produk baby
Showing posts with label produk baby. Show all posts

Aveeno® dan Aveeno Baby® Melega, Memulih & Melindungi Dengan Kuasa Oat kini di Malaysia!

Friday, August 31, 2018

9 comments
Aveeno® dan Aveeno Baby® Melega, Memulih & Melindungi Dengan Kuasa Oat kini di Malaysia! | Akhirnya warga Malaysia dapat menikmati sentuhan berkhasiat Aveeno®! Dengan adanya Aveeno®, jenama yang paling dipercayai kerana menggunakan ramuan semula jadi, dan Aveeno Baby®, jenama #1 yang dipercayai oleh pakar pediatrik A.S.* kerana menggunakan ramuan semula jadi, anda sekeluarga kini berpeluang untuk menikmati kecantikan semula jadi dan kesejahteraan hidup.


Semenjak 1945, kisah Aveeno® berkisar tentang penemuan dan semangat jenama ini. Rahsia alam semula jadi ditemui menerusi kemajuan sains, jenama ini menemui cara untuk memelihara dan mengubah kulit supaya menjadi lebih sihat dan lebih cantik secara semula jadi.

Diasaskan oleh pasangan adik beradik pencipta dan dermawan Albert dan Sidney Musher, nama jenama Aveeno® diilhamkan daripada Avena sativa, perkataan Latin untuk ‘oat’, bahan utama dalam rangkaian produk Aveeno®.

Aveeno® percaya bahawa oat mempunyai kebolehan untuk melegakan, memulihkan dan juga mengubah, membolehkan wanita di seluruh dunia menyedari potensi kecantikan semula jadi mereka dan membolehkan mereka menjalani kehidupan indah secara semula jadi dengan sepenuhnya.


Menurut Julia Teo, Ketua Jenama dan Peluasan Pembeli Johnson & Johnson Malaysia, pengenalan Aveeno® dan Aveeno Baby® ke pasaran Malaysia merupakan usaha syarikat untuk memenuhi permintaan pengguna untuk produk penjagaan kulit dengan ramuan semula jadi. “Kesedaran dan daya tarikan untuk produk penjagaan kulit berasaskan ramuan semula jadi kini semakin menyerlah berbanding dahulu. Namun bukan mudah untuk mencari produk yang bersesuaian untuk kegunaan kulit sensitif.

Dengan adanya Aveeno® dan Aveeno Baby®, kami yakin bahawa permintaan di pasaran akan dapat dipenuhi, dan rakyat Malaysia akan dapat menikmati rutin harian penjagaan kulit mereka dengan produk kami, bukan hanya untuk diri sendiri, tetapi juga untuk anak-anak mereka,” menurutnya lagi.  

ACTIVE NATURALS – Ramuan daripada sumber semulajadi yang memberikan kebaikan sebenar!  


Ciri paling unik Aveeno® adalah ramuan ACTIVE NATURALS, di mana hanya ramuan semula jadi bermutu tinggi yang ditanam dalam persekitaran yang sempurna dipilih dan dirumuskan dengan kemajuan sains untuk memberikan kulit anda kebaikan yang sebenar.

Dalam usaha untuk merapatkan jurang dari segi kesihatan dan kecantikan, Aveeno® bangga menggunakan ramuan yang diperoleh daripada alam semula jadi untuk mencapai hasil yang diingini. Setiap pengalaman dengan Aveeno® adalah satu kenikmatan yang baik untuk kulit dan juga deria. Ia adalah produk tanpa wangian dan gabungan formula yang lembut untuk kulit.

Fungsi kulit dan kebaikan Oat untuk kulit anda


Kulit merupakan organ tubuh manusia yang terbesar dan juga yang paling cepat tumbuh. Ia memberikan perlindungan semulajadi di antara diri kita dan alam sekitar untuk melindungi badan kita daripada jangkitan, patogen, serta radiasi UV yang berbahaya. Ia juga penting dalam mengekalkan homeostasis, membantu mengehadkan cecair dan mencegah kehilangan kelembapan. 

