100Plus Edge Non-Carbonated Terlebih Sedap!

100Plus Edge Non-Carbonated Terlebih Sedap!  |  Assalamualaikum... Hi korang!! Ngah lunch ke tu? Ke tengok membuta di tengahari... Hehe.. Pagi tadi keluar bekfes dengan member opiz.. Macam biasalah, kantin tak buka makanya terpaksa la keluar makan di luar.. Otw balik tadi, singgah Shell cucuk duit sesambil tu terasa nak minum 100Plus pulak.. Jadi beli la 2 botol.. Untuk aku satu, untuk kawan aku satu.. Hehe.. Kali ni beli 100Plus Edge Non-Carbonated terlebih sedap untuk menghilangkan haus... Hiks..

100Plus Edge Non-Carbonated Terlebih Sedap!
100Plus Edge Non-Carbonated Terlebih Sedap!
Sebenarnya aku tak pernah tahu pun 100Plus ada yang tiada karbonat ni.. Yang aku tahu hanya 100Plus biasa tu.. Yang tu memang bergas la.. Kalau tak nak kasi gelegak perut terpaksa aku bukak penutup dia dan biarkan gas dia berlalu pergi dibawa angin aircond pejabat... Haha.. Tapi tetap masih terasa gasnya..


Tak silap aku Jumaat lepas aku beli 100Plus yang biasa ni.. Time tu la member aku tegur, nape tak beli yang non-carbonate.. Aik!! Ada ekk?? Nampak sangat aku ketinggalan zaman kan.. hehe.. Yelah, aku jarang-jarang jerk beli minuman bergas ni.. Tak berapa suka.. Perut aku tak tahan dengan minuman bergas.. Tapi hari tu rasa memang nak minum sangat 100Plus ni, tu yang p beli jugak tu.. Hehe..


Dan harini, dah alang-alang berhenti kat Shell, aku beli la 100Plus Edge Non-Carbonate ni untuk dicuba... Firstime masuk mulut, alamakkk!! tak sedapnyee... Yelah, biasa dok minum yang bergaskan.. Kali ni rasa pelik pulak.. Tapi dua kali masuk mulut baru rasa sedap.. Hurmm sedap jugak rasa dia.. Sekejap jerk aku minum dah habis sebotol.. Haha.. Nampak tak kesedapan dia.. Perut pun selesa aje sebab tak de gas.. Memang terbaik.. Nanti boleh beli lagi untuk tenaga aku seharian.. Korang patut cuba yang ni tau.. Best!!


45 comments on "100Plus Edge Non-Carbonated Terlebih Sedap!"
  1. leya,masa pregnant selalu sangat tak sihat,doc suggest minum 100 plus non corbanated ni.sbb ia sesuai untuk mereka yang preggy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'ah kan.. lea ni sbb kurang minum air masak.. tu beli air ni.. supaya bertenaga sikit badan ni.. lemau jerk..

      Delete
  2. lama tak minum 100 plus. 100 plus ni je satu2nya air bergas yang ana boleh minum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sama la ngan lea pun.. ni jerk la boleh minum... lain2 mmg tak boleh blah..

      Delete
  3. Kalau minum 100plus memang rasa2 segar n fresh je badan. Tapi say a lebih suka minum 100plus lemon line. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg segar.. ohh akak biasa minum yg ori jerk..

      Delete
  4. hai.. nice blog
    salam kenal dari indonesia..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi.. thankz.. salam kenal juga ye naya.. :)

      Delete
  5. Okay. Ini info baru. Nampaknya saya pun ketinggalan! Hahaha. Terima kasih sebab info pasal benda ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sama2lah kite ketinggalan ye ummi.. :)

      Delete
  6. lama tak minum 100plus ni. selalu ambik performance drink je utk isotonik drink

    ReplyDelete
    Replies
    1. wahh bagus jugak tu untuk kecergasan dan tenaga..

      Delete
  7. ooo.. sy pun baru tahu lea... :D
    ooo xde gas eh.. boleh la nnti try tu..

    ReplyDelete
  8. Kak PC lama dah tinggalkan air bergas Lea..kalau minum terus perut rasa tak selesa...macam kembung ada...memulas mulas ada...faktor usia agaknya..kikikikiki..kalau nak sangat minum memang tambah air masak..kira air bergas tu buat rasa je..tapi ada yang ni kira oklah boleh cuba...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kite kak.. tp yg 100plus ni x de gas.. best.. cam minum air biasa..

      Delete
  9. Tak pernah tahu jgk ada yg non-crbnt ni. Kena cri la kot2 ada area sini.

    ReplyDelete
  10. eh..baru tau ada 100 plus yg tak bergas..nampak tak, bukan lea je ketinggalan..saya pun..sep sikit..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. ramai jugak tak tahu rupanye.. igtkan lea sorg jerk yg tak tahu.. ekekee

      Delete
  11. Sy rsa dh..mcm air halia je rsa..haha..X tau la kot lidah rsa gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. tak pasti la tu sbb sy tak pernah minum air halia tataw rasa cmne.. mungkin jugak la tu kot..

      Delete
  12. saya pun tak tahu 100 plus ada yg tak bergas, kena cuba nih

    ReplyDelete
  13. Entah kenapa tekak sy tak boleh terima 100plus ni 😂 Sodihnya

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi ohh.. tapi tak pe la dah tak leh terima jgn paksa ye.. :)

      Delete
    2. Kalau sedut sikit2 guna straw, bolehlah 😄

      Delete
  14. Mmng ada air 100 plus yang takdak bergas...lebih baik air nih

    ReplyDelete
  15. Sayangnya Siqah tak suka 100plus. Tak boleh nak hadam rasanya. Hii

    ReplyDelete
    Replies
    1. aik ramai pulak x suka 100 plus ye.. hurmm ajaib..

      Delete
  16. Saya tak boleh terima kak 100 plus yang ni. rasa dia pelik hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ni sorg agik x leh terima.. hurm pelik ye.. ramai tak suka rupenye.. hehehe

      Delete
  17. dah banyak nampak yang tak bergas atau non carbonated...

    tapi tetap suka yang bergas

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tahan perut tak pe minum yg bergas.. kite ni dah tak tahan perut.. ekekkee

      Delete
  18. la...baru tahu yg 100 plus x bergas pun ada...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa tu la abam kie.. tu sbb lea kabo ni.. hehehe

      Delete
  19. yup memang sedap. kalau pegi jalan jauh mmg harus beli air ni utk extra tenaga

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeahhh... kannn.. utk tenaga dan kecergasan..

      Delete
  20. SESI TERJAH BLOG RAKAN BLOGGER.

    Fuhh kena cuba nih kak lea. Hehehe. Tapi uyul skang susah nak minum ari bergas. Memang tak boleh masuk ke tekak.

    Jom ke Blog Uyul Rosli >>> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg ni tak bergas uyul.. boleh cuba.. sedap..

      Delete
  21. aida biasa minum ni,lea.
    sebab memang x brape suka gas punyer.

    ReplyDelete