Showing posts with label book. Show all posts
Showing posts with label book. Show all posts
June Book Haul 2021

June Book Haul 2021


June Book Haul 2021  |  Lama dah tak update pasal buku.. Rindu nak spend masa dengan buku-buku kesayangan aku.. Tapi apakan daya, masa itu ibarat emas buat aku sekarang ni.. Nak baca buku pun takde masa.. Moga satu hari nanti, aku dapat kembali dengan hobi aku nan satu ni.. Walaupun tak punya masa untuk membaca, tetapi hobi membeli buku tu tetap diteruskan.. Haha.. Gile ko, nampak buku best tak beli! Memang tak boleh tidur la jawabnya.. Selagi tak penuh kabinet buku aku ni. selagi tu la.. Huhu.. Untuk Jun Book Haul 2021, aku sempat grab empat buah novel...


Kali ni aku grab dua buah novel karya penulis kesayangan aku Maria Kajiwa iaitu Lara Wirang dan Lengloi.. Novel tulisan dia memang tak pernah tak best.. Boleh dikatakan semuanya tak mengecewakan.. Ada lagi novel terbaru beliau yang belum aku grab.. Mungkin nextime.. Hehe.. Manakala dua novel lagi adalah karya Syu Ariani.. Ini adalah firstime aku beli novel tulisan beliau.. 

Setiap kali nak beli novel aku mesti baca review dulu dalam Goodreads.. Kalau best, baru beli dan keempat-empat novel ni mempunyai rating yang tinggi dari pembaca.. Lagi pun untuk novel tulisan Maria Kajiwa, memang aku tak pernah sangsi dengan hasil tulisan beliau.. Kalau tak baca kat Goodreads pun aku yakin dengan penulisan beliau.. Novel dari Syu Ariani, yang paling tinggi rating dia adalah berjudul Anastasia tapi novel ni susah nak dapat.. So, aku dapatkanlah dulu Ursula dan Jagakan Aku ini.. Teringin juga nak baca novel karya beliau.. Ramai juga yang suka..


Sinopsis Lara Wirang
Penulis : Maria Kajiwa
Terbitan : Love Novel
Muka Surat : 375

Ustaz Muiz, seorang guru agama berhasrat untuk mendirikan sebuah madrasah di kampungnya sebagai pusat mengajar ilmu agama yang lebih tersusun. Dia mendapat sokongan daripada isteri, kawan dan penduduk kampung tetapi ditentang oleh Sahir Zub-yan dan konco-konconya.
Kita akan buat apa sahaja asalkan rancangannya gagal - Sahir Zub-yan

Sahir Zub-yab, seorang ahli sihir Kaum Kan. Dia tinggal di Gunung Dayan dalam daerah Hasam Hurang, salah sebuah daerah dunia gelap. Sejak dahulu dia menentang segala usaha Ustaz Muiz untuk menghidupkan syiar Islam dan menyebarkan dakwah. 

Bersama pembantunya yang setia bernama Derani, mereka menghasut seorang guru silat untuk menentang dan mengkhianati Ustaz Muiz sekeluarga dengan menggunakan ilmu hitam. Tapak madrasah, isteri dan anak Ustaz Muiz menjadi sasaran.

Engkau sanggup menukar imanmu dengan nyawanya? - Sahir Zub-yan

Adakah Ustaz Muiz akan tunduk kepada segala seksaan dan ugutan? Mampukah dia pertahankan pendiriannya? Ikutilah sebuah pertarungan antara dua pegangan dan dua dunia yang berbeza.


Sinopsis Lengloi
Penulis : Maria Kajiwa
Terbitan : Buku Prima
Muka Surat : 480

Seorang demi seorang cuba membuka perniagaan di Lot 55, sayangnya semua berhadapan dengan gangguan yang menakutkan. Seorang demi seorang mati dalam keadaan tragis menjadikan kedai di Lot 55 itu semain digeruni dan dikatakan berpuaka. Semuanya tewas di tangan Lengloi. Kehilangan Suzy juga langsung tidak dapat dikesan. 

Siapakah yang dipanggil Lengloi?

Dari mana asalnya dan kenapa ia menghuni Lot 55?