Oleh itu, mengoptimumkan tahap kelembapan kulit adalah kunci untuk kulit yang sihat dan berseri secara semulajadi. Berkaitan dengan sejarah yang panjang untuk kegunaan dalam penjagaan kulit, oat memberikan pelbagai kebaikan untuk semua jenis kulit, terutamanya kulit yang kering,  rengsa dan gatal. Produk ini juga selamat untuk kulit bayi yang lembut. Mujurlah dengan adanya ACTIVE NATURALS, rumusan Triple Oat yang boleh didapati di dalam produk-produk Aveeno®, menggabungkan tiga ramuan yang unik tersendirinya untuk memberikan sehingga 9X kuasa anti-oksida**:



Produk Aveeno® yang boleh didapati di Malaysia :-   

Kegunaan Harian 

1. Aveeno® Daily Moisturizing Body Wash  (354ml, RM40.47)  

Membersihkan secara lembut dan melembapkan kulit anda selama 24 jam

Mandian badan ini membersihkan dan melembapkan kulit agar kelihatan lebih sihat selepas anda mandi. Rumusan termaju yang menggabungkan ACTIVE NATURALS Colloidal Oatmeal — bahan yang lama diketahui untuk melegakan kulit — dengan campuran unik minyak semula jadi dan emolien untuk membantu memulihkan kelembapan kulit untuk kulit yang lebih lembut, lebih licin dan kelihatan lebih sihat. Pembersih dengan wangian lembut, tanpa sabun, tanpa pewarna dan formulasi hipoalergenik. Oleh itu, mandian badan ini cukup lembut dan sesuai untuk kulit sensitif.

2. Aveeno® Daily Moisturizing Lotion (354ml, RM44.25)

Melegakan kekeringan kulit dalam 1 hari

Losyen yang menyegarkan ini terbukti secara klinikal mampu memulihkan keadaan kulit kering anda dalam masa 24 jam dengan peningkatan yang ketara dalam masa 2 minggu. Dirumuskan dengan ACTIVE NATURALS Colloidal Oatmeal dan emolien yang kaya, losyen ini membantu mencegah dan melindungi kulit kering sepanjang 24 jam. Losyen ini menjadikan kulit anda terasa lembut, licin dan kelihatan sihat secara semula jadi dan ia cukup lembut dan sesuai untuk digunakan setiap hari. Losyen ini juga bebas daripada pewangi, tidak berminyak dan bukan komedogenik.

3. Aveeno® Daily Moisturizing Sheer Hydration Lotion (350ml, RM52.74)

Memulih, menghidrat dan melembapkan kulit anda selama 24 jam

Losyen ini yang cepat menyerap ke dalam kulit anda untuk memberikan kelembutan dan kelembapan secara semula jadi yang diingini sepanjang tahun. Rumusan unik dengan ACTIVE NATURALS Oat memulihkan dan melembapkan kulit anda. Aveeno® Daily Moisturizing Sheer Hydration Lotion melembapkan selama 24 jam untuk menjadikan kulit lembut, cantik dan kelihatan sihat. Ia tidak berminyak, tanpa pewangi dan bukan komedogenik.

Penjagaan Istimewa

1. Aveeno® Skin Relief Body Wash (354ml, RM45.19) *TANPA PEWANGI*

Membersihkan secara lembut dan melembapkan untuk melegakan kulit yang kering, gatal dan sensitif

Aveeno® Skin Relief Body Wash memiliki rumusan tanpa pewangi yang membersihkan dan melembapkan secara lembut untuk melegakan kulit yang kering dan gatal. Rumusan unik ini yang mengandungi ACTIVE NATURALS Oatmeal dapat membantu melembap dan melegakan kekeringan. Emolien memberikan kelembapan untuk kulit yang lebih lembut, lebih licin dan kelihatan lebih sihat -- walaupun selepas dibilas. Aveeno® Skin Relief Body Wash yang disyorkan oleh ahli dermatologi adalah tanpa sabun, tanpa pewarna, tanpa pewangi dan formulasi hipoalergenik, menjadikannya cukup lembut dan sesuai untuk kulit yang sensitif.

2. Aveeno® Skin Relief Moisturizing Lotion (354ml, RM52.74) *TANPA PEWANGI*

Melembap dan melegakan kulit yang sangat kering, sensitif atau gatal.

Aveeno® Skin Relief Moisturizing Lotion adalah rumusan yang kaya namun cepat menyerap untuk memulihkan kelembapan yang penting agar kulit anda terasa lebih lembut dan lebih sihat. Dirumuskan dengan ACTIVE NATURALS Triple Oat Complex dengan minyak oat dan mentega shea semula jadi, losyen untuk kulit sensitif ini terbukti secara klinikal dapat melegakan dan mengurangkan kulit yang teramat kering. Losyen ini juga tidak memiliki pewangi atau steroid serta cukup lembut untuk kulit yang sensitif.

Aveeno Baby®: Hasil kasih sayang oleh ibu, untuk ibu.

Tahap keprihatinan yang sama diberikan kepada produk Aveeno Baby® – yang turut dirumuskan dengan ACTIVE NATURALS Oats, diadunkan dengan ramuan pelembapan yang kaya untuk membantu melindungi kulit bayi yang halus, termasuk bayi baru lahir. Aveeno Baby® menyediakan produk untuk kegunaan harian dan penjagaan istimewa turut memenuhi keperluan produk penjagaan badan yang selamat dengan ramuan semula jadi untuk mencegah kulit gatal, kering atau merengsa daripada berulang.



