Nostalgia Sketsa Movie Raya : Lontong


Assalamualaikum wbt..

Nostalgia Sketsa Movie Raya : Lontong  |  Ingat tak lagik korang dengan sketsa movie Lontong ni lakonan Ogy dan Salleh Yaacob... Dolu-dolu time raya mesti disajikan dengan drama-drama/sketsa-sketsa yang best.. Aku suka sangat tengok sketsa movie Lontong ni dulu.... Aku suka sangat dengan cite ni dulu-dulu sebabnya ada kumpulan KRU berlakon.. haha... Time tu kan dorang tengah up.. Aku adalah salah seorang peminat KRU time tu.. Semua album dia aku beli.. Ehh.. bukan aku yang beli tapi kakak aku yang beli.. Time  tu aku sekolah agik.. Mane nak cekau duitkan nak beli kaset time tu.. hehe..

Bukan takat album jerk aku beli.. Tapi siap buat buku scrap untuk trio KRU ni.. Gile betul la.. Lagi dasyat, time tu kan kalau nak tengok movie pakai tape aje kan.. Tak de agik VCD atau DVD ni.. Kalau ada ajer rancangan yang menjemput KRU buat persembahan, cepat-cepat aku rakam.. Biasanya aku akan rakam Hiburan Minggu Ini la.. Huhu..

Ehh.. Dah melalut kelain lak.. Lari tajukk nampaknye.. Hiks.. Berbalik pada cerita Lontong.. Kat sini aku nak kongsikan video cerita Lontong ni.. Boleh la mengembalikan nostalgia dulu-dulu.. Ye dak..?? Mane la tahu kowt-kowt korang ada kenangan dengan cerita ni dulu-dulu kan... Sesambil tengok tu boleh lee mengimbau terus kan.. hehe..




Selamat menonton.. 


2 comments

  1. Assalammualaikum Lea..akak pun sukalah..best...memang gelak sampai keras perut..hihihhihi :)

    ReplyDelete
  2. Movie raya dulu-dulu memang tak mengecewakan.

    ReplyDelete