Apa yang dimahunya?

Ke mana Suzy menghilang?

Kematian seseorang manusia itu tak dapat dilewatkan atau dicepatkan walau sesaat. Apabila sampai masanya, tercabutlah roh dari jasad. Cara sahaja yang berbeza. - Pak Cik Kasim

Saya akan cari jalan. Saya mahu bomoh bunuh itu hantu - Lim

Gua cinta lu sampai gua mati - Suzy 

 



Sinopsis Jagakan Aku
Penulis : Syu Ariani
Terbitan : Karya Seni
Muka Surat : 668

Cuma Doktor Ana Zahirah yang boleh tentukan kematian saya

Bergegar dunia Zahirah apabila seorang datang menemuinya dan mengatakan itu. Semuanya bermula selepas dia menjadi saksi kepada satu babak percubaan membunuh secara  m sengaja. Kini, tak semena-mena dia terheret sama dalam permainan nyawa Devil Angel.

Kadang-kadang tak ada niat membunuh, tapi keadaan mendesak - Aina Natasha

Dia membunuh sebab dia seronok membunuh. Itu aje - Muzaffar 

  
Di antara kedua-dua sebab itu, yang mana satu yang menjadi punca Devil Angel membunuh? Atau ada sebab lain, yang membuatkan Devil Angel 'menghantar' mangsa-mangsanya kepada Zahirah? Sungguh, Zahirah penasaran!

Ana Zahirah. Kau..... Mengecewakan aku - Devil Angel

Insan-insan terdekat Zahirah mulai menjadi mangsa. Emosi Zahirah bertambah kacau-bilau apabila ASP Aydin mengesyaki dia ialah Devil Angel, atau sekurang-kurangnya dia bersubahat dengan Devil Angel. Tetapi suatu hari........

Jangan takut. Aku akan jagakan kau - ASP Aydin

Entah mengapa, jiwa wanita Zahirah telah meresap masuk janji Aydin. Diam-diam, dia mempercayai lelaki itu dan janjinya. Satu insiden di Kuala Lumpur membuka peluang untuk Zahirah mengetahui kisah silam Aydin dan tak dapat tidak, hati wanitanya terus terbuka untuk lelaki itu.

Namun, bisakah Aydin kotakan janjinya bilamana Zahirah sudah menjadi obsesi Devil Angel? Pada saat Zahirah sendiri berubah menjadi wanita tidak berjiwa, mampukah dia menghalang Devil Angel daripada terus-terusan membunuh? Atau Zahirah sendiri akan jatuh ke lembah gelap dan menjadi serupa Devil Angel?

Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And when you look inti the abyss, the abyss looks into you - Friedrish Nietszche, German Philosopher

Sinopsis Ursula
Penulis : Syu Ariani
Terbitan : Penulisan2u
Muka Surat : 572

Ursula. Itu nama si antagonis di dalam dongeng The Little Mermaid. Tak pernah hatta sekali Hadi terfikir bahawa satu hari nanti, dia akan bertemu dengan Ursula di alam nyata.

Kahwin dengan aku atau nyawa dia melayang, di depan mata kau - Asyfa Hannani

Tak dapat Hadi melawan kerana wanita yang menerima jolokan Ursula itu mampu tunaikan kata-katanya! Demi keselamatan Batrisya, Hadi akur dengan permintaan Asyfa. Namun lama-lama, dia sedar satu hakikat. Hatinya mendambakan Asyfa. Dia mahu memadam kesemua kisah silam Asyfa dan menjadi penyembuh kesayangan wanita itu.

Tengku Hadi. Tak pernah terlintas dalam fikiran Asyfa, lelaki itu akan menjadi suaminya. Dia dan Hadi ibarat langit dan bumi, ibarat lautan dan daratan. Permulaan hubungan mereka tidak seindah kisah dongeng, bilamana dia sendiri yang mengugut bersama nyawa seseorang sebagai cagaran. Tetapi.....

