Showing posts with label traveloka. Show all posts
Showing posts with label traveloka. Show all posts
The Ultimate Survival Guide to Long Haul Flights

The Ultimate Survival Guide to Long Haul Flights


The Ultimate Survival Guide to Long Haul Flights | Hello, readers! How is everyone doing? Good? It’s time for a holiday, people, and you know what that means, right? *wink wink, nudge nudge*. When we’re talking about travelling, one thing that we cannot escape is...yes, you guessed it; flying. The greatest innovation so far that connects us with other countries we never dreamt of going to before. One downside to flying is...yes, you guessed it again; long-haul flights. You can sleep through 1-2 hours flight to your desired destination, but to surviving 7-8 hours flight? Cue the funeral music~

Foto : Huffingtonpost

Actually, it’s really not that bad when you have things prepped up. I am going to provide you with just that! Behold, I’m about to give you THE ULTIMATE SURVIVAL GUIDE to survive...yes, you guessed it; long-haul flights. Grab your pen and papers, children, we’re going to travelling to school.  

The battle for the Best Seat begins now!

foto : kakikujalanjalan

When it comes to flying, the seat is one of the important things that one would take into consideration when we’re flying for more than 8 hours. I mean, come on, you wouldn’t want to sit in the most uncomfortable position there is, right? So, it is best to consider several aspects when you are picking your seats. Such aspects including leg room, the location on the plane, whether it is either at the front of the back and the position of the seat, whether it is by the window or the aisle.

Remember; less is blessed!

foto : malindoair

When you’re travelling for god knows how long, bringing a lot of carry-ons with you might not be the best move to make. It’s important for your comfort sake that you maintain having the maximum space of leg room there is. Considering how limited the overhead space is, you really need to double check the things that you want to bring with you onboard. Trust me, the last thing you need is finding yourself sandwiched up between the excessive carry-ons that you cannot fit in your overhead compartment.

Get that body moving!

foto : google

Now, when I say move your body, I don’t mean getting your groove on in the plane, but hey, if you want to dance your way up and down the aisle, you got my vote to go crazy. Sometimes, it could be a fun entertainment for the rest of the passengers on board. What I’m talking about here is that you have to walk around a bit to get that muscles going. In order to avoid what is being called as a deep vein thrombosis (DVT), you need to get up once in a while to keep the blood flowing. What a happens if DVT happens, you ask? Well, nothing much, just a serious blood clot that can be potentially life-threatening. So, let’s not cut your holiday short before even arriving at the destination, shall we?

Live in the moment - since you’ve got time to kill, anyway!

foto : themorningbulletin

Since you will not be departing anytime soon, might as well kill time by not chasing it. Take all the time in the world. Enjoy the in-flight meal slowly, you don’t have to chow it all down as you would in short haul flights. You literally have hours to savour each bite, might as well eat it slowly. Apart from that, this is the perfect opportunity for you to catch up on some entertainment you might have missed from all the hours you’ve spent working day in and day out. Read a book, watch some movies, play games or even sleep!

The airline means everything in this case!

foto : ainonline

Picking airlines are like picking your soulmate and this is even more real when it involves long-haul flights. I’ve had experiences with several airlines including Malindo Airline and what I can say when booking Malindo Air, it does have the perks I need to ensure my long-haul flights is not as torturous. So, either you book with Malindo Air or other airlines of your preferences, you have to also ensure whether that airline will be able to give you the comfort you need during your long flights. Getting to the destination is one thing, but surviving through the journey, is another battle one have to really be prepared for. P/S, I heard Traveloka is doing some kind of promotions on Malindo Air, maybe you can check it out!


Read more »
Lea Azleeya
6 Comments
Jom Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest Dan Menangi Hadiah Menarik!

Jom Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest Dan Menangi Hadiah Menarik!