Terbukti secara klinikal untuk melembapkan dan melegakan kulit bayi yang kering sepanjang 24 jam, rangkaian Soothing Relief adalah tanpa sabun, tanpa pewangi serta hypoallergenic. Rangkaian Dermexa membantu melegakan simptom kulit yang kering, gatal dan merengsa sambil menguatkan keupayaan semula jadi kulit untuk melindungi daripada kehilangan kelembapan. Ia juga tidak mengandungi steroid, tanpa pewangi dan diuji untuk alahan.

Produk Aveeno Baby® yang boleh didapati di Malaysia :   

Kegunaan Harian 

1. Aveeno Baby® Wash & Shampoo (354ml, RM49.91)

Rumusan tidak memedihkan mata yang membersihkan secara lembut tanpa mengeringkan kulit.

Aveeno Baby® Wash & Shampoo mengadun ekstrak oat semula jadi yang menjadikan mandian ini kaya dengan buih yang membersihkan kulit tanpa mengeringkan kerana ia tidak mengandungi sabun serta diuji alahan. Rumusan tidak memedihkan mata ini boleh digunakan pada kulit dan rambut untuk pembersihan lembut yang mudah dibilas serta meninggalkan bau yang segar. Aveeno Baby® Wash & Shampoo dirumuskan agar lembut untuk bayi serta kulit mereka yang sensitif. Rumusan ini tidak memedihkan mata, tanpa sabun dan tanpa paraben.

2. Aveeno Baby® Daily Moisture Lotion (227ml, RM41.42)

Rumusan semula jadi yang berkesan dan tidak berminyak melindungi kulit lembut bayi dan memberikan kelembapan sehingga 24 jam.

Aveeno Baby® Daily Moisture Lotion mengandungi Colloidal Oatmeal yang diadun dengan emolien yang melegakan dan membantu melindungi kulit bayi anda yang halus. Rumusan semula jadi yang berkesan dan tidak berminyak menyerap dengan cepat, melembapkan kulit sehingga 24 jam, tidak mengandungi alkohol yang mengeringkan kulit dan tidak menyebabkan pori-pori tersumbat. Losyen ini dirumuskan dengan formulasi hipoalergenik,  tanpa pewangi dan cukup lembut untuk digunakan setiap hari pada kulit bayi yang sensitif.

Penjagaan Istimewa 

1. Aveeno Baby® Soothing Relief Creamy Wash (236ml, RM49.91) *TANPA PEWANGI*

Membersihkan secara lembut dan melembapkan kulit  selama 24 jam.

Aveeno Baby® Soothing Relief Creamy Wash dirumus khas dengan ACTIVE NATURALS Colloidal Oatmeal dan emolien yang kaya yang membersihkan serta melegakan kulit. Rumusan pelembap ini menjadikan kulit terasa lembap selama 24 jam supaya kulit bayi anda kelihatan dan berasa lebih sihat. Mandian badan ini cukup lembut dan sesuai untuk kulit bayi yang kering dan sensitif, dan ia juga hipoalergenik,  tidak memedihkan mata, tanpa sabun dan tanpa paraben.   

2. Aveeno Baby® Soothing Relief Moisture Cream (141ml, RM41.42) *TANPA PEWANGI*

Terbukti secara klinikal untuk memberikan kelembapan selama 24 jam dan melegakan kulit bayi yang kering dan sensitif.

Aveeno Baby® Soothing Relief Moisturizing Cream mengandungi Triple Oat Complex dan emolien yang kaya untuk melegakan kulit yang kering dan sensitif. Krim ini yang terbukti secara klinikal dapat memberikan kelembapan selama 24 jam dan melegakan kulit yang kering dan sensitif. Rumusan ini cepat menyerap dan lembut untuk bayi dan kanak-kanak dengan kulit yang sensitif. Ia juga formulasi hipoalergenik dan bebas daripada pewangi.

3. Aveeno Baby® Dermexa Moisturizing Wash (236ml, RM65.00) *TANPA PEWANGI*

Melembut dan meredakan kulit amat kering yang merengsa.

Jenama Aveeno® memanfaatkan daripada kuasa mil oat yang meredakan secara semula jadi dalam mandian badan ultra lembut ini untuk membantu penjagaan kulit bayi anda. Rumusan terbaharu ini menggabungkan ekstrak oat yang melegakan dan Colloidal Oatmeal dengan emolien yang kaya untuk melembutkan dan melegakan kulit yang sangat kering dan merengsa, serta membersihkan secara lembut tanpa merosakkan lapisan kulit bayi anda. Rumusan ini tidak mengandungi pewangi, tanpa sabun, tanpa paraben dan tanpa phthalate.