Leave the past there. I wanna be your present, your future - Hadi

Kala Hadi ungkapkan itu, Asyfa sedar dia inginkan lelaki itu di sisinya. Hadi ialah penawar bagi semua episod dukanya. Namun ternyata, tak mudah untuk mereka melakar kebahagiaan bersama. Di setiap langkah mereka, ada lelehan darah mengiringi. Air mata dan pengorbanan sentiasa dituntut oleh mereka-mereka yang dahagakan nyawa Hadi dan Ismail.

Ada kisah lama yang tersingkap. Ada kebenaran yang baru terlerai. Ada pengkhianatan yang terbongkar. Bersama setiap satu itu, Asyfa dan Hadi hanya selangkah lebih dekat kepada si anatagonis dalam kisah mereka. Kata si anatagonis kepada Asyfa....

Cuma dengan kematian kau, Hadi akan hidup!

Kalau dalam versi asal kisah si duyung, dia rela menjadi buih dan menghilang di lautan demi si tuan putera. Bagaimana pula dengan kisah Asyfa dan Hadi? Apa penamat kisah Ursula dan putera hatinya? Nyawa siapa yang akan menjadi cagaran untuk satu pengakhiran bahagia?






Read more »
Lea Azleeya
2 Comments
Review Novel | The Unsung Hero By Melur Jelita

Review Novel | The Unsung Hero By Melur Jelita


Review Novel | The Unsung Hero By Melur Jelita | Hadiah dari seorang sahabat blogger untuk aku... Apakah?? Novel ni la.. Hadiah dari Blogger Siqah.. Katanya novel ni tebal sangat dan tak larat nak habiskannya.. Jadi, aku dipertanggungjawabkan untuk habiskan novel ni.. Hehe.. Agak lama jugak aku ambil masa untuk selesaikan baca novel ni.. Setanding dengan ketebalannya.. 

novel best, best seller, novel preloved, novel cinta, novel terbaik, the unsung hero, melur jelita
The Unsung Hero By Melor Jelita

The Unsung Hero by Melur Jelita.. Sebuah novel yang pada awalnya aku ingat novel inggeris.. Hehe.. Masa Siqah nak bagi aku tu pun aku siap tanye dulu, novel inggeris ke? Rupanya tidak.. Tajuk aje omputeh, isinya melayu.. Hiks... Kalau novel omputeh aku memang tak baca sebab tak larat nak perah otak dan google translate untuk fahamkan satu-satu.. Haha!!.. Biasa la, dulu time cikgu mengajar dekat depan, aku 'tido' kat belakang.. Kohkohkoh!!


Novel ni tersangatlah tebal.. Mengandungai 151 chapter dan 1156 muka surat... Perghhh.. Bukan Melur Jelita kalau novel tak tebal.. rasanya semua novel beliau mempunyai ketebalan yang melampau.. Hiks.. Mula-mula terfikir jugak, apalah yang ditulisnya sampaikan tebal macam tu sekali novel ni.. Banyak betul idea.. Mesti membosankan dan pastinya cerita yang berulang akan ditulis..

Rupanya tanggapan aku tu semuanya salah.. Yang betulnya, beliau memang banyak idea.. Itu jerk yang betul... Jalan ceritanya pun tak membosankan sebab novel ni jalan ceritanya mengandungi pelbagai ilmu pengetahuan yang diselit.. Ilmu pengetahuan tentang sains, sejarah, geografi, agama dan bagai-bagai lagi.. Bukan tu saja malahan skop tugas sebagai polis, askar dan lain-lain penjawat awam pun ada diterangkan dengan baik sekali.. Aku memang betul-betul kagum dengan penulis novel ni.. Banyak betul ilmu beliau..


Kalau korang nak baca sinopsis, boleh klik gambar atas ni ye..  Ok, aku ceritakan serba sedikit tentang jalan cerita novel ni ye.. Mesti korang nak tahu kan...

Novel ni mengisahkan seorang gadis kelantan bernama Maryam a.k.a adik chik a.k.a blackswan yang hidupnya terlalu dikongkong oleh ayahnya.. Dia tinggal bersama Bak (ayah) dan juga bunda (adik perempuan ayahnya)... Ibunya telah lama meninggal dunia.. Dek kerana terlalu risau dan sayangkan Maryam, tanpa sedar ayahnya yang seorang pesara askar terlalu berhati-hati dalam membesarkan anaknya dengan terlalu tegas sehinggakan si anak hidup dalam tekanan.. Sungguhpun begitu, anaknya tetap patuh dan menjadi anak yang mendengar kata dan baik.. Dia juga pengidap asma yang kronik..

