Berjaya Goreng Keropok Keping

Berjaya Goreng Keropok Keping  |  Hi korang... Aku bercuti mengapdet blog lebih kurang 2 hari kalau tak silap aku, sebabnya nak siapkan entry untuk job review aku... Ada yang rindu aku tak?? haha Perasan tak sudah aku ni ye.. Entry kali ni, saje je nak kongsi dengan korang berita baik bahawasanya aku dah berjaya goreng keropok keping pada hari ahad lepas... Apa yang bestnye dengan cerita ni??

berjaya goreng keropok keping
Aku berjaya goreng keropok keping tanpa pengsan.. haha!!
Sumber foto : 
http://www.iklaneka.net.my/keropok.htm

Apa yang best ye?? Haaa mane taknye, aku ni kan tengah mengandung.. Memang tak boleh masuk dapur langsung sebelum ni.. Tak boleh bau orang menumis, menggoreng dan apa sajelah yang berkaitan dengan memasak.... Boleh muntah aku.. Kecuali masak air la.. haha... Ahad baru ni aku cuba nasib dengan menggoreng keropok keping.. Harap-harap alahan aku tu 100% dah pergi meninggalkan aku.. Alhamdulillah, semuanya ok.. Aku dah pulih dari alahan sepenuhnya.. So, lepas ni bolehlah cuba menumis pulak.. Nak tengok betul tak peratusan kepulihan aku tu.. Fuhh ayat cam doktor.. Haha!!

TQ pada yang sentiasa mendoakan kepulihan aku selama ni yek.. Korang memang baik hati.. Muaxxxx... Hiks..


17 comments on "Berjaya Goreng Keropok Keping"
  1. Tahniah kak! Haha mula2 baca macam "goreng keropok je pun apa susah". Lupa pulak akak tengah mengandung hehe. Semoga alahan akak sembuh 100% dah ya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih syed... hahaha tula bunyi cam senangkan.. tp bagi kami yg preggy ni agak sulit sikit.. hehe..

      Delete
  2. masa pregnant anak sulong..6 bulan tak mampu nak masak..fuhhh cium bau cafe kat office pun mcm nak terkeluar anak tekak..

    ReplyDelete
  3. Alahan akak sama dengan officemate ira pantang sungguh dengan dapur bau tumisan hehe serammm pulak ira yang bujang ni dengar + timba pengalaman ibu2 mengandung 😬😂

    ReplyDelete
  4. eh sama pulak kita. Baru goreng keropok keping tadi hihi

    ReplyDelete
  5. Memula baca td mcm pelik jugak, kenapa akak macam first time goreng.. Serius lupa akak pregnant.. hehehe

    ReplyDelete
  6. Alhamdulillah Lea...hint positif tu...cuba sikit2...goreng keropok ok...nanti try yang lain pulak..yakin boleh...Lea boleh..

    ReplyDelete
  7. Baca tajuk ingatkan ada cara lain untuk goreng keropok. Hehe.

    Semoga sihat selalu ye Lea. Take a good care of yourself and baby too 😘

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum lea..semoga tiada alahan lg yer...:)
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  9. Lama xlayan kopok ni. sedap dimakan dengan nasi kerabu:)

    ReplyDelete
  10. Kalau pregnant, memang ramai je kan perempuan yang ada alahan tak boleh masuk dapur ni. Takut muntah 😄

    ReplyDelete
  11. lea.. jage diri bebaik taw!
    same laa macam e'in dulu.. tak boleh bau sume tu mesti nak muntah.. huhu

    ReplyDelete
  12. wahhh.. sedapnya, tpi unni x pndai doreng keropok ni... Moga sentiasa dipermudahkan kak lea.. x sabar tgk baby.. hihihi

    ReplyDelete