Beli Novel Preloved Untuk Teruskan Minat Membaca

Beli Novel Preloved Untuk Teruskan Minat Membaca | Beli dah lama tapi baru sempat nak update di blog.. Bulan lepas lagi beli novel-novel ni sebenarnya.. Aku beli novel preloved untuk teruskan minat membaca aku ni... Kalau nk harapkan beli yang baru rasanye tak membaca la aku lepas ni.. Bukan tak beli langsung yang baru, tapi kena berpada-pada mulai sekarang.. Sebuah dua boleh la.. huhu... Sekarang dah kene berjimat cermat.. Almaklumlah, nanti nak sambut 'orang baru' pulak.. hehe..

Buku preloved murah, novel preloved murah, novel seram
Beli Novel Preloved Untuk Teruskan Minat Membaca

3 buah novel ni aku beli dari seorang seller dari group Novel Preloved di facebook.. Alhamdulillah dapat dengan harga murah dan berbaloi-baloi dengan kondisi novelnya... Novel Mesej - Anna Lee tu masih baru dan belum dibuka lagi.. Alhamdulillah, rezeki... 2 novel lagi siap berbalut.. Memang kondisi novel dalam keadaan yang baik dan elok lagi.. 


Lepas baca novel Terukir Cinta karya Anna Lee, hati dah mula jatuh cinta dengan hasil penulisannye.. Jadi aku memang dok usha novel karya beliau untuk dihadam.. Tapi aku cari yang preloved jerk la.. Hehe.. Seperti yang aku katakan tadi, nak save bajet kan.. Preloved pun ok kan, janji isi dalamnya masih boleh dibaca.. Tak gitu??


Orite yang ni pulak koleksi preloved aku beli dari blogger Sha... Kalau beli dengan Sha memang tak pernah mengecewakan keadaan bukunye.. Mesti Tiptop punye.. Harga pun murah.. Novel sedia terbalut.. Tapi kali ni aku terpaksa buang pembalutnya sebab dah terkena salotape di luarnya dan dok melekat-lekat antara satu sama lain.. Hehe.. Kuat betul salotape yang sha guna tu yek.. Ekeke.. Pape pun, buku memang masih dalam keadaan baru...


6 buah novel semuanya aku borong.. Walaupun dah beli lama tapi masih belum ada masa lagi nak baca sebab sekarang aku kena setelkan dulu job dari client.. Dah setel, baru start membaca balik.. Hiks.. Rak buku aku dah penuh dan dah tak boleh nk menampung buku yang ada.. Memang dah nak kena beli rak buku lepas ni.. Yang sedia ada terlalu kecil... Kot ada yang nak sponsor rak buku kat aku, kecik tapak tangan nyiruuuu aku tadahkan..Hahahaa.. Suka ati jerk ye mintak sponsor.. Haha!!

Oklah, kite jumpe di lain entry pulak ye.. Masih berbaki 3 buah novel yang dah aku baca untuk direview tapi tak punye masa terluang lagi... Tunggu yek...



15 comments on "Beli Novel Preloved Untuk Teruskan Minat Membaca"
  1. Mesej best sangat!! Siqah suka dengan Anna Lee since baca Mesej <3 Siqah tak minat sangat Terukir CInta. Hihi. Baru tahu akan kewujudan novel preloved kat FB. Nak join lah. Siqah tengah mencari novel Hlovate sebenarnya. Payah eh nak cari novel Hlovate sekarang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. stakat ni lea x penah lagi nmpk org jual novel Hlovate siqah.. Nanti kalau nmpk lea kasitau ekk..

      Delete
  2. Alhamdulillah..tak apalah preloved Lea...asal boleh baca..lagi2 kalau first ownernya cermat...kadang tu mcm novel baru..

    ReplyDelete
  3. Wow preloved dia macam baru tau =)

    ReplyDelete
  4. Rajinnya membaca.. hahai.. walaupun preloved tapi nampak macam baru.. yang penting dapat nikmat membaca tu kan

    ReplyDelete
  5. Jiwa kacau saya tengok koleksi kak Lea, alaaa semua best ni...

    ReplyDelete
  6. Wahh.kak lea dah boleh buat mini library kat umah

    ReplyDelete
  7. Memang minat membaca betul nie kan.. bertambah lagi koleksi Lea..

    ReplyDelete
  8. Akak kan...dah terlalu banyak novel x sempat baca lagi..elok lagi berbungkus..ada je yang berkenan di hati beli..huhu....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wah.. Mesti rumah Akak dah jadi mini librarykan..

      Delete
  9. Alamak.. kuat sangat eh salotape dia.. Huhuhu... Nasib baik tak rosak bukunya..

    ReplyDelete
  10. Kadang-kadang buku pre-loved nie kebanyakannya buku-buku baru dibeli.. Jadi memang tak rugi pun beli buku pre-loved kan...

    ReplyDelete
  11. wahhhh rajin akak baca novel. kalo rak dah penuh, akak la pulak jual pre-loved novel pre-loved tu hehe =P

    ReplyDelete
  12. rajin lea unni lama sgt da x baca buka

    ReplyDelete