lifestyle
Showing posts with label lifestyle. Show all posts

Kempen Kitar Semula Bagasi Tahunan Samsonite Kembali Lagi Dengan Kerjasama Bersama WWF-Malaysia Earth Hour

Sunday, April 9, 2023

No comments
Kempen Kitar Semula Bagasi Tahunan Samsonite Kembali Lagi Dengan Kerjasama Bersama WWF-Malaysia Earth Hour | Lindungi alam sekitar dan dapatkan penjimatan 40% untuk koleksi OC2LITE dan ENOW apabila anda tukar ganti bagasi terpakai di mana-mana kedai Samsonite. Kempen Samsonite Luggage Trade-in kembali lagi selepas kejayaannya pada tahun 2022. Bermula dari 20 Mac sehingga 1 Mei 2023, para pengguna boleh tukar ganti bagasi terpakai - tanpa mengira jenama, saiz, dan kondisi dan dapatkan penjimatan 30% dan 40% bagi pembelian koleksi OC2LITE dan ENOW Samsonite. 


Samsonite gembira untuk menyokong WWF-Malaysia's Earth Hour bagi kempen Luggage Trade-In tahun ini. Dalam usaha berterusan mereka untuk melindungi dan memulihkan dunia kita, RM10 akan disumbangkan kepada WWF-Malaysia bersempena dengan Earth Hour, bagi menyebarkan kesedaran tentang kepentingan untuk bersama memelihara alam sekitar, menangani krisis iklim global, dan bekerjasama untuk mewujudkan masa depan yang lebih baik. Selain daripada sumbangan ini, Samsonite Malaysia juga akan memadamkan lampu yang tidak penting di kedai mereka dari 8.30PM hingga 9.30PM bersempena dengan Earth Hour pada 25 Mac 2023





Pada tahun ini, Samsonite mengetengahkan koleksi OC2LITE dan ENOW. OC2LITE datang dalam tiga saiz (55cm, 75cm, 81cm) dan tiga warna (Navy Blue, Jade Gold, Black) dan memenuhi semua keperluan perjalanan anda. Ia mempunyai kelengkapan penuh, ringan dan tahan lama, dengan rekaan kulit luar unik dan dinamik yang kukuh supaya tahan lasak dan mudah dibawa, dan juga mudah diperkembangkan dalam semua saiz yang tersedia bagi meningkatkan jumlah bagasi yang boleh dibawa.




Koleksi ENOW pula menetapkan tahap kecemerlangan reka bentuk yang baru dengan rekaan unik dan rapi, tersedia dalam tiga saiz (55CM, 69CM dan 75CM) dan dua warna (Black dan Latte). Dengan gabungan fungsi dan reka bentuk moden, ENOW menunjukkan kebolehan ketukangan, teknologi, dan pencirian dari Samsonite.

Kempen Luggage Trade-In Samsonite akan berjalan dari 20 Mac sehingga 1 Mei, 2023. Lawati mana-mana kedai Samsonite dengan bagasi terpakai untuk ditukar ganti dengan OC2LITE atau ENOW baharu dengan penjimatan 30% dan 40%. 

Untuk maklumat lanjut mengenai kempen ini, sila layari https://www.samsonite.com.my/trade-in-2023/





Read More

Tena Memperkenalkan TENAcity! Pencarian Kumpulan Muzik Pertama Di Malaysia Untuk Dewasa Berumur 50 Tahun Ke Atas Dengan Hadiah Wang Tunai Rm75,000

No comments
Tena Memperkenalkan TENAcity! Pencarian Kumpulan Muzik Pertama Di Malaysia Untuk Dewasa Berumur 50 Tahun Ke Atas Dengan Hadiah Wang Tunai Rm75,000 |  Dalam usaha mereka untuk menggalakkan penuaan aktif, TENA, peneraju global dalam bidang penjagaan inkontinen telah melancarkan TENAcity; dengan tujuan untuk memperkasa dan memberikan inspirasi kepada orang dewasa berumur 50 tahun ke atas bagi menjalani gaya hidup sihat dengan kekal aktif dari segi fizikal dan mental. Bagi menyebarkan lagi mesej yang dibawa mereka kepada khalayak ramai, TENA kini mengumumkan program pencarian bakat untuk peminat muzik berumur 50 tahun dan ke atas bagi membentuk TENAcity, sebuah kumpulan muzik yang akan menjadi inspirasi untuk penuaan aktif. 


Pencarian untuk vokalis, pemain gitar, keyboard, bass dan dram kini dibuka, dan hadiah lumayan bernilai RM75,000 yang akan diagihkan kepada semua pemenang juga disediakan. TENAcity akan menjelajah ke seluruh Malaysia bagi menyebarkan mesej penuaan aktif yang positif bagi memberikan inspirasi kepada rakyat Malaysia untuk teruskan hidup dengan bersemangat dan penuh keyakinan.


7.3% penduduk di Malaysia hari ini berusia 65 tahun dan ke atas*. Oleh itu, Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu kini mengklasifikasikan Malaysia sebagai sebuah negara tua. Jumlah ini dijangka akan mencecah 15% menjelang tahun 2050, jadi kami ingin menerajui perbincangan mengenai penuaan aktif dan meningkatkan usaha bagi menyokong masyarakat setempat. Kami percaya bahawa usia bukanlah penghalang bagi mengejar gaya hidup dan minda yang aktif. TENA juga akan bekerjasama dengan NGO Malaysia dan organisasi yang bekerja dengan komuniti untuk menyokong penuaan aktif. - Su Ting Nee, Presiden Vinda Group SEA.
Dengan pencarian kumpulan muzik TENAcity, kami ingin rakyat Malaysia tahu bahawa kami sentiasa bersedia untuk membantu meneruskan legasi mereka. Kami berharap pengalaman dan detik-detik istimewa yang dicipta semasa kempen ini akan memperkasakan mereka dan memberikan inspirasi untuk kekal aktif dalam pelbagai bentuk dan cara dalam menjalani kehidupan sepenuhnya. 
Su Ting Nee, Presiden Vinda Group SEA.