Jom Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest Dan Menangi Hadiah Menarik! |   Holaaaaa!! Aku ada berita baik buat korang semua ni.. Bagi yang kaki contest ataupun giveaway bolehlah berkumpul ramai-ramai depan PC, laptop dan smartphone korang untuk membaca berita yang akan aku sampaikan ini.. hehe.. Mesti korang tertanya-tanya dan tak sabar nak tahu berita baik yang aku bawa ni kan? Ok, kepada kaki-kaki contest korang bolehlah bersiap sedia fizikal dan mental untuk join contest anjuran Traveloka nanti iaitu Traveloka Fly & Win CNY Contest kerana hadiah menarik menanti anda!! Nak tahu lebih lanjut, teruskan baca sampai habis ye.. Hiks..

traveloka, cny 2018 contest, Traveloka Fly & Win CNY Contest, contest, giveaway, mini game, games, contest game, contest tahun baru cina 2018, contest 2018
Add caption

Sepertimana yang korang sendiri ketahui, Traveloka adalah salah satu laman e-dagang pelancongan dalam talian yang utama di Asia Tenggara yang menyediakan penerbangan termurah ke semua destinasi dan tawaran hotel yang terbaik... Jadi,  sempena Tahun Baru Cina yang akan disambut tidak lama lagi, Traveloka akan menganjurkan sebuah contest yang bertajuk Traveloka Fly & Win CNY Contest yang akan menyediakan pelbagai hadiah yang menarik untuk dimenangi..

Apalah hadiah yang bakal dimenangi itu agaknye ye? Kalau korang tengok tajuk contestnya, pasti korang dah dapat agak apakah hadiahnya.. Betul tak? Apatah lagi penganjurnya adalah Traveloka yang dah sememangnya terkenal dengan pelancongan dan penerbangan.. Jadi, hadiah yang disediakan haruslah Trip Percutian ke destinasi terpilih pelbagai negara.. Best sangat wehhh!! Sape yang tak join sangatlah rugi hokeh!!.. Boleh bercuti free kalau menang.. 


Ok, aku cerita sikit tentang contest yang bakal dianjurkan oleh Traveloka ni ye.. Contest kali ini adalah berbentuk mini game.. Kalau korang kaki game, pasti korang teruja nak join contest ni sebab game untuk contest ni simple sahaja dan peluang untuk korang menang adalah sangat cerah.. Nak tahu macam mana nak join? Meh aku ajarkan.. Hehe..

Cara Join Traveloka Fly & Win CNY Contest

Step 1
Layari laman web : https://www.traveloka.com/en-my/cny-contest

Step 2
Untuk join contest ini korang kena masuk melalui facebook.. Klik "Login With Facebook"


Step 3
Akan keluar paparan seperti dibawah dan korang bolehlah login facebook korang.. Kalau yang belum ada akaun facebook, bolehlah buat new account ye.. Macam mustahil pulak korang tak de akaun facebook kan.. Haha!!


Step 4
Ok, lepas korang login facebook korang, akan keluar paparan seperti di bawah ini.. Korang bolehlah tengok syarat-syaratnya, instrustions game dan juga boleh mulakan game dengan klik "Start Game"...

Step 5
Lepas dah klik "Start Game", paparan seperti dibawah ini akan keluar... 


Get Ready!!!

Yeahhh korang dah boleh mulakan game tersebut.. Untuk permainan ini, korang hanya perlu tap-tap sahaja supaya kapal terbang tersebut tidak terhempas dan dalam perjalanan tersebut korang kena grap angpaw yang berterbangan serta melepasi halangan-halangan yang ada seperti bangunan tinggi, awan, layang-layang dan sebagainya.. hehe.. Mudah kan?

Sekiranya korang dapat grap angpaw dengan banyak, maka tinggilah score korang dan jika korang dapat melepasi halangan-halangan yang ada, korang juga akan dapat markah untuk score korang.. Gile senang kot!!

Step 6
Last sekali, bila dah tamat game tersebut, korang perlu submit score korang dengan klik "Submit Score"... Jika korang masih tak berpuas hati dengan score yang korang perolehi, korang tak perlu lagi submit score sebaliknya korang masih boleh replay dan replay permainan untuk dapat score yang terbaik... Lepas dapat score yang paling cantik, barulah korang submit score... hehe...


Rasanya dah jelas step yang aku berikan tu.. Mudah sangat game untuk contest ni kan? Aku rasa bagi mereka yang memang kaki game, mesti boleh capai score yang tinggi.. Alah, bukan kaki game jerk yang boleh capai score tinggi tetapi korang yang bukan dikalangan yang minat game pun boleh capai score tinggi sebab permainan ni sangatlah mudah.. Semudah ABC.. Cuma perlu kontrol kapal terbang aje agar tak terjunam dan tak melanggar halangan yang ada.. Hehe..

