Review Novel | Naskah Terakhir Laura Isabell by Anna Lee

Naskah Terakhir Laura Isabell by Anna Lee  |  Assalamualaikum.. Hi, korang... Nampaknye hari ni aku agak ketandusan idea untuk mengarang entry.. Entah kenapa, dari tadi dok taip, padam, taip, padam.. Hadoiii.. Tapi mood untuk aku review novel tu menewaskan segala-galanya.. Sampaikan aku berusaha perah idea aku ke tahap maksima kuasa dua.. Haha.. Giless betol.. Ok, kali ni aku nak review novel karya Anna Lee lagi.. Entah yang keberapa kali pun aku tak sure.. Malas nak kire sebenarnya... Novelnye berjudul Naskah Terakhir Laura Isabell..


Eceli, novel ni aku habis baca dah lama gile kot.. Kalau nak tahu bila aku baca sila selongkar goodreads aku ye.. haha!! Nampak tak, penyakit malas tengah menyerang aku sekarang... Hiks.. 

Orite, berkenaan novel ni.. Pada awalnye, pandangan aku terhadap novel ni sangat teruk.. Aku jangkakan novel ni tak best dan membosankan sebab aku dapat tahu ceritanya tentang kisah-kisah zaman dahulu kala.. Dalam fikiran aku dah terbayang kebosanannya semasa membaca.. Tapi kenapa aku beli? hurmm aku beli sebab aku suka penulis Anna Lee ni dan cuba mengumpul karyanya.. Hehe..

Tapi selepas baca novel ni, segala anggapan dan pandangan aku tu berkecai sama sekali sebab jalan cerita novel ni best hokeh!! Tak terjangka dek fikiran aku, yang penulis boleh garap cerita sedemikian rupa.. Jalan cerita yang menarik dan tak membosankan... Ada juga part yang menyentuh perasaan tau.. Sob.. Sob.. Sob..


Tak nak menceceh panjang-panjang sangat.. Apa yang boleh aku katakan disini, aku suka novel ni.. Malas nak cerita jalan ceritanya.. Korang bacalah sinopsisnya kat gambar atas ni yek.. Tak nampak kalu, kasi besar itu gambar... Haaa dah keluar bahasa pelik.. Tatabahasa kelaut.. Haha!! Untuk review yang lebih cun, korang baca review di goodreads aku seperti kat bawah ni yek.. Yang mane ada akaun goodreads tu, sudi-sudikanlah follow aku disana ekk.. 😎😁

Naskah Terakhir, Laura Isabell

My rating: 4 of 5 stars

Naskah Terakhir Laura Isabell... Kisah yang menarik dan mengagumkan... Tak terbayang bagaimana penulis boleh menulis kisah sebegini... Kisah dizaman dahulu kala.. Di tahun 1911.. Sebuah garapan yang baik dari penulis..

Pada awalnya, aku ingatkan novel ni akan membosankan aku.. Tapi ternyata tidak... Aku membaca tanpa mahu berhenti.. Kisah yang membuatkan aku ingin mengetahui kesudahannya secepat mungkin..

Sebuah kisah cinta di zaman dahulu.. Cinta sejati cinta kerana Allah... Walaupun tidak bersatu tapi cinta mereka tetap utuh kerana Allah.. Cinta yang membawa kepada penghijrahan seorang yang bernama Laura Isabell... Wanita inggeris yang berjaya diislamkan oleh kekasihnya kerana Allah..

Jalan cerita yang menarik... Aku suka!!..




21 comments on "Review Novel | Naskah Terakhir Laura Isabell by Anna Lee"
  1. Kisah CINTA yang benar-benar CINTA ni ya Lea..

    ReplyDelete
  2. Macam best baca sinopsis novel ni. Boleh lah beli nanti ;)

    ReplyDelete
  3. Benda yang reen paling blank nk tulis adalah review novel. tak pernh berjaya. hehehe

    ReplyDelete
  4. Anna Lee best!! 😍 Kira okay juga Lea masih rajin buat review buku. Siqah rasa lembap gila sekarang. Nak update blog pun macam susahlah sangat tapi dah on laptop. Tangan tak gerak 😂

    ReplyDelete
  5. blog sha pun krik krik je sebab taktau dah nak update apa, boleh taip assalamualaikum je haha pastu blank

    ReplyDelete
  6. Kisah cinta macam ni jarang orang nak buat novel kan

    ReplyDelete
  7. menariknya! tapi xdpt nak beli lagi buku ni sbb ada beberapa buku yang menanti untuk dibaca. mungkin lepas tu saya akan beli buku ini.

    ReplyDelete
  8. jarang novel yg bosan mesti menarik juga lastnya...

    ReplyDelete
  9. dulu kan masa belum kahwin mmg sllu bc novel..pas2 mulalah berangan dlm novel tu kitalah yg jd heroin..siap nak mimpi bagai hahaha..tp skrg nak feel tu xde daah

    ReplyDelete
  10. wush, ni kena bagitahu mama psl ni ! Mesti mama Nisha suka ehehe XD

    ReplyDelete
  11. Mama suka kalau garapan Yang best Dan jalan cerita Yang tak terduga Dalam novel

    ReplyDelete
  12. teringin nak baca novel spt zaman belajar dulu..

    ReplyDelete
  13. menarik novel ni kak lea.. bab idea tak dak tuu.. haha. sama la kak.. stress jgk fikir topik entri.. hehe

    ReplyDelete