Top Social

Image Slider

Showing posts with label segmen. Show all posts
Showing posts with label segmen. Show all posts

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com

Monday, July 10, 2017
Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com  |  Agak susah juga ye nak naikkan follower blog ni.. Jadinya, untuk usaha seterusnya aku try join segmen anjuran blogger Mialiana ni.. Segmen Blogwalking Raya 2017.. Mane tahu kan kot-kot bertambah follower blog aku nanti.. Hiks...

Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com
Segmen Blogwalking Raya 2017 Mialiana.com
Korang dah join ke belom? Kalau belum, jom pakat join ye.. Kalau nak join, boleh jerk terus klik banner kat atas ni yek... 

Tarikh Tamat
19 Julai 2017



My Blue Sky Tag By Blogger Haslina

Wednesday, July 05, 2017
My Blue Sky Tag By Blogger Haslina  |  Agak lama juga entry ni di peram.. Hari ni ku gagahkan juga diri ini untuk menyiapkan entry ini... Hehe.. Pernah dengar tentang task My Blue Sky Tag... Haaa sebelum ni aku dok sedap baca entry kengkawan lain yang kene tag... Bila aku kena tag, mula gelabah unta nak siapkan entry.. Haha!! Soklan yang ditanya bukan sikit-sikit tau.. Dah macam soklan exam dalam bentuk esei jerk.. Huk!!

My Blue Sky Tag By Blogger Haslina
My Blue Sky Tag By Blogger Haslina

Orite, untuk task kali ni aku di tag oleh blogger Haslina... Sebenarnya dah agak lama juga aku kena tag oleh beliau ni tau... Lebih kurang 3 minggu yang lepas... Huhu.. Sori sangat sebab tak de masa yang panjang nak siapkan entry ni.. Dok sibuk berayakan.. Haha!! Sakan betul raya tahun ni sampai blog agak terabai... 


Oke lah, untuk tak menceceh lebih banyak yang boleh menyebabkan korang bosan, moh le aku jawab semua soklan yang diajukan oleh Blogger Haslina kepada aku yang memang tak suka sebenarnya dengan soklan... Hahaha.. 11 soklan hokeh kena jawab... Huwaaaaa!! Apakah soklannya?? Jom sesama kita tengok!!


1. How can you describe yourself in a sentence?
PEMALU & PENDIAM!!... 

Hoh pemalu ke? Hurmm rasanya yela kot.. Aku ni berani cuma dalam alam maya jerk.. Bila berdepan dah mula gugup dan malu.. Bab komunikasi memang fail.. Jenis yang tak banyak cakap dan tak tahu apa yang nak dibualkan.. Selalu pun camtu la.. Kecuali memang dah rapat sangat.. Tu lain la kan.. Kengkadang ada yang cakap aku ni sombong.. Hoho... Ape boleh buat, aku ni memang jenis yang tak banyak cakap dan mungkin juga muka aku ni nampak cam sombong kot.. Huhuhu...

2. Do you have a Nickname? What is it?
Huhu, nickname ye... Time sekolah dulu banyak kot nickname aku.. Tapi toksah cite la yang tu.. Cite yang sekarang jerk la yek.. Kalau family aku, sedara mara, kenalan rapat dan kawan sekerja semuanya panggil aku dengan nama 'Ina'... Manakala kawan yang aku kenal di alam maya, dorang lebih mengenali aku dengan panggilan Lea.. Lea Azleeya.. Ada jugak kawan opiz aku panggil aku dengan panggilan Ina Turbo.. Huhu.. Sebabnya dulu aku pakai Kancil Turbo... Ada jugak yang panggil aku Meqna.. Hehe.. Haaa kakak sulung aku panggil aku Lina.. Kehkehkeh.. Itu je la kot nickname aku.. Ahakz..

3. Do you have strong feelings about animals?
Harussssss!! Terutama kucing la.. Walaupun aku tak berapa nak gemar bela kucing disebabkan bulunya bertebaran didalam rumah, tetapi aku memang suka akan kucing.. Dengan gelagatnya.. Terutama yang suka menikus.. hehe.. Kemaheeennn lagik dia punya aktif... 