Cara nak main game ni korang dah tahu.. Jadi, macam mana? Ada bran tak sahut cabaran ni? Rugi tau kalau tak join.. Hadiah semua best-best belaka.. Boleh bercuti ke pelbagai negara terpilih antaranya Seoul, Phuket dan Langkawi.. Bukan itu sahaja, korang juga boleh memenangi voucher yang bernilai RM1000... Perghhh best gile.. Aku pun tak sabar nak join ni.. Mane tau boleh menang pakej percutian ke Seoul ke kan.. Bolehlah feeling k-pop.. Haha..!! Jom tengok full hadiah untuk dimenangi...

Hadiah-Hadiah Traveloka Fly & Win CNY Contest

Antara hadiah yang disediakan untuk contest ini adalah :-

Tempat Pertama
6 Hari 5 Malam di Seoul 
(Penerbangan dan Penginapan)

Tempat Kedua 
5 Hari 4 Malam di Phuket
(Penerbangan dan Penginapan)

Tempat Ketiga
4 Hari 3 Malam di Langkawi
(Penerbangan dan Penginapan)

2 Hadiah Saguhati
Voucher Traveloka bernilai RM1000

Hadiah keseluruhan dah pun korang tahu... Jadi, jangan lupa ye untuk sertai CNY 2018 Contest ni... Hadiah yang disediakan akan membuatkan korang lebih berusaha untuk dapatkan score yang paling tinggi,... Hehe.. Aku pun tak nak lepaskan peluang ni dan akan turut serta dalam contest anjuran Traveloka ini.. Moga-moga ada rezeki untuk aku menang.. Kalau takde rezeki untuk menang penginapan dan penerbangan, manelah tahu menang voucher RM1000 tu kan.. Haha.. Berangan sangat aku.. !!

Jom Sertai Traveloka Fly & Win CNY Contest Beramai-ramai


Traveloka Fly & Win CNY Contest ini akan berlangsung lebih kurang selama sebulan iaitu bermula pada 22 Januari 2018 dan akan tamat pada 28 Februari 2018... Korang semua dijemput untuk join contest ini beramai-ramai bagi merebut hadiah menarik yang ditawarkan oleh Traveloka.. Jangan lupa ye tarikh 22 Januari 2018.. Jom pakat join contest ni.. Moga ada rezeki untuk kita menang.. Insya-Allah.. 


Read more »
Lea Azleeya
20 Comments
Ada Apa Dengan Traveloka Di KL2017

Ada Apa Dengan Traveloka Di KL2017


Ada Apa Dengan Traveloka Di KL2017  |  Sukan SEA 2017 telah pun dirasmikan dengan penuh gilang gemilang pada 19 Ogos 2017 baru-baru ini di Stadium Bukit Jalil, Kuala Lumpur.. Sukan SEA yang ke-29, yang juga dikenali sebagai Kuala Lumpur 2017 (KL2017) ini akan berlangsung selama 11 hari bermula 19 hingga 30 Ogos 2017, dimana Malaysia telah terpilih menjadi tuan rumah bagi kali ini.. Sebanyak 405 acara dari 38 sukan akan dipertandingkan di Sukan SEA Kuala Lumpur 2017 antaranya bola sepak, angkat berat, olahraga, akuatik, badminton dan banyak lagi... Disebalik kehangatan temasya Sukan SEA 2017 yang berlangsung kini, Traveloka adalah salah satu sponsor untuk KL 2017 pada kali ini.. Ada apa dengan Traveloka di KL2017? Yeah, banyak yang korang kena tahu tentang Traveloka dan KL2017.. Jom aku ceritakan...

traveloka, sukan sea 2017, kl2017,
Ada Apa Dengan Traveloka Di KL2017
Traveloka adalah salah satu laman e-dagang pelancongan dalam talian yang utama di Asia Tenggara yang menyediakan penerbangan termurah ke semua destinasi dan tawaran hotel yang terbaik... Bersempena KL2017, Traveloka menjanjikan perkhidmatan terbaik untuk anda.. Sepanjang temasya Sukan SEA ini, Traveloka akan melancarkan promosi dan aktiviti di lapangan untuk semua orang menikmatinya.. Sebagai penaja untuk acara bersejarah ini, Traveloka menawarkan aktiviti menarik untuk dimanfaatkan oleh orang ramai..


