Review Movie | Munafik


Assalamualaikum wbt...



Cerita minggu lepas... Rabu - 23.03.2016... Akhirnya dapat jugak aku pergi menonton movie MUNAFIK ni... Sangat teruja ohhh time beli tiket tu.. Haha.. Almaklumla lama sangat dah tak menonton.. Dulu-dulu memang gile nonton cite seram... Bila dah kawin ni susah sikit la nak pergi menonton... Anak kecik agik kan... 



Dah plan 2 kali nak pegi tengok cite dengan kawan aku yatie... Firstime plan, boleh lak kawan aku ni terlupa date kitorang... Cess.. Kecewa jap aku... Terus lancarkan perang saudara dengan dia 2 hari.. Haha... Lepastu plan lagik sekali.. Siap dia nak belanja pulak.. ape lagik.. Dah disorongkan bantal takkan tamo kan.. Terus onnnn laaa.... Tapi kali ni aku kene ingatkan dia sebelum hari kejadian.. Sebabnya dia pelupa tahap tegar.. Umur dah meningkat gitu le gayanya.. Haha..!!




2 tiket untuk kami-kami... Kami pilih hari rabu sebab hari rabu tiket murah.. Kikiki... Nak menonton pown kene pandai cari hari.. Baru leh save bajet... ye tak..!! Ramai pulak hari tersebut orang menonton.. Aku ingat kitorang aje.. Rupanya penuh lagik panggung... 

Okeh... aku nak cerita sikit la tentang cite ni.. Bagi aku cite ni hurrrmmmmm.... Adeh camne nak cakap ekk.. hurrmmmmm... BEST OH...!! Seram bak hang... Sound efek dan part2 suspen dia berjaya buat kitorang tutup mata dengan tangan.. Haha... Menonton disebalik jari-jamari... Tu tandanya cerita ni seram ye tuan puan sekalian... Beberapa kali cubaan menjerit kitorang lakukan... Beberapa kali jugak kitorang gelak.. ehh.. gelak??? tadi cakap seram.. Nape gelak..?? Kikiki.. Ni bukan gelak-gelak biasa.. Gelak-gelak seram.. Ada jugak part yang kitorang rasa kelakar... Tataw la kenapa.. Member aku kuat sekali gelak.. Apela.. cerita seram boleh bahan gelak pulak... Aku rasa kitorang gelak tu sebab nak kurangkan sikit debaran dan keseraman yang melanda diri kitorang diketika itew.... Haha!!

Tapi serius la cerita ni best.. Tak rugi tengok.. Seram... Mendebarkan... Jalan cerita pown best... Yang paling tabik spring dekat Shamsul Yusoff ni sebabnya semua pelakonnya menutup aurat bertudung labuh. Alhamdulillah.. Moga usaha ini diteruskan oleh beliau dan juga semua penerbit-penerbit filem yang lain... Filem  ni berkisahkan tentang syaitan rupenya..

Oh satu lagik yang menyeramkan time tengok cerita ni... Apakah?? Hurmm ada la pasangan ni bawak anak kecik p tengok cite ni.... Anaknya dalam lingkungan 3 atau 4 tahun kowt... Meraung si anak kecik ni ketakutan.... Nak keluar.. Nak keluar.... Jom la keluar... Takuttttttt... Jerit anak kecik ni ajak mak ngan ayah dia keluar... Kesian betul aku dengar.. Rasa nak p ketuk kepala mak bapak dia.. Ape ke cerdik sangat ajak anak kecik p tengok cerita seram.. Kesian la ke budak tu... Tataw la mak ayah dia ni fikir apa ekk.. Nak bermovie pown agak-agak la ye tak ajak anak kecik tengok cite seram... Adehhh.. Lemahh aku ngan orang cenggini... huhu...



Pic by google

Seram sungguh yek tengok nabila huda dalam cite ni... Paling seram bila shamsul yusof berkomunikasi dengan para-para watak yang dirasuk dalam bahasa arab.. Huh... real seram... Pape pown memang tak rugi pegi tengok.. Projek kitorang seterusnya apakah??




Ni dia.. Nonton Batman vs Superman... Ritu nak tengok jugak... sekali tengok tiket.. wowwww...!! masyukkk... sorang RM19.50 yeee... Hohoho.. Terus tak jadi... Lari bajet.. Haha.. Akan datang tataw la... Tapi plan ni dalam senarai laa... 




Lupa nak ambil gambar kitorang... xcited sangat nak tengok cerita... Sekeping aje la yang had0o0oo nye pown.. ni pown time nak balik dah... Tu pown dalam toilet.. Hahaha... Tengok orang jerk pose dalam toilet kan.. nak gak try ape yang best bergambar lam toilet.. Mane tau ada lak yang nak tumpang bergambar kat belakang tu.. Haha.. syohh syohhh.. p jejauh... huhuhu...


No comments