4. Aveeno Baby® Dermexa Moisturizing Cream (141ml, RM60.28) *TANPA PEWANGI*  

Membantu mengurangkan penampilan kulit kemerahan dan kuping, membantu mengembalikan kelembapan kepada lapisan pelindungan kulit.

Dihasilkan bersama pakar dermatologi terkemuka, krim termaju ini telah terbukti secara klinikal dapat melegakan kulit yang sangat kering, gatal dan merengsa. Dirumuskan dengan Triple Oat Complex, krim ini melegakan kulit yang merengsa dan memberikan kelembapan untuk membantu mengukuhkan fungsi lapisan semula jadi kulit serta mencegah keadaan kulit kering daripada berulang. Sesuai untuk kegunaan pada badan dan muka. Krim ini juga tidak mengandungi steroid dan pewangi.


Aveeno® dan Aveeno Baby® kini boleh didapati di farmasi-farmasi utama yang terpilih, seperti AEON Wellness, Caring, Guardian dan Watsons. Untuk maklumat lanjut, ikuti Aveeno® Malaysia melalui Facebook di (https://www.facebook.com/myaveeno).



Read More

Suffy B Genius Menjadikan Si Manja Kekal Sihat, Bijak Dan Kuat

Thursday, July 12, 2018

10 comments
Suffy B Genius Menjadikan Si Manja Kekal Sihat, Bijak Dan Kuat  |  Semakin membesar anak semakin kurang jumlah pengambilan susu.. Sebabnya mereka dah makan pelbagai jenis makanan yang mungkin bagi mereka lebih sedap dari susu yang mereka minum.. Kebanyakannya akan mengalami masalah ini.. Begitu jugalah dengan anak aku si Qhaliff tu.. Semakin hari semakin kurang jumlah pengambilan susunya.. Risau juga aku sekiranya dia tidak mendapat nutrisi yang secukupnya untuk perkembangan otak dan badannya.. Kadang aku terfikir, mungkin dia dah bosan dengan rasa susu yang dia minum sekarang ni.. Untuk tidak terus menerus runsing, aku mencari alternatif lain bagi membolehkan dia mendapat nutrisi yang secukupnya dengan menukar susunya.. Susu apa yang menjadi pilihan aku? Ya, sudah tentulah susu tepung Suffy B Genuis yang boleh menjadikan si manja kekal sihat, bijak dan kuat..

Suffy B Genius Menjadikan Si Manja Kekal Sihat, Bijak Dan Kuat

Suffy B Genius? Susu apa tu? Tak pernah dengar pun.. Haaaa mesti ramai yang tertanya-tanya tentang susu formula Suffy B Genius ni kan.. Jangan risau, nanti aku akan perkenalkan kepada semua terutama ibubapa yang mempunyai anak 1-3 tahun tentang susu Suffy B Genius ini.. Sebelum tu, jom kita ambil tahu serba sedikit tentang jenis makanan yang diperlukan dalam diet Si Manja yang berusia 1 tahun dan keatas.. Jangan pandang remeh perkara ni ye kerana dalam diet Si Manja, keperluan susu masih penting buat Si Manja untuk membesar kekal sihat, bijak dan kuat .. Sila jangan abaikan ye ibubapa sekalian.. Hehe.. Jom semak!!

Jenis Makanan Yang Diperlukan Dalam Diet Si Manja 1 Tahun Dan Keatas

  • Apabila anak semakin membesar, mereka sudah boleh diperkenalkan dengan hidangan keluarga walaupun hidangannya perlu dihancurkan atau dipotong kecil-kecil terlebih dahulu..
  • Hidangan tersebut juga perlulah sesuai untuk si manja terutamanya dalam penggunaan gula, garam dan rempah ratus..
  • Susu juga masih memainkan peranan yang penting dalam diet si manja, meskipun jumlah pengambilannya semakin berkurangan iaitu kira-kira 2 - 3 hidangan produk tenusu dalam sehari.
  • Selepas si manja berusia 12 bulan, mereka boleh dipertimbangkan untuk diberi susu lembu penuh krim sebagai minuman utama dengan syarat si manja dibekalkan dengan diet yang baik, pelbagai dan seimbang.
  • Si manja juga hendaklah diberi makanan dari pelbagai jenis dalam jumlah hidangan yang ideal seperti 4 hidangan makanan karbohidrat sehari, 2-3 hidangan produk tenusu sehari (termasuk susu si manja), 1-2 hidangan daging atau pilihan lain sehari dan 5 hidangan buah-buahan dan sayur-sayuran sehari.

