Beraya di Aspa Cottage Lagi

Assalamualaikum wbt..

Beraya di Aspa Cottage Lagi  | Second time beraya di rumah kakak di Aspa Cottage, Kuantan... Biasa la kalau kakak aku yang dok KL tu beraya di rumah mak mentua dia pastinya akan ada repeat untuk beraya ke rumah saudara mara dia Kuantan pula... Aku follow aje.. hehe..

Pepagi dah siap-siap untuk pergi beraya.. Kebetulan pulak pagi tu dapat panggilan untuk menjamu selera di rumah tuan kantin pusat ni.. Makan Lontong katanye.. Sebelum balik umah mak, aku pergi dulu mengisi perut dengan lontong yang hebat lagik sedap tu.. hehe.. Dah siap mengisi perut di pagi hari, terus berangkat ke rumah mak aku sebab kakak aku dah bertukar menjadi 'hijau' disebabkan aku lambat.. hahaha...

Sampai umah mak aku, encik somi lak sakit perut.. cehhh.. Potong betul la.. Ambil masa lagik tunggu dia pulak.. Dah settle semua urusan barulah kami bergerak ke rumah kakak aku di Aspa Cottage.. 


Sebenarnya banyak undangan rumah terbuka pada hari ahad yang lalu.. Cumanya aku pergi yang mana sempat aje.. Kat umah kakak aku ni, dihidangkan pulak dengan nasi minyak gulai ayam dan nasi impit serunding daging.. Fuhhh makan lagik aku... Sedap pulak tu gulai ayam tu... Makin gemok la jawabnyaa.. huhu.. Dah setel makan macam biasa kitorang berkeliaran dekat laman rumah dan kebun belakang rumah... 

Kitorang merembat buah mangga.. Buah kelapa.. Petai pown ada, tapinye pokok agak tinggi dan susah nak kait buahnye... So, dapat tengok jerk la.. Buah ciku masih muda.. Kecik agik.. Jom layan gambar yang tak berapa nak banyak aku amek buat santapan mata dan kenang-kenangan..

Aktiviti mengait buah kelapa..

Jauh nampak berdiri.. Ngumpat ekk.. Haha..

Budak kecik tu pown sama naik dengan orang besoo..

"Adik nak jugak buah kelapa", kata Qhaliff

Yey dapat dahhh.. Larikk...!!!

Haaa dapat tangkapp...!!

Kemain happy lagik si Qhaliff dapat jumpa tanah yang luas.. Merata dia jelajah.. hehe.. Bila dah berkumpul ramai-ramai camni rasa seronok sangat.. Bukan senang kitorang nk berkumpul.. Terutama satu keluarga.. Jom tengok pica Qhaliff bawak lari pelepah kepala lak.. huhu




Puas la mengejar dia.. Laju sangat dia larik nye... Pape pown kitorang sangat lah enjoy.. Kakak aku tak terlayan dah dak kecik ni...

Kemain susah nak ajak dak kecik ni bergambar sekarang



Susah betol la sekarang nak bergambar dengan si kecik ni.. Dia tak nak bergambar... Rimas kowt... Nak bebas... Hurmm.. Dah settle beraya di rumah kakak aku tu, aku pown bergerak ke rumah terbuka member-member opiz pulak.. Penuh jugak la perut aku asek makan aje kerjanya.. Berat badan pown dah naik 5 KG.. OMG...!! Pasni kena diet hokeh...!!

Gemoookkk!!!

Bergambar sebelum pulang.. Moga tahun depan masih berpeluang untuk kami sekeluarga berkumpul di hari raya.. Insyaallah... :)


5 comments

  1. Replies
    1. terima kasih sudi follow sini.. sy pown dah follow blog awk..

      Delete
  2. Dtg dari segmen yang sama..:) Good luck
    http://seindahcerita.blogspot.my/2016/07/rebut-duit-raya-rm5000-by-cik-akak.html

    ReplyDelete
  3. Seronoknya Qhaliff dapat kelapa. Explore sungguh dia ye :)

    ReplyDelete