Awak Yang Mana Satu Dalam Group Whatsapp?


Assalamualaikum wbt..

Tuan blog berkursus makanye blog agak terabai tanpa penjagaan.. haha.. Malam ni nak jugak update supaya blog tidak terus terabai memandangkan internet agak laju macam naik lrt.. hoho..!! Dapat jugak test update blog guna hp walaupun terkedek-kedek menaip..


Zaman sekarang zaman whatsapp... Zaman yang maju dan agak kedepan dengan kecanggihan teknologinya... Korang sah-sah la guna aplikasi wasap ni kan.. Jangan nak tipu yek tak penah guna.. haaaaa... Wasap ni bukan aje boleh chatting dengan individu malah dah boleh buat group lak sekarang ni..

Macam aku, macam-macam group dok ada dalam aplikasi ni.. Group sekolah.. Group kerja.. Group family...  dan bagai-bagai group lagik la... Sampai jem hp kekadang tu sebab banyak sangat group... Mesti korang pown macam aku gak kan???

Ok, group dah berlambak kita join dalam apps ni, tapi yang menjadi persoalannya sekarang, korang aktif tak?? haaaaaaa.... Oleh yang demikiannn laaa... Aku nak kasi senarai yang panjang berjela ni untuk korang cam diri korang yang mana satu dalam banyak-banyak yang aku listkan kat bawah ni?? huhu..!!!

Anda yang mana satu dalam Group Whatsapp?

*1)WARTAWAN SAMBILAN* : Tiap kali ada pengumuman tak kira pasal bola, cuaca, ceramah, moyang raja mati, artis bercerai dan apa saja, dialah orang pertama yang akan menyampaikan segala mak nenek jenis informasi.  Betul atau tidak, dia peduli apa...

*2) BOS KEDAI RUNCIT* : Tak habis-habis bagi arahan, komen dan tugasan walaupun hari cuti. 

*3) KAUNSELOR* : Yang ini sentiasa bagi kata-kata pujangga, nasihat, perangsang dan semangat untuk ahli group.  Kata-katanya indah penuh motivasi, walaupun semuanya takat copy paste saja

*4) KUTU MALAM* : Cuma aktif sebelah malam terutama bila tiba hari Khamis dok kecoh pasal malam Jumaat. Bila siang, dia tak bunyi langsung

*5) HANTU KUBUR* : Jenis ini hanya berbunyi bila namanya diseru atau terpaksa jawab soalan. Kalau tak, memang dia menyepi tak reti nak munculkan diri

*6) KACANG NGAN YIN* : Yang ni kalau muncul cuma pandai guna simbol 👍👍👍 ja

*7) BISU* : Wujud sebagai ahli group tapi tak pernah berbunyi pun

*8) PELAWAT KAUNTER PERTANYAAN* : Masuk group untuk tanya soalan je, lepas tu hilang.  Masuk balik jika ada soalan lagi, lepas tu hilang semula

*9) KEYBOARD GABAN* : Hanya pandai cakap dalam group tapi kat luar menikus, macam hang cangkul daa...

*10) KAKI SENTAP* : Yang ni pulak sikit-sikit terasa, lepas tu terus left group. Tak lama lepas tu, sibuk minta admin tolong masukkan dia dalam group semula

*11) KAKI SEMBANG TAK CUKUP* : Bila dok sembang dalam WhatsApp, ceritanya selalu tergantung tak bagi habis, lepas tu dia diam

*12) BULUH MIANG* : Bila ada je ahli perempuan baru masuk group, mula lah dia munculkan diri. Tak pun tiba tiba ada topik fasal gadis cantik, pun dia akan muncul

*13) KAKI SKODENG* : Tak habis habis dok keluar simbol 👀 👀 👀 👀

*14) KAKI BAHAN* : Suka edit gambar orang, lepas tu pos masuk group sebagai bahan untuk membahan orang lain

*15) KAKI LUDAH* : Tak habis habjs suka puiii puiii 💦💦💦💦

*16) KAKI LOKASI* : Asyik beri lokasi di mana dia ada. Masuk tandas pun kalau boleh nak bagi lokasi juga

*17) KERANI* : Nampak status typing je... tapi tak keluar keluar pun apa yang ditaipnya

*18) WARTAWAN JALAN JALAN CARI MAKAN* : Asal masuk je pos gambar makanan

*19) LIDAH PANJANG* : Yang ni kalau masuk takat hantar simbol 😜😜😜😜 je...

*20) KING KOPI PASTA* : Yang ni kerjanya asyik copy paste. Apa yang orang lain hantar. dia copy dan pos masuk group

*21) USTAZ USTAZAH* : Jenis ni pulak asyik pos hadis-hadis, ayat-ayat suci, ceramah agama.  Pokoknya pos dia semua yang kalah alim ulama

*22) KING/QUEEN SELFIE* : Ni pulak suka ambil gambar sendiri, lepas tu pos masuk group sampai naik menyampah orang dok tengok muka dia je...


Ok, dah buat pengecaman korang yang mana satu bila korang berada dalam group wasap korang????

hehe..!!

8 comments

  1. haha kelakar baca semua kategori yang sis share ni, pendek kata semua pesen ni wujud dalam group whatssap adoyai....kalau kite yang 5,6,7. kita memang bisu ja dalam group, kalau komen pun setakat kasi emoticon ja haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. tu la kan.. biasanya membisu aje.. jd mata-mata gelap jerk dalam group.. hiks..

      Delete
  2. Ada macam macam kategori watak ya Lea..hehe... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la kak pc.. macam-macam ado0o0o.. hehe...

      Delete
  3. Wakakakakakaka.. Giler r lu der.. Abes seme lu bahan.. Bile lu kaji seme ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahaha... wa nk bahan lu sebenarnya.. kikiki... wa kasi dah 10 tahun dh ni.. hahaha..

      Delete
    2. kuang jaqq.. kuang jaqqq...!! Hahaha.. lu baru follow wa ekk.. huh.. terowkk..!!

      Delete