Watak hero dalam novel ni dah tentu-tentulah the unsung hero, Irvan a.k.a deraman a.k.a Hero sepupu kepada Maryam bertugas sebagai Vat 69 yang telah sekian lama menyimpan perasaan terhadap Maryam semenjak kecil lagi dan menganggap bahawa Maryam adalah masa depannya.. Berjayakah Irvan menawan hati Maryam? Yang tu kene baca sampai habisla baru tau kisahnye.. hehe.. Terselit juga kisah sedih, Irvan terpaksa menghadapi detik-detik sukar dalam hidup dengan kehilangan orang tersayang iaitu seluruh ahli keluarganya maut dalam kemalangan jalan raya.. Bagaimana dia menghadapai detik sukar ini? Berjayakah dia? Adakah dia akan menjadi gila? Nak tahu, kena baca sampai habis jugak... Hahaha!!

Watak lain yang aku suka dalam novel ni ialah Haziq.. Watak yang tiba-tiba muncul dengan membawa sinar dalam hidup Maryam.. Siapa Haziq? Haziq, adik beradik susuan Maryam.. Dia hadir dalam hidup Maryam sebagai penghibur hati Maryam dan sentiasa buat Maryam tersenyum.. Seorang yang berperwatakan lembut tetapi 'lurus' ya pakkk!! hehe.. Dia banyak membantu Maryam dalam urusan sehari-hari dan dia juga adalah pendengar setia serta penyimpan rahsia Maryam...

Watak yang aku tak berapa nak suka dengan kewujudannya ialah Riyaz iaitu tunang si Maryam yang telah mengganggu gugat usaha Irvan untuk memikat Maryam.. Irvan ni pun satu jugak, slow sangat, dah melepasss!! huhu.. Riyaz ni juga adalah seorang Vat 69, anak buah Irvan.. Kebetulan pulak kan... Hiks..

Eh Maryam dah bertunang.. Macam mana dengan Irvan? Haaa nak tahu kesudahannya, korang kene baca sendiri yek.. Aku cite takat tu jerk la.. Yang pastinya cerita ni happy ending... Oklah, jom baca review aku dekat goodreads pulak...


LEA AZLEEYA'S REVIEWS - THE UNSUNG HERO AT GOODREADS


The Unsung Hero (The Unsung Hero, #1)The Unsung Hero by Melur Jelita
My rating: 4 of 5 stars

The Unsung Hero... Novel yang tak mengecewakan jalan ceritanya.. Cuma novelnye agak tebal.. Tebal yang melampau.. hehe..

The Unsung Hero by Melur Jelita ni bukanlah novel biasa-biasa seperti novel lain yang agak klise dengan jalan cerita cintanya.. Novel ni banyak terisi dengan ilmu pengetahuan yang kita boleh ambil.. Banyak bende yang aku tak tahu pasal lebah, dah aku tahu serba sedikit.. Terselit juga ilmu agama di dalamnya yang mungkin boleh memberi kesedaran pada kita.. Tentang tempat-tempat menarik diluar negara mahupun dalam negera.. Dapat memahami budaya da adat resam orang kelantan kerana kisahnya berkisarkan kisah orang kelantan.. Tentang buku juga banyak diceritakan dalam novel ni.. tentang kekeluargaan.. percintaan jarak jauh dan pelbagai lagi lah.. Kiranya terlalu mewah dengan ilmu novel The Unsung Hero ni..Mungkin sebab itulah ketebalannya melampaui batas.. hehe..

Yang mengaitkan cerita dengan tajuknya The Unsung hero adalah berkenaan Komando Vat 69 yang tidak diketahui kewujudannya.. Pekerjaan ini dirahsiakan kerana ianya sangat sulit dan merbahaya jika diketahui umum.. Banyak diceritakan tentang Vat 69 ni kerana hero dalam cerita ni iaitu Irvan adalah seorang komando Vat 69, wira yang tidak didendang..

