Santai Di Kempadang Food Court, Kuantan


Assalamualaikum wbt..

Semalam, lepas balik kerja encik suami ajak makan dekat luar... Kebetulan semalam rasa letih sangat.. So, terus setuju aje la.. Nak masak pown malas dah kalau badan rasa letih.. Pada awalnya kitorang tataw nak makan dekat mana.. Tak decide pown nak makan dekat mana.. Last-last aku buat keputusan nak makan dekat food court tempat member aku berniaga.. Sebenarnya, dah banyak kali plan nak pergi makan dekat sana... Tapi asek tak menjadi aje selepas percubaan pertama kali makan kat sana tempoh hari... Lepas tu, bila plan asek tak jadi aje.. Anak tdo laa.. Dah lewat laa.. Macam-macam hal pulak yang ada...

Ni gambar siang member aku amek..

Antara gerai-gerai di bahagian luar food court

Tu dia.. signboard pown amek ye.. Depan food court ni.. 

Kempadang Food Court ni bukak malam.. Waktu pagi hanya gerai Nasi Kerabu Kemira sahaja yang buka... Nasi Kerabu Kemira ni femes tau di kuantan.. Banyak jugak cawangannya dah di buka... Ingat lagi dulu, tuan kedai tak sampai lagi dekat kedai tapi dah ada yang mula menunggu dan beratur... Dasyat penangan nasi Kerabu Kemira ni...


Ni suasana belah malam pulak..

 Bahagian tengah food court


Kempadang Food Court ni sebenarnya baru aje lagi beroperasi... Dekorasi kedai cantik.. Suasana lebih santai... Makanan yang disediakan pown dalam perlbagai versi.. Ada masakan panas... Burger... Mee Kari.. Char kue teow... Nasik Lomak buah bidara.. haha.. Dan macam-macam lagi la.. Cukup lengkap dah rasanya menu kat situ.. Jomm tengok gerai-gerai yang ada..

Ehhh tengah nak snap pic gerai jumpe lak makhluk Allah ni... comel..!!

 Ohsem Bite - Ni kedai member Aku...

 Nampakk... Member aku si Yatt ni dok mengayat anak aku soh order banyak sikit.. Haha..


 Abang-abang bege.. Gerai FC Burger... Haruslah dorang jual bege ye dak.. hehe.. Tak pernah rasa lagi takat ni.. coming soon mungkin..


 Ni kedai western food.. Tapi semalam tak bukak.. Banyak lagi menu lain dia jual.. Boleh rujuk banner tu ye.. hehe.. Belum cuba jugak yang ni.. 


 Ni gerai Char Kue Teow.. Semalam dah cuba.. Not bad... 

 Ni pulak gerai Mee Kari ye.. Belom cuba lagi...

Gerai Nasi Lomak.. Dah cuba ni.. En. Somi yang order... Not Bad jugak..

Member aku cakap, brader-brader ni malu-malu kumbang ijo nak posing amek gambo... haha.. Tapi tabik spring jugak la kat dorang sebab sportingkan... Ada lagi sebenarnya gerai yang tak sempat nak snap gambar ... Gerai masakan panas.. Termiss lak satu gerai yek.. Tak pe la..

Makanan yang aku dah cuba dekat Food Court ni ofkos la makanan dari gerai member aku sendiri kan... Sandwich.... Fuhhh sedap ohh... !! Bertingkat-tingkat... Semalam aku cuba Char Kue Teow akak sebelah gerai kawan aku... Sedap jugak masakan dia.. En suami order masakan panas, Nasi Goreng Thai.. Wah kemain agik ye.. Jaoo benooo asal usul menu tersebut... Haha... Yang firstime aku pergi tu, aku order Sandwich dekat member aku.. Pastu dia belanja aku Kacang Foul... Meraikan tetamu katanya.. kikiki.. En. Somi lak order Nasi Lemak Ayam Berempah... Sedap-sedap rupanya masakan dorang ni.. Tapi atas mulut masing-masing jugak kan yang merasa.. Bagi aku masakan dekat food court tu setakat ni tak mengecewakan aku... Bagi korang tataw la kan.. Hehe.. Jom belanja pica menu lak..

 Char Kue Teow..

Nasi Goreng Thai


Oke, nak up menu dekat gerai member aku lak.. haha.. Yang spesel dekat gerai Ohsem Bite ni adalah Big Bite Ohsem... Setakat ni aku tak berkesempatan lagi merasanya kerana ada aje masalah bila time aku datang.. Haha.... Bila aku tak datang ada je menu ni disediakan.. Frust betul.. hiks... Selain tu, sandwich 3 layer pown ada dengan pelbagai variasi... Tuna, ayam, spesel.. Kacang Foul pown ada ye.. Haaa korang tau tak rasa kacang foul  ni camne.. Kalau nak tau kene cuba sendirik k.. Sedap ohh bagi penggemar kacang... Aku yang kurang minat kacang ni pown boleh rasa sedap... French Toast pown ada.. Tapi aku tak cuba lagik.. Tataw la rasa macam mana... Jommm belanja pica lagik...

Antara Menu yang ada di Ohsem Bite

 Sandwich 3 layer..

Ni la Big Bite Ohsem.. Tak pernah cuba so tak de gambar time makan... 
Ni pown curi dari IG si Yatt.. Haha..

Kacang Foul Ohsem

Dekat sini boleh bersantai-santai sambil makan... Suasana agak relax... Siap ada aksesori tambahan lagik dekat food court ni.. Buaian cinta... Haha..

 Buaian Chenta

Yatt bersama Qhaliff

Oke la.. habis dah aku punye cerita buat kali ni... Sebelum mengakhiri entry ni nak lanje pica aku n the geng dulu... Santai-santai sambil makan... 

Ni gambar firstime pegi sana..

 Ni pica semalam... Ehhh... Tudung sama laa.. Haha...


Ohh lupa nak up gambar maps.. Tapi maps ni dari kawasan tempat tinggal aku la.. Dari Taman Tas Kuantan..


Kempadang Food Court
Jalan Tanjung Lumpur
Kempadang, Sungai Soi
Kuantan, Pahang

Boleh la lepas ni korang cuba makanan kat food court ni pulak... hiks,... Selamat Jalan-Jalan Cari Makan untuk korang.... Peace...!!

Sekian... 



No comments