Suffy B Genius Menjadikan Si Manja Lebih Sihat, Bijak Dan Kuat 


Memandangkan dalam diet Si Manja, susu masih memainkan peranan penting, aku memilih untuk menukar susu Qhalif kepada jenama susu yang lain memandangkan sejak kebelakangan ni kuantiti dia menyusu agak berkurangan.. Jadi, jenama susu yang menjadi pilihan aku sudah semestinya Susu Tepung Suffy B Genius keluaran dari sebuah syarikat bumiputera Suffy Dairy Group Sdn. Bhd... Kenapa aku pilih susu ni? Istimewa sangat ke susu ni? Haaaa inilah nak story mori dengan korang ni tentang keistimewaan yang ada pada susu tepung Suffy B Genius ni..

Aku yakin setiap ibubapa inginkan yang terbaik buat anak-anak mereka.. Begitu jugalah dengan aku.. Malah mempunyai anak yang sihat, bijak dan kuat adalah impian bagi setiap ibu bapa.. Betul tak? Jadi, sebagai jenama susu formula yang dipercayai oleh setiap ibubapa di Malaysia, Suffy Malaysia memahami akan keperluan ibubapa yang inginkan produk susu yang selamat, berkualiti tinggi dan berkhasiat untuk anak-anak mereka serta dijual pada harga yang mampu milik.. Oleh sebab itu, Suffy memperkenalkan susu formula rumusan untuk kanak-kanak iaitu Suffy B Genius dengan Formula B3 yang dirumuskan dengan DHA (15mg/100g), vitamin, mineral serta tambahan prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu si manja kekal sihat, bijak dan kuat..

Apa Itu Formula B3?



Salah satu keistimewaan Suffy B Genius ini adalah ia dirumus dengan formula B3... Apa yang dimaksudkan dengan Formula B3 ni? Meh baca ni..

BRILLIANT
Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak

BALANCE
Suffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh si manja. Nutrisi yang seimbang membantu si manja untuk membesar dengan lebih baik.

BOOST
Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman si manja.


Bahan-Bahan Utama Suffy B Genius


Untuk membesar dengan sihat, si manja sangat memerlukan nutrisi yang lengkap dan mencukupi.. Jadi, Suffy B Gemius ini adalah pilihan tepat ibubapa kerana ia dirumuskan dengan Formula B3 yang mengandungi DHA, Prebiotik dari FOS dan Manna serta vitamin dan mineral bagi memenuhi keperluan si manja.. Tetapi haru diingat, susu ini sesuai untuk kanak-kanak berusia 1-3 tahun dan tidak sesuai untuk bayi di bawah umur 12 bulan..

2 bahan utama yang terkandung dalam Suffy B Genuis ini adalah :-

1.  Kurma


Buah Kurma merupakan buah yang tinggi kandungan fiber. Fiber sangat penting untuk membantu sistem penghadaman berfungsi dengan baik. Juga mengandungi vitamin B3 yang dikenali sebagai Niasin. Selain itu juga, kurma membantu menguatkan daya tahan tubuh, meningkatkan stamina, menggalakkan pertumbuhan tulang dan membentuk minda anak-anak supaya lebih cergas.


2.  Madu



Madu pula mengandungi glukosa yang membantu untuk memberikan sumber tenaga kepada tubuh badan. Selain itu, madu juga dapat meningkatkan perkembangan otak dan melancarkan sistem penghadaman anak..

Maklumat Pemakanan Suffy B Genius



Cara Penyediaan Suffy B Genius



Cara penyediaan Suffy B Genius ni sama sahaja seperti penyediaan susu formula yang lain.. Tiada bezanya pun.. Cuma korang perlu tahu sukatan yang betul sahaja untuk menyediakan susu ini.. Berapa sukatannya? Jom tengok video kat atas dan aku sertakan sekali cara penyediaan secara bertulis di bawah ni ye.. Bertulis?? Hehe bertaip la.. Haha!!

Cara Penyediaan :-
  • Campurkan 4 sudu (30gm) susu tepung Suffy B Genius dengan 200ml air suam (45○C) yang telah dididihkan secukupnya.
  • Saranan penyusuan sehari : 3 kali

Cara Penyimpanan
Simpan dalam bekas kedap udara di tempat yang dingin dan kering. Untuk memastikan kesegaran susu, habiskan dalam tempoh sebulan.


Qhaliff Suka Susu Suffy B Genius!


