Dulu Suka Make Up... Sekarang???


Assalamualaikum wbt..


Korang suka make up tak??? ehh aku tanye kaum hawa aje yek.. ekeke... hurmm ni nak cite ni.. Dolu-dolu masa zaman perang aku dulu, aku memang suka sangat make up ni.. Pantang keluar aje mesti kene make up cantik-cantik walaupun dah tau tak berapa nak cantik.. haha.. Fefiling cantik laaa bila dah make up tu.. hoho.. gile ahhh..!!

Dolu-dolu make up mau tebal 8 henci.. Foundation mesti mau yang thorrrbaeekkk punye.. Pantang ada yang buat iklan make up yang gut-gut mesti nak beli punye.. Foundation yang paling best aku guna naturactor... hoh kesan dia fuhhh mabeles... thorrrbaiikk... yang lain hareemmmm tak best..!!

Foundation Naturactor

Ni la foundationnya.. Tapi dulu banyak yang tak ori.. Susah benar nak jumpe yang ori.. Yang tak ori memang hampeh la hasilnya.. Aku usaha carik yang ori sampailah jumpa.. Alhamdulillah akhirnya jumpa.. haha.. Gile ahhh sekali agik..!! Jom layan gamboo lama-lama bersawang aku..


Ehh.. Ehh.. Ni gambo kawen.. hehe.. Gambo kawen ni ter-advance tebal make up aku time ni.. Nak bukak mata pown tak larat.. Bulu mata tebal sangat.. haha.. 





Ni la gambo lama-lama aku.. Make up seharusnya bagi aku... Tak make up tak leh kuau umah.. haha.. Lam gambo ni tak nampak sangat ekk.. Hurmm ni aje yang hado0o0o... Paling aku gile dulu contact lens.. Huh.. Macam-macam jenis aku cuba.. Macam-macam warna jugak aku dah beli... Tapi paling win di hati aku warna grey and brown... Yang lain senduuuuu,.... Tak suka..!!

Tapi tabiat ni berubah bila dah berkahwin.. Tambah pulak dah ada anak.. Nak make up pown dah rasa tak mampu.. Tak sempat... Tak lalu.. Semua rasa dok ada.. Last-last kasi pekena krim muka.. Bedak pastu lipstik... Kadang-kadang bedak pown tak pakai.. pakai krim muka n lipstik ajoo0o... 

Bermuka sendu di pejabat..

Pose tepi baru tak cengkung.. haha..

Dengan hero..

Hang out dengan member.. pakai lipstik aje..

Ni bila makcik dah tua.. Pakai spek beso0o..

Nampakkk takkkkk... Muka bosan untuk ditatap.. haha.. Korang jangan muntah yee,... Tu la beza dulu dan sekarang.. Dulu sangat-sangat rajin bermake up.. Sekarang bila dah ada anak memang tak sempat nak tengok diri sendiri.. Tu anak baru sorang ye.. Kalau 2, 3 orang tatau la lagu mana yek... Korang cam aku jugak ke?? 


Tapi kan.. Sekarang kan zaman makin canggih... Tak make up pown masih boleh menampakkan kita make up.. ekeke.. Kasi edit aje la gambo yang tak make up tu.. Berlambak kan sekarang apps untuk make upkan gambo yang togel tak make up... Tu gambar atas nuuu.. Aku tak make up pown sebenarnya.. Guna aje apps make up terus muka bersinaarrrrrr bak kunang-kunang.. haha..!! Jangan kecam mak yee nakkk...!!

Korang cam aku gak ke?? Atau korang menten make up bila dah kawen and ada anak?? - Seb bek en. somi tak kisah aku tak make up sangat noqq...!!-


1 comment