Mereka yang berminat disyorkan untuk mendaftar dengan menghantar pesanan DM ke halaman Facebook TENA, atau mesej Whatsapp ke +6010-268 7489 dengan teks TENAcity. Uji bakat akan berlangsung di kawasan Lembah Kelang dalam minggu yang bermula pada  27 Mac 2023.

Kami tahu bahawa semangat muzik mengalir dalam jiwa rakyat Malaysia. Kami menggesa anak-anak untuk menggalakkan ibu-bapa mereka mengambil bahagian dalam pencarian kumpulan TENAcity. Kisah mereka akan membuktikan kepada khalayak ramai bahawa usia itu cuma sebuah angka, dan anda masih boleh menjalankan kehidupan yang aktif dan sihat. - - Su Ting Nee, Presiden Vinda Group SEA.


Untuk maklumat lanjut mengenai TENAcity, sila layari halaman Facebook TENA di www.facebook.com/TENA.Malaysia atau laman web TENA di www.tena.com.my




Read More

Beli Baju Sekolah di Pusat Pakaian Hari-Hari Murah dan Berkualiti

Tuesday, February 21, 2023

1 comment
Beli Baju Sekolah di Pusat Pakaian Hari-Hari Murah dan Berkualiti  |  Cuti sekolah pun dah bermula.. Alhamdulillah, lega rasa bila dah selesai beli baju sekolah dan segala kelengkapan kembali ke sekolah anak-anak aku. Selagi tak selesai selagi tu la memikirkannya. Seperti tahun lepas, aku masih memilih untuk membeli-belah kelengkapan sekolah anak-anak di Pusat Pakaian Hari-Hari.. Dekat sini, semuanya ada. Boleh dikatakan Pusat Pakaian Hari-Hari ini merupakan one stop center. Dah tak perlu ke tempat lain, hanya di Hari-Hari segalanya ada. Murah dan berkualiti. 


Tahun ni nampaknya kena berbelanja lebih sikit sebabnya kena sediakan kelengkapan untuk 2 orang anak. Qhaliff dah masuk darjah 2 dan Aqiff 6 tahun. Banyak juga kelengkapan sekolah yang nak dibeli terutamanya kasut sekolah. Semuanya dah ketat. Selalu merungut sakit kaki. So, tahun ni kita beli baru. 

Pusat Pakaian Hari-Hari One Stop Center

Di kuantan ni banyak cawangan Hari-Hari tau. Tapi kali ni aku memilih untuk shopping di Pusat Pakaian Hari-Hari cawangan Lorong Tun Ismail 5, Kuantan. Aku suka shopping dekat sini sebabnya kedainya agak luas dan selesa untuk aku memilih barangan serta banyak pilihan.


Seperti yang aku katakan tadi, Pusat Pakaian Hari-Hari ni merupakan one stop center. Semua kelengkapan sekolah ada dijual.. Dari A to Z.. Kalau korang yang jenis tak nak pergi jelajah banyak kedai, eloklah shopping di Hari-Hari sahaja.. Nak apa semua ada dari baju sekolah, seluar sekolah, tudung, stokin, kasut, beg, botol air, songkok, tali pinggang, alat tulis dan pelbagai lagi.. Jadi, dah tak perlu nak pergi kedai lain untuk shopping kelengkapan sekolah anak-anak. Hari-Hari pun dah cukup.

Aku pergi shopping hari sabtu baru ni. Ramai juga ibu-bapa yang datang shopping di Hari-Hari.. Nasib la kedai dekat situ agak selesa untuk shopping walaupun ramai orang.

Kenapa Aku Pilih Untuk Shopping Di Pusat Pakaian Hari-Hari?

Ok jom aku cerita kenapa aku pilih untuk shopping di Pusat Pakaian Hari-Hari? Salah satunya ianya merupakan one stop center di mana kelengkapan persekolahan anak-anak semua ada di sini.. Bukan tu je, malah banyak pilihan barangan di Hari-Hari.


Satu lagi, aku suka layanan staf mereka yang friendly.. Bermula dari pintu masuk, mereka dah ucap Selamat Datang kepada setiap pelanggan yang datang ke premis mereka dengan senyuman. Bukan setakat itu sahaja, malah bila kita perlukan bantuan, mereka akan bantu dengan santun walaupun ketika pelanggan ramai.

Nak tahu lagi tak kenapa? Haaa ini paling aku suka tau di Hari-Hari..


Baju sekolahnya yang berkualiti. Serius aku sangat puashati. Anak aku pakai setahun tapi masih macam baru dan warna putihnya tak kuning. Itu kelebihan baju sekolah di Hari-Hari. Jenama apa? Sudah tentulah jenama Jony & Jeny pilihan aku. Satu lagi jenama No Problem. Aku belum cuba lagi jenama tu.. Insyaallah next year.. Tahun ni masih kekalkan jenama yang sama. Tapi kata orang, dua jenama ni memang kualitinya sama. Jahitannya pun kemas.




Tahun ni ambil saiz besar sikit.. So, boleh la pakai lama sikit kan.. Baju tahun lepas pun  masih boleh guna cuma dah kecil sedikit dengan Qhaliff.. Ini buat tambahan baju sekolah, barulah tak rushing nak cuci kan.. hehe..


Begitu juga dengan seluar sekolah dari jenama yang sama.. Untuk seluar sekolah pula aku ambil jenama No Problem sebab jenama Jony & Jeny dah habis.. Laris betul seluar sekolah.. Banyak saiz dah habis time aku pergi tu.. Nasib baik la sempat grab jugak 2 helai.. Nak cari saiz pun mudah sebabnya cara penyusunan barang mereka sangat teratur mengikut saiz.. Jadi kalau pelanggan nak cari sendiri pun mudah.





Bukan seluar sekolah je ada tau, tapi seluar sukan pun ada dijual.. Seluar sukan di Hari-Hari banyak pilihan.. Banyak jenis fabrik.. So, boleh la pilih mengikut keselesaan.. Apa yang penting, seluar sukan di Hari-Hari sangat berkualiti dan puashati..


