Kenapa Sepi Tanpa Berita Wahai BFF

Assalamualaikum wbt

Kenapa Sepi Tanpa Berita Wahai BFF  |  Alhamdulillah perut dah kenyang.... Sendawa dah beberapa kali.. Itu bermakna triple kenyang... Hehe.. Kenyang ke angin?? Haha.. Petang ni aku nak cerita pasal BFF aku yang dah menyepi tanpa kabar berita.. Sob.. Sob.. Sob.. 

Gambar sekadar hiasan - Sumber google

Aku ada sorang BFF ni... Identiti dirahsiakan.. Haha..!! Jantina ofkos la gegel ye... Takan BFF boboyot lak kan... Korang aku tataw leee... Rasanye lama dah tak dengo kabar berita dia sejak dia bertunang.. Aku pown jarang-jarang wasap dia sebab tamo la ganggu dia.. Ahakz.. (alasan paling ohsem).. 

Korang nak tahu tak bila aku mula kenal dia..?? Meh lah aku cite walaupown korang sememangnya tak hengen nak tahu.. Haha... Aku kenal dia masa aku sama-sama study dekat UiTM dulu.. Kami buat PJJ aje.. Taukan PJJ tu ape..?? Bukan Perkahwinan Jarak Jauh ye.. Tapi Pengajian Jarak Jauh.. Jauh lah sangat...!!

Yang membuatkan kami boleh jadi bff, masa hari pendaftaran untuk student baru aku memang tak de geng.. Aku tengok dia pown gerak solo molo jerk.. Aku ape agik buat-buat mesra katak la.. Haha.. Bermula dari situ la kitorang rapat... Lepas pada tu macam-macam hal kitorang buat... Ponteng kelas p tengok wayang la.. Pergi karok laa.. Lepak-lepak la... haha.. Seronok bukan main masa tu... Ada aje plan kitorang buat...

Keadaan berubah bila aku dah kawin.. Kami dah jarang jumpa.. Jarang kontek... Masing-masing buat hal masing-masing.... Akhir tahun lepas kami rapat balik.. Hang out sama-sama.. Tapi aku amek cuti la hari kerja.. Kalau sabtu ahad memang tak boleh sebab hari tersebut adalah masa aku dengan keluarga....

Tapi kemesraan kami telah diragut kembali bila dia dah bertunang raya baru ni.. Hehe.. Kami kembali sepi sekuntum mawar merah.. Masing-masing menyepi.. Aku pown rasa segan pulak nak kontek dia.. Almaklumlah dah ada tunang.. Mestilah masa cuti hanya dengan encik tunang kan...  huhi..

Pape pown aku doakan dia bahagia walau dimana dia berada.... Ucapan keramat untuk dia dari aku..

Wa sayang lu der.. Haha..!! Sies wehhh... 
Muaxxx ciked..



2 comments

  1. Saya pun ada bff.. tapi dah lama menyepi...

    ReplyDelete
  2. Kadang2 tak berhubung bukan bermaksud kita lupa, kita hanya sibuk dengan kehidupan sekarang. Dan adakalanya juga kita tak tahu nak berhubung camne..Doakan kawan dari jauh pun satu kebahagiaan buat kita jugak kan lea =)

    Siqah pun baru je berhubung dengan kawan satu course masa zaman uni dulu. Terus nak buat reunion next week. Teruja rasa nak jumpa semua! =D

    ReplyDelete