4. Ever been addicted to a game? Which one(s)?
Hurmm kalau bab games ni aku kurang gemar sikit.. Tapi satu ketika dulu pernah lah terobses dengan games dekat facebook tu.. Yang dok tanam sayur la, bina bandar sendiri la.. tanam bunga la.. Haa yang tu jerk la aku obses dulu.. Aku pun dah lupe ape ke nama games tu..

5. Are you an introvert or an extrovert?
Hurmm rasanya dah jawab kot kat soklan pertama nun... 

6. Are you right handed or left-handed?
Of course right handed.. hehe..

7. Do you have any weird habits?
Hurmm tabiat yang pelik ekk.. Hurmm ape ekk.. Kalau dulu-dulu ada la... Suka cabut rambut gatal.. Maksudnya rambut yang kasar dan kerinting tak hingat.. Ekeke.. Dulu memang kronik sangat habit ni.. Sekarang dah tak lagi.. Kengkadang jerk kalau tengok dok relax pastu teringat nak meraba rambut.. kohkohkoh!!

8. Are you mat at anyone right now?
Hurmm ada kot.. Huhuhu..

9. Sewing or Cooking?
Hehe lebih baik ku memasak daripada menjahit sebab diriku memang tak pandai menjahit.. Kalau jahit baju koyak boleh la.. Kalau nak jahit sepasang baju tu memang tak menjadi baju la jawabnya.. Huhu..

10. Do you prefer READING BOOKS or watching movies?
Nampak tak ku besarkan huruf untuk perkataan READING BOOKS tu.. Haha.. Sudah tentulah lebih prefer membaca buku.. Itu dah menjadi hobi aku sejak dulu... Tak baca buku rasa tak senang hati.. Haaa cenggitu.. 

11. Are you an emotional person?
Boleh dikatakan laaa... Emotional la jugak.. Kengkadang ada kalanya mudah sangat tersentuh.. Kengkadang, berjiwa kental... Ikut mood masa tu la.. Tapikan bila kite dok tadah jerk orang perli-perli, gelak, kata mengata, buat kita cam boneka, bergurau tak kena tempat, memang lama-lama akan emosi jugak.. Sampai satu tahap dah tak boleh nak maafkan orang tu.. Jadinya, nak bergurau biarlah berpada-pada.. Jangan sampai menjatuhkan maruah dan melukakan hati orang... Siap kasi nasihat tu.. huk!!

Kalau emosi bab lainnya, aku akan jadi emosi bila tengok bayi kena buang merata atau mati dengan kejamnya, orang tua yang terabai.. hadoii.. sedih wehh!!


Akhirnya siap juga task ni... Thankz to Haslina sebab tag kite... Kalau tak memang tak de la entry ni yek.. Hehe.. 


Pencarian Bloglist Julai 2017 Blog Kasihjuju.com

Tuesday, July 04, 2017
Pencarian Bloglist Julai 2017 Blog Kasihjuju.com  |  Lama tak join segmen pencarian bloglist anjuran rakan-rakan blogger... Hari ni, sementara ada kesempatan di waktu rehat ni aku terpanggil untuk join Segmen Pencarian Bloglist Julai 2017 Blog Kasihjuju.com ni... Syarat yang simple dan tempoh berlangsungnya segmen ni pun agak pendek... 

Pencarian Bloglist Julai 2017 Blog Kasihjuju.com
Klik banner untuk join

Tarikh Tamat
08 Julai 2017




Segmen Pencarian Bloglist by ombak Bergigi

Friday, May 19, 2017
Segmen Pencarian Bloglist by ombak Bergigi  |  Baru settle kerja dan mengemas section kerja.. Selesa bila tempat kita bekerja bersih disamping angin kipas sepoi-sepoi bahasa.. Huhuhu.. Orite, baru berkesempatan jengok blog.. Bila tak tahu nak update ape, kita cari segmen yang boleh di join.. Kebetulan Ombak Bergigi buat Segmen Pencarian Bloglist.. Leh la join..

