Silkygirl Matte Lipstik Pilihan Terbaik

Assalamualaikum wbt..


Silkygirl Matte Lipstik Pilihan Terbaik  |  Tak bekerja aku hari ni.. Pengasuh anak demam, aku pown kesihatan tak berapa nak mengizinkan.. So, mereput dekat rumah aje la hari ni.. Okeh, kali ni aku nak cite tentang Lipstik baru aku ni.. Ahakz.. 

Aku ni memang pengguna kosmetik Silkygirl.. Tapi bukanlah semua produk keluaran Silkygirl aku guna... Ada beberapa produk aje seperti Lipstik, Eyeliner dan pencuci make up.. 3 produk ni wajib beli jenama Silkygirl punya.. Selain ianya sesuai dengan aku, produk ini juga dijual pada harga yang mampu milik.. Tu sebabla aku suka produk ni.. Haha.. Tak mahal dan harga berpatutan.. Boleh bergaya tanpa terbeban dengan harga yang mahal.. Walau pown harganya tidaklah semahal produl-produk yang lain, tetapi produk ni sangat berkualiti dan mempunyai pilihan yang menarik.. Warna lipstiknya pown cantik dan ohsem.. Wahh menggunung aku puji produk ni.. Awas ini bukan iklan berbayar ye.. Haha..

Tambah Koleksi Lipstik!

Eceli, aku dah lama kowt tak beli lipstik.. Pakai yang hado0o aje sampai naik jemu tengok muka sendiri.. Sama aje setiap hari.. Ekeke.. 

Hari gaji baru ni, pergi la bershopping barang dapur.. Dah alang-alang beli barang, bodek le encik somi soh belikan lipstik baru.. Huhu.. Macam-macam alasan dok kasi, lipstik lama nak habis la.. Asyik pakai lipstik sama warna laa.. Kiki.. Lastnya dapat jugak aku rembat 2 ketol lipstik Silkygirl Matte ni.. Dah lama usha sebenarnya lipstik ni.. Tunggu masa aje nak sambar.. Pada mulanya nak beli satu aje, tetiba mata ni terpengaruh lak dengan warna-warna yang ada.. Hadoiii, TERPAKSA la hakak rembat 2 dek non...!! Encik somi ape lagik, membebel panjang la.. Haha.. 

Okeh jom tengok warna ape yang sempat hakak rembat...

04 - Mystic Rose

08 - Foxy Red

Mystic Rose (04) ni warnanya berunsur pink gitu.. Aku memang dok mencarik lipstik warna pink sebab asyik pakai nude colour aje.. Lama dah tinggalkan lisptik warna pink ni.. Masa bujang-bujang dulu aje dok pakai lisptik pink.. Dah kawen mula minat dengan warna Nude... Dah kenapa yeee?? Heeee.. Warna Mystic Rose ni cantik tau dek non.. Pink dia tak pekat dan suram.. Memang cantik warna dia.. 

Foxy Red (08) ni pulak warnanye berunsurkan merah.. Tapi tak de la merah menyala.. Warna dia ala-ala oren peach gitu.. Warna camni memang aku suka.. Bila pakai nampak relaxx aje.. Naturalnye.. Cewahhh... Warna ni pown cantik... Tapi sebenarnya warna ni aku memang dah selalu pakai.. Ni beli pown sebab nak ganti yang lama tu dah nak habis.. Haha..

Kenapa Matte??

Kenapa aku nak sangat beli Silkygirl Matte kalau korang nak tahu, sebabnya sebelum ni aku pakai lisptik matte, warna lipstik di bibir akan mengering.. Nampak tak bermaya dan menyeramkan.. Haha.. Biasala kan nama lagik matte.. Tapi tidak Silkygirl Matte ni, bila pakai, bibir tetap nampak moist dan sangat selesa... Matte tetaplah matte tetapi tidak sekering lipstik matte yang lain.. Sies bak hang!!

Korang paham tak ape aku terangkan tu..?? Haha kalau tak faham buat-buat lah faham yekk..!!

Ni warna pink sebenarnya ye.. Pencahayaan terlebih, warna agak lari sikit.. Hiks..


Peach colour.... I like!!


Konklusinya, cewahh konklusi tuuu... Ayat buku.. Haha.. Okeh, pendek kata aku memang suka lipstik dibawah jenama Silkygirl.. Warna cantik dan selesa bila di pakai.. Bukan baju aje selesa dipakai ye.. Lisptik pown kene carik yang selesa di pakai tau... Baru lah tak memudaratkan bibir.. Kalau tak rasa cam tebal aje bibir.. HIks...

Wokeh la.. Takat ni dulu la ye aku berceloteh.. Nak up gambar aku pakai lipstik ni pown takut korang muntah darah lak.. Haha baik tak payah laa.. Tengok gambar lipstik udah la ye.. Akan datang insyaallah aku akan review pulak lipstik Golden Rose.. Aku ada sambar 2 ketoi jugak dekat laman web Zalora.. Tataw la cantik ke idokkk.. Selesa ke idookkk.. Kite tunggu dan lihat aje la ye...

c u soon..!!


10 comments

  1. Lawa warnanya 😍 sayangnya siqah allergic dengan lipstick silky girl. Hari tu beli 2 sekali pastu tak boleh pakai dah. Bibir jadi membengkak dan kering merekah. Terus bagi kakak. Tapi serius, suka lipstick silky girl nanye. Warna menarik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh camtu pulak ye.. Lea ngam dgn Silkygirl.. hehe

      Delete
  2. Warna yang menyerlah Lea pilih.. Cantik. Reen sangat tak confident pakai warna mcam ni.. Selalu reen akan guna yang nampak natural..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe lea pown sebenarnye suka warna nmpk natural tapi bibir ni tak berapa nak mengizinkan untuk warna tersebut.. ekeke

      Delete
  3. SR ada yang Mystic Rose tu. Seriously warna dia cantik dan tak mengeringkan bibir sangat walaupun dia matte. Nak try warna lain pulak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn.. Bestkan Syaza... Banyak lagi pilihan warna sbnrnya.. Cantik2..

      Delete
  4. Replies
    1. Hurmm tak ingat pulak brp.. Tapi dalam belas-belas aje la.. sebab beli 2 dalam 30+++++

      Delete
  5. Saya pun pakai lipstik silkygirl warna peach dan kalernya memang cantik.. tapi kadang2 tue, ada jugak beli lipstik jenama lain, nasib baik xde alergic mana2 produk yang murah dan mampu milik.. =)

    ReplyDelete