Sibuk Mengalahkan Menteri

Assalamualaikum wbt..

Sibuk Mengalahkan Menteri  |  Haaa tu dia, keluar soklan cepu cemas.... Orang lain sibuk menambah ilmu dan beribadah... Aku sibuk sebab apa pulak?? Haha.. Aku pun tataw apa yang aku sibuk sangat... Sampai blog aku pown terabai.. Nak kata internet kat umah tak ade, aku baru jerk top up.. Tapi masih tak sempat nak update blog... Banyak bende yang aku nak update sebenarnya.. Untuk review pown banyak lagi belum setel.. Ada yang tengah draf.. Ada yang belum ambil gambar... Nasib baik due date lambat lagi.. hehe

Barang sendiri pown ada yang nak di review sebenarnya.. Setel job review, aku akan review barang yang aku beli pulak.. Haha.. Excited lebih aku ni kan.. 


Kalau diikutkan kebizian yang melanda ni, rasa macam nak buat jadual.. Tapi jenis aku ni bukan suka nak mengikut jadual bagai.. Ada jadual pown macam tak de jadual je.. Korang sendiri ada buat jadual tak?? Yela cam aku ni 8 hingga 5 petang memang bekerja.. Balik rumah menjawat pulak jawatan suri rumah, isteri dan ummi... Disamping tu kerja partime sebagai blogger.. Haha.. Korang pown mesti macam aku jugak kan.. Camne korang atur masa untuk update blog dengan baik ye? share la dengan aku.. Boleh la aku aplikasikan kekdah yang korang dah buat tu.. Haha..

Sekarang memang huru hara sikit hidup.. Macam dah tak pandai untuk uruskan masa.. Dulu ok jerk.. Mungkin banyak benda nak difikirkan.. Tu sebab aku jadik cenggini kowt.. Hiks..

Jom la share ngan aku kekdah pengurusan masa korang seharian.. Kalau korang buat jadual ke, leh la kongsi ngan aku jugak.. Mane tau cara dan jadual korang tu menarik kan.. 

18 comments on "Sibuk Mengalahkan Menteri"
  1. sama lah..siang sibuk berkerja..balik pulak laksanakan tanggungjawab sebagai isteri pulak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tula kan.. kene ada pengurusan masa yg betul kite ni..

      Delete
  2. lea, saya pun tak ada jadual..kadang dtg mood nak mengarang tu, kat ofis pun boleh..kalau datang mood malas, balik rumah..bukak lappy baru start taip sikit2...tak ada idea, stop jap..nanti baru sambung balik..gitu la sampai siap 1 entry..kagum blogger yang boleh update 2-3 entry sehari...fuhh..bercinta nak menyiapkan satu entry..tu belum part nak buat produk review..nak ambil gambar dulu..lepas tu letak watermark lagi..fuhhh..siapa kata jadi blogger senang?tapi sendiri minat, redah je..

    ReplyDelete
  3. sy duk uma ja, part time bisnes on9. tu yg banyak masa nak berblogging. waktu malam kurang sikit, sebab masa utk family

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah byk masa la utk berblog kan.. seronoknyee..

      Delete
  4. Hihi macam sama jea dengan situasi saya nie, Lea.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke.. hehe.. tapi nampak shikin sentiasa apdet blog.. terbaik..

      Delete
  5. Replies
    1. betoi2.. nak sampai umah pown satu hal dah makan masa.. ekeke

      Delete
  6. apa kata lea cuba buat Scheduled post....MV buat macam ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh dicuba nanti.. tp kene selidik dulu cara2nye cenggane nanti..

      Delete
  7. Buat ketika masa free je lah leaaa hii

    ReplyDelete
  8. hahah saya sibuk memang mengalahkan Menteri..wakkakaka

    sibuk kerja yang tidak pernah habis

    ReplyDelete
  9. Hmm, jadual yg fixed tu tkde la. Cuma rutin kot yg perlu dikemaskan. Contohnya time pantang cam ni mek akan pastikan jam 7 mek dh bgun. Klau ank bgun, mndikan ank dlu. Klau tk bgun lg mek yg siapkan diri dlu. Pastuh mkn pg wlaupun mertua tk siapkan lg mknn, jam 8.30pg tu dh kne mnum air. Klau time mnyusu tk leh pegang phone, so mek akn bace novel. Ank tido bru bleh pegang phone. Time tu la nk tgk segala mcm. Idea untuk update blog plak bnyknye mek tulis kat bku dlu. Lepas dh tenang, baru tulis jdkan draf :)

    Tkpe, nnt lea tenang tenang, cer tgk balik rutin tang mane yg nk kne tune balik :)

    ReplyDelete