Review Novel | Terukir Cinta By Anna Lee

Review Novel | Terukir Cinta By Anna Lee  |  Eceli, novel Terukir Cinta by Anna Lee ni dah lama sebenarnya aku habis baca.. 20 hb Julai start baca dan selesai baca pada 23 Julai 2017... Hari ni baru ada masa sikit nak update reviewnya.. Selepas bergelumang dengan novel seram, sekali sekala kena selit jugak dengan novel cinta baru ada kelainan dalam bahan bacaan kita.. Tak gitu? Tak de la asek dok keseraman ajerk sepanjang masa.. Haha!!

Terukir Cinta By Anna Lee, review novel
Terukir Cinta By Anna Lee

Ini adalah karya Anna Lee yang pertama aku baca.. Selepas baca novel  ni aku dah jatuh cinta dengan jalan cerita dan cara penulisannya.. Terus aje pasang niat nak kumpul koleksi novel dari penulis ini.. Aku suka cerita yang digarabkan dalam novel Terukir Cinta ni.. Agak 'sweet' jalan ceritanya.. Mengundangkan rasa fefiling romantik saat membacanya.. Romantik yang tak terlalu leleh.. Romantik yang sweet-sweet ragged gitu.. Hahaha.. Boleh tak cenggitu?? Hiks.. Macam-macam lah aku  ni kan.. Mungkin ada yang tak gemar akan jalan cerita yang sebegini, tapi bagi aku, jalan ceritanya tak terlalu berat dan jalan cerita yang slumber perjalanannya.. Memang seronok menghayatinye..

Baca sinopsis kat bawah ni ye!!


Orite, seperti biasa kalau aku buat review novel mesti melalui akaun goodreads aku.. Mudah sikitkan.. Tak payah la aku nak taip banyak kali.. Padahal bendanya sama jerk.. So, jom baca review aku tentang novel ni di goodreads aku.. Aku tampal dekat sini yek... Baca tau..!! Haha..



REVIEW AKU DI GOODREADS

Terukir cinta

My rating: 4 of 5 stars

Terasa sangat sweet baca novel ni.. Seolah-olah aku yang pegang watak utama novel ni.. hahhaa.. Aku suka novel ni.. Jalan ceritanye menarik dan sempoi.. Tak terlalu berat tapi terlalu sweet.. Boleh kencing manis kalau baca byk kali.. Ekekee..

Tahniah kepada penulis kerana berjaya membuatkan hati aku berbunga-bunga semasa membacanye.. Ada jugak part yang boleh membangkitkan kemarahan.. Ada part yang boleh buat aku sedih.. ada part yang buat aku tersenyum sendiri dan paling best part yang membuatkan aku terkene kencing manis.. hahaha terlalu sweett wehh!! kikiki..

Tak rugi beli n baca novel karya Anna Lee ni.. Terbaik dari ladang..

View all my reviews


Kenali penulis - Anna Lee



21 comments on "Review Novel | Terukir Cinta By Anna Lee"
  1. Hahaha.. Memang sweet sangat novel ini.. Sila baca karya beliau yang lain.. kikiki

    ReplyDelete
  2. wahhh lagi 7 utk complete cabaran goodreads tu...ni nak jeles nii...jauh akk nk kejar nii...hehe

    ReplyDelete
  3. rajinnya membaca....aduhaii..tapi kalau sekali terjebak baca novel ni memang best tau...rindu pulak dengan koleksi novel lama

    ReplyDelete
  4. zaman sekolah dulu rajinlah baca novel macam ni..especially novel romantik.. sekarang haisshh

    ReplyDelete
  5. tak pernah baca lagi Terukir Cinta. setakat ni baru baca Mesej, Naskah Terakhir Laura Isabell dengan Aku, Dia & Pinky Promise. Hello, It's Me dengan Jika Aku ngah pending lagi kat rak. Cubalah baca buku buku AL yg lain, memang rare ;)

    ReplyDelete
  6. Selalu juga nampak novel Anna Lee ni... Baru nampak muka dia...

    ReplyDelete
  7. Hi! Sarah singgah sini :)

    https://messarah.blogspot.my/2017/07/day-1-ten-things-you-want-to-say-to-10.html

    ReplyDelete
  8. Macam menarik novel Anne Lee ni. Nanti free masa nanti nak cari la novel ni. :D

    ReplyDelete
  9. Siqah pun suka Anna Lee jugak!! Bersungguh dulu beli online novel dia lepas baca Mesej. Siqah tak minat sangat Terukir Cinta. Yang lain semua best. Hii

    ReplyDelete
  10. rajin dia membaca, anna lee ni agak popuular jugak kan

    ReplyDelete
  11. oooo..ini la Anne Lee..tak pernah baca lagi novel dia..ok pasni bleh cari

    ReplyDelete
  12. wahhhh respect dgn akak sbb rajin membaca novel.
    mcm ana ni jenis kurang sabar kalo baca.
    suka skip nak tawu ending je terus hehe

    ReplyDelete
  13. tebal tak..? dah lama tak baca novel tebal2. rindu juga.

    tapi suka ayat "romantik yang sweet-sweet ragged" tu..

    :p

    ...

    ReplyDelete
  14. lama sangat dah tak baca novel. Kalau dulu pun baca depan tengah dan belakang. ehehe

    ReplyDelete
  15. tajuk dia menarik. terukir cintaaaa. tetiba feeling2 gitu. haha

    ReplyDelete
  16. Anna Lee ni mmg sempoi sikit kak Lea, Mai pun suka novel dia. Kalau kat wattpad mai rasa dapat kat HFIL, macam sama best.

    ReplyDelete
  17. tak pernah pulak baca karya dia. Nanti nak try usha :)

    ReplyDelete