Satu lagi yang aku suka, kasut di Pusat Pakaian Hari-Hari.. Kasut pun jenama sama jugak.. Pendek kata, kalau tengok jenama Jony & Jeny dan No Problem tu, haa itu barangan dari kedai Hari-Hari lah.. Kasut aku suka sebab ringan dan design smart.. Aku bab kasut agak cerewet. Nak yang nampak moden dan smart bila di pakai. Alhamdulillah di Pusat Pakaian Hari-Hari ada kasut sekolah yang aku berkenan dengan designnya.. Kasut memang ringan dan selesa di pakai. Anak-anak pun suka.





Inilah kasut pilihan Qhaliff.. Satu ala-ala kasut sport, bolehlah guna time jadual Pendidikan Jasmani kan.. Dan satu lagi sesuai la kalau time hujan.. Takde la basah kasut.. Yang penting kasut sekolah Jony & Jeny ni ringan dan selesa.


Tahun ni beg sekolah memang tak beli.. Pakai je yang tahun lepas masih elok.. Beli yang perlu sahaja.. hehe.. Bab pemilihan stokin aku agak complicated.. Qhaliff agak cerewet bab stokin.. Ada je yang tak kena dengan dia.. So, kali ni aku beli saiz besar sikit supaya dia lebih selesa.. Stokin di Hari-Hari pun memang selesa materialnya.. Cuma nak kene pandai pilih saiz la.. 


Banyak lagi keperluan sekolah yang ada di Pusat Pakaian Hari-Hari sebenarnya seperti beg sekolah, tudung, anak tudung, botol air, tali pinggang, songkok, alat tulis, pakaian dalam dan pelbagai lagi. Bagi anak-anak yang baru nak mulakan persekolahan, aku recommend sangat ibu-bapa untuk berbelanja di Pusat Pakaian Hari-Hari ni.. Murah, banyak pilihan dan berkualiti. Memang berbaloi-baloi..

Beg Sekolah

Sampin

Botol Air


Alat Tulis


Promosi Kembali ke Sekolah Kembali Lagi 2023 di Pusat Pakaian Hari-Hari

Selain dari ke Pusat Pakaian Hari-Hari, korang juga boleh beli secara online tau.. Kot ada yang tiada masa lapang untuk ke kedai, so boleh la beli secara online sahaja.. Now, ada Promosi Kembali Ke Sekolah (Back To School) di online store dan juga di Shopee. Jom lihat promosi yang ada..

Pembelian di Online Store πŸ‘‰ www.ehari.com 
  • Diskaun 10% untuk semua barang keperluan sekolah berharga RM10 dan ke atas.

Pembelian di platform Shopee πŸ‘‰  harihari_ 
  • Diskaun 10% untuk semua barang keperluan sekolah berharga RM10 dan ke atas. 
  • Diskaun 5% bagi pengikut baru kedai harihari_ di Shopee dengan pembelian minima RM50. 
  • Extra diskaun untuk item terpilih Shocking Sales. Jangan lupa follow Shopee harihari_ tau!

98 Cawangan Hari-Hari Seluruh Malaysia

Marilah pergi Hari-Hari!

Bila sebut je Hari-Hari mesti terngiang-ngiang lagu tu kan.. Kalau korang nak tahu sekarang ni Pusat Pakaian Hari-Hari dah ada 98 cawangan di seluruh Malaysia.. Bila dah ada di merata tempat ni, lagi mudah la kita nak shopping kan.. Oh ya, kalau korang  nak check cawangan Hari-Hari yang berdekatan korang, boleh la check dekat sini πŸ‘‰ http://www.hari.com.my/locator 

Kalau rasa takde masa nak keluar pergi shopping, korang juga boleh beli secara online.. Lagi  mudah.. Terus sampai depan pintu rumah.. Cuma kena tau la saiz yang tepat.. Hehe..


Hari-Hari Online Store
   
Hari-Hari Shopee
  
Hari-Hari Lazada


Marilah Pergi Hari-Hari!


Bagi korang yang belum shopping lagi kelengkapan sekolah anak-anak tu, aku recommend sangat korang shopping di Pusat Pakaian Hari-Hari. Aku yakin korang pasti puashati dengan harga dan kualitinya. Yang mana takde masa nak keluar shopping atau memang tak suka nak terjah kedai, boleh je beli secara online.. Cepat tau, sementara promosi masih ada.. Rugi tak grab.

Marilah Pergi Hari-Hari! 😍


Untuk maklumat lanjut boleh layari πŸ‘‡ 

Website : www.hari.com.my 



Read More

Custom Jersey Terus Dari Kilang Ohtshirt.com.my

Friday, January 27, 2023

2 comments
Custom Jersey Terus Dari Kilang Ohtshirt.com.my | Ada tak di antara korang kat sini yang nak cari kilang custom jersey sublimation? Kilang printing baju yang boleh buat macam-macam jenis printing baju dengan harga murah, berkualiti serta boleh buat penghantaran ke seluruh malaysia?

Sekarang ni memang dah jadi trend dan kewajipan untuk tempah baju syarikat, baju kelab, baju aktiviti sukan, baju konvoi, baju family day dan banyak lagi la. Kalau di universiti boleh kata hampir setiap bulan akan buat baju untuk aktiviti kat universiti dan kolej. Baru nampak satu keunikkan dan kelainan kat situ kan?


Oh! T-Shirt Perkhidmatan Printing All In-House Production

Oh! T-Shirt ni kalau korang nak tau, semua penghasilan t-shirt adalah All in-house production. Maksudnya semua pengeluaran dikawal sepenuhnya oleh syarikat terus dari kilang sendiri dan bukannya sub atau hantar ke kilang lain ya. Jadi kualiti pastinya terjamin dan siap pada masa yang ditetapkan.


Untuk pengetahuan korang semua, Oh! T-Shirt ni berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang custom jersey, printing t-shirt & cenderahati korporat serta ada 3 kilang printing baju & custom jersey di Shah Alam, Selangor iaitu :   

1. Kilang Printing Tshirt Silkscreen   

Biasanya kalau korang nak print baju rewang, family day, baju kelas, baju persatuan, baju kelab atau sebagainya boleh gunakan perkhidmatan ini kerana boleh dicetak dengan kuantiti yang banyak dan harganya juga lebih murah berbanding dengan teknik printing yang lain. Banyak juga syarikat, kelab dan persatuan yang gunakan perkhidmatan printing SilkScreen ni.  