Segmen Pencarian Bloglist by ombak Bergigi
Segmen Pencarian Bloglist by ombak Bergigi
Seramai 10 orang yang dicari untuk memenuhkan ruangan bloglist beliau.. Jom reramai kita join.. Bak kata OM, "Untung Sabut Timbul, Untung Batu Tenggelam".. Hehe..


Tarikh Tamat
25 Mei 2017


Segmen Mencari Bloglist by Mya

Wednesday, May 17, 2017
Assalamualaikum wbt..

Jom join ramai-ramai segmen ni..

Klik banner untuk join

Tarikh Tamat
26 Mei 2017


Segmen Ringkas by Amirah Azman

Wednesday, May 17, 2017

Assalammualaikum dan salam sejahtera

http://eira-shamiera.blogspot.my/2017/04/segmen-ringkas-by-amirah-azman.html
 CLICK banner untuk Join sekali

TAMAT : 31/05/2017

Segmen: Blog Eyja Dot Com Carik Bloglist

Tuesday, May 16, 2017
Segmen : Blog Eyja Dot Com Carik Bloglist  |  Hola... Hari ni hari bersegmen sedunia.. Jadinya kita dok join segmen aje la.. Hehe.. (Padahal tak de idea nak update blog.. hahaha) Kali  ni nak join segmen Blog Eyja Dot Com Carik Bloglist pulak..

Klik banner untuk join

Tarikh Tutup
12 Jun 2017


Segmen: Bloglist 1st Time by Lokman Hakim

Monday, May 15, 2017
Segmen: Bloglist 1st Time by Lokman Hakim  |  Rasa rajin pulak nak join segmen.. Ritu dah siap chop bagai nak join segmen anjuran blogger Lokman Hakim ni.. Lastnye terlupa camtu jerk.. Rini baru ternampak balik orang join.. So, cepat-cepat hakak copy banner dan join.. Haha!! Gitu sekali ceritanya yek..

Segmen: Bloglist 1st Time by Lokman Hakim
Sape-sape yang belum join tu, jom la pakat-pakat join ye.. Kalau terpilih jadi bloglist Lokman Hakim ni, untung tau.. Ramai yang view page beliau tau.. Rugi tak join.. 

Tarikh Tutup
20 Mei 2017


Segmen Mencari Bloglist By Kinah

Wednesday, May 10, 2017
Segmen Mencari Bloglist By Kinah  |  Sebelum bantal menjemput untuk tido, aku join dulu Segmen Mencari Bloglist by Kinah ni... Manelah tahu ada rezeki terpilih untuk menghuni senari bloglist blog beliau kan.. Hehe..

Segmen Mencari Bloglist By Kinah
Segmen Mencari Bloglist By Kinah
Kalau korang rasa nak join jugak, boleh klik terus kat banner segmen atas ni ye... Syarat yang ditetapkan pun sangat mudah... So, jom kita pakat join ramai-ramai..



Tarikh Tutup
14 Mei 2017


Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com

Thursday, April 27, 2017
Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com  |  Tengah-tengah blogwalking rasa bosan pulak tak up entry baru.. Ada idea tapi gambar belom ambil.. So, yang boleh dibuat hanyalah menjoinkan diri dalam Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com ni ha... Tengok banner segmen ni pun dah rasa nak join.. Bunga tulip lagik... I loikeee!! Hehe..

Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com
Pencarian Bloglist Mei 2017 Blog Kasihjuju.com
Syarat yang ditetapkan sangat mudah dan tak memerlukan aku memerah otak ni yang dah sememangnya banyak bende di dalamnye.. hiks... Syarat dah selesai.. Jadi, dengan lafaz Bismillah aku join segmen ni.. Yeahh!!

Moh korang kite pakat join.. Ada rezeki dapat dok dalam bloglist blog Kasih Juju ni.. 

Tarikh Tamat
01 Mei 2017


Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!

