Pokemon Go Fever

Assalamualaikum wbt..


Pokemon Go Fever  |  Kemana aje aku pergi mesti orang dok sebut pasal apps POKEMON GO.... Bila baca surat khabar, ada tulis pasai pokemon go.. Bila baca facebook, berlambak status pasai pokemon go.. Merata-rata dok cakap sal Pokemon Go.. Malaysia sedang dilanda demam Pokemon Go.. Kawan sebelah aku ni pown dah terjebak.. hehe.. 

Dorang ada jugak tanye aku, ada install tak apps ni..?? Takat ni aku belom lagik mahu terjebak dengan Pokemon Go..?? Best ke apps ni?? Dok dengar-dengar cerita sana sini yang apps ni banyak keburukannya... Ada jugak yang kata telah diharamkan.. Ada jugak aku baca berita yang menyatakan, boleh mengancam keselamatan negara... Aku pown tak pasti la kesahihah cerita ni semua..

Bila dok baca katanye diharamkan dan mengancam keselamatan negara, rasa gerun jugak nak install dan main games ni.... Ada jugak aku dengar cerita ada yang menerima padah kerana dok asyik main games ni sampai xcident.. Betol ke?? huhuhu.. 

Bila aku p jenjalan, tengok sekeliling memang dorang-dorang ni dok asyik dengan hp masing-masing.. Aku rasa dorang tengok syok main games pokemon go ni la gamaknye... Sebab apa aku cakap cenggitu, sorang-sorang dok tala hp masing-masing mencarik mende alah tu.. Haha.. Aku pown tak faham la apa yang best sangat.. Hanya yang minat games aje faham kowt tentang keseronokannya..

Korang camne?? Dah terjebak jugak ke??


3 comments

  1. setakat sekarang memang tak terjebak laa.. rasanya tak kan terjebak.. rasa macam banyak juga keburukan.. macam tadi, baru tengok video ada orang terjatuh dalam air sebab terlalu asyik dengan game nih..

    ReplyDelete
  2. bahaya games sekarang ni agenda musuh, lagipun takde manfaat yang baik pon kalau main.

    ReplyDelete
  3. Siqah tak terjebak! Yeayyy! Macam pelik je game ni. Dah main cari kat realiti pulak dah..bila baca pasal game ni boleh ancam keselamatan negara satu hari nanti, jadi seram jugak nanye. Kadang2 tak sedar kan agenda orang luar.

    Main piano tiles jela 😅😅

    ReplyDelete