2. Kilang Custom Jersey   


Apakah Sublimation? Teknik printing sublimation adalah membolehkan korang print t-shirt dengan grafik yang tinggi hampir keseluruhan baju. Nak senang cerita, baju yang selalu geng-geng motor pakai time konvoi tu la Jersi sublimation. Jersey sublimation ni tengah trending sekarang. Bukan setakat geng-geng motor je yang pakai, geng kereta, geng kelab dan persatuan pun ada yang pakai tau. Sebabnya boleh print full color & unlimited design.

Baru nampak gempak dimata orang lain hehe. So, lepas ni kalau nak tempah baju program, custom jersey & sublimation printing tak payah pening2 cari kilang yang boleh buat A-Z. Dari design sampai lah ke jahitan.  

Oh ya… Mereka juga ada tawarkan servis printing cenderahati korporat, medal dan trofi. Kalau korang ada buat pertandingan dan perlukan hadiah cenderahati seperti medal dan trofi boleh la gunakan perkhidmatan mereka ni. Nak buat barangan korporat untuk syarikat pun boleh macam lanyard, pen, beg, cawan dan macam-macam lagi la pun boleh.  

Ha... Macam-macam kan perkhidmatan yang ditawarkan oleh Oh! Tshirt ni. Semuanya ada dalam satu syarikat! Jadi mudah kerja korang nak cari macam-macam perkhidmatan printing dalam satu tempat.  

3. Kilang Jahit atau Sulaman Berkomputer   


Nak tempah pakaian dengan kuantiti yang banyak atau secara pukal? Ha... Disini mereka juga ada tawarkan perkhidmatan tempahan menjahit Uniform, T-Shirt, Jubah, Blouse, Seluar, Tudung, Baju Melayu, Kurta dan pelbagai jenis pakaian secara ready made atau pun custom made dengan harga kilang. Butik-butik yang nak cari kilang jahit pukal untuk stok Ramadan dan raya nanti boleh la dapatkan perkhidmatan dari mereka ni.

Selain daripada perkhidmatan menjahit, mereka juga ada buat perkhidmatan sulaman berkomputer atau embroidery ya. So korang tak perlu risau kalau tempah jersi & custom jersey kat sini, sebab company ni memang ada kilang jahit sendiri. Harga custom jersey kat sini korang faham-faham lah, mesti terlajak murah. Harga Kilang kan!   

6 Sebab Kenapa korang kena print baju murah di Ohtshirt.com.my?   


  • Harga Murah Terus dari kilang (Jimat beribu-ribu duit korang) 
  • Cepat siap & berkualiti 
  • All in-house production. Memiliki Kilang Jahit, Kilang Printing Silk Screen, Kilang Sublimation Jersi dan Kilang Sulaman Berkomputer. (kualiti, harga & masa dikawal sepenuhnya oleh syarikat). 
  • Khidmat nasihat percuma berkenaan tempahan (Mesra Pelanggan). 
  • Penghantaran ke Seluruh Malaysia 
  • Dipercayai oleh syarikat-syarikat & Jabatan Kerajaan seperti Media Prima, KarangKraf, Ninja Van, UiTM, UNISEL, UMP, UIA, Sime Darby, Pos Malaysia, Maybank, Kastam, Imigresen, MBSA, MPS & banyak lagi.  
Ohtshirt.com.my juga ada buka pendaftaran ejen untuk usahawan serta individu yang nak buat duit tambahan dengan bisnes printing tshirt, printing baju & custom jersey. Latihan dan bimbingan akan diberikan sepenuhnya oleh syarikat. Jadi, kalau korang berminat nak jadi ejen tu cepat-cepatlah daftar kat website mereka atau boleh hubungi nombor telefon yang ada kat website mereka.  

Tawaran ejen ni terhad tau… Siapa cepat dia dapat. Inilah masanya peluang untuk korang jana pendapatan tambahan. Tak salah kalau kita mencuba mana tahu rezeki korang ada kat situ. 

Buat Part-Time ejen printing ni mana tahu boleh cover korang punya bayaran bulanan bil utiliti, duit rumah dan duit kereta tanpa perlu usik duit gaji. Suri rumah pun boleh buat ya. Boleh tampung perbelanjaan isi rumah. Zaman sekarang ni kos hidup semakin meningkat. Baru-baru ni harga sayur-sayuran, ayam segar dan macam-macam lagi barangan naik harga. Kita kena cari alternatif lain untuk tingkatkan pendapatan kita. 


Kalau korang nak printing baju murah, nak custom Jersey harga kilang lepas ni, boleh lah terus hubungi mereka melalui laman-laman berikut.  

Senarai website rakan niaga Oh! T-shirt :-   

MAFEYA SDN BHD 
(Team Cetak) 
32A, Jalan Kristal J7/J, Seksyen 7,  
40000 Shah Alam, Selangor. T
EL: 03-55236690 / 017-2290994 / 017-2290994 
Email: ohtshirtselangor@gmail.com    

MAFEYA SDN BHD 
(Kedai Sublimation) 
30, Jalan Keluli AN 7/AN,  
Taman Perindustrian Bukit Raja Selatan, 
40000 Shah Alam, Selangor   

MAFEYA SDN BHD 
(Oh! Tshirt) 
17-A, Jalan Kristal K7/K, Seksyen 7, 
40000 Shah Alam, Selangor Darul Ehsan.





Read More

Kempen Kembali ke Sekolah ‘Cerahi Kehidupan Bersama TOP’ Menyokong Kehidupan 200 Kanak-Kanak Komuniti Program Perumahan Rakyat

Saturday, January 7, 2023

No comments
Kempen Kembali ke Sekolah ‘Cerahi Kehidupan Bersama TOP’ Menyokong Kehidupan 200 Kanak-Kanak Komuniti Program Perumahan Rakyat (PPR) |  Hi guys! Tak lama lagi sesi persekolahan 2023/2024 akan bermula.. Time tu ibu bapa la yang terpaling sibuk menguruskan perihal persekolahan anak-anak.. Ni nak share dengan korang tentang kempen terbaru TOP.. TOP kembali lagi dengan kempen terbarunya iaitu Kempen Kembali ke Sekolah "Cerahi Kehidupan Bersama TOP" dengan menyokong kehidupan 200 kanak-kanak komuniti dalam Program Perumahan Rakyat (PPR). Jom aku story!