Wednesday, April 19, 2017
Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!  |  Wohaaa!! Hi korang.. Assalamualaikum.. Pepagi buta dah dapat jemputan dari budak kecik ni (Syed) ajak join segmen yang dianjurkannya.. Jadinya, haruslah join ye support kengkawan blogger.. Kalau tak dijemput pun, nak buat muka tak malu jugak join Segmen Seorang Syed Nak Bloglist! ni.. Haha..!!

Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!
Segmen : Seorang Syed Nak Bloglist!
Ok, dalam syarat segmen ni, untuk syarat ke-5 kena nyatakan kenapa anda mahu berada di dalam bloglist Seorang Syed dan tulis Short Review tentang Blog Seorang Syed... Jom baca aku membebel sal budak kecik ni.. haha!!

Kenapa??

Ok, aku nak sangat berada di dalam bloglist Seorang Syed ni sebab aku tahu blog dia dah semakin femes sekarang menjadi tumpuan blogger-blogger maupun non-blogger berkunjung ke blog beliau terutama awex-awex cun yang tengah dok usha beliau sekarang ni.. Haha.. Manelah tahu kot-kot yang berkunjung ke blog seorang syed tu, sudi klik blog aku pula kan.. Hiks..

Selain tu, aku nak soh budak kecik ni sentiasa ingat blog aku dan sentiasa terjah blog aku ni.. Kikiki (boleh ekk camtu) Haha!! Dramaaa sangat aku... Paling penting, dapat eratkan silaturahim dan dapat tambah kenalan sekiranya ada yang masih belum mengenali antara satu sama lain...


Short Review Tentang Blog Seorang Syed

Bagi aku, Blog Seorang Syed ni mampu menjadi salah sebuah blog yang terkenal satu hari nanti.. Artikel yang ada dalam blog ni, bagus dan mampu menarik ramai pengunjung dan followers... Cara penyampaian artikel best.. Aku suka baca... Tak memeningkan.. Selamber.. Santai.. 

Selain itu, Blog Seorang Syed ni kemas dari segi templatenye... Tak semak mata memandang.. Widget-widget yang ada pun tersusun dengan baik dan hanya ada widget yang perlu sahaja.. Iklan yang ada dalam blog beliau pun tak menyesakkan nafas aku bila masuk ke blognya.. Paling penting Blog Seorang Syed cepat loading bila masuk.. Bila seseorang blogger tu nak blogwalking, dorang mesti seronok nak masuk blog yang loadingnya tak berat.. Tak de la lama berjanggut nak tunggukan.. Aku paling tensen bila masuk blog kengkawan yang berat sangat loadingnye.. Huk!! Nasib baik blog budak kecik ni fast loading.. Kalau tak amukan puaka akan berlaku diblognya.. Wahahaha..

Tu aje kot misteri Blog Seorang Syed ni yang dapat aku rungkaikan takat ni.. Tuan Tanah Blog Seorang Syed ni pun baik hati dan suka blogwalking blog kengkawan.. Mungkin sebab tu jugak ramai yang suka berkunjung ke blog beliau..

Aku doakan agar, Blog Seorang Syed ni terus menuju kejayaan dan terkenal satu hari nanti...

Orite, jom pakat-pakat join segmen ni.. Rugi tau tak mengenali tuan punya blog ni tau.. Dah la encem, cikgu pulak tu.. Haha.. Moh-moh kite pakat join..

Tarikh Tamat
30 April 2017


Segmen 'I Am Bloglisted By Mrs Pip'

Monday, April 17, 2017
Segmen 'I Am Bloglisted By Mrs Pip' | Kembali bersegmen... Kali ni nak join segmen anjuran blogger Mrs Pip pulak iaitu Segmen 'I Am Bloglisted By Mrs Pip'...

Segmen 'I Am Bloglisted By Mrs Pip'
Segmen 'I Am Bloglisted By Mrs Pip'
Macam biasa, kalau nak join klik banner kat atas ni ye.. Syarat sangat mudah juz follow Blog dan Google+ penganjur sahaja.. Jom pakat join ramai-ramai kasi meriahkan lagi segmen Mrs Pip ni.. 


Tarikh Tamat
30 April 2017