Showing posts with label my blog. Show all posts
Showing posts with label my blog. Show all posts
Share Post Blog Di Fanpage Tak Cantik..!!

Share Post Blog Di Fanpage Tak Cantik..!!


Assalamualaikum wbt..



Share Post Blog Di Fanpage Tak Cantik..!!  |  Hi korang...! Hujan dekat tempat aku ni, line intenet pown macam sipowt aje.. Huhu.. Eceli aku baru aje buat Fanpage untuk blog aku ni.. Jengok kat sidebar ye.. Alang-alang dah jengok tu, korang buat-buatlah tertekan 'LIKE' ye.. hiks.... Bila Fanpage dh dibuat, ada pulak masalah lain yang timbul.. Masalahnya, bila aku share post blog aku dekat fanpage aku tu, view dia tak cantik.. Camni haaa jadiknya.. 


Nampak tak hanya ada pica dan url blog.. Aku tengok dekat fanpage orang lain cantik jerk view dia.. 

Klik banner ye kalau nak LIKE fanpage Blog Azhafizah ni...

Okeh, tengok perbezaan status post fanpage aku dengan fanpage blogger Azhafizah ni.. Berbeza kowt... Cantik aje view dia.. Ada tajuk.. Ada text sikit.. Ada url blog.. dan siap ada authornye lagik.. Ini tidak adil!! haha..  [p/s : Fiza, Lea pinjam screenshot fanpage fiza ni yek.. halal ekk.. hiks..]  

Adoii, sekali lagik pulak aku nak carik jalan penyelesaian bagi masalah ni.. Nak kene mintak toleh Reenri ni.. Reen tulommmmm!! ahakz.. 

Kalau korang ada jalan penyelesaian bagi masalah ni, sudi-sudilah share dengan aku yang daif ilmu ni yek... Hurrmm bila orang buat fanpage aku pown nak buat.. Tapi setting kelauttt tak pandai.. huhu..


Read more »
Lea Azleeya
16 Comments
Stress Iklan Google Adsense Tak Keluar!!

Stress Iklan Google Adsense Tak Keluar!!


Assalamualaikum wbt..


Stress Iklan Google Adsense Tak Keluar!!  |  Arghhhh ape nak jadi ni wehh.. Iklan google adsense aku tak keluar dah lepas aku tukar domain... Apa masalah sebenarnya ni?? Aku dah buntu.. Tambah tensen lagik bila ranking dekat alexa.com pown dah tak dapat dijejak dengan domain yang baru ni.. Huwaaaa.. Semua web tamo kawan ngan blog aku ni.. Sob.. sob.. Sob..

Aku rasa sekarang ni, macam aku baru jerk create blog ni.. Adoihai..!! Stressssss...

Nasib baik pengunjung sentiasa ada di blog aku ni... Malahan makin ramai pulak.. Ahakz.. Alhamdulillah.. Thankz too kepada yang sudi singgah di blog aku ni.. Harapnya masalah ni selesai cepat la.. Tensen wehhh camni..!! Tengok tembat iklan, kosong aje... huh..!!


Read more »
Lea Azleeya
6 Comments
Blogspot Bertukar Kepada DotCom

Blogspot Bertukar Kepada DotCom


Assalamualaikum wbt..

Blogspot Bertukar Kepada DotCom  | www.LeaAzleeya.com... Alhamdulillah terlaksana jugak akhirnya nak pakai domain sendiri... Lama dah fikir nak tukar, baru kali ni jadi kenyataan.. Sampai naik pening member aku sorang tu asek kene request dengan aku nak pakai domain tapi selalu tak jadi.. Haha.. 

Asalanya banyak nama yang aku senaraikan.. Mulanya aku nak pakai sotskirt sebagai domain... Bila tanye pendapat beberapa orang kawan aku, semua cakap baik pakai nama sendirik.. Lagi pown sotskirt tu cam budak nakal katanye.. haha.. Tapi aku sayang sebenarnya dengan nama 'sotskirt' tu.. Dah lama guna kowt.. Ahakz.. Tak pe la, simpan dalam ati jerk la.. hiks..


Oke, aku beli domain ni melalui web www.syokhost.com.. Web ni kawan aku yang kenalkan pada aku.. Untuk permulaan, aku dikenakan cas RM 55 iaitu RM 45 bayaran untuk setahun dan RM10 bayaran untuk setting... Tahun-tahun seterusnya aku hanya perlu  bayar RM45 sahaja..

Kalau korang nak beli domain, aku suggest korang beli dekat SyokHost ni.. Harga murah dan berpatutan dan servis sangatlah cepat... Layanan pown terbaik dari ladang.. hehe..

Servis yang ditawarkan

Kalau ada yang berhasrat nak punya domain sendiri dan terniat nak beli domain tu boleh la singgah di web SyokHost ni ye.. 

Untuk mendapatkan keterangan lebih lanjut, sila skodeng web seperti dibawah :-



Read more »
Lea Azleeya
10 Comments
[name=Lea Azleeya] [img=//1.bp.blogspot.com/-grWfwgzBOkQ/Xq8WSYJDTsI/AAAAAAAAfZI/tVxseM6NvuIeDN_Ksav4Cf2pX3udRXJGQCLcBGAsYHQ/s1600/lea%2B1.jpeg] [description=Hi, Lea here! I'm lifestyle & beauty blogger based in Kuantan, Pahang. I'm started blogging since Jun 2013. For any review, please email me at sotskirts@gmail.com] (facebook=http://www.facebook.com/s0tskirt) (twitter=http://www.twitter.com/LeaAzleeya) (instagram=http://www.instagram.com/lea_azleeya) (youtube=http://www.youtube.com/leaazleeya)