Qhaliff Minat Khalifah

Assalamualaikum wbt..


Qhaliff Minat Khalifah  |  Huhuhu tajuk paling gempak... Camne dak kecik ni leh minat Kumpulan Khalifah pulak ni.. Hehe.. Nak dijadikan cerita, time drive kami bukak la radio dengar lagu-lagu yang dok bertapa dalam pendrive tu... Bukan selalu kowt bukak radio kereta tu.. Biasa dok layan perasaan jerk masing-masing.. 2, 3 menjak ni la baru rasa nak layan lagu...

Nak dijadikan cerita lagik, dalam pendrive aku tu ada la lagu kumpulan Khalifah "Hang Pi Mana".. Pasang la lagu tu.. Ehhh kemain budak kecik ni dok terangguk-angguk kepada dia.. Haha.. Gelak sakan kami.. Dia pantang dengan lagu rancak sikit.. Mesti nak joget dan headbanging punye.. Lupa pulak nak amek video time dia headbanging tu.. Hehe.. Bila habis aje lagu "Hang Pi Mana" tu dan masuk lagu lain terus dia tunjuk-tunjuk radio suruh alih lagu tadi sekali jalan dengan mulut dia pot pet pot pet...

Mula-mula kami tak faham permintaan dia tu.. Tapi bila dia mula buat perangai, kami dah pelik.. Dah kenapa budak kecik ni dok merengek.. Tadi kemain lagi time dengar lagu Khalifah tu... Lastnya baru lah kami faham yang dia nak suruh kita alih lagu tadi.. Haha.. Kemain ye ko dik... Bila alih aje lagu "Hang Pi Mana" tu, dia dah relax balik.. Kusyuk aje dengar.. Habis aje lagu, dia dah tunjuk-tunjuk radio balik nak suruh pasang lagu tu lagi...Lastnya kami setting untuk ripit aje lagu tu.. Haha.. Berbulu telinga ummi dik dengo lagu sama aje sepanjang jalan.. Adoiyaiii... Takde arah la...

Biasala kan bebudak semakin membesar dan semakin banyak belajar bende baru... Otak makin ligak... Macam-macam kerenah yang comel-comel jerk dia tunjuk.. Itulah penghibur hati bila kite barduka kan... Jom layan gambar budak kecik ni tengah sesema.. Hidung pown kuning kene sapu kunyit hidup.. Sampai hari ni belum baik sesema dia.. Tambah pulak batuk jangkit dengan aku.. aduhai.. Kesian pulak..





HANG PI MANA
-Khalifah-

Hang pi mana
Hang pi mana
Hang pi mana
Hang pi mana

Pagi pagi buta
Mak dan ayah dah tanya
Aku nak kemana

Berseluar yankee
Baju bunga bunga
Duduk atas tangga

Ai malu nak kata
Takkan ku nak auta
Mak ayah tercinta

Cek nak pi kerja
Insyaallah
Bukan nak pi mana

Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana
Kerja apa
Hang pi mana

Pergi sekolah
Bukan cikgu di sana
Baju bunga bunga
Bukan tukang kebun juga

Mak ayah tanya
Cek pi buat kerja apa
Malu nak kata
Nanti apa tau juga

Anak anak mak ayah bukan tanya tanya saja
Depa tanya p mana bukan mintak duit kita
Malu apa janji kerja janji tidak buat dosa
Memang cek nak habaq tunggu lepas solo gitar

Cek pi sekolah
Memang kerja di sana
Kerja duduk saja
Sambil tengok sini sana

Kerja mulia
Bukan cek buat dosa
Gaji sederhana
Kerja jadi jaga saja

Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana
Dah tau dah
Hang pi mana



13 comments

  1. Singgah pagii.. alolo comeynya dio,, biasalah tu budak2 nak kena berhibur sikit hiii

    ReplyDelete
  2. Qhaliff nyanyi sikit Bonde nak dengar ...
    hang pi mana? keja apa? hang pi mana ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehehe qhaliff tamo nyanyi takut bonda terkejut nnti.. ekekeke

      Delete
  3. Haha.. Comelnya..
    Jangan kata budak.. Kaklong pun duk ripit lagu ni kat lappy.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ekekeke tula kan.. Lea mmg suka sgt lagu ni...

      Delete
  4. Salam aRz singgah sini...

    terima kasih sudi ke blog arz

    Semoga Qhaliff cepat sihat ya

    ReplyDelete
  5. hahaa..klo sy dgr lgu ni pun bleh buat headbanging..kikiki..smoga Qhalif cpt smbuh! abis kuning idung

    ReplyDelete
  6. Hamboi Qhalif.. Angguk2 ye..
    Boleh geng ngn kak Amani dan Imani..
    Diorang pun suka lagu nie..
    Siap menyanyi Lea..

    ReplyDelete