Sebahagian besar keluarga di Malaysia tidak sabar menantikan bermulanya tahun baru persekolahan dengan melengkapkan anak-anak mereka dengan barangan keperluan sekolah serba baru sebagai motivasi untuk mencapai kecemerlangan, khususnya di peringkat pendidikan rendah. Namun, bagi keluarga miskin bandar, sesi baru persekolahan juga bermakna perbelanjaan yang amat tinggi.

Walaupun peratusan masyarakat miskin bandar adalah rendah, iaitu 3.8%, Malaysia mempunyai kadar urbanisasi terpantas di Asia Tenggara dengan 77.9% daripada 32.4 juta penduduknya menetap di kawasan bandar. Ini bermaksud hampir 960,000 penghuni bandar hidup dalam kemiskinan.   

Kebanyakan daripada golongan miskin bandar menetap di flat-flat kos rendah Projek Perumahan Rakyat (PPR) yang padat dengan kemudahan asas yang terhad. Perumahan PPR juga sering dikaitkan dengan masalah penyalahgunaan dadah dan alkohol, jenayah dan kecurian serta keganasan rumahtangga dan penderaan, seterusnya mendedahkan penghuni dalam keadaan yang berisiko.    

Mereka yang berkelulusan pendidikan peringkat rendah kebiasaannya datang daripada isi rumah berpendapatan rendah, seterusnya menyumbang kepada peningkatan jurang pendapatan. Kunci dalam mengurangkan ketidaksamaan pendapatan masyarakat dapat dicapai menerusi galakan dan meningkatkan peluang pendidikan kepada golongan rentan (vulnerable) ini.


Prihatin dengan isu yang membelenggu keluarga-keluarga miskin bandar dan menyedari akan kepentingan pendidikan untuk semua, kempen dana amal Cerahi Kehidupan Bersama TOP, yang melibatkan kerjasama MYDIN, melengkapkan seramai 200 murid Tahun Satu daripada keluarga miskin dan daif yang menetap di flat-flat PPR di Kuala Lumpur, Selangor, Johor dan Pulau Pinang dengan barangan kembali ke sekolah bagi sesi persekolahan 2023/2024.

Sebahagian jualan daripada produk-produk detergen TOP terpilih di pasar raya MYDIN di seluruh negara dari 15 Disember 2022 sehingga 15 Januari 2023 akan disalurkan untuk menyediakan keperluan 200 murid Tahun Satu ini.   


Kelengkapan yang disediakan untuk setiap murid termasuk pakaian seragam, kasut dan stokin sekolah, set alat tulis, kotak pensil dan pensil warna. TOP akan menghantar pek-pek kembali ke sekolah khusus kepada keluarga terlibat sebelum bermulanya sesi baru persekolahan, memberikan ibu bapa dan kanak-kanak terlibat ketenangan minda bahawa mereka juga mempunyai kelengkapan baru yang sama dengan rakan-rakan kelas yang lain.    

Sejak diwujudkan pada tahun 2015, kempen Cerahi Kehidupan Bersama TOP telah memberi manfaat kelengkapan kembali ke sekolah kepada 3,206 pelajar daripada 97 komuniti di seluruh negara, pada masa sama menyumbang produk-produk detergen TOP kepada keluarga dan penjaga mereka.  


TOP baru-baru ini memperkenalkan rangkaian TOP Colour Signature yang terdiri daripada serbuk detergen premium Super Colour dan cecair detergen premium Colour Protect dengan teknologi terkini 5D Colour ProTech yang membenarkan pengguna mencuci kesemua pakaian mereka sekali gus dengan penuh yakin kerana warna pakaian tidak akan turun dan menjejaskan pakaian lain. Ia juga memastikan warna pakaian terus cerah berseri dan pakaian berwarna gelap kekal gelap.  

Rangkaian terbaharu ini turut mencegah fabrik daripada kelihatan lusuh lebih awal dan memastikan ia sentiasa kelihatan baru. Ini seterusnya membantu memanjangkan hayat pakaian dan menggalakkan kehidupan yang lestari. Setiap keluarga yang terlibat dalam program Cerahi Kehidupan Bersama TOP akan menerima pek 2.1kg serbuk detergen TOP Super Colour dan sebuah dispenser detergen boleh diguna semula.     

Kesemua detergen TOP, termasuk rangkaian Colour Signature, dikuasai oleh Advanced Micro-Clean Tech dengan Anti-Mikrobial Tech oleh Lion Japan yang menggunakan teknologi detergen generasi baharu dengan kemampuan menyingkirkan 99.9% virus berbahaya termasuk (COVID-19, Influenza A dan Coxsackie) serta bakteria secara berkesan. Formulasi pelbagai teknologi yang khusus ini merangkumi fungsi Anti-Hapak, Anti-Hama dan Anti-Sebum, dipertingkatkan dengan Teknologi Haruman Menyerlah (Bolder Scent), iaitu wangian khusus dengan keberkesanan terbukti menyingkirkan bau hapak dan meningkatkan mood si pemakai.    

TOP bekerjasama dengan Kloth Cares dan INTI untuk memperkenalkan rangkaian detergen Colour Signature dan pada masa sama, mengumpul lebih 700 kilogram pakaian terpakai elok yang disumbangkan oleh masyarakat umum yang prihatin. Pakaian-pakaian ini akan dibersihkan dan disediakan kepada keluarga mengambil bahagian yang berminat dalam projek-projek kitar semula.   