Alhamdulillah, selepas bertukar kepada susu Suffy B Genius ni Qhaliff dah kerap mintak susu... Mungkin rasanya sedap kot.. Hehe.. Selera makan pun dah ada sikit berbanding sebelum ini.. Dia tetap aktif bermain setiap hari seperti biasa tetapi sampai masa dia akan minum susu dan makan.. Kadang tu, macam terlalu kerap pulak dia mintak susu sampaikan aku pulak kene alihkan perhatian dia.. Haha.. Kan saranan untuk pengambilan susu ni hanya 3 kali sehari.. Kalau dah sampai 6 kali mintak, kenalah alih perhatian dia.. Hehe.. Apa-apa pun aku bersyukur dengan perubahan dia.. Tambahan pula, dia sekarang sentiasa bertenaga dan kekal cergas..

Dapatkan Sekarang Susu Suffy B Genius Untuk Si Manja Kekal Sihat, Bijak Dan Kuat


Eceli susu Suffy B Genius ni masih baru di pasaran tetapi jenama Suffy itu sendiri sebenarnya sudah lama dimana sebelum ini Suffy Malaysia telah mengeluarkan beberapa produk seperti Suffy Goat, Suffy Pure Goat, Suffy Annis Nutricios dan yang terbaru adalah Suffy B Genius. Mungkin ada dikalangan korang sudah familiar dengan jenama Suffy ini.. Jadi, kepada ibubapa di luar sana apa tunggu lagi!! Jom dapatkan sekarang Susu Suffy B Genius untuk si manja kekal sihat, bijak dan kuat..


HARGA ASAL

Suffy B Genius (900g)
RM 28.90

HARGA PROMOSI

Suffy B Genius (900g)
RM 22.90
(Pembelian boleh dibuat di laman web https://shopee.com.my/suffymalaysia dan
SAH sehingga 14 Julai 2018 Sahaja)



Untuk sebarang pembelian atau maklmat lanjut, sila layari :-

Website

Facebook

Instagram

Twitter

Shopee

Suffy Careline
05-525 2992

Email
admin@suffy.com.my

Alamat
Suffy Dairy Group Sdn. Bhd.
NO. 29, Laluan Meru Perdana 11,
Taman Meru Perdana 2
31200 Chemor,
Perak


Read More

Alami Rambut Harum Dan Segar Sepanjang hari Dengan Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster

Tuesday, June 26, 2018

8 comments
Alami Rambut Harum Dan Segar Sepanjang hari Dengan Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster  |  Shampoo Qhaliff dah habis baru-baru ni.. Memandangkan dia seorang yang sangat aktif dan kuat berpeluh, aku memang kena shampoo hari-hari rambut dia kalau tak memang berbau.. Jadi, nak tak nak kena jugak beli shampoo baru buat dia.. Brand yang aku guna untuk anak-anak aku ofkoslah brand Carrie Junior.. Dari dulu sampailah sekarang masih setia.. Hehe.. Untuk kali ni aku nak tukar sikit haruman shampoo anak aku dengan haruman Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster.. Shampoo ni memang sangat sesuai untuk anak-anak yang aktif dan kuat berpeluh.. Sebab tu la aku pilih yang ni supaya anak aku alami rambut harum dan segar sepanjang hari dengan Carrie Junior Kids Shampoo Odour Buster.. Cewahh!! Jom aku cerita..


Pernahkah anda mengalami bau yang kuat dari kulit kepala dan rambut yang berpeluh selepas anak anda bermain di luar atau pulang dari sekolah? Baunya menjadi lebih teruk apabila kulit kepala anak anda berminyak dan berpeluh. Satu-satunya cara untuk menghilangkan bau yang tidak menyenangkan ini adalah dengan memastikan anak anda mencuci rambutnya selepas waktu sekolah, atau bermain di luar. Mengekalkan kebersihan rambut akan dapat mengurangkan risiko jangkitan kulit kepala selain memastikan mereka berbau segar.


Penting bagi ibu bapa untuk mengetahui bahawa syampu dewasa tidak digalakkan untuk kanak-kanak. Penggunaan syampu dewasa pada kanak-kanak akan menyebabkan masalah kulit kepala dan rambut terutama bagi kanak-kanak berumur antara 6-12 tahun. Disebabkan kulit kepala dan rambut kanak-kanak yang halus amat sensitif, maka cara yang terbaik adalah menggunakan syampu yang dirumus khas agar rambut dan kulit kepala yang sihat dapat dikekalkan.


