendirik memang rugi la kan.. Makan sikit.. bayarannya agak mahal.. Seb baiklah atas jemputan semata-mata.. hiks..

Seronok kalau dapat ulang semua tu lagik.. Tapi nan hado0oo la sekarang.. Keadaan tak mengizinkan.. Tunggu anak besar dulu la.. Baru leh ulang balik semua tu.. 


2 comments

  1. dapat 2-3 jemputan tapi semua kat kl...hampa..xdapat ler nak gi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh seronok nyee.. hurmm jao pulak yee.. Tak pe.. mungkin ada rezeki lain tu nnti.. :)

      Delete