Peningkatan kos kehidupan adalah satu isu global dan golongan miskin bandar adalah kumpulan masyarakat yang paling berisiko. Persediaan kembali ke sekolah bagi untuk seorang pelajar sahajapun mampu memberi kesan kepada perbelanjaan keluarga ini. Namun demikian, pendidikan juga aspek penting dalam memastikan kanak-kanak terlibat keluar daripada kitaran kemiskinan. Mempunyai kelengkapan kembali ke sekolah yang serupa dengan pelajar lain mampu memotivasikan mereka untuk mencapai kecemerlangan. Inilah sebab kempen Cerahi Kehidupan Bersama TOP menarik perhatian dan menerima sokongan rakyat Malaysia yang ingin membantu rakyat Malaysia lain mencapai potensi penuh mereka. Kami amat menghargai kerjasama MYDIN dalam menjayakan kempen ini -  Cik Carmen Foo, Pengurus Besar Kanan Southern Lion Sdn Bhd.   


Untuk menyokong kempen Cerahi Kehidupan Bersama TOP dalam menyediakan kelengkapan kembali ke sekolah kepada 200 pelajar Tahun Satu daripada keluarga miskin bandar, orang ramai boleh membeli produk detergen TOP dari mana-mana pasar raya MYDIN yang mengambil bahagian dari 15 Disember 2022 sehingga 15 Januari 2023. Untuk maklumat lanjut, sila layari https://www.facebook.com/TOPdetergentMY.   

Kami komited dalam menyokong kehidupan 200 kanak-kanak menerusi kempen ini. Kami juga berharap untuk menghimpunkan dana yang lebih tinggi agar dapat membantu lebih ramai kanak-kanak. Sertai TOP untuk mengubah kehidupan keluarga miskin bandar agar mereka mampu mencapai masa depan yang lebih cerah - Cik Carmen Foo.    

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai rangkaian produk TOP dan kempennya, sila layari laman http://www.southernlion.com.my atau menghubungi talian khidmat pelanggan di 1800-880-133.  





Read More

Carina Rangkaian Tisu Berkualiti Tinggi Yang Lengkap Untuk Kegunaan Harian

Thursday, December 29, 2022

2 comments

Carina Rangkaian Tisu Berkualiti Tinggi Yang Lengkap Untuk Kegunaan Harian  |  Tisu adalah antara benda yang terpaling penting dalam kehidupan aku seharian.. Rasanya kalau tak de tisu, hidup aku untuk hari tu memang tak lengkap dan rasa tak selesa.. Tak kira la kat mana aku berada sekali pun, memang tisu mesti kena ada terutamanya pada waktu pagi.. Almaklumlah hidung aku ni jenis sensitif pada waktu pagi mesti dilanda selesema dan memerlukan tisu.. hehe..


Setiap bulan, pastinya item tisu akan berada dalam list barang keperluan aku.. Dari tisu muka sehinggalah ke tisu dapur.. Rangkaian tisu dekat rumah aku haruslah lengkap setiap bulan.. Bukan sahaja tisu kering yang aku guna malahan tisu basah juga menjadi satu keperluan bagi keluarga aku.. Sebab itulah aku harus menggunakan rangkaian tisu yang berkualiti tinggi untuk kegunaan harian aku seperti rangkaian tisu dari jenama Carina ini.. Lengkap tau! Semua jenis tisu ada.. Jom aku story..

Tentang Carina



Carina ditubuhkan pada tahun 2009 sebagai pengeluar tisu pertama Malaysia bagi memenuhi permintaan negara tropika tersebut. Penghasilan tisu Carina yang menggunakan hanya 100% pulpa dara dan 100% kapas tulen asli membolehkan Carina memberikan keselesaan kepada orang ramai disamping mengekalkan standard kualiti produk. Ia adalah pilihan terbaik untuk mereka yang berkulit sensitif kerana produk yang dihasilkan oleh Carina tidak mengandungi sebarang komponen kitar semula, justeru menjadikannya lembut pada kulit dan tahan lasak. 

Carina dicipta untuk penduduk Asia Tenggara yang terkenal dengan pulau-pulau yang indah, restoran ternama, masakan yang lazat dan pedas serta pelbagai budaya. Dengan iklim subtropika yang lembap di rantau ini, Carina percaya tisu berkualiti tinggi adalah penting dan sangat berguna kerana ia lebih bersih, mudah dan mesra keluarga, serta untuk kegunaan sendiri. Selain itu, tisu Carina juga mesra alam kerana ia larut dalam air, melindungi bukan sahaja anda tetapi juga alam sekitar. 

Bertempat di Lembah Klang, Malaysia, produk Carina dihasilkan dan diedarkan di seluruh Malaysia terus kepada pengguna. Oleh itu, di sebalik kualiti produk Carina yang baik, harganya turut berpatutan untuk setiap lapisan masyarakat. 

4 Ciri Utama Carina
  • Penjagaan Kecantikan (Beauty Care) - Siri Tisu Kering Carina diperbuat daripada 100% PURE VIRGIN PULP untuk memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit, termasuk kulit sensitif, dan Siri Kapas yang diperbuat daripada 100% PURE COTTON yang sesuai untuk kegunaan kecantikan kerana ia bersifat hypoallergenic dan tidak akan menyebabkan iritasi dan kerosakan kulit kerana kapas yang digunakan adalah bahan semula jadi yang asli. 
  • Penjagaan Bilik Mandi (Toiletries Care) - Tisu Bilik Mandi dengan 3 lapisan, menjadikan ia lebih kuat dan lembut untuk digunakan. 
  • Peralatan Dapur (Kitchenware) - Siri Tisu Dapur kami menjadikan permukaan dapur dan peralatan bersih, berkilat dan bebas calar. Ia membantu membersihkan kaunter dapur dan peralatan serta menyental tumpahan cecair. 
  • Penjagaan Kesihatan (Health Care) - Siri Tisu Basah kami mengandungi 99% air, bebas paraben yang tidak menyebabkan sensitiviti kulit dan alahan. 

Carina Rangkaian Tisu Berkualiti Tinggi Yang Lengkap Untuk Kegunaan Harian


Macam yang aku cakapkan di awal tadi, tisu Carina ni memang berkualiti tinggi.. Aku suka jenama ni walaupun baru guna.. Firstime guna, aku dah rasa woww sangat terutama tisu muka dia lembut je.. Takde la rasa pedih time sapu muka dan hidung aku ni kan.. Haha.. Serius la Carina ni memang terbaik bagi aku..

