Berus Gigi Untuk Qhaliff


Assalamualaikum wbt..

Sakan betul harini update blog... Almaklumla.. Jumaatkan rehatnya panjang... Kelmarin aku beli berus gigi baru untuk aku punye hero sorang tu... Mama dia ada cakap yang mulut adik berbau... Mungkin berus gigi silicon dia yang lama tu dah tak support untuk mulut dia yang dah makan macam-macam sekarang ni... 

Balik kerja lepas ambil Qhaliff dari rumah pengasuh, aku berhenti di pasaraya Tunas Manja, Taman Tas untuk beli berus gigi baru untuk Qhaliff... Pilih punya pilih aku decide untuk beli jenama Oral-B.. Berus dia agak kiut dan comel... Offcos la gambar katon kan.. Aku ambil yang stage 1... Sesuai untuk baby 1 tahun... Yang tercatat dekat berus gigi tu, untuk 4 - 24 month.. 4 bulan dah ada gigi ke?? Konfius sekejap di situ.. hehe.. Kalau dah nama lagi untuk baby, mesti la berus dia berbulu soft aje kan..


Ini dia hasilnya... Harga Rm5.99 sahaja.. Berus yang comel... Untuk Qhaliff... Sebenarnya aku beli sekali dengan ubat gigi tau... Aku ingat baby umur 1 tahun dah boleh guna ubat gigi... Tapi bila aku search berkenaan hal ini, rupanya kanak-kanak berumur 3 tahun baru boleh start guna ubat gigi...

Baca Sini... --->>>  Dental Care


Dah terbeli ubatnya, maka buat pekasam aje la.. 2 tahun lagi baru boleh guna.. Tu pown kalau tarikh belum expired.. ngeeee...!! Mulanya bajet beli yang pureen punye, baby 1 tahun boleh guna la.. sekali sama jerk kandungan dia dengan kodomo lion... Haha.. Teruk sungguh ummi mu ini adik... Tak pe la.. Belajar dari pengalaman kan kata orang... Ini lah pengalaman namanya...


Kena banyakkan lagi pembacaan berkenaan baby lepas ni.. Banyak lagik benda yang tataw... Cetek benarrr pengetahuan aku dalam bab-bab ni... 

Nak berus gigi si kecik ni agak mencabar.. Bukan senang dia nak buka mulut.. Kene kita yang 'selakkan' bibir dia... Haha.. sesuai ke idokkkk perkataan tersebuttt...!!!!! Tapi tak mengapa, usaha tangga kejayaan.. Moga gigi adik dapat dijaga dengan baik.. Gigi adik comel.. haha..!!

Jom layan video Qhaliff... Makin menceriakan hari-hari ummi...




2 comments

  1. comel berus gigi qhaliff tu..lepas ni rajin la dia nak gosok gigi kan

    ReplyDelete