Bila Tuhan Menguji..


Assalamualaikum..

Petang-petang macam ni pekene ABC kan best... Tapi sebenarnya Lea baru je balik dari pekene ABC.. hehehe... Lama betul tak jenguk  blog.. Almaklumla terbz lak sejak dua menjak ni.. Dok setel semua kerja.. Dah setel semua baru la leh jenguk blog...

Lagi pown sejak kebelakangan ni banyak pulak dugaan yang harus ditempuhi.. Tu yang jadi tak berapa nak ada mood untuk menjenguk blog.. Buat kerja boleh jugak hilangkan tekanan yang ada... Hurmm korang pown mesti pernah lalui ujian yang di anugerahkan olehNYA kan... Tu tandanya DIA sayangkan kita dan mahu kita belajar sesuatu dari ujian tersebut kan...

Sekarang ni dan diketika ini, banyak sungguh ujian yang diberikanNYA buat aku... Paling berat DIA menguji aku dengan satu penyakit yang aku sendiri belum ketahui apakah penyakitnya.. Haaa betul tak ayat tu.... Cam boloxsss aje... hehehe.. Janji faham kan,... Lebih kurang sebulan dah aku hadapi ujian ni.. Sampai sekarang masih belum dikenal pasti apakah penyakitnya... So, pasni kene mengadap pakar la pulak.. Moga-moga diberi ketabahan dan ketenangan sepanjang menghadapinya..

Ok la.. Lupakan lah kejap hal tu.. Nanti leh Migrin kalau fikir sangat... Kite cite sal p jenjalan.. Baru best... Seronok sikit hidup ni.. Hehehe..

Hari ni jumaat kan.. Kakitangan kerajaan diberi rehat yang agak panjang.. So, ape lagik.. terus pergi tenangkan fikiran dekat shopping compleks.. Hahaha.. Boleh ek camtu.. Tak de la tenangkan fikiran cuma menghilangkan bosan.. Bergerak secara solo kali ni.. Member buku aku tu tak boleh ikut memandangkan dia kene menjaga anaknya sepenuh masa.. hikhik.. 

Dengar cite Daiso dah bukak kat kuantan ni.. Di ECM.. Ape lagik, terjah la ECM.. Wahh seronok tengok barang-barang yang ada dalam tu.. Naik gile mata... Tapi aku kuatkan iman aku... Beli ape yang patut je.. Duit banyak lagik nak guna untuk bende yang lebih penting termasuk rawatan untuk sakit aku ni.. ekekeke.. Aku beli keperluan rumah aje.. Kire ok la tu kan...

Hujung minggu yang lepas (22.03.2014), aku ziarah kakak aku kat pekan.. Siap pergi kenduri kahwin anak Dato' agik.. Tetiba kan... Lain plan lain lak jadik.. hehehe.. Seronoknya dapat berkumpul ramai-ramai.. Lama dah tak rasai semua tu.. Moga aku masih diberi kesempatan untuk merasai semua tu...
InsyaALLAH..  :)

Note : -
Jangan pening ye.. kejap bahasakan diri Lea.. Kejap aku.. hehehe... 

No comments