Mengapa Masih Perlu Berbelanja Untuk Menyelenggara Penghawa Dingin?

Mengapa Masih Perlu Berbelanja Untuk Menyelenggara Penghawa Dingin?  |  Menyedari berlakunya peningkatan kos sara hidup ketika ini, kita seharusnya menilai semula perbelanjaan dengan cermat. Antara perkara yang mungkin boleh dilakukan ialah dengan melakukan rutin pembersihan sendiri tanpa perlu mengeluarkan sejumlah wang bagi mengupah khidmat kontraktor walaupun untuk menyelenggara penghawa dingin. 

repair aircond, baiki aircond, selenggara aircond, penghawa dingin, penyaman udara, pembersih aircond, pembersih penghawa dingin, pencuci aircond, pencuci penghawa dingin

Kebanyakan rumah di Malaysia pastinya dilengkapi dengan kemudahan penghawa dingin untuk keselesaan hidup sekeluarga. Namun, harganya bukan murah dan sudah tentu pengguna mengharapkan ia mampu bertahan lama. Bagi memastikan alat penghawa dingin sentiasa berfungsi dengan baik, pengguna harus melakukan rutin pembersihan dan penyelenggaraan dengan sebaiknya. 


Kerja pembersihannya sebenarnya bukanlah terlalu rumit seperti apa yang disangka malah, ia lebih mudah dengan adanya produk WD-40 iaitu ejen pembersihan terbaik 3-IN-1® Profesional Air-Conditioner Cleaner


Ejen pembersih berasaskan air ini mampu menanggalkan kotoran, debu, kulat serta kotoran lain yang terkumpul dari dalam gegelung penyejukan penghawa dingin berkenaan. Ia tidak perlu dibilas. Ini adalah cara mudah untuk menggunakan 3-IN-1® Profesional Air-Conditioner Cleaner :- 
  1. Utamakan keselamatan, tutup suis penghawa dingin anda.  
  2. Alihkan penapis dan cuci kotoran debu pada penapis.  
  3. Semburan 3-IN-1® Profesional Air-Conditioner Cleaner pada sirip penyejuk secara menegak dari bawah ke atas bagi memastikan setiap bahagian  dilitupi semburan. 
  4. Biarkan sirip penyejuk selama dua minit untuk memastikan ejen penyejuk berfungsi dan kemudian masukkan kembali penapis. 
  5. Buka suis penghawa dingin semula dan biarkan selama 15 minit untuk memastikan kotoran dapat dikeluarkan daripada hos saliran. 



Itu sahaja! Tugas membersih anda selesai!  

Sebaik selesai melakukan pembersihan, alat penghawa dingin anda lebih sejuk sekaligus mampu menjimatkan tenaga elektrik. Apa yang lebih baik ialah anda berupaya menikmati udara lebih bersih dan nyaman! 

Jadi, simpan wang anda kerana tidak perlu lagi berbelanja hingga beratus ringgit untuk mengupah orang  lain membersihkan alat penghawa dingin di rumah dan lakukannya sendiri ! Jadilah pengguna yang bijak. 

Untuk mendapat tips dan idea lebih lanjut berkaitan penjagaan rumah, sila lawati http://wd40.asia/ bagi produk WD-40® serta rangkaian produk 3-IN-1®.


14 comments on "Mengapa Masih Perlu Berbelanja Untuk Menyelenggara Penghawa Dingin?"
  1. Lepas ni senang je boleh servis sendiri ekon kan..x yah panggil orang dtg servis..jimat banyak ni

    ReplyDelete
  2. okey, lepas ni boleh servis aircond sendiri je.. ;)

    ReplyDelete
  3. owh....bestsnyer boleh cuci ekon sendiri..bolehlah beli nanti

    ReplyDelete
  4. dah jadi senang dah nak cuci penghawa dingin ni dengan adanya produk air Conditioner cleaner..

    ReplyDelete
  5. Lepas ni makin jimat lah kos penyelenggaraan penghawa dingin kat rumah

    ReplyDelete
  6. wah !! lepas ni kalau aircond problem dah tak payah call suami suruh balik keje dan tu jugak.. hahahaha~ dah boleh buat sendiri..

    ReplyDelete
  7. wow..ini betul2 jimat..xyah dah panggil org nak cuci hahaha

    ReplyDelete
  8. waahh ini betul2 bagus.. panggil orang buat tu je dah berapa kosnya..

    ReplyDelete
  9. memang mudah rupanya....jadi rajinla nak mencuci selepas ni

    ReplyDelete

  10. hi.. saya singgah sini sambil follow awak. saya dari blog diarialialiyana.blogspot.my

    ReplyDelete