Kalau korang nak tahu, tisu Carina ni didatangkan dalam pelbagai saiz, daripada pembungkusan yang kecil sehinggalah yang lebih besar. So, sangat sesuai untuk digunakan oleh individu mahupun seisi keluarga. Ok, seperti yang aku katakan tadi produk Carina ini didatangkan dalam 4 ciri utama iaitu Beauty Care, Toiletries Care, Kitchenware dan Healthcare dimana ianya terbahagi kepada 3 kategori iaitu :-

  • Product Dry Tissue
    • Carina Handkerchief Tissue
    • Carine Wallet Tissue
    • Carina Box Tissue
    • Carina Kitchen Tissue
  • Product Wet Tissue
    • Carina Wipes
    • Carina Antibacterial Wipes
  • Product Cotton Set
    • Carina Cotton Bud
    • Carina Facial Cotton

Carina Dry Tissue


1. Carina Handkerchief Tissue

Handkerchief Tissue ni memang wajib ada dalam handbeg aku.. Aku suka packagingnya, kecil dan kemas tak mudah renyok.. Warna packagingnya pun cantik sangat, warna purple warna kegemaran aku tau.. haha.. Sejak kenal dengan jenama Carina ni, lagilah aku suka dengan tisu jenis hankerchief ni.. Mudah dibawa kemana-mana.. Pembungkusannya yang sederhana, menjadikan Carina Handkerchief Tissue ni ideal dan sesuai untuk kegunaan harian. Tambahan pula tisunya yang lembut, sangat selesa digunakan.

2. Carina Wallet Tissue

Sementara itu, Carina Wallet Tissue dengan pembungkusan yang mengikut trend masa kini, juga membolehkan aku menggunakannya sebagai on-the-go wallet atau dompet harian aku.. Packagingnya memang macam wallet sebab tulah dinamakan wallet tisu.. Yang ni pun mudah dibawa kemana-mana sebab saiznya kecik  dan nipis.. Cumanya aku lebih suka hadkerchief tisu sebab bungkusannya lebih smart dan kukuh.. hehe..

3. Carina Box Tissue

Tisu kotak ni wajib ada dekat rumah dan pejabat.. Rasanya korang pun macam aku jugakkan.. Pelbagai guna tau.. Time makan nak tisu, time minum nak tisu, time makeup nak tisu pendek kata setiap masa nak tisu.. Tisu ni ibarat rakan karib dah walaupun di mana aku berada.. Korang pun sama kan? Betul tak? Jangan tak tahu ye, tisu Carina ni diperbuat daripada 100% Pure Virgin Pulp bagi memastikan kebersihannya, menjadikan ia lembut dan selamat digunakan pada kulit termasuklah kulit sensitif.. So, aku recommend sangat korang guna tisu Carina ni.. Berbaloi-baloi..

4.  Carina Kitchen Tissue


Kebiasaannya ramai yang guna tuala untuk kegunaan dapur kan.. Macam aku dulu-dulu, memang tuala la aku guna untuk lap dapur.. Sebenarnya banyak keburukannya guna tuala ni.. Kalau tuala tak dicuci dengan betul, maka bermaharajalelalah bakteria dok membiak dekat kain tu.. 

Itu dulu la.. Sejak beberapa tahun kebelakangan ni aku dah mula menggunakan kitchen tissue.. Pelbagai jenama dah aku guna dan sekarang aku guna jenama Carina pula.. Sangat puashati kerana tisu dapur Carina ni sangat membantu aku di dapur.. Ia sangat efektif untuk menghilangkan kesan kotoran dan minyak.. Bukan tu je, tisu dapur Carina ni juga boleh digunakan untuk mengelap buah, sayuran, tangan, pinggan-mangkuk, singki dan sebagainya.

Apa yang aku suka dengan Carina Kitchen Tissue ni adalah tisunya tebal dan susah nak koyak, penyerapan sangat bagus dan tak berhabuk semasa mengelap.

Carina Wet Tissue


Wipes memang antara yang terpenting dalam kehidupan seharian.. Penggunaan wipes dah meluas sekarang.. Kalau dulu, time ada baby je guna wipes ni.. Sekarang aku rasa sangat memerlukan wipes terutamanya bila time makan di kedai.. Aku sejenis yang nak kena meja bersih, baru aku selesa.. Memang aku akan stenbai wipes untuk aku lap meja dan tangan aku..

Carina Wet Tissue ni ada 2 jenis tau iaitu Carina Wet Wipes dan juga Carina Antibacterial Wipes.. Tekstur Carina Wipes yang lembut, sesuai digunakan untuk pembersihan dan pembasmian kuman bagi menanggalkan kotoran atau cecair dari kulit atau permukaan. Paling penting tisu basah Carina ini tidak mengandungi Paraben dan alkohol. So, memang selamat digunakan kerana telah diuji secara klinikal.

Carina Cotton Set


Rangkaian Carina Cotton pula juga diperbuat daripada kapas asli, lembut, tahan lasak dan mempunyai kadar penyerapan yang tinggi sesuai untuk kegunaan peribadi dan juga penjagaan bayi. Carina Cotton set ni terdiri daripada Cotton Bud dan juga Facial Cotton.. 

Untuk Carina Cotton Bud didatangkan dalam 2 packaging iaitu dalam botol plastik dan bungkusan plastik sebagai refill.. Manakala untuk Facial Cotton pula, kapasnya sangat lembut dan tahan lasak.. Tanggalkan solekan pun mudah dengan Carina Facial Cotton ni tidak memedihkan kulit.. 

Rangkaian produk yang luas daripada Carina ini dapat memenuhi keperluan harian kita untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih baik, bersih dan sihat. 