Memahami keperluan kanak-kanak terhadap produk yang lembut dan selesa pada kulit, CARRIE JUNIOR memperkenalkan CARRIE JUNIOR KIDS SHAMPOO ODOUR BUSTER, syampu yang selamat digunakan setiap hari dan memberikan haruman pada rambut sepanjang hari. Ia merupakan syampu baharu yang dirumus khas bagi menghilangkan bau yang tidak menyenangkan secara berkesan, tanpa mendatangkan kesan buruk pada rambut dan kulit kepala. Dengan aroma buah-buahan yang berkekalan selama 24 jam, si manja pasti kekal segar dan berbau wangi walaupun setelah seharian bermain dan berseronok di luar kediaman. Diperkaya dengan minyak zaitun, produk ini dapat menyuburkan dan melembutkan rambut agar mudah diurus dan disikat.



CARRIE JUNIOR KIDS SHAMPOO ODOUR BUSTER hadir dalam aroma Perky Peach Fruity Burst yang menyenangkan serta mempunyai pH seimbang, lembut dan tidak menghakis untuk kegunaan seharian.

CARRIE JUNIOR KIDS SHAMPOO ODOUR BUSTER boleh didapati dalam dua saiz, iaitu pek 280g yang dijual pada harga RM10.10* di Semenanjung Malaysia dan RM 10.60* di Sabah & Sarawak. Manakala CARRIE JUNIOR KIDS SHAMPOO ODOUR BUSTER bersaiz 700g dijual pada harga RM20.70* di Semenanjung Malaysia dan RM 21.70* di Sabah & Sarawak. (*Harga tertakluk kepada perubahan berdasarkan cukai yang akan diumumkan oleh Kerajaan)

Produk CARRIE JUNIOR boleh didapati di kedai runcit, pasaraya, pasaraya besar dan farmasi utama seluruh negara.

Saya pun nak Carrie Junior juga!!

Kini, ibu bapa boleh memeluk anak-anak selepas bermain walaupun berpeluh namun masih kekal segar dan berbau aroma buah buahan sepanjang hari!


Tentang CARRIE JUNIOR


CARRIE JUNIOR merupakan rangkaian premium penjagaan diri si manja yang membantu merapatkan hubungan ibu bapa dengan si manja melalui waktu mandian yang menyeronokkan. Rekaan pembungkusan yang menarik dan berwarna warni membantu kanak-kanak mencetus imaginasi di dalam bilik mandi.

Rangkaian CARRIE JUNIOR diformulasikan dengan Fruito–E, kombinasi ekstrak buah semulajadi yang diperkaya dengan nutrient dan vitamin bagi membantu menyuburkan, melembapkan dan melindungi rambut dan kulit lembut si manja. Rangkaian CARRIE JUNIOR memberikan anda pelbagai pilihan wangian buah-buahan bagi memastikan si manja sentiasa berbau segar dan bersih sepanjang hari.  Carrie Junior yang bertindak membersih dengan lembut dan efektif ini sangat sesuai untuk kegunaan harian.

Diiktiraf HALAL, rangkaian Carrie Junior termasuklah Baby Bath, Baby Shampoo, Hair & Body Wash, Baby Powder, Baby Lotion and Baby Oil. Ia juga hadir bersama bau buah-buahan yang digemari kanak-kanak.


Read More

Foaming Hand Wash Dan Hand Sanitizer Dari Chomel Baby Pembersih Semulajadi Terbaik Untuk Bayi

Friday, June 8, 2018

9 comments
Foaming Hand Wash Dan Hand Sanitizer Dari Chomel Baby Pembersih Semulajadi Terbaik Untuk Bayi  |  Kalau dulu aku sentiasa berkepit dengan wipes tissue kalau keluar berjalan.. Sekarang kalau nak keluar, aku kena pastikan Hand Sanitizer juga ada bersama di dalam handbag aku.. Aku sangat pentingkan kebersihan anak-anak.. Yelah risau jugak kan sebab sekarang ni pelbagai virus dan penyakit dok ada.. Sebelum apa-apa terjadi, baik aku mengambil langkah awal dengan menjaga kebersihan mereka.. Bukan setakat hand sanitizer sahaja aku guna untuk anak-anak aku tetapi foaming hand wash pun mesti ada dirumah.. Jenama apa aku guna? Haaa ni nak cerita ni kat korang.. Aku guna Foaming Hand Wash dan Hand Sanitizer dari Chomel Baby pembersih semulajadi terbaik untuk bayi..