Dengan novel ni, kita juga dapat menyelami hati seorang gadis bernama Maryan yang sangat baik, lemah lembut, sopan santun dan boleh dikatakan wanita akhir zaman yang terlalu patuh dan menurut sahaja kata ibu bapanya tanpa sebarang bantahan sehinggakan jiwanya tertekan dan memberontak akibat terpaksa patuh juga pada apa yang dia tak suka.. Huh, aku yang membaca ni pun rasa tekanannya tau.. Sampaikan nak sambung belajar pun dihalangnya.. Adehh.. Terkongkong...

Aku suka watak haziq yang lembut.. Dia abang susuan Maryam.. Dialah penghibur hati Maryam dan sangat memahami Maryam... Aku sendiri pun terhibur dengan watak haziq yang gila-gila tu..

Hurmm aku baca novel ni seolah-olah novel ni hidup.. Seolah-olah novel ni adalah kisah benar dan semua watak tu benar.. Tahniah penulis kerana menghasilkan karya yang sangat menarik ini... Ilmu yang terlalu banyak didalamnya.. Boleh feel dengan ceritanya sekaligus kutip ilmu yang ada didalamnya.. Terbaik!!

View all my reviews



Read more »
Lea Azleeya
11 Comments
Tunangku Tidak Tampan (3T)

Tunangku Tidak Tampan (3T)



Assalamualaikum wbt..

Lama betul rasanya tak berkongsi hobi aku yang satu ni.. MEMBACA ... Tapi kali ni buku yang aku baca ni adalah pinjaman semata-mata.. haha.. Aku pinjam ngan member opiz aku.. Dia beli buku ni melalui online.. Sampai aje parcel kat opiz terus dia bukak.. aku tengok buku, ape agik terus tanye buku ape... Aku kan hantu buku.. hehe..
_pinjam pic ye tt.. ---> encik google kasi pinjam_

"Tunangku Tidak Tampan"... hohoho.. tengok tajuk cam tak best aje.. Mula-mula tak berminat.. Pastu tengok lak penulis buku.. Eh.. cam penah dengo aje nama penulis ni.. Hah.. baru perasan.. Penulis ni rasa femes jugak... Terus cam berminat... Tetibanye kawan aku kasi aku baca dulu..

"Nah.. amek la kalau nak baca dulu.."' kata kawanku.

terpinga-pinga aku.. (dalam fikiran terus fikir.. eh dia beli takan tamo baca dulu )

"Eh, ei tamo baca dulu ke", aku lak tanye dia

"takpe baca la dulu, buku ei kat umah tu tak baca-baca agik", jawab dia balik kat aku

Haha.. ape agik, orang mengantuk disorongkan bantal.. terus la mauuuuuuuuuu.. Tapi aku belum habiskan lagik bacaan buku ni sebabnye buku ni agak tebal so amek masa sikit untuk dihabiskan.. Apa yang aku nak sampaikan disini adalah buku ni sangat la bagus sebab diterapkan ilmu agama didalamnya.. pendek kata, novel ni adalah novel islamik yang membawa banyak pengajaran disetiap kejadian...Diselitkan juga kisah-kisah nabi.. Sangat bagus lah untuk dibaca... 

Mula-mula bacaan memang rasa bosan sebab penulisan dia agak bercelaru sikit... mungkin ini novel pertama penulis kowt... aku agak la kan.. hurmm.. makin banyak aku baca makin seronok dan banyak betul pengajaran yang aku dapat dalam buku ni.. Ada jugak part-part dalam novel ni membuatkan aku menangis... huhu.. sedih ohh... Terutama saat dia ingin berubah kearah kebaikan tapi banyak rintangan dan juga saat dia bersama ibunya.. wahh drama sangat aku kann... Tapi serius beb..  novel ni best.. TQ la pada kawan aku sebab kasi pinjam kat aku.. haha..

Tamo la ulas panjang lebar.. korang nak merasai ape aku rasa baik korang p beli novel  ni.. Tak rugi ohh... P la beli... (aku je pinjam).. hehehe...

_pinjam agik sekeping kat tt & en. google_

K la.. nak sambung keje lak... 
bubaiiiii...~!!