Carina "We Care, We Love"




Carina telah menghasilkan konsep terbarunya sempena tahun 2023 nanti dengan tema "We Care, We Love" ini kerana CARINA 2023 berazam untuk bergerak ke hadapan mengikut peredaran zaman dan terus maju selepas pandemik. Konsep terbarunya ini menekankan beberapa aspek seperti :-
  • Menggalakkan kesedaran kebersihan, mewujudkan persekitaran yang sihat dan mengurangkan pencemaran 
  • Menjaga kulit penggunanya dengan menyediakan 100% kapas tulen semulajadi yang mesra kulit 
  • Pengeluaran tempatan untuk meningkatkan pemulihan ekonomi 
  • Khusus untuk memenuhi keperluan dan kehendak orang Asia Tenggara 
  • 4 siri untuk memenuhi permintaan pasaran 

"We Care, We Love", menyatakan kepercayaan mereka bahawa menghasilkan produk berkualiti tinggi akan mempengaruhi dan menghasilkan penjagaan dan kasih sayang yang lebih baik untuk keluarga. #CarinaCares terhadap anda dan keluarga anda!

Jom layan video ini..




Dimana Boleh Dapatkan Produk Carina? 


Majoriti produk Carina boleh diperolehi di pasaraya mahupun atas talian (Online). Aeon Big, Aeon Wellness, Econsave, Mydin, NSK, Hot Mart dan farmasi adalah beberapa peruncit luar talian. Pada masa yang sama, korang juga boleh mendapatkan Carina menerusi platform e-dagang rasmi mereka dan produk akan dihantar terus di depan pintu rumah korang! Terpaling mudah kalau nak buat pembelian adalah melalui Shopee dan Lazada.

Jom aku senaraikan disini dengan lebih details dimana korang boleh dapatkan produk Carina ini..

Secara OFFLINE πŸ‘‡


  • Aeon Big
  • Aeon Wellness
  • Econsave
  • Mydin
  • NSK
  • Ascen+ Pharmacy
  • MiX Store
  • PotBoy Groceries
  • C-Mart Penang, Kedah, Perlis
  • Ceria 99 Penang, Kedah, Perak
  • Family Stores Seremban, Melaka
  • Oppa Mart Melaka, Seremban 
  • Nirwana Maju Johor, Pahang, Terengganu, Kelantan 
  • Target Supermarket Johor 
  • Song Mart Malaysia Johor 
  • Pasaraya Hwa Thai Johor  

Secara ONLINE πŸ‘‡


Carina Gift Box


Selain produk di dalam Carina Gift Box ini terdapat juga :-
  • Shop online voucher Shopee Carina official Store RM 5 voucher 
  • Review & Win campaign flyer  
  • Carina Surprise Ang-pao sehingga RM88 melalui TNG   


Untuk pengetahuan korang, di pasaran Carina Gift Box Set TIDAK TERMASUK :-

 
  • Carina Kitchen Roll (boleh dibeli di kedai fizikal atau online) 
  • Carina Limited Edition We Love We Care Bag (GWP dengan pembelian RM 40 dan ke atas)     

Dimana boleh dapatkan Carina Gift Box?
  • Aeon Big (Cawangan terpilih) 
  • Mix Store (Cawangan terpilih @ IOI City Mall) 
  • Hot Market @ Berjaya Times Square 
  • Tong Hup Trading, Melaka 

CARINA Review & *WIN 


Kalau korang beli produk Carina, jangan lupa tau join 'Review & *Win' ni! Rugi tak join, hadiah menarik menanti korang semua untuk dimenangi... Bagaimana nak join? Jom baca cara penyertaan di bawah ini..

Hadiah
  • 100 pemenang dicari untuk *MENANGI 3 bulan Bekalan Rumah setiap bulan 
  • Hadiah bernilai RM 150 untuk seorang pemenang   

Cara Penyertaan
  1. Muat naik Foto/VIDEO Ulasan pengalaman anda dengan MANA-MANA produk siri CARINA di Facebook/Instagram/Tiktok
  2. Beritahu kami sebab anda akan mengesyorkannya & tag @CARINA rasmi Facebook/Instagram/Tiktok 
  3. Hashtags #MYCarina #WeCareWeLove (pastikan post anda adalah mood 'public'). 

*Terma & Syarat
  1. Tempoh kempen : SEKARANG - 30 April 2023 
  2. #300 #Penilai Terbaik akan dipilih untuk MENANG 3 Bulan Bekalan Rumah Carina bernilai RM150. Kami akan screenshot pemenang dan umumkan pemenang di halaman Facebook kami bermula dari Feb 2023. Sila nantikan! 
  3. Hadiah tidak boleh ditukar, tidak boleh dipindah milik, dan tidak boleh ditebus dengan wang tunai atau hadiah lain. Kami berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu. 
  4. Resit WAJIB ditunjukkan untuk menuntut hadiah. 
  5. Setiap pemenang hanya sah untuk menuntut sekali sahaja, Nama & resit Pembelian yang sama tidak dibenarkan. 
  6. Resit pembelian sah dari 1 Jan 2023- 31 April 2023 sahaja. 
  7. Baucar tunai bernilai RM150 adalah untuk pembelian produk CARINA sahaja, setiap baucar tunai RM50 hanya sah selama 1 bulan. 
  8. Carina berhak untuk mengubah suai dan meminda terma dan syarat tanpa notis terlebih dahulu.

Jom Dapatkan Carina Sekarang!!


Jom lengkapi keperluan harian kita dengan Carina kerana Carina dapat memenuhi keperluan harian kita untuk mengamalkan gaya hidup yang lebih baik, bersih dan sihat. 

Untuk maklumat lanjut, korang boleh hubungi Carina melalui emel wangzhengcarina@gmail.com. Jangan lupa follow Carina Malaysia di platform berikut untuk perkembangan terkini, info-info kesedaran kebersihan dan pengumuman menarik yang lain.  πŸ‘‡


SOSIAL MEDIA CARINA

Facebook    |    Instagram    |    Tiktok




#MildAndGentle #comfortable #pure #SoftAndTender #CarinaMalaysia #CarinaCares #HealthyTissue #VITAMEDIA #CARINA #WeCareWeLove #beautytissue #BetterLife #CarinaMY #MYCarina #Tissue #CarinaTissue #handkerchieftissue #handkerchief #VirginPulp #PurePulp #Wallettissue #CarinaLavender #CarinaGreentea #CarinaRose #CarinaEveryday #CarinaPure #CarinaCaringLife #CarinaForAll #BetterwithCarina #CarinaFamily #Carina100natural #CarinaNature
 





Read More