Bergaya Indah Di Pagi Raya Bertemakan Navy Blue

Bergaya Indah Di Pagi Raya Bertemakan Navy Blue  |  Assalamualaikum wbt.. Hi korang!.. Ramadhan semakin ke penghujung.. Hanya tinggal beberapa hari aje lagi kita umat Islam akan meraikan Hari Raya Aidilfitri.. Dah siap ke persiapan raya korang? Baju, kuih, duit raya, langsir dan sebagainya... Bagi aku sendiri, pada tahun ni hanya bersederhana sahaja seperti tahun-tahun yang lepas.. Manakan tidak bersederhana, tak lama lagi akan menyambut orang baru pula.. Hehe.. Tak boleh terlalu membazir.. Hiks.. Biasanya kalau raya mesti ada temanya.. Korang tema warna ape tahun ni?? Kot-kot tersama dengan aku.. Tahun ni aku memilih warna Navy Blue sebagai temanya.. 

Bergaya Indah Di Pagi Raya Bertemakan Navy Blue
Bergaya Indah Di Pagi Raya Bertemakan Navy Blue

Memandangkan aku preggy tahun ni, harusss mencari baju aku dulu.. Agak susah untuk memilih baju ketika mengandung.. Nak pakai baju kurung, memang tak boleh.. So, aku memilih untuk memakai jubah tahun ni.. Jubah pula aku pilih jenis jubah jeans.. Gile rock aku tahun ni.. Haha!!.. Tak pe la kan, kita buat lain dari yang lain.. Baju aku dah ada.. Sekarang aku kena fikir untuk baju encik suami dan anak pulak.. Bila ditanya encik suami, tahun ni beliau nak memakai kurta sahaja.. Jadinya aku perlu cari kurta untuk dia dan juga anak.. Baru sedondon.. Tak gitu.. 

Dalam keadaan yang sarat ni, aku dah tak berdaya nak berjalan mencari baju raya dorang.. So, aku deside untuk beli secara online sahaja.. Baju aku pun beli secara online hokeh.. Senang sikit, tak letih nak jelajah kedai by kedai.. Huhu.. Aku memilih Lazada Malaysia untuk shopping baju raya encik suami dan anak aku tu sebab kat Lazada, apa sahaja pun ada.. Memang terbaik.. Siap ada diskaun lagik... Dapat la jimat kan..  Ehhh jap!! Tudung aku pun belum beli lagi.. Haaa boleh usha terus.. Hehe.. Jom tengok baju pilihan aku untuk suami dan anak serta tudung aku jua.. 

Harga : RM 100.00

Aku memilih kurta dari Uqail ni untuk encik suami sebab nampak elegent dan smart.. Harga masih dalam bajet aku.. Harga sebenar RM 119.00 ada pulak diskaun 16%.. Jimat RM 19.00


Harga : RM 78.20

Orite, ini pula untuk anak aku Qhaliff.. Harga sebenar RM 92.00 selepas diskaun sebanyak 15% dah jadi RM 78.20.. Dapatlah tambah berjimat aku.. Untung betul beli dekat Lazada ni.. Kurta ni disediakan dalam saiz untuk kanak-kanak 2 tahun hinggalah 12 tahun.. Nasib baik ada untuk 2 tahun kan.. Kalau tak, kena mencari lagi... Huhu..


Harga : RM 65.00

Aku memilih instant shawl warna pink.. Kenapa?? Haa sebab aku nak kan kelainan.. Takan nak pakai tudung warna navy blue jugak kan.. Tak kontra la nanti.. Bila pakai pink, nampaklah sikit kontranya.. Tak de la senada aje warna.. Aku berkenan shawl ni meskipun tak de diskaun bagi pembeliannya.. Nampak cantik dan elegant.. 


Oriteeee.. Dah lengkap outfit raya aku and family.. Barulah rasa senang hati.. Kalau tak, memang tak tenang.. So, bergaya indahlah kami sekeluarga di pagi raya nanti dengan bertemakan Navy Blue... Kalau korang belum shopping kelengkapan untuk raya, bolehlah terjah Lazada Malaysia sekarang kerana diskaun sehingga 90% ditawarkan sempena Riang Ria Raya Sale... Rugi tak grab tau!! Jom terjah sekarang..

Shopping Riang Raya Raya
Dapatkan diskaun sehingga 90% di SINI




13 comments on "Bergaya Indah Di Pagi Raya Bertemakan Navy Blue"
  1. Eh! Eh!! Biru juga ke Lea.. Sha pun biru tapi biru kain sekolah menengah.. hehehe...
    All the best..

    ReplyDelete
  2. eh macam sama lak tema kita tahun ni . #teamnavyblue

    ReplyDelete
  3. Cantik warna navy blue.baju raya airah biru laut

    ReplyDelete
  4. Samalah tema kita tahun ni Lea..
    Ada chemistry ni, hehehe..

    ReplyDelete
  5. ROCK gitewww~ hehehe~ asalkan selesa dan bleh pakai byk kali, dah cukup bagusss..meh baca Nona nyer

    http://nonasani.blogspot.my/2017/06/baju-raya-nona-tahun-2017.html

    ReplyDelete
  6. Navy Blue memang cantik dan menawan..tahan kotor juga..

    memang pilihan yang bijak..

    ReplyDelete
  7. akk 2 tahun lepas dah navy blue..mmg cantik dan menawan warna ni..gud luck Lea

    ReplyDelete
  8. trend tema navy blue kot tahun ni.. hehehe..

    ReplyDelete
  9. Uikk mama pun mcm kaler ni juga je hihiii

    ReplyDelete
  10. Fuh lawa la Navy Blue, antara shotlisted tema family mai tahun ni, tapi last2 sepakat pula pilih Emerald green, so kamilah team #emeraldgreen raya nanti. haha

    ReplyDelete
  11. saya & husband, tema hijau..tapi hijau lain2..sorang hijau cair..sorang hijau pekat..boleh la..haha..

    ReplyDelete