Foaming Hand Wash Dan Hand Sanitizer Dari Chomel Baby Pembersih Semulajadi Terbaik Untuk Bayi
Foaming Hand Wash Dan Hand Sanitizer Dari Chomel Baby Pembersih Semulajadi Terbaik Untuk Bayi

Eceli, ini kali pertama aku guna brand Chomel ni.. Itupun selepas aku tengok ramai kawan-kawan aku dok guna brand ni dan kata mereka produk dari jenama ini sangatlah bagus sebab produknya dirumus secara semulajadi, selamat, berkesan dan mesra alam sangat sesuai untuk si manja dan seisi keluarga juga.. Paling penting produk Chomel ni bebas dari bahan kimia berbahaya.. Bukan itu sahaja, produk dari Chomel Baby ini juga tidak menyebabkan reaksi alahan, hypoalergenik dan sedia dilupus dengan selamat dalam 28 hari... Yang pastinya produk ini telah disahkan HALAL oleh JAKIM MALAYSIA.. So, boleh digunakan tanpa was-was atau ragu-ragu.. Hehe..

Chomel Foaming Hand Wash


Foaming Hand Wash ini merupakan pencuci tangan antibakteria yang berasaskan tumbuhan dan sangat lembut pada kulit.. Formula berbuihnya sangat mudah mencuci kotoran yang melekat pada tangan.. Paling best ianya tidak melekit.. Ia juga tiada toksik dan ofkos selamat digunakan oleh si manja dan juga seisi keluarga..


Aku suka sangat dengan bau Foaming Hand Wash dari Chomel Baby ni.. Wangiii weh!! Lepas guna rasa nak guna lagi.. Hehe.. Satu lagi aku suka, lepas guna tangan rasa lembut aje dan tak kering... Cara gunanya pun mudah aje, tekan pam pencuci dan akan keluar buih lembut.. Lepas tu bolehlah cuci tangan sebersih-bersihnya dan bilas dengan air bersih.. 



Nampak tu buih lembut atas tapak tangan aku.. Nampak macam biasa-biasa je kan, tapi bila dah guna, tangan gerenti bersih dan selesa.. Anak pun seronok nak cuci tangan.. Bau harum melekat kat tangan.. Best gile!! Harga pun murah aje.. Foaming Hand Wash (250ml) hanya berharga RM15.90 sahaja.. Orite, bagi korang yang pentingkan ekstra penjagaan kebersihan tangan macam aku ni dan risau akan penyakit berjangkit yang berpunca dari sentuhan tangan, korang boleh guna Hand Sanitizer pula.. Aku pun guna tau.. Meh aku cerita..

Chomel Hand Sanitizer


Hand Sanitizer ini merupakan formula cepat kering yang diperbuat daripada bahan-bahan semulajadi seperti glycerin dan vitamin E yang dapat membantu melembapkan kulit tanpa meninggalkan kesan melekit... Ia juga mampu membunuh 99.9% kuman dengan berkesan dan selamat digunakan seisi keluarga kerana ianya berasakan tumbuh-tumbuhan.. 


Memandangkan botolnya yang agak comel setanding dengan nama brandnya Chomel, Hand Sanitizer ni sangat mudah dibawa kemana-mana sahaja.. Serius tak berat, boleh letak dalam handbag untuk kegunaan bila perlu.. Hand Zanitizer ni pun berbau wangi tau dan tidak bahaya jika anak korang masukkan jari mereka kedalam mulut sebabnya produk ini bebas bahan kimia, tidak beracun dan selamat digunakan oleh kanak-kanak...


Cara gunanya semudah ABC.. Titikkan terus ke tapak tangan dan gosokkan kedua belah tapak tangan bersama sehingga serap dan kering.. Anak aku ingat Hand Sanitizer ni minyak urut tau.. Kemain lagik dia nak sapu dekat kaki dia.. Haha.. Ok, untuk harganya pula juga tidak mahal.. Murah aje.. Hand Sanitizer (55ml) ini berharga RM7.90 sahaja sebotol.. Nampak botol kecil tapi boleh guna lama juga tau.. Atas penggunaan masing-masing. Hiks..

Ok, kalau korang nak tahu, Chomel bukan sahaja mengeluarkan Foaming Hand Wash dan Hand Sanitizer sahaja tetapi ada beberapa produk lain turut dikeluarkan seperti :-
  • Breast Pump & Bottle Cleanser
  • Baby Fabric Softener
  • Baby Laundry Detergent
  • Travel & Surface Cleanser
  • Travel & Hinghchair Cleanser
  • Toy & Surface Cleanser
Serius, lepas guna kedua-dua produk dari Chomel Baby ni aku dah mula jatuh cinta dengan produk mereka.. Aku sangat yakin yang produk Chomel Baby ni mampu melindungi keluarga aku daripada kuman dan bakteria.. Paling penting produk mereka semulajadi, selamat, berkesan dan mesra alam.. Hehe.. Ok, untuk dapatkan kesemua produk Chomel Baby ini, korang boleh terus terjah laman web mereka..


Untuk sebarang pembelian dan maklumat lanjut, boleh layari :-

Website

Facebook

Instagram


Read More