Kalau korang nak tahu, Traveloka juga adalah official Online Travel Partner untuk KL2017... Sebagai official Online Travel Partner bagi KL2017, Traveloka akan mengadakan promosi bersempena Sukan Asia Tenggara 2017 ini iaitu Hello Malaysia! dan Go S.E.A!..

Bagi promosi Hello, Malaysia!, Traveloka menawarkan diskaun sehingga 40% bagi penerbangan dan hotel ke destinasi dalam Malaysia dan akan membawa anda secara lebih dekat dan peribadi untuk mengenali tempat-tempat menarik di malaysia..


Manakala bagi promosi Go S.E.A! pula, diskaun sehingga 60% ditawarkan bagi penerbangan dan hotel ke 10 destinasi khas di Asia Tenggara seperti Singapore, Bangkok, Phuket, Chiang Mai, Ho Chi Minh City, Hanoi, Bali, Jakarta, Bandung dan Lombok!! Anda akan dibawa ke tempat-tempat yang menakjubkan di Asia Tenggara.

Waahhh bestkan.. Jadi apa tunggu lagi, tempah la sekarang untuk mendapatkan harga promosi yang hebat ini.. Promosi berlangsung sekarang sehingga 31 Ogos 2017..... Jangan lepaskan perluang keemasan ni tau.. Selain korang dapat menyaksikan KL2017 di Kuala Lumpur, korang juga dapat melihat keindahan dan keistimewaan yang ada di Malaysia.. Bak kata orang 'sambil menyelam kita minum airnya sekali'.. Tak gitu?? hehe.. Korang juga boleh bercuti di 10 destinasi khas Asia Tenggara dengan harga yang murah.. Best sangat ohh!! Rugi kalau lepaskan peluang ni.. Korang boleh buat tempahan sekarang di laman web Traveloka seperti link yang aku sertakan dibawah ini..


Selain itu juga, Traveloka juga ada membuka booth di Bukit Jalil dan pelbagai peraduan akan dianjurkan serta tawaran penerbangan dan hotel ke pelbagai destinasi.. Pengunjung juga boleh menyertai photo booth dan playcard contest dimana hadiah-hadiah menarik menanti pemenang.. Korang berpeluang untuk memenangi hadiah-hadiah yang berjumlah sehingga RM200,000.00 tau!! Rugi tak join wehh!! Terdapat juga on-ground booth dan plus live feed yang akan mengupdate setiap acara Sukan SEA yang berlangsung.. Jadi, jomlah ramai-ramai kita terjah booth Traveloka..  Mane tahu ada rezeki untuk menang hadiah-hadiah menarik... Hehe..


Traveloka Live Stream


Berita baik untuk korang..!! Korang boleh menonton acara Sukan SEA 2017 ini secara live stream tau kerana Traveloka juga menyediakan Live Stream SEA Games di laman webnya http://travelokakl2017.com.my/ ... Jadinya, jika korang tak sempat nak menonton di kaca tv, korang boleh tonton di Traveloka Live Stream.. Tapi nak kena ada internet la kan.. Alah, aku yakin dizaman serba canggih dan moden ni, setiap orang mempunyai talian internet.. Jadi, bolehlah menonton acara Sukan SEA 2017 ini dimana sahaja korang berada..  Satu lagi berita baik untuk korang... Korang juga boleh menyertai peraduan yang disediakan di Live Stream page bermula 19 Ogos 2017.. Jadi, jangan lepaskan peluang ini ye kerana hadiah menarik menanti korang yang menyertainya..

Oklah, rasanya dah terjawab soalan "Ada apa dengan Traveloka di KL2017?" ni kan.. Segalanya dah aku ceritakan dekat korang tentang Traveloka dan KL2017 ini.. Jadi, jangan lupa ye untuk menonton Sukan SEA ke-29 jika korang berada di Kuala Lumpur dan boleh juga ditonton melalui Traveloka Live Stream walau dimana korang berada.. Berilah sokongan kepada pasukan kita, Malaysia!! MALAYSIA BOLEH!!


Read more »
Lea Azleeya
6 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)