Read more »
Lea Azleeya
9 Comments
Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi

Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi


Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi  |  Wahh lama gile kot tak berupdate blog ni.. Makin hari makin malas aku nak mengadap pc untuk menaip sesuatu di sini.. Mungkin di pejabat dah seharian aku mengadap pc sambil jari jemari ligat menaip surat.. Kehkeh.. Drama tu penting ye uolls.. Haha!!

Ni dah penghujung tahun.. Dah masuk bulan November dah pun.. Tak lama lagi masuk la tahun baru, tahun 2021.. Cam biasa, hujung tahun mula la aku dok meriki-riki planner baru yang superb kiut.. Pening jugak sebenarnya nak buat pilihan sebab sekarang ni banyak sangat planner cantik-cantik kat pasaran.. Untuk tahun 2021, aku pilih Exclusive Planner by Aqisbi.. Gerenti puashati u.. Hiks..

Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi

Kalau tahun lepas aku pilih planner dari plannerhut, tahun ni aku bertukar angin sikit dengan planner by Aqisbi.. Code yang aku pilih adalah Magezine.. Aku beli di shopee je mudah  dan murah.. Dapat free postage dan dapat pulak free gift.. hehe.. 

Sebelum beli planner ni, banyak jugak la pilihan yang aku ada.. Ada yang jenis leather, ada yang jenis cover transparent, ada yang jenis macam ni jugak dan banyak lagi la.. Aku fikir, kalau beli yang jenis insert punye, aku ni jenis malas nak mencantikkan planner.. Jadi, aku pilih yang dah sememangnya cantik dan cute isi dalamnye.. hehe.. 

Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi

Set Planner By Aqisbi

  • Exclusive Planner
  • Financial Planner
  • Wall Calender
  • Ruler Planner
  • Bookmark
  • Sticker
  • Pen
  • Exclusive Box
Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi

Apa yang exclusive dengan planner by Aqisbi ini?

  1. RING BIND - Senang sangat nak buka setiap daripada 280 muka surat walaupon bahagian tengah. Paling best sebab boleh jimat ruang sebab guna ring bind boleh lipat planner ke belakang
  2. TAB & SEPERATOR - Ada tab dari bulan January hingga December. Mudah dan cepat nak selak terus ke bulan yg kita nak. Nak review balik aktiviti bulanan pon senang
  3. MINIMALIST - Design dan warna yg minimalist nampak kemas dan tenang je buat yg melihatnya. Memang seronok nak menatap planner ni setiap hari
  4. ILMU TAJWID - Content tambahan dalam ekslusif planner 2021 ni, kita back to basic ok! Ilmu tajwid dlm bentuk infografik disampaikan dengan santai dan berwarna
  5. ELASTIC BAND - bukan hanya utk tampak ekslusif, malah utk elakkan planner dari senang terbuka semasa dibawa
  6. LIMITED EDITION - Hanya 30,000 unit sahaja available. Bayangkan korang yg ada planner ni adalah 0.0009% je dari rakyat Malaysia 32 juta org
  7. SO EXCLUSIVE


Planner 2021 Pilihan Aku Planner By Aqisbi

Apa content exclusive planner 2021 ini?

✔️ Vision board
✔️ 2021 goals
✔️ Time to travel
✔️ Time to exercise
✔️ Checklist Khatam quran
✔️ Yearly reading log
✔️ Blank pages 40+
✔️ Calendar 2021
✔️ Calendar Hijri (1442H-1443H)
✔️ Monthly plan
✔️ Weekly & daily plan
✔️ Mutabaah amal
✔️ Letters to my creator
✔️ My quran moment
✔️ Weekly affirmation
✔️ Task management
✔️ Ramadhan roadmap
✔️ 2021 Roadmap
✔️ 2021 Planning Chart


Tak sabar nak tunggu 2021 nak melakar kenangan di dalamnya.. Walaupun tak rajin mana menulis pada tahun ni, azam tahun 2021 mahu berubah kepada menjadi lebih rajin menulis.. Asek tulis  buku servis jerk kan.. Haha.. Hope tahun 2021 lebih baik dari tahun ini untuk aku dan juga untuk semua orang jua.. Insyaallah..



Read more »